Forum » Elektrotehnika in elektronika » Wireless LAN - ADSL
Wireless LAN - ADSL
[DrAc0] ::
Pozdrav!
Zanima me naslednje. Prijatelji imajo ADSL v mestu.
Jaz pa živim izven mesta, cca. 500m - 1km zracne razdalje. Naj opozorim, da je zracna linija cista, saj zivim na vrhu grica in imam lep pogled na celo mesto.
(Idrija) Ker pa je druzinski proracun mocno omejen, pa me zanima, ce bi se dalo nekako sestaviti Wireless LAN omrezje, da bi tudi jaz uzival v ADSL-ju. Pripravljen sem dati okoli 25 - 30 tisoč za dele elektronike.
Da bi kupil komplet Wireless LAN ne pride u postev, saj je domet premajhen pa se drago je.
Ali obstaja kaksna cenejsa "domaca resitev"..?
Hvala za odgovore
Zanima me naslednje. Prijatelji imajo ADSL v mestu.
Jaz pa živim izven mesta, cca. 500m - 1km zracne razdalje. Naj opozorim, da je zracna linija cista, saj zivim na vrhu grica in imam lep pogled na celo mesto.
(Idrija) Ker pa je druzinski proracun mocno omejen, pa me zanima, ce bi se dalo nekako sestaviti Wireless LAN omrezje, da bi tudi jaz uzival v ADSL-ju. Pripravljen sem dati okoli 25 - 30 tisoč za dele elektronike.
Da bi kupil komplet Wireless LAN ne pride u postev, saj je domet premajhen pa se drago je.
Ali obstaja kaksna cenejsa "domaca resitev"..?
Hvala za odgovore
Takav ti je zivot : Cupav i dlakav..
novi ::
Cenejše - domače rešitve se po mojem mnenju ne splača delat, ker bo prenos podatkov nikakršen.
Po moje se ti splača kupiti običajne wireless komponente potem jim pa modificiraš antene =>Kupiš dve usmerjeni anteni in bi moral delat. Samo cena se giblje nekje okol 100ksit za takšno povezavo.
Po moje se ti splača kupiti običajne wireless komponente potem jim pa modificiraš antene =>Kupiš dve usmerjeni anteni in bi moral delat. Samo cena se giblje nekje okol 100ksit za takšno povezavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wifi cez cesto n-ticOddelek: Omrežja in internet | 1495 (1307) | enota13 |
» | volja wireless (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5123 (3564) | @ljash |
» | wireless LAN (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4759 (3512) | pujsek_ |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12861 (9415) | pujsek_ |
» | Wireless Network - Strojni delOddelek: Strojna oprema | 1370 (1251) | janezl |