» »

Kaj je narobe z mojim zunanjim trdim diskom?

Kaj je narobe z mojim zunanjim trdim diskom?

Dromar ::

Potek dogodkov:

S prenosnega diska, starega eno leto sem prenašal 160gb podatkov na računalnik. na začetku prenašanja se je disk prevrnil in zelo rahlo padel, vendar mu ni bilo nič. Nadaljne pol ure je prenašal podatke na računalnik, potem pa je javilo napako, da ne more prenesti neke 18MB velike slike (opcije "poskusi znova, "preskoči" in "prekliči"). Sprva sem pritisnil naj preskoči, vendar ni nadaljeval postopka, nato pa sem preklical in iz diska izbrisal tisto datoteko, potem pa sem ga ugasnil, ponovno prižgal, zdaj pa mi ga, ko ga prižgem, zazna in kot vedno napiše "gonilniki za napravo nameščeni", v "Moj računalnik" ga pa ne zazna, enako pa se zgodi ko ga priklopim na laptop. Med "Naprave in tiskalniki" se prikaže na obeh računalnikih v 3 sekundah po vklopu, motorček ravno tako slišim delovati, če grem zelo blizu, ne pokaže pa mi ga kot pogon v mapi "Moj računalnik".

V kolikor komu pomaga gre za prenosni disk Tevion 1,5TB z USB 3.0 iz lanske Hoferjeve ponudbe za 79,99€. Ohišje je Tevion, disk v notranjosti je pa Western Digital Caviar Green.

Lepo prosim za odgovor in se zanj že vnaprej zahvaljujem.

smetko ::

Kaj je narobe z tvojim diskom lahko samo ugibamo, vendar iz povedanega si najverjetneje poškodoval bralno/pisalne glave diska.
Še domnneva, kaj se je dogajalo:
Ko ti je padel disk, se je površina diska malo poškodovala. Glava je očitbo preživela to poškodbo. Vendar vsakič, ko je glava potovala mimo/po poškodovanem delu, je nastala poškodba razila površino glave, dokler ta ni odpovedala poslušnost.
No comment

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk

Oddelek: Kaj kupiti
459386 (6055) NekiNeznalec
»

Zunanji trdi disk - O:\is not accessible. The parameter is incorect

Oddelek: Pomoč in nasveti
132998 (2820) solatko
»

Zunanji trdi disk 1TB WD ali Tevion? (strani: 1 2 )

5412116 (9234) BlackAdder
»

Zunanji HDD v Hoferju (strani: 1 2 3 4 5 )

20515302 (7675) pirlo
»

Zunanji trdi disk 500 GB -- akcija Hofer -jutri (strani: 1 2 )

8620270 (14470) MISKO_GR

Več podobnih tem