Forum » Izdelava spletišč » Težava z dizjanom (IE vs NS)
Težava z dizjanom (IE vs NS)
cahahopie ::
Naredu sem pejđ za eno stvar v zvezi s šolo. Težave je v tem, da v IE stran izgleda grdo v NS pa ok.
link
Namreč leva celica je določena fiksno s piksli, prav tako desna. Sredinska pa s 100%. V IE zaradi sredinske celilce stran raztegne ven iz vidnega polja. V NS po pravilih ne..kar je ok.
Če pa odstranim atribut width="100%" iz sredinske celice pa je v NS še vedno vse ok v IE pa mi pokaže eno veliko praznino na levi kot da bi celico raztrgal.
Prosim pomagajte...
link
Namreč leva celica je določena fiksno s piksli, prav tako desna. Sredinska pa s 100%. V IE zaradi sredinske celilce stran raztegne ven iz vidnega polja. V NS po pravilih ne..kar je ok.
Če pa odstranim atribut width="100%" iz sredinske celice pa je v NS še vedno vse ok v IE pa mi pokaže eno veliko praznino na levi kot da bi celico raztrgal.
Prosim pomagajte...
rc-car ::
Nisem nič gledal tvoje kode kako imaš napisano ampak naj bi se dalo naredit stvar nekako tako, da najprej celi tabeli določiš širino 100%. Skrajno levi in skrajno desni celici pa nastaviš fiksno širino.
Poizkusi, če ne bo to to, bom kasneje si malo bolje pogledal
Poizkusi, če ne bo to to, bom kasneje si malo bolje pogledal
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed
kunigas ::
Ja!
Tezava, kokr sm gledu,
je prav v tem, kot je pisal
rc-car.
tabela naj bo 100%
levo in desno doloci - sredina bo pa
samostojna v obeh delovala.
Pazi pa, ce pridem na stran z manjso
resolucijo - kaj bom videl?
Kunigas
Tezava, kokr sm gledu,
je prav v tem, kot je pisal
rc-car.
tabela naj bo 100%
levo in desno doloci - sredina bo pa
samostojna v obeh delovala.
Pazi pa, ce pridem na stran z manjso
resolucijo - kaj bom videl?
Kunigas
cahahopie ::
Če še enkrat opišem zagato... mi ni jasno "Zakaj?"
Namreč tabela celotna je 100%, zgornja celilca nima določene širine, jo pa ima tabela znotraj te celice (100%). Zgornja leva celica in spodnja leva celilca imata fiksno širino. Prav tako desni celilci. Osrednji celici pa imata določeno širino z 100%.
Če odstranim ta atribut 100%, zavzameta levi in desni celici osrednj, edino če je v osrednji npr. toliko teksta, da bi odbržala širino.
V takem primeru ko ni tega atributa je stran defektna v obeh browserjih. Če pa imam tako kot je zdaj, pa kakor vidite, v IE se razširi v NS pa je OK. S spremebno ločljivosti se stran v NS normalno širi/oži. V IE pa ne.
Rešitev?
Namreč tabela celotna je 100%, zgornja celilca nima določene širine, jo pa ima tabela znotraj te celice (100%). Zgornja leva celica in spodnja leva celilca imata fiksno širino. Prav tako desni celilci. Osrednji celici pa imata določeno širino z 100%.
Če odstranim ta atribut 100%, zavzameta levi in desni celici osrednj, edino če je v osrednji npr. toliko teksta, da bi odbržala širino.
V takem primeru ko ni tega atributa je stran defektna v obeh browserjih. Če pa imam tako kot je zdaj, pa kakor vidite, v IE se razširi v NS pa je OK. S spremebno ločljivosti se stran v NS normalno širi/oži. V IE pa ne.
Rešitev?
govno ::
ni mi jasno, kaj ti nagaja?
jaz imam takole (kodo sem direkt prekopiral):
<table border="0" width="100%"><tr>
<td style="padding-right: 10px;" width="135" valign="top">
vsebina
</td>
<td valign="top" height="563">
vsebina
</td>
<td style="padding-left: 10px;" width="135" valign="top">
vsebina
</td>
</tr></table>
jaz imam takole (kodo sem direkt prekopiral):
<table border="0" width="100%"><tr>
<td style="padding-right: 10px;" width="135" valign="top">
vsebina
</td>
<td valign="top" height="563">
vsebina
</td>
<td style="padding-left: 10px;" width="135" valign="top">
vsebina
</td>
</tr></table>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: govno ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345053 (4190) | sunniegoldie |
» | Kako "prisiliti" stolpec v tabeli, da ohrani širino?Oddelek: Izdelava spletišč | 1679 (1558) | jeti51 |
» | meniOddelek: Izdelava spletišč | 917 (834) | [MYTiX] |
» | CSS...problems...Oddelek: Izdelava spletišč | 1310 (1069) | cahahopie |
» | Težava s spremembo davka v MySQL PHP skripti (skripta inside)Oddelek: Programiranje | 1222 (1024) | darh |