Forum » Pomoč in nasveti » Postavljanje RAID1 poleg SSD-ja
Postavljanje RAID1 poleg SSD-ja
Pfeniks ::
Danes sem se nekoliko igral in poskusil postaviti RAID1, a mi nikakor ne gre; ne razumem. Imam 2x 500GB diska, SSD 120 GB. Delam na ASRock plati Z77 PRO4.
Na SSD-ju je sveža inštalacija Win7 64 z vsem pripadajočim programjem. Windowsi mi oba diska zaznajo kot enega; se pravi RAID že laufa od prej, ne da bi ga nastavljal (menjal sem plato)? V glavnem RAID polje bi rad na novo postavil. Tudi zato, ker bi na 500GB HDD brisal particijo. Bi bila samo ena - 500GB.
Hvala :)
Na SSD-ju je sveža inštalacija Win7 64 z vsem pripadajočim programjem. Windowsi mi oba diska zaznajo kot enega; se pravi RAID že laufa od prej, ne da bi ga nastavljal (menjal sem plato)? V glavnem RAID polje bi rad na novo postavil. Tudi zato, ker bi na 500GB HDD brisal particijo. Bi bila samo ena - 500GB.
Hvala :)
Ravnokar odprl properties; Ja, dejansko je sistem prepoznal RAID nastavitve in in diska sestavil skupaj, tako da sem kljub menjavi plate obdržal RAID1. Lepo intel! Če bo koga kdaj skrbelo ima tule odgovor.
A jaz imam še vedno željo RAID še enkrat postaviti. Nekako ga moram, če želim podreti particije.
A jaz imam še vedno željo RAID še enkrat postaviti. Nekako ga moram, če želim podreti particije.
Sem se znajdu, vendar imam težavo, kajti čim v BIOS-u nastavim RAID namesto AHCI, mi mašina pada v boot-loop.
Hecno mi je tudi to, da čim nastavim na kontrolerju RAID mi kot RAID zaznava tudi SSD, ki je priklopljen na SATA3. Bi moral SSD priklopiti na drug, AS Media kontroler v AHCI in 2x HDD pustiti na intelu in v RAID?
Hecno mi je tudi to, da čim nastavim na kontrolerju RAID mi kot RAID zaznava tudi SSD, ki je priklopljen na SATA3. Bi moral SSD priklopiti na drug, AS Media kontroler v AHCI in 2x HDD pustiti na intelu in v RAID?
:D It's me again.
NE PUŠČAJTE CDJA OD MATIČNE V DVD POGONU, ČE IMATE NASTAVLJEN FIRST BOOT DEVICE DVD :) :) :)
Sploh nisem mogel priti do sistema, ker mi je neprestano ponujalo da mi kopira SATA gonilnike na disketo.
Kakorkoli, sistem postavljen, RAID1 špila BP. Če koga morda še zanima postopek, ga lahko napišem. Je pa bistveno da se RAID postavi pred inštalacijo Win.
NE PUŠČAJTE CDJA OD MATIČNE V DVD POGONU, ČE IMATE NASTAVLJEN FIRST BOOT DEVICE DVD :) :) :)
Sploh nisem mogel priti do sistema, ker mi je neprestano ponujalo da mi kopira SATA gonilnike na disketo.
Kakorkoli, sistem postavljen, RAID1 špila BP. Če koga morda še zanima postopek, ga lahko napišem. Je pa bistveno da se RAID postavi pred inštalacijo Win.
SasoS ::
Ja to je bistveno, da Win7 inštaliraš prej.
Če si pa malo hekerja in si res ne želiš inštalirat, se da pa tudi drugače
Če si pa malo hekerja in si res ne želiš inštalirat, se da pa tudi drugače
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 600760 (58160) | hariscorale |
» | Sprememba iz AHCI na RAID0Oddelek: Pomoč in nasveti | 3791 (3145) | zee |
» | Eden izmed HDD v raidu je mrtevOddelek: Pomoč in nasveti | 5314 (4597) | ST-777 |
» | Kateri strojni RAID kontroler? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9386 (5867) | levaky |
» | raid 0 setupOddelek: Strojna oprema | 2128 (1591) | GrimReaper |