» »

Pomoč pri sestavi računalnika- računalniški hladilnik

Pomoč pri sestavi računalnika- računalniški hladilnik

klavdij ::

Zdravo! Nabavil sem komponente za računalnik in ga sedaj sestavljam pa sem i je tu zataknilo: imam ploščo Gigabyte GA-970A-DS3 ter procesor AMD FX8120. Sem vtaknil procesor v režo, ter namazal s pasto problem pa je sedaj ko zelim namestiti hladilnik. Nikakor in nikakor ne gre na lep način, ampak več sile neupam uporabljat. Problem je ker nemorem prikraj oba zatiča zatakniti spodaj kjer je za to prostor, zmanka priblizno 1 cm in nikakor nemorm pritrditi hladilnika. (lahko slikam).
Drug problem pa ki ga imam, kupil sem še corsair vengance 1600mhz rame 8gb, in ko vtaknem v režo, se zatiči kjer je treba zatakniti nočejo nekako zatakniti in se mi zdi da rami niso čisto fiksirani. (lahko slikam če ne veste kaj mislim). Zelo lepo prosi mza pomoč, ker res ne zelim nič uničiti. Lp Klavdij

mat xxl ::

Kateri hladilnik imaš, recimo ta boljši Noctua imajo več podnožij, za AMD, 775, 1155 ........ in od 775 recimo paše na ene 1155, ker imajo ene plate dvojne luknje Gigabyte pa recimo tega nima in mora biti podnožje od 1155. Ker je v mojem setu od Noctue za AMD ostalo viška morda lahko pomagam, čeprav ti mora prodajalec to zrihtati ....če imaš seveda ustrezen hladilnik....

amigo_no1 ::

Rame moraš prav obrniti.

LOL. rame sem prav obrnil :)

s51as ::

klavdij jaz sem na youtubu našel video za namestitev hladilnika, mi je pomagalo. Večina proizvajalev, kar sami dajo video gor. Zatiče za ram lahko tudi sam potisneš proti ramu, praviloma pa bi morali skočiti na mesto, ko ram dovolj pritisneš v režo.
It's just me myself and I

Tule je takle hladilnik. se trudim pa trudim ampak nekak gre malo preveč sile pa me je strah... Rami pa nikakor nočejo skočit noter lol. teli corsairi imajo kot 2 zatiča in se zahakla. A jih lahko bolj noter potisnem?

Dobro rame sem poštimal, še vedno pa nevem kak tale hladilnik namestit. Prosim lepo za pomoč :) Hvala!

TOP ::

Kot berem in če te prav razumem probaš original hladilnik gor dat.Pri AMD je tisti plastičen zatič,ki mora se zatakniti ekscentični.To pomen,da poglej v kateri smeri se zatič spusti niže,potem samo pritisni,da se zatakne in kljukico obrneš.Prvo pa z ene strani zahakljaš in vseskoz držiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

Metulj-1 ::

Ko enkrat zatakneš zatiče kar brez skrbi obrni ročke za fiksiranje hladilnika.
Maš pa tukej še en video.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura procesorja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
615560 (2324) LuIK
»

Menjava RAM

Oddelek: Pomoč in nasveti
151084 (713) Seljak