» »

Zelo čuden problem pri tiskanju

Zelo čuden problem pri tiskanju

V-i-p ::

Imam tiskalnik Canon S-300 in kar naenkrat se je pojavil zelo čuden problem. Ko tiskam recimo en dokument v wordu, ali samo tekst, ali z slikami, mi natisne nekako tako, kot sem prikazal na sliki spodaj:


Potem pa sem šel malo eksperimentirat in tiskat na različne načine, pa sem prišel do sledečih rezultatov. Če tiskam na "Econom", bo tiskal tako kot je na sliki zgoraj. Če tiskam na "Normal" je izpis isti, ni razlik, če pa tiskam na "High", pa je izpis teksta in slik brezhiben in zelo lep, skratka bp. In to me jezi, ker moram sedaj za kulturen izpis samo enega dopisa recimo vedno uporabljat High varijanto, da normalno sprinta, ko pa bi lahko Econom in tako prišparal na kartuši, saj je zame to dovolj. Driverje sem že probal reinštalirat, ni bilo sprememb. Brezhibno samo na High, ostalo kraca... Kaj bi bilo lahko narobe? Hvala.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
  • zavaroval slike: Predator ()

Phoebus ::

Spucaj glave printerja, imas zamasene sobe.

V-i-p ::

Phoebus, hvala, na to sem tudi sam že pomislil, vendar sem samo ta teden glavo sčohal najmanj trikrat, da se sveti bolj kot sosedov Harley :D. Ne resno, a ni tako, da če bi bile glave zamašene, bi tudi na high tiskal spacano, ker na high so slike in tekst takorekoč "kristalne"?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Trinitron ::

Ne ni tko. Pri high resoluciji gre tiskalna glava večkrat čez en in isti natisnjen pas, zato se tiste bele črte zaflikajo...

Phoebus ::

Ce je fejst zapacano lahko pucas tudi 200x pa ne bo spucalo in moras pri canonu kupit novo tinto, pri epsonu pa vrzt stran printer (ker je glava ponavadi tolk draga kot printer).

bobby ::

.
Ce je fejst zapacano lahko pucas tudi 200x pa ne bo spucalo in moras pri canonu kupit novo tinto, pri epsonu pa vrzt stran printer (ker je glava ponavadi tolk draga kot printer).


a lahko prosm nehaš prbijat neumnosti! velja za Phoebus-a.


ok pustmo zdej to. V-i-p, a si mel kdaj tiskalnik že na servisu???
Pri vseh tiskalnikih,ki imajo glavo vbgrajeno (epson,canon) pride do takega izpisa V VEČINI zaradi umazanije (80%) 10%glava, 10% ostalo. če ni bil še nikoli na servisu potem ti to priporočam,nared pa sam kakor želiš. če je umazanija potem je treba spucat spodnji del glave (ne tko kot tiskalnik dela ampak fizično raztavt tiskalnik.) potem docking station (del kjer se glava parkira in pa rubber, (un del, po kateri spodnji del glave drgne.)) Logično je,če so te tri zadeve umazane,ne more narest tacga čiščenja,kakor bo moral,zato pride do te napake. lahko sam razstaviš pa probaš zam spucat (pa ne z alkoholom k boš prej vse skupaj še bolj zaj***) ampak z navadno vlažno bombažno krpico obrošeš vse tri zadeve in bi moral printat veliko bolje, če ne že tko kot bi moral. to je ves trik kar se tiče tiskalnikov s fixno glavo.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Phoebus ::

Bobby: imel sem epsona. Nisem ga uporabljal 2 mesca in se mi je cist zamasila glava. Sem sel na servis. Je model pogledal in rekel: Pucanje pride 5k ampak tegale pucanje ne bo odmasilo. Nova glava stane 15 smukov, delo 5. Potem rabis nove tinte, pristej 15 smukov.
Rajs pejt kupit novega ker se ti ne splaca.

Potem sem sel kupit nov epson in me je nonstop fookal z masenjem glav in sem ga dal materi in fotke nosim razvijat v studio. Nikoli vec epsona.

Medtem mi je pa en laserc delal 10 let bp in sem zdaj kupil novega ker sem si zazelec vec hitrosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Phoebus ()

Slowenc ::

Glave imaš 100% zamašene. Kaj jaz naredim? Vzamem kartušo iz printerja in jo dam v lonček oziroma manjšo posodico v kateri je ravno toliko destilirane(dobro je če je destilirana) vode, da pride glava v vodo. Pustim za 2 uri in poglej ga zlomka - zadeva tiska normalno.:D
Skiny gate.

bobby ::

Phoebus: res je da če imaš printer do ranga 35000 sit se ti skor ne splača popravljat, še posebaj če je glava hin. dej ti men povej,kater printer je bil to? sam to so krš printeri, enako velja za canon in HP. ko bi ti vedu, kolk teh malih jajčkov (hp,canon) dobimo novih,starih vsega 1 teden na servis. to nimaš kej popravljat, to se sam menja. sej zdej grejo vsi proizvajalci na to strategijo, kar je pocen, se ti ne splača popravlat ampak sam novga kupt.nekje se da celo to zment kao staro za novo pa dobiš še 10% popusta na novega.
kar se pa boljših tiskalnikov tiče (60000 dalje) pa se splača popravlat k tem pa glave (epson) zlo mal crkujejo (cca 3% k jih pride na servis so res glave hin) pa še to večinoma zarad umazanije. enkat sva s sodelovcem statistiko delala, časovno obdobje je bil pa cca 3-4 mesece. zdej pa sam precen ali velik crkujejo.

Slowenc:woda narbolj pomaga sam do elektronike ne sme pridt. najbolj topi zasušeno barvo, tko da ne uniče še plastike zraven tko kot naprimer alko.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Azrael ::

Lahko potrdim bobbyeve besede. Dve leti nazaj sem dobil Epson stylus color II z zamašenimi glavami. Namakanje v vodi je pomagalo, alkohol pa ne. Printer mi še danes lepo dela, samo barvnega tiska ni, ker je prejšnji lastnik šel čistiti barvno glavo z izvijačem8-O ! No, potem je nesel na servis in dobil odgovor 35k SIT glave + nove kartuše + delo = kupi nov printer, starega pa vrži stran. BTW. Ali mogoče kdo ve ali je še kje možno dobiti barvno glavo za ta printer, ali ima še kateri drug Epson enako barvno glavo?

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Slowenc ::

Bobby@

sej sem napisal, da moraš SAMO glavo od kartuše potopit. Tam pa ni nobene elektronke. Vsaj jest tko delam. Imam pa printer za 9900 SIT. Lexmark Z33. Pa sm čist zadovoln glede tega printerja.

Bobby, pa še neki bi te prašu, ker si glih v tem poslu.:
Kako obideš/skrekaš čip, ki je na kartušah nekaterih novejših oziroma tudi starejših printerjih, da se jih da potem ponovno napolnit.
Skiny gate.

bobby ::

slowenc: sm tle pri nas v firmi sprobaval ene par programčkov k sm jih na netu najdu glede teh resetov čipov na kartušah pa eni prou lepo delajo in resetirajo števc na plati potem pa ugasneš tiskalnik pa resetirajo še števc na kartučah. sam nekateri pa spoh ne zaznajo nič.v čem je bil keč,se nisem poglabljal.

azrael: preglej privat mail
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Dr_M ::

Vzamem kartušo iz printerja in jo dam v lonček oziroma manjšo posodico v kateri je ravno toliko destilirane(dobro je če je destilirana) vode, da pride glava v vodo. Pustim za 2 uri in poglej ga zlomka - zadeva tiska normalno

no jest sm uporablu kr navadno vodo, za lexmarkove glave in ja...stvar res dela :) :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Slowenc ::

Bobby: se pravi, da je potrebna samo softverska rešitev in nič ni potrebno deformirat>:D kartuše?
Skiny gate.

bobby ::

tako je. ampak to velja samo pri nekaterih modelih tiskalnikov.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

inkjet printer ne sprinta nič

Oddelek: Pomoč in nasveti
182251 (1330) Yohan del Sud
»

Epsonov tiskalnik zavrže 20 odstotkov črnila (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8335795 (26443) Tomi
»

Nakup mf tiskalnika - HP C6280 ali Canon MP610?

Oddelek: Kaj kupiti
213811 (3240) 1309976
»

Tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
282843 (2519) Alexius Heristalski
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433774 (3198) TheJack

Več podobnih tem