Forum » Operacijski sistemi » SUSE 8.1+GF2=konzola
SUSE 8.1+GF2=konzola
Aspirinix ::
Lp, problem: SuSE 8.1 nameščam na kišto z Celer.1GHZ+GF2(64MB RAM)+256MB RAM. Noče mi skonfigurirati X serverja za normalno delo. Ostanem v konzoli. Xconfig in SaX2 tudi ne deluje. Vedno javi, da nimam dovolj spomina na grafi. Ko pa nameščam SuSE8.0 dela BP.
Se je komu zgodilo kaj podobnega in mi lahko svetuje?
LP.
Se je komu zgodilo kaj podobnega in mi lahko svetuje?
LP.
roscha ::
Blage.
Kaj pa ti pravi /etc/X11/XF86config-4 ?
Verjetno napačna nastavitev grafikulje. Mogoče je res naroben vpis o RAMu. Možno je še marsikaj. Lahko da je peesdarija z nvidia driverji in je Zuze kaj zjeb*. Ti manjka kernel driver? Mogoče imaš vključen DRI. Zahashaj in poizkusi. Si poizkusil z nv (in ne nvidia) drv? Z vga (generic) ti skoraj MORA delat, probaj še to.
In ja /var/log/Xfree86.log je tvoj prijatelj. Oglej si kaj piše tam not.
by!
Kaj pa ti pravi /etc/X11/XF86config-4 ?
Verjetno napačna nastavitev grafikulje. Mogoče je res naroben vpis o RAMu. Možno je še marsikaj. Lahko da je peesdarija z nvidia driverji in je Zuze kaj zjeb*. Ti manjka kernel driver? Mogoče imaš vključen DRI. Zahashaj in poizkusi. Si poizkusil z nv (in ne nvidia) drv? Z vga (generic) ti skoraj MORA delat, probaj še to.
In ja /var/log/Xfree86.log je tvoj prijatelj. Oglej si kaj piše tam not.
by!
Mercier ::
Nekaj podobnega pri meni, ampak se še nisem imel časa (veselja) igrat.
Matrox g550 in LCD monitor preko DVI. Mislim da je pri meni problem, da mi monitor ne prebavi 75 MHz osveževanja - še najbolj smiselna ponujena nastavitev.
Aja, pri 8.0 je delalo BP.
Matrox g550 in LCD monitor preko DVI. Mislim da je pri meni problem, da mi monitor ne prebavi 75 MHz osveževanja - še najbolj smiselna ponujena nastavitev.
Aja, pri 8.0 je delalo BP.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
Gapi ::
Zivjo!
Pa da ne bom odpiral nove teme, dejte mi povedat kako lahko potankam od nvidie nove gonilnike za mojga geforceta? Vedno se mi zgodi time out ko tankam iz njihove strani. YOU v tem primeru ne dela tko kot mora.
Pa da ne bom odpiral nove teme, dejte mi povedat kako lahko potankam od nvidie nove gonilnike za mojga geforceta? Vedno se mi zgodi time out ko tankam iz njihove strani. YOU v tem primeru ne dela tko kot mora.
No person is rich enough,to buy back his past.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gapi ()
Mr.B ::
Jaz imam dve uprašanji za suse8.1.
Sem bolj začetni. Torej a je vse kar dobim na unih sedmih CD-ji zaston, če dol potegnem ?
Druga težava pa je sledeča. Na notebooku mi grafični način "kde" ne dela, ker gonilniki niso pravi, ampak za začetek ni problem ta ampak sledeči. Nasatvil sem pri inštalaciji da hočem imeti Text only. Logeram se gor kot uporabnik root , ampak direktorija etc ni?
In ko vpišem user name in password za root userja , mi napiše v : Tomi_m # >. Moram iti v službo po notebook da vidim točno kaj napiše , ampak tisti Tomi_m me moti,jaz ga definitivno nisem dal notri, kot tudi imena mašine ni tomi_m.
Seveda če sem se logeral kot root ,bi moral imeti etc direktorij, ali ga moram ročno mountati ?
THX
Sem bolj začetni. Torej a je vse kar dobim na unih sedmih CD-ji zaston, če dol potegnem ?
Druga težava pa je sledeča. Na notebooku mi grafični način "kde" ne dela, ker gonilniki niso pravi, ampak za začetek ni problem ta ampak sledeči. Nasatvil sem pri inštalaciji da hočem imeti Text only. Logeram se gor kot uporabnik root , ampak direktorija etc ni?
In ko vpišem user name in password za root userja , mi napiše v : Tomi_m # >. Moram iti v službo po notebook da vidim točno kaj napiše , ampak tisti Tomi_m me moti,jaz ga definitivno nisem dal notri, kot tudi imena mašine ni tomi_m.
Seveda če sem se logeral kot root ,bi moral imeti etc direktorij, ali ga moram ročno mountati ?
THX
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | matematika, geometrije v ravnini, telesaOddelek: Šola | 3261 (2630) | manniac |
» | Stevilo kvadratov vzorcaOddelek: Šola | 2326 (1960) | lebdim |
» | Ali lahko polnim svoj telefon v avtu preko odprtine za vžigalnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5497 (4647) | fujtajksel |
» | Računalniki v šolah slabši kot papir in svinčnik?Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2890 (2890) | Pyr0Beast |
» | linux zablokira (ja:)Oddelek: Operacijski sistemi | 1726 (1264) | medjugorje-si |