» »

Konec je z Janšo?

Konec je z Janšo?

«
1
2

guest #44 ::

Ne sledim točno vsem anketam, ampak mislim, da je ta vlada na približni ravni uspešnosti kot prejšnja. Janša pa postaja vse bolj zasovražena oseba se men zdi. Tud iz strani desničarjev. Prav tako je že mal v letih.

Morda se ga še letos znebimo za vselej.

Tisti, ki misli Jankota izbrat pa naj spodaj dopiše svoj naslov, da mu pridem jajca odrezat.

Mogoče se bližamo trenutku hard reseta in reinštalacije OSja v Sloveniji, let's fuck it up as least as possible.



Še en komentar iz 24 ur:

Bojim se, da rešitev slovenskega bančnega sektorja in gospodarstva ni več v rokah slovenske vlade. Finančni trgi stavijo na naš padec in naredili bodo vse, da bomo padli. Zdaj nas lahko reši le še posredovanje evropske centralne banke z nakupom slovenskih obveznic in posledično znižanjem cene našega zadolževanja. Upajmo da bo predsednik ECB-ja Mario Draghi uresničil svoje obljube in posredoval na trgu obveznic. V nasprotnem primeru naš čaka prošnja za denarno pomoč in posledično ostri rezi v javne izdatke ter strukturne reforme spisane v pisarnah IMF-a, evropske komisije in ECB-ja. Kdor se spomni časov Milke Planinc bo vedel, da si tega pod razno ne želimo.


Se nekako strinjam s tem možakarjem. Slovenija je že prebila zadnjo varnostno ograjo, zdaj jo lahko zaustavi le betonski zid na dnu.

Česar se pravzaprav veselim.

Da pa bi mi ukradli tisoče evrov z tazadnjo dokapitalizaijo...je že dober razlog, da začnejo padat glave. Nimam interesa za revolucijo, zgolj kaznovati je treba lopove in njihove kolaborante.
A je kaka Evropska institucija, ki bi imela dovolj pristojnosti, da se loti slednjega? (sproženega seveda iz volje ljudi)

Meizu ::

Tudi jaz se nekako strinjam, da mora iti v naši državi najprej nekaj hudo narobe, da tiste gor v vladi in bodoče kandidate malce prestraši in zresni. Pa še takrat bo vprašanje, če jih bo res.

Prepričan sem, da bi v primeru ugodnega bail outa oz. bognedaj rešitve države brez kakršnekoli pomoči sedanja vlada dobila krila. Prav ne predstavljam si Janši pripisovati zaslug ne le za osamosvojitev slovenije pač pa tudi za rešitev slovenije iz krize - še ena stvar več, ki bi jo v prihodnje na veliko uporabljal na njegovih kandidaturnih govorih.

Če ne drugače je pa treba it na cesto in jih malce otrest na roke.

jype ::

jverne> Slovenija je že prebila zadnjo varnostno ograjo, zdaj jo lahko zaustavi le betonski zid na dnu.

Nah. Rešitev je še cel kup, samo nobene se očitno ne bomo lotili, ker se ljudje, ki bi take rešitve lahko implementirali, nimajo časa ukvarjat z idiotskimi interesnimi skupinami, ki gledajo le na svoje riti.

Matako ::

Ljudje ne verjeamejo, dokler ne vidijo. Zato nas čaka še malo Jajeve strahovlade, potem zaradi zakona akcije in reakcije dobimo skoraj 100% Zokija z zloglasno Ekipo. Se pravi, v enih 5 letih smo lahko že na čistem. Saj do takrat bodo pa mogoče že kaki megaumi iz S-Tja v politiki in smo rešeni!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

DarkSite ::

Žal bo Slovenija jeseni ornk udarila na dno. Pomoje nam ni več pomoči oz. bomo potrebovali ornk pomoč iz tujine.

Prav te dni iščem novo banko, da naložim svoja sredstva nekam na varno.

Kar se pa tiče politike med koalicijo in pozicijo je pa prišlo tako daleč, da ko so eni na oblasti bodo drugi naredili vse, da jih sesujejo, četudi Slovenija dokončno propade.

Mogoče bi bilo še najbolje, da dobimo oblast iz Bruslja. Za ene 10 let, da nam uredijo sistem. Pozaprejo določene predsednike oz. tiste, ki se stalno pojavljajo v medijih z vedno novimi obremenilnimi dokumenti.

Kar se pa tiče Jankota pa je škoda zgubljati besed. Vsi s saj malo pameti in morale vemo kam spada. Tisti, ki pa ne, pa naj se malo zamislijo, ker so prav oni tisti, ki so privedli do takega stanja v Sloveniji. Niso krivi politiki, ampak ljudstvo, ki jih voli. Enako velja za druge politike. V tujini politik odstopi za najmanjši moralni prekrsek.

Jeseni pričakujem popolni kolaps politike, verjetno nove volitve ali pač zamenjava oblasti. Nato prihod nove vlade. Višanje davkov, pomoč iz Bruslja, ponovno podtikanje opozicije, novo zadolževanje, popoln kolaps financ,... pristanek na dnu ... odstop vlade, prihod trojke iz Bruslja.

Daedalus ::

Tudi jaz se nekako strinjam, da mora iti v naši državi najprej nekaj hudo narobe, da tiste gor v vladi in bodoče kandidate malce prestraši in zresni. Pa še takrat bo vprašanje, če jih bo res.


Ne bo jih. Preveč verjamejo lastnim pravljicam o zunanjih in notranjih sovražnikih, da bi bili sposobni prepoznat lastno nesposobnost. In posledice le-te.

Da pa bi mi ukradli tisoče evrov z tazadnjo dokapitalizaijo...je že dober razlog, da začnejo padat glave. Nimam interesa za revolucijo, zgolj kaznovati je treba lopove in njihove kolaborante.


Sej je vse po črki zakona, ni kaj tožit.

Ne sledim točno vsem anketam, ampak mislim, da je ta vlada na približni ravni uspešnosti kot prejšnja.


Če gre kaj verjeti Delu, pol je priljubljenost Vlade lih na najnižji točko, odkar se je konstituirala. Link.

Kar se pa tiče izgledov za naprej pa - tolko bo potrebno propasti, da se bo politiki po sili razmer odvzela moč manipulacij z gospodarstvom. Država pač ne bo smela biti več niti največji, niti omembe vredni kapitalist tu naokoli. Pol pa se bo lahko vzspostavilo bolj normalno ravnotežje moči, ko okolica govori politiki, kaj je potrebno delat in ne obratno. Pri povprečno slovenskem stanju uma (skoncentriranem v stavku "Tud jaz bi krado, če bi bil pri koritu"), druge rešitve ni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Meizu ::

Saj tudi če bomo prejeli bailout denar se kaj dosti ne bo spremenilo, ker ga bo itak šlo 3/4 v žepe.

Daedalus ::

Nope... takrat bojo naši politiki zgubili možnost delanja česarkoli. Kar nekateri sicer razumejo kot izgubo suverenosti Države... valda se istovetijo z njo al kaj. Ne bo prvič, da je tuja institucija zaustavila glupe buče pred delanjem škode. Se dogaja praktično skoz.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

Ni problem, da bojo politiki izgubili možnost delati karkoli, problem je, da od takrat naprej ne potrebujemo več volitev. V bistvu niti teh zadnjih nismo. Američani in Nemci so se odločili, da bo predsednik vlade Janša. Naslednjič bo še bolj očitno za koga so se odločili.

jype ::

L'etat, c'est moi!

Torej jaz dobim bailout moniez, da ga lahko porabim zase, od tega bo pa gospodarstvo zaštartalo. Classic trickle down!

Utk> Američani in Nemci so se odločili, da bo predsednik vlade Janša.

Tok butasti pa niti oni niso.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Meizu ::

Utk je izjavil:

Ni problem, da bojo politiki izgubili možnost delati karkoli, problem je, da od takrat naprej ne potrebujemo več volitev. V bistvu niti teh zadnjih nismo. Američani in Nemci so se odločili, da bo predsednik vlade Janša. Naslednjič bo še bolj očitno za koga so se odločili.


Care to explain this?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Nissan GTR ::

Zato nas čaka še malo Jajeve strahovlade, potem zaradi zakona akcije in reakcije dobimo skoraj 100% Zokija z zloglasno Ekipo.


mogoče bi blo pa fajn, da ravno zoki po ukazu bruslja dokončno ukine borčevske privilegije... se bodo nekateri pri nas dokončno streznili...

Drugače pa ne vem, kaj taka panika na splošno... Mitja Gaspari pravi, da so razmere bistveno manj slabe kot se jih prikazuje... On že ve... je nekoč že jugo pomagal zafurat...

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/gaspa...

dronyx ::

Z Janšo ni nič konec, ker on je zase že lepo poskrbel. Bolj me skrbi za vse ostale, ker država je res povsem zavožena in politiki so se kot kaže odločili, da gremo pogumno po Grški poti, kar pomeni vsako leto novo zategovanje pasu, konstantne padce BDP, vedno več brezposlenih...Če se ozrem nazaj, niso do sedaj povlekli niti ene same poteze, ki bi ta scenarij vsaj zavrla, če že ne preprečila. Je pa po svoje sramota, kako je EU postala dejansko mlinski kamen za nekatere države in to kaj drugega kot razpasti že skoraj ne more.

Mufasa ::

Prej pa n let molzna krava PIGSSa, ki ocitno tega denarja ne bodo mogli odplacati.

moat ::

Sam menim, da s strankami, ki jih imamo, ne bomo shodili iz krize. Niti približno! Bruselj čaka, ukrepi pa bodo drastični. In kaj bodo stranke počele, ko bo ukrepe sprejemal Bruselj? šele tedaj se bo pokazala jasna polarizacija, medsebojna obtoževanja in nepripravljenost za sodelovanje. Te stranke niso zmožne rešiti države! Sicer pa po osamosvojitvi nobena stranka ni delala za dobrobit države ali ljudi. Polnili so si samo lastne žepe.

dronyx ::

moat je izjavil:

Sicer pa po osamosvojitvi nobena stranka ni delala za dobrobit države ali ljudi. Polnili so si samo lastne žepe.

Amen to that!

francek1 ::

Enkrat sem tule napisal , da bi bilo potrebno vse dosedanje 20 letne politike nagnat, in kaj se je zgodilo? Admin me je brisal. In tak sistem se dogaja po celi Sloveniji. Bog ne daj , da bi komu privilegije vzeli.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

TheRiddle ::

Jaz bi bi bil pa zelo vesel če bi kdo obrazložil zakaj je Slovenija posodila denar Grčiji kljub temu da je bila že v osnovi v rdečih številkah.
Pa še to mi ni jasno: Slovenija za lastne potrebe ni imela denarja, za Grčijo pa ga je izpljunila takorekoč čez noč - Od kod?
Naj še zdaj od nekje izkopljejo kak tak kupček ...
zakaj bi poenostavil, če lahko zakompliciram :D

šernk ::

Ravno včeraj sem izgubil upanje, da lahko Slovenci sami karkoli popravimo. Enostavno kdorkoli bo na vrhu bo gledal na svojo rit, tisti ki bodo pod vrhom bodo naredili pa vse, da bodo tistega na vrhu vrgli dol. In to mislim, da je pri nas začaran krog.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

jype ::

šernk> Ravno včeraj sem izgubil upanje, da lahko Slovenci sami karkoli popravimo.

Komot vse sami popravimo, namesto nas itak nihče ne bo.

šernk> Enostavno kdorkoli bo na vrhu bo gledal na svojo rit,

Neumnost. Zgolj večina tistih, ki jih ljudje volijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

dronyx ::

TheRiddle je izjavil:

Pa še to mi ni jasno: Slovenija za lastne potrebe ni imela denarja, za Grčijo pa ga je izpljunila takorekoč čez noč - Od kod?

Kakor jaz razumem tu ne gre za neko gotovino oziroma keš na roko, ampak se vse odvija nekje v ozadju, prek računalnikov in navideznega denarja. Dejstvo je, da se v Grčiji rešuje zlasti nasedle nemške, francoske in ostale banke, ki bi sicer morale narediti v bilancah ogromne odpise. Rešuje se jih pa tako, da si države (bolje rečeno davkoplačevalci v EU) za njih izposojajo denar, vključno s Slovenijo, ki je sama praktično tik pred bankrotom.

Mimogrede. Zame je Grčija bankrotirala že nekaj časa nazaj, saj je očitno, da sama ne zmore več odplačevati kreditov in si izposojati denarja na prostem trgu. To, da EU oz. evro monetarna unija trenutno sploh ne omogočata bankrota je zgolj računovodski trik. In trdim, da je ta trik na škodo Grčije, ker če bi bankrotirala in začela na novo, bi se ta agonija vsaj končala, tako pa kar traja in traja. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

SasoS ::

Daedalus je izjavil:

Če gre kaj verjeti Delu, pol je priljubljenost Vlade lih na najnižji točko, odkar se je konstituirala. Link.


Delo je preveč levo usmerjeno, da bi anketi pripisoval kakšno večjo težo. Čeprav sem sam daleč od tega da bi podpiral Janšo, se mi zdi da trenutna vlada dela bolje kot prejšnja. Niso pa nobene perle in se bojim da ne bo to zadosti da bi nas potegnili iz dreka...samo malo manj nas tlačijo notri, kar skupaj z inercijo pomeni da še vedno pošteno tonemo :)

Blazz ::

Ninamedia in še FDV so prišli do istih rezultatov SasoS, tako da ni samo Delo tega zaznalo...

bluefish ::

dronyx je izjavil:

Mimogrede. Zame je Grčija bankrotirala že nekaj časa nazaj, saj je očitno, da sama ne zmore več odplačevati kreditov in si izposojati denarja na prostem trgu. To, da EU oz. evro monetarna unija trenutno sploh ne omogočata bankrota je zgolj računovodski trik. In trdim, da je ta trik na škodo Grčije, ker če bi bankrotirala in začela na novo, bi se ta agonija vsaj končala, tako pa kar traja in traja. ;)
Začela na novo?

kalko ::

Brez skrbi, bo raziskava FUDŠ pokazala, da vlada še vedno uživa več kot 50% podporo. >:D

opeter ::

Oprostite, ampak oseba, ki je v kazenskem postopku, enostavno ne bi smela opravljati javne funkcije, kaj šele biti predsednik vlade.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

djordjevic ::

Če že, pa bi se vsaj lahko prikazala na obravnavah, ne pa da se jim v stilu 'ne priznajem ovaj sud' izogiba, ker bojda rešuje državo.
No grave is deep enough to keep us in chains.

amigo_no1 ::

dronyx
Mimogrede. Zame je Grčija bankrotirala že nekaj časa nazaj, saj je očitno, da sama ne zmore več odplačevati kreditov in si izposojati denarja na prostem trgu.

Pozanimaj se koliko državnih obveznic je bilo prodanih na zadnji kotaciji in kdo so bili kupci ;).
Potem boš videl kako blizu smo Grčiji.

Sramota je, da sedanji predsednik vlade JJ, ki če bi imel čisto vest, takoj ne vloži kazenske ovadbe proti avtorjema knjig, kajti njune ugotovitve so zanj porazne, in taka oseba zaseda po moči najvišjo funkcijo v državi:

V imenu države
http://www.student.si/student/v-vrtincu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

dronyx ::

bluefish je izjavil:

Začela na novo?

Ja, saj so v zgodovini že nekatere države bankrotirale in se pobrale. Ne more pa država preživeti v takem primežu, kot je Grčija, saj ji očitno BDP pada po 6% letno. Čez 5 let bo ob takem tempu članica EU ob boku manj razvitim afriškim državam z BDP-jem 1000 USD na prebivalca. Zame je to vse skupaj navadna sramota za EU in očitno je ta združba držav približno taka veselica, kot je bila Jugoslavija. Bilo je kratko, a sladko, na koncu je pa vse bolela glava, ko je zadeva razpadla.

jype ::

To je zato, ker nekateri kljub očitnemu nedelovanju varčevalnih ukrepov še vedno vztrajajo, da je to edina prava pot. Ni. Nobena država se ni pobrala tako, da je varčevala, nikoli v zgodovini.

dronyx ::

amigo_no1 je izjavil:

Pozanimaj se koliko državnih obveznic je bilo prodanih na zadnji kotaciji in kdo so bili kupci. Potem boš videl kako blizu smo Grčiji.


Ko evrska država zaprosi za pomoč Bruselj oziroma reševalni sklad je praktično že formalno bankrotirala. Jeseni lahko nek četrtek na seji vlade samo vlečejo slamice, kdo bo šel v Bruselj uradno zaporsit za pomoč in jaz samo upam, da ne bo zmagala Ljudmila Novak, ker če prideš po finančno pomoč z nakupovalno vrečko iz Spara, te tudi Bruselj ne jemlje resno.

Ja, Slovenija je dejansko tik pred bankrotom, samo da si tega ne upajo priznati, ker gre za popolni poraz politike.

Nissan GTR ::

Nobena država se ni pobrala tako, da je varčevala, nikoli v zgodovini.


Slovenija nič ne varčuje.... varčuje lahko tisti, ki nekaj že ima, pa to varčuje. Slovenija pa v tem trenutku samo svoje izdatke delno usklaljuje s svojimi prihodkovnimi zmožnostmi...

Zgodovina sprememb…

jype ::

Nissan GTR> Slovenija nič ne varčuje.... varčuje lahko tisti, ki nekaj že ima, pa to varčuje. Slovenija pa v tem trenutku samo svoje izdatke delno usklaljuje s svojimi prihodkovnimi zmožnostmi...

To je nesmisel. Prihodkovne zmožnosti države so ogromne, samo še izkoristit jih mora.

Matako ::

Jypeta za predsednika vlade! Resno.
/\/\.K.

gruntfürmich ::

je pametno da dvignem prihranke iz banke ali je vseeno?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ramon dekers ::

guest #44 je izjavil:

Ne sledim točno vsem anketam, ampak mislim, da je ta vlada na približni ravni uspešnosti kot prejšnja. Janša pa postaja vse bolj zasovražena oseba se men zdi. Tud iz strani desničarjev. Prav tako je že mal v letih.

Morda se ga še letos znebimo za vselej.

Tisti, ki misli Jankota izbrat pa naj spodaj dopiše svoj naslov, da mu pridem jajca odrezat.

Mogoče se bližamo trenutku hard reseta in reinštalacije OSja v Sloveniji, let's fuck it up as least as possible.



Še en komentar iz 24 ur:

Bojim se, da rešitev slovenskega bančnega sektorja in gospodarstva ni več v rokah slovenske vlade. Finančni trgi stavijo na naš padec in naredili bodo vse, da bomo padli. Zdaj nas lahko reši le še posredovanje evropske centralne banke z nakupom slovenskih obveznic in posledično znižanjem cene našega zadolževanja. Upajmo da bo predsednik ECB-ja Mario Draghi uresničil svoje obljube in posredoval na trgu obveznic. V nasprotnem primeru naš čaka prošnja za denarno pomoč in posledično ostri rezi v javne izdatke ter strukturne reforme spisane v pisarnah IMF-a, evropske komisije in ECB-ja. Kdor se spomni časov Milke Planinc bo vedel, da si tega pod razno ne želimo.


Se nekako strinjam s tem možakarjem. Slovenija je že prebila zadnjo varnostno ograjo, zdaj jo lahko zaustavi le betonski zid na dnu.

Česar se pravzaprav veselim.

Da pa bi mi ukradli tisoče evrov z tazadnjo dokapitalizaijo...je že dober razlog, da začnejo padat glave. Nimam interesa za revolucijo, zgolj kaznovati je treba lopove in njihove kolaborante.
A je kaka Evropska institucija, ki bi imela dovolj pristojnosti, da se loti slednjega? (sproženega seveda iz volje ljudi)


No ni tako hudo. Jaz ga bom volil in marsikateri gospodarstvenik mu je zelo naklonjen.

Slovenija je prebila zadnjo ograjo ko smo uničili TAM, LITOSTROJ, TOVARNO SLADKORJA ORMOŽ, skupaj s posojili gradbincev... Rešil nebo nihče nič je pa sigurno ta vlada najbolj kredibilna pri svojem delu.



smešno, medtem ko sosedje potrebujejo 20k nove delovne sile smo mi v podnu, ampak hej pomembno je da imamo svojo kulturo, svoj jezik si fino sit če poješ zdravljico.

Slovenijo lepo aneksirat h Avstriji.


Drugače pa lahko noč Slovenija, v temi boš še vsaj 20 let.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

gruntfürmich je izjavil:

je pametno da dvignem prihranke iz banke ali je vseeno?

Ni potrebno, kot sem videl prejšnji teden, sedaj država "garantira" za vloge do 100 000 E (prej 10 000 ?) :D.
In kdo že jamči za državo, ki si denar izposoja od bank ;(( ?
Dvigni če lahko.

Slovenijo lepo aneksirat h Avstriji.

Nas nočejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Ramon dekers ::

jype je izjavil:

Nissan GTR> Slovenija nič ne varčuje.... varčuje lahko tisti, ki nekaj že ima, pa to varčuje. Slovenija pa v tem trenutku samo svoje izdatke delno usklaljuje s svojimi prihodkovnimi zmožnostmi...

To je nesmisel. Prihodkovne zmožnosti države so ogromne, samo še izkoristit jih mora.


Haha, tako kot smo in bomo izkoristili potencial slovenskih železnic, kjer bomo izolirani kot S.Koreja ko avstrijci dokončajo koralmtunel.

Ne se hecat in slepit.

luli ::

jype je izjavil:

To je zato, ker nekateri kljub očitnemu nedelovanju varčevalnih ukrepov še vedno vztrajajo, da je to edina prava pot. Ni. Nobena država se ni pobrala tako, da je varčevala, nikoli v zgodovini.



Seveda! Pobrala se je tako, da je še več trošila. Samo malce zajebano bo najti primer.

djordjevic ::

Rešijo nas lahko, med drugim, tuje investicije, samo kaj, ko je kljub pozitivnim premikom birokratsko in (siceršnje) okolje tujemu kapitalu še zmeraj sila nenaklonjeno. Poenostavljeno in karikirano - povprečni Slovenec bi imel kavbojke in cel dan bi kafetkal. Nekako tako. Nea gre.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Magic1 ::

Slovenija ne more varčevat, preprosto zato ker ima odhodke večje, kot prihodke.
Ne varčuješ, če kupiš cenejši tv na kredit pa nimaš niti evra na računu!
Magic

jype ::

luli> Samo malce zajebano bo najti primer.

_Vsi_ primeri recesije so se končali s povečano javno potrošnjo. Vsi. Brez ene same izjeme.

(Seveda pa je bilo prej treba populit plevel pred svojim pragom.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

opeter ::

amigo_no1 je izjavil:

Slovenijo lepo aneksirat h Avstriji.

Nas nočejo.


Samo bi bila potem podobna situacija kot je bila v primeru pripojitve Vzhodne Nemčije k Zahodni Nemčiji. Še danes se niso pobrali v celoti ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

bluefish ::

dronyx je izjavil:

bluefish je izjavil:

Začela na novo?

Ja, saj so v zgodovini že nekatere države bankrotirale in se pobrale. Ne more pa država preživeti v takem primežu, kot je Grčija, saj ji očitno BDP pada po 6% letno. Čez 5 let bo ob takem tempu članica EU ob boku manj razvitim afriškim državam z BDP-jem 1000 USD na prebivalca. Zame je to vse skupaj navadna sramota za EU in očitno je ta združba držav približno taka veselica, kot je bila Jugoslavija. Bilo je kratko, a sladko, na koncu je pa vse bolela glava, ko je zadeva razpadla.
Finta je, da bankrot države ni kar avtomatski odpis vseh dolgov ter obveznosti. Tega še pri osebnem stečaju ni.

Matako ::

amigo_no1 je izjavil:


Slovenijo lepo aneksirat h Avstriji.

Nas nočejo.


Avstrija ima že zdaj težave s Slovenijo in našimi Hypo Group asi. Po mojem, če bi lahko, bi Avstrijci Slovenijo dali na kolesca in jo odrolali malo bolj stran. :D
/\/\.K.

Ramon dekers ::

djordjevic je izjavil:

Rešijo nas lahko, med drugim, tuje investicije, samo kaj, ko je kljub pozitivnim premikom birokratsko in (siceršnje) okolje tujemu kapitalu še zmeraj sila nenaklonjeno. Poenostavljeno in karikirano - povprečni Slovenec bi imel kavbojke in cel dan bi kafetkal. Nekako tako. Nea gre.



Tuje investicije od kje?? Poglej kako se sklepa pri nas pogodbe, zamude rokov, neupoševanje smernic računskega sodišča (jebe s njim za računsko sodišče), previsoki davki še jankovič ima svoj kapital v Cipru.... In če se imaš ti za povprečnega slovenca ki bi cel dan kofetkal je tvoj problem.

Kdor ima šolo samo spokat v tujino:)

Utk ::

jype je izjavil:

luli> Samo malce zajebano bo najti primer.

_Vsi_ primeri recesije so se končali s povečano javno potrošnjo. Vsi. Brez ene same izjeme.

(Seveda pa je bilo prej treba populit plevel pred svojim pragom.)

Edini resen do zdaj se je končal s svetovno vojno, nič prej.

Magic1 ::

Replika na Hypo:
Zato so si pa kar sami krivi, so imeli vso moč regulirat poslovanje.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

djordjevic ::

Ramon dekers je izjavil:

djordjevic je izjavil:

Rešijo nas lahko, med drugim, tuje investicije, samo kaj, ko je kljub pozitivnim premikom birokratsko in (siceršnje) okolje tujemu kapitalu še zmeraj sila nenaklonjeno. Poenostavljeno in karikirano - povprečni Slovenec bi imel kavbojke in cel dan bi kafetkal. Nekako tako. Nea gre.



Tuje investicije od kje?? Poglej kako se sklepa pri nas pogodbe, zamude rokov, neupoševanje smernic računskega sodišča (jebe s njim za računsko sodišče), previsoki davki še jankovič ima svoj kapital v Cipru.... In če se imaš ti za povprečnega slovenca ki bi cel dan kofetkal je tvoj problem.

Kdor ima šolo samo spokat v tujino:)

Hehe, če bi imeli vsi moje sposobnosti, delovno etiko in elan, bi res bili druga Švica. Hell, že če bi bilo takih vsaj 25 %, bi nam šlo občutno bolje.

;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

jype ::

Utk> Edini resen do zdaj se je končal s svetovno vojno, nič prej.

Ne. Končal se je z izgradnjo infrastrukture, na kateri je temeljila skoraj stoletna gospodarska rast.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razprodaja NKBM in ostalega državnega premoženja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10224836 (22259) Mr.B
»

V pričakovanju svete trojice... tiste iz EU (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10415913 (13666) Mufasa
»

Matej Lahovnik izstopil iz Zaresa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
16624958 (20769) noraguta

Več podobnih tem