Forum » Programska oprema » Spletno bančništvo - prikaz salda po vsaki transakciji
Spletno bančništvo - prikaz salda po vsaki transakciji
kuglvinkl ::
Well, dajte mi prosim povedat, ali vam aplikacija za spletno bančništvo prikaže saldo po vsaki transakciji? Napišite zraven še katera banka.
NE:
SKB
ABanka
Probanka
DA:
NLB
Unicredit
Gorensjka banka
NE:
SKB
ABanka
Probanka
DA:
NLB
Unicredit
Gorensjka banka
- spremenil: kuglvinkl ()
Invictus ::
Saj ko ti "narediš" transakcijo, se ne izvede takoj. Najprej se samo rezervirajo sredstva.
Banke transakcije izvajajo nekajkrat na dan. Recimo UPN nalogi na Unicredit banki se izvršijo ob 15:30, če se ne motim.
Zato ne vidiš salda takoj.
Banke transakcije izvajajo nekajkrat na dan. Recimo UPN nalogi na Unicredit banki se izvršijo ob 15:30, če se ne motim.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Saj ko ti "narediš" transakcijo, se ne izvede takoj. Najprej se samo rezervirajo sredstva.
Ne vidim sploh! Če bi bilo kasneje je fine by me.
Zgodovina sprememb…
mcgeek ::
Zakaj imam občutek, da si mislil na nekaj drugega, kot pa je v vprašanju..
Če misliš na to - ali se ob transakcijah prikazuje saldo oz. trenutno stanje po vsaki transakciji, potem je odgovor da (NLB).
Če pa si mislil na to, kako hitro se transakcija sploh pojavi na seznamu, je pa odvisno od tega, ali misliš na osebni račun ali na kreditno kartico... Pri NLB je tako pri osebnih računih kot pri kreditnih karticah transakcija prikazana takoj, ko jo opraviš. V obeh primerih, pa še ni obdelana - to lahko traja nekaj dni.
Če misliš na to - ali se ob transakcijah prikazuje saldo oz. trenutno stanje po vsaki transakciji, potem je odgovor da (NLB).
Če pa si mislil na to, kako hitro se transakcija sploh pojavi na seznamu, je pa odvisno od tega, ali misliš na osebni račun ali na kreditno kartico... Pri NLB je tako pri osebnih računih kot pri kreditnih karticah transakcija prikazana takoj, ko jo opraviš. V obeh primerih, pa še ni obdelana - to lahko traja nekaj dni.
Mislil sem na prvo. Se pravi, ko je transakcija vidna
SKB ima dva seznama, eden je tak klasičen, enak starim fizičnim izpiskom, drugi je pa tisti, v katrem so transakcije, ki še niso obdelave. Tu si ne želim podatka o saldu (brez vrednosti v resnici) pač pa na "izpisku".
NLB kot kaže to ima, SKB ne, za ostale me pa še vedno zanima.
Unicredit tudi ima kot kaže pravi sodelavec.
NE:
SKB
ABanka
DA:
NLB
Unicredit (še za prevriti).
SKB ima dva seznama, eden je tak klasičen, enak starim fizičnim izpiskom, drugi je pa tisti, v katrem so transakcije, ki še niso obdelave. Tu si ne želim podatka o saldu (brez vrednosti v resnici) pač pa na "izpisku".
NLB kot kaže to ima, SKB ne, za ostale me pa še vedno zanima.
Unicredit tudi ima kot kaže pravi sodelavec.
NE:
SKB
ABanka
DA:
NLB
Unicredit (še za prevriti).
Zgodovina sprememb…
Zvezdica27 ::
lp,
pri SKB.net (navadni) moraš posebej klikniti na "računi" in potem imaš not promet - torej dva klika do tam.
SKB.net to meni pokaže takoj po izvedbi (na računih). Izveba je lahko takoj (na isti dan) ali v čakalno vrsto (jutri, če bo keš - tu pa NE pokaže, bo pokazalo jutri)
ne vem točno kaj sprašuješ, je pa res, da sta potrebna dva klika. Upam da pomaga.
zz
pri SKB.net (navadni) moraš posebej klikniti na "računi" in potem imaš not promet - torej dva klika do tam.
SKB.net to meni pokaže takoj po izvedbi (na računih). Izveba je lahko takoj (na isti dan) ali v čakalno vrsto (jutri, če bo keš - tu pa NE pokaže, bo pokazalo jutri)
ne vem točno kaj sprašuješ, je pa res, da sta potrebna dva klika. Upam da pomaga.
zz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()
A res? Se pravi, na izpiusku ti danes pokaže kakšen je bil saldo npr. 3.8.?
Zgodovina sprememb…
vasquez ::
Meni je bilo razloženo, da je problem v tem, ker lahko v banko kasneje pridejo transakcije s starejšim datumom valute in se potem stanje po transakciji spremeni. Recimo: na računu imaš 100 evrov in plačaš položnico za 90 evrov. Stanje po transakciji je 10 evrov. Potem pa v banko pride transakcija iz prejšnjega dne za 30 evrov. Dejansko stanje po transakciji torej ni bilo 10 evrov ampak si bil v minusu za 20 evrov.
Meni je bilo razloženo, da je problem v tem, ker lahko v banko kasneje pridejo transakcije s starejšim datumom valute in se potem stanje po transakciji spremeni. Recimo: na računu imaš 100 evrov in plačaš položnico za 90 evrov. Stanje po transakciji je 10 evrov. Potem pa v banko pride transakcija iz prejšnjega dne za 30 evrov. Dejansko stanje po transakciji torej ni bilo 10 evrov ampak si bil v minusu za 20 evrov.
Tudi za 1 mesec nazaj bi to prenesel.
Sicer pa, kako pa uspe NLB-ju?
SplitCookie ::
Transakcije se načeloma ne izvajajo takoj, že iz tega razloga ne moreš takoj prikazovati stanja
Imaš pa pri SKB pogled razpoložljivih sredstev in stanje na računu.
Ta prvi vključuje transakcije ki se bodo v kratkem izvedle
Imaš pa pri SKB pogled razpoložljivih sredstev in stanje na računu.
Ta prvi vključuje transakcije ki se bodo v kratkem izvedle
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
To vsem vem.
Je pa izjemno koristno za npr. mesec nzaj - kot redni izpisek, da bi se mi prikazalo še stanje saldo.
Še vas prosim, da mi poveste, katere banke prikazujejo saldo po vsaki transakciji, ne pa samo razooložljiva sredtsva.
Hvala.
Je pa izjemno koristno za npr. mesec nzaj - kot redni izpisek, da bi se mi prikazalo še stanje saldo.
Še vas prosim, da mi poveste, katere banke prikazujejo saldo po vsaki transakciji, ne pa samo razooložljiva sredtsva.
Hvala.
Zvezdica27 ::
aaa...
tako pa skb.net res ne prikaže, torej kakšno je bilo stanje na dan X. To pa samo na okencu lahko dobiš.
Kaže samo trenutno stanje glede na v izpisku navedene transakcije, nekatere morda še potujejo na banko (MC, tujina...)
zz
tako pa skb.net res ne prikaže, torej kakšno je bilo stanje na dan X. To pa samo na okencu lahko dobiš.
Kaže samo trenutno stanje glede na v izpisku navedene transakcije, nekatere morda še potujejo na banko (MC, tujina...)
zz
fosil, sem dodal na seznam, hval.
Dejte no prosim pogledat, če vam banka to omogoča. Hvala.
Dejte no prosim pogledat, če vam banka to omogoča. Hvala.
Poldi112 ::
Probanka ne
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54534 (31269) | MrStein |
» | SKB identifikacijska številka?Oddelek: Loža | 15688 (13258) | Guzzy |
» | Internetno bančništvo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19690 (15376) | Tilen |
» | E-bančništvo?Oddelek: Loža | 4469 (3371) | fosil |
» | Klik.nlb shekan? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 13511 (10185) | Cokolesnik |