» »

Neodpiranje določenih spletnih strani

Neodpiranje določenih spletnih strani

puhmaister ::

Pozdravljeni,

imam dokaj nenavadno težavo in sicer da imam doma wifi omrežje, ki je dobro delalo že več let. V zadnjih treh letih sta bila na to omrežje, preko linksys wrt54gl routerja, priklopljena 2, mogoče včasih 3 računalniki (macbook pro z osx Lion in windows računalnik), siol box, PS3 in še kakšna ios naprava.

Sedaj pa sem si nabavil mac mini-ja, na katerem pa ne morem odpirati določenih spletnih strani, med katerimi so recimo facebook, partis, https://discussions.apple.com/, določene strani na uradni us apple trgovini, itd., medtem ko večino spletnih strani lahko odpiram povsem normalno. Na mac mini-ju je naložen mountain lion, poskusil pa sem te strani odpreti s safariijem, mozzilo in chrome, pa pri vseh brez uspeha.

Velja tudi omeniti da ponavadi omenjene strani dolgo poskuša naložiti, potem pa napiše connection timeout. Prav tako se pojavi težava, ko hočem testirati hitrost linije na spletni strani speedtest, kjer normalno opravi test za ping in download pri upload-u pa napiše error. Podobno se zgodi, ko hočem zagnati geekbench, kjer se test opravi, vendar potem ne more uploadat rezultatov na splet. To mi je čudno saj drugače pri raznih programih vidim da upload deluje.

Nastavitve računalnika in nastavitve brskalnika so povsem enake kot na macbook pro-ju, kjer vse normalno deluje. Iz tega razloga sem mac mini-ja povezal preko hot spot-a na iphone in ugotovil, da v tem primeru pa vse normalno deluje kot bi moralo, vse spletne strani, geekbench, itd. Iz tega sedaj sklepam da mora biti krivo nekaj pri routerju, kar omejuje samo mac mini-ja.

Ker sam po več dnevnem prebiranju raznih forumov nisem našel rešitve, sedaj naprošam za pomoč, v kolikor bi mi kdo znal kaj predlagati.

LP

gslo ::

kater OS maš na miniju?

puhmaister ::

gslo je izjavil:

kater OS maš na miniju?

Na miniju je mountain lion.

Yacksy ::

Imaš kje na računalniku ali usmerjevalniku za nastavljat MTU ali MSS?
Shit happens

puhmaister ::

Najlepša hvala za vse odgovore. Sem uspel nekako rešit s pomočjo siolove telefonske pomoči.

amigo_no1 ::

In kaj je bilo narobe ?

puhmaister ::

Pravzaprav sploh točno ne vem, ker sem poskušal stvar rešiti v nastavitvah siolovega modema Oxygen, pa sem nekaj spremenil, česar nisem več znal popravit, zato sem poklical siolovo pomoč, kjer so mi na daljavo resetirali in ponastavili router in od takrat dalje deluje, če sem povezan direktno na ta oxygen. Preko linksysa pa še vedno ne deluje, vendar zaenkrat me to ne moti saj je ta oxygen hkrati tudi brezžični router, tako da mi trenutno vse normalno deluje. Sem pa na linksysu tudi poskušal spreminjati MTU nastavitve pa brez uspeha.
LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri OS uporabljate (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Operacijski sistemi
13821722 (14722) Apache90
»

Hackintosh ali Mac

Oddelek: Pomoč in nasveti
182507 (1827) techfreak :)
»

Ali uporabljate apple izdelke? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16732197 (28389) Matjaz4
»

Izšel Mac OS X 10.7 Lion

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4511865 (9307) gslo
»

Kaj menite o Mac mini-ju?

Oddelek: Kaj kupiti
141808 (1429) IceIceBaby

Več podobnih tem