» »

Excel - dodatni stolpec

Excel - dodatni stolpec

matjaz000 ::

V Excelu 2010 imam 2 delovna lista.
Na prvem listu imam en stolpec s številkami (cca 1000 vrstic). Na drugem listu pa tudi en stolpec z številkami (cca 50 vrstic).
Sedaj bi rad, na prvem delovnem listu dodal še en stolpec v katerem bi bila zapisana črka Z pod pogojem, da je ta številka vsebovana tudi na drugem delovnem listu.
Zanima me kako naj to naredim?

lp, matjaz

bojsi ::

Poglej si funkcijo vlookup.

matjaz000 ::

Sem pogledal to funkcijo, vendar mi ni jasno kaj naj dam kot 3. argument (št. indeksa stolpca)? Ker jaz bi rad da mi izpiše fiksno vrednost Z.

lp, matjaz

Zgodovina sprememb…

prtenjam ::

Pozdravljeni,

Samo VLOOKUP vam tega ne bo rešil, ker vam bo v sosednjo celico kvečjemu zapisal isto številko (če jo je našel) ali #N/V (če številke ni našel). Zato se je potrebno vprašati ali je število našel in če jo je izpisati Z, sicer pa ničesar. Formula v celici B1 na listu 2 je torej takšna (formulo potem samo skopirate navzdol):
=IF(ISERROR(VLOOKUP(A1;List1!$A$1:$A$1000;1;FALSE));"";"Z")

Še mnogo lažje pa je, če uporabite dodatek MExcel in sicer tako, da najprej na listu 2 v stolpec B zapišete same Z-je in potem uporabite orodje za združevanje tabel... Na ta način vam ni potrebno poznati nobene funkcije, temveč samo parkrat klikniti z miško.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

smetko ::

Namesto vlookup lahko uporabiš tudi funkcijo match.

Razlika je v tem, da vlookup vrne podatek iz stolpca, katerega navedeš v parametru 3(ta stolpec pa mora biti znotraj matrike iskanja), dočim match vrne številko vrstice, v katerem najde podatek. Ostalo pa enako kot je že prtenjam napisal (tu nislim na if in iserror funkciji)
No comment

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

excell razvrščanje

Oddelek: Programska oprema
214087 (3731) rferrari
»

excell formule

Oddelek: Programska oprema
182165 (1867) ZePe