» »

DTS UltraPC II na Asus matični plošči

DTS UltraPC II na Asus matični plošči

JanezH ::

Na asus matični plošči P8Z77-V imam DTS UltraPC II funkcionalnost, pa mi ni čisto jasna uporaba tega. Opis te zadeve je spodaj v citatu.

Štos je, da v nastavitvah (control panel ali od asusa vmesnik) lahko izberem 7.1 zvok in, ko poslušam test s slušalkami je vse ok (oglasijo se vsi zvočniki razen sub). Toda, če grem na zavihek od DTS UltraPC II pa vidim, da so vsi checkboxi onemogočeni, tako, da mislim, da če imam izbran 7.1 način, da potem DTS UltraPC II ne deluje.
V igrah deluje surround ok, ko imam vklopljen 7.1 način.

Na zavihku DTS UltraPC II so checkboxi omogočeni samo takrat, ko imam v nastavitvah izbran stereo sistem.
Pa me zanima, če mogoče kdo ve ali je to ok, da je izbrano stereo in da potem sam simulira 7.1?
OK jasno je, da tudi, če izberem 7.1 seveda sam simulira v slušalkah 7.1 zvok. Ne vem pa kaka je razlika med 7.1 in med stereo z vklopljenim DTS UltraPC II.

Je mogoče že kdo sprobal DTS UltraPC II in lahko malo bolj podrobno razloži delovanje in nastavitve (na googlu bolj malo najdem)?
Mi lahko kdo posreduje kak vredu link kjer lahko testiram 7.1 sorround (na youtube sem jih sicer nekaj našel)?

DTS UltraPC II

DTS UltraPC II delivers exceptional 7.1 surround through the most popular PC audio setups - your existing stereo speakers or headphones. In addition to virtual surround, it upgrades original sound to new levels with Audio Restoration, recreating the dynamic range of audio files. Symmetry mode improves the balance of perceived loudness across different input sources and Enhance boosts audio quality through high and low frequency equalization. With these technologies, users experience better home theater audio with ease.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vse v TV ali v Receiver?

Oddelek: Zvok in slika
184420 (4082) Netrunner
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14019234 (11570) sash69
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

455460 (3775) jRk0
»

Optični kabel in 5.1 zvok

165165 (4494) shark_nm
»

[Hi-Fi] - DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II,... (strani: 1 2 )

538222 (6977) gumby

Več podobnih tem