Forum » Na cesti » Nakup avtoradia v šparu-pomoč
Nakup avtoradia v šparu-pomoč
Temo vidijo: vsi
floyd1 ::
Samo zaradi tega seveda ni. Zaradi tega ker z znamko dobiš vsaj nek minimum kvalitete izdelave pa.
St235 ::
zgolj zaradi imena ne dobiš nikakršne minimalne kakovosti. oziroma nič drugačne. Bo treba kaj več kot zgolj sklicevanje na znamko, da bo vredno dat 2x več za avtoradio.
Dr_M ::
Lakotnik29: ti sploh ne dojemas tega. Si sploh ze kdaj kupil kaksno elektronsko napravo?
To ni tako kot avto, kjer so neke minimalne zahteve (v razvitem svetu) in je prakticno vseeno ali kupis avto za 10 jurjev ali pa 100 (razen da si v slednjem "ful dzek"). Seveda so razlike, ampak ne toliko, da bi bil eden drazji uporaben, cenejsi pa ne.
Ampak verjamem, da se prepricanih ne da prepricat, tko da ti kar nadaljuj s svojimi nebulozami.
To ni tako kot avto, kjer so neke minimalne zahteve (v razvitem svetu) in je prakticno vseeno ali kupis avto za 10 jurjev ali pa 100 (razen da si v slednjem "ful dzek"). Seveda so razlike, ampak ne toliko, da bi bil eden drazji uporaben, cenejsi pa ne.
Ampak verjamem, da se prepricanih ne da prepricat, tko da ti kar nadaljuj s svojimi nebulozami.
dela ::
Gledam po spletni strani http://www.xplore.si/index1.html pa mu piše, da ima mp3, kar najbrž pomeni, da nekam vtakneš cd. Zanima me kako se imenuje tista funkcija, ki jo mora imet avtoradio da če zapelješ čez luknjo, da ne skoči cd
Sicer ta radio 99% nima optične enote, sicer bi zraven pisalo, katere medije predvaja (kot pri drugih). Če še želiš predvajat CD-je, je to dober razlog, da tega avtoradia ne kupiš.
Nardit uporaben avtoradio brez optične enote za 30 evrov pa ni tolk mission impossible, kot če bi jo imel.
???
ti bi mi rad povedal da zgolj zato ker na radiu piše JVC in je 80€ to pomeni, da je avtomatično boljši od vsakega radia za 40 €? vsak je svoje denarnice gospodar tako, da po želji.
ti bi mi rad povedal da zgolj zato ker na radiu piše JVC in je 80€ to pomeni, da je avtomatično boljši od vsakega radia za 40 €? vsak je svoje denarnice gospodar tako, da po želji.
milica ::
In kako veš, da je meja uporabnosti pri avtoradiih pri 80, 100, 200 evrih in ne pri 500? Jaz bi bil veliko bolj jezen, če bi kupil krš za 200 evrov, kot če bi kupil krš za 40. Najbolje, da kupi radio za 1000, vse ostalo je riziko.
solatko ::
Jaz sem zamenjal odličen Kenwod-ov avtoradio, za nn z USB, AUX in SD vhodom. Nudi mi vse tisto, kar od avtoradia pričakujem, za uživanje v zvokih, pa imam doma sistem za 5k€.
Važno je, da ima tuner z RDS-om in štiri izhode za zvočnike, ter to, da ne škriplje že na polovični jakosti. Res se kvalitete zvoka ne da štimat, tako kot na prejšnjem, je pa zato užitek poslušati glasbo po lastnem izboru, brez zatikanj, zaradi slabe ceste.
Sama kvaliteta zvoka je dovolj dobra za poslušanje v avtu na sistemu 8-ih zvočnikov, ni pa koncertna izvedba, kar pa niti mp3 ne nudi.
Vzemi ta radio za 30€, ko crkne, boš imel v 5-ih minutah zamenjano z novim.
Če bi bilo potrebno vsako leto kupit novega, ni tak strošek, večina pa imajo dve leti garancije v Hoferju (kadar jih imajo), pa celo 3 leta.
Tiste poceni Pioner-je pa si v rit zatlačite, večji pofl, kot vsak nn.
Avtoradio vseh znanih proizvajalcev, se začne z DVD-jem, pri 500€+, vse kar je pod to ceno, se da kupit tudi ceneje od manj ali neznanih firm (morda celo popolnoma isti model, brez oznak).
Važno je, da ima tuner z RDS-om in štiri izhode za zvočnike, ter to, da ne škriplje že na polovični jakosti. Res se kvalitete zvoka ne da štimat, tako kot na prejšnjem, je pa zato užitek poslušati glasbo po lastnem izboru, brez zatikanj, zaradi slabe ceste.
Sama kvaliteta zvoka je dovolj dobra za poslušanje v avtu na sistemu 8-ih zvočnikov, ni pa koncertna izvedba, kar pa niti mp3 ne nudi.
Če bi bilo potrebno vsako leto kupit novega, ni tak strošek, večina pa imajo dve leti garancije v Hoferju (kadar jih imajo), pa celo 3 leta.
Avtoradio vseh znanih proizvajalcev, se začne z DVD-jem, pri 500€+, vse kar je pod to ceno, se da kupit tudi ceneje od manj ali neznanih firm (morda celo popolnoma isti model, brez oznak).
Delo krepa človeka
Lakotnik, po tvojem torej neka blagovna znamka (v tem primeru ime priznane firme) ni vredna popolnoma nič? Zanimivo. Boš redefiniral celotno današnjo ekonomijo. Si razmišljal o doktoratu v tej smeri? Ali samo trolaš?
FaLcOn3y3: Glede na svoje izkušnje in izkušnje kolegov firmske stvari (vsaj v tem, konkretnem primeru) pač delajo boljše. Žal. In potem to tvoje razglabljanje nima pomena. Sicer pa vsak naj kupi, kar mu paše. Tu le delimo izkušnje.
FaLcOn3y3: Glede na svoje izkušnje in izkušnje kolegov firmske stvari (vsaj v tem, konkretnem primeru) pač delajo boljše. Žal. In potem to tvoje razglabljanje nima pomena. Sicer pa vsak naj kupi, kar mu paše. Tu le delimo izkušnje.
msjr ::
Lakotnik, po tvojem torej neka blagovna znamka (v tem primeru ime priznane firme) ni vredna popolnoma nič? Zanimivo. Boš redefiniral celotno današnjo ekonomijo. Si razmišljal o doktoratu v tej smeri? Ali samo trolaš?
Tukaj se strinjam z lakotnikom. Znamka je vredna, ampak samo zato da viša ceno za isto sranje - Chivas regal effect http://www.ehow.com/facts_7569473_chiva...
Lakotnik, po tvojem torej neka blagovna znamka (v tem primeru ime priznane firme) ni vredna popolnoma nič? Zanimivo. Boš redefiniral celotno današnjo ekonomijo. Si razmišljal o doktoratu v tej smeri? Ali samo trolaš?eduini trol tukaj si ti, ker trdiš da znamka sama po sebi garantira višjo kakovost in boljši nakup, kar je navaden bullshit. Ne rečem, da radio določene znamke ne more bit boljši, ampak je za to treba imet še kak drug argument kot zgolj ceno in ime.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Moje izkušnje so obratne. Tvoje razglabljanje nima pomena. Žal.
RejZoR ::
Xplore sicer ni neki ampak ni pa glih noname. Mene osebno moti že to da je 4x45W in da tipke delujejo blazno cheap. Mogoče sam na sliki ampak vseeno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Moje izkušnje so obratne. Tvoje razglabljanje nima pomena. Žal.
WOW, kaka argumentacija. Meje izkušnje so nasprotne tvojim, torej je so tvoje izjave bzrezvezne in ničvredne.
Ma forer v avtu en vstopn kenwood in jaz mam v službenem en no name za pol cene. V kvaliteti zvoka ni nobene razlike (stock zvočniki). Cheap verzija ima slabšo kakovost izdelave (tri tipke po dveh letih slabo prijemajo) ima pa več bonbončkov (sd kartica, bluetooth).
Seveda so razlike, nekateri imate izgleda avtomobile namesto koncertnih dvoran, jaz raje skrbim za varno vožnjo, v radiu pa špila mp3 iz SD kartice, na zmerni jakosti (tako da slišim sireno rešilca in podobnih), ko pa hočem uživat v glasbi, pa se vsedem v posebej za to narejeno sobo in uživam v glasbi iz vinilk ali studijsko posnetih magnetofonskih trakov (nekateri verjetno sploh ne veste kaj je to).
Digitalni zvok, nikoli ne bo enakovreden analognim napravam.
Seveda je pa milina poslušat trans na mp3, iz avtoradia za 500€ in z ozvočenjem cene nekaj k€.
Poznejši obiski pri ušesnem zdravniku, so všteti v ceno.
Digitalni zvok, nikoli ne bo enakovreden analognim napravam.
Seveda je pa milina poslušat trans na mp3, iz avtoradia za 500€ in z ozvočenjem cene nekaj k€.
Poznejši obiski pri ušesnem zdravniku, so všteti v ceno.
Delo krepa človeka
Lakotnik, nihče pač ne more na podlagi lastnih izkušenj trdit, da moje razglabljanje nima pomena, brez da bi jaz enako trdil za njegovo razglabljanje na podlagi lastnih, obratnih, izkušenj. Razumi zgolj kot sarkastično demostracijo.
menjalnik ::
Evo mene Fantje a ni ESP funkcija pri avtoradiu to, da ti če zapelješ v luknjo cd ne skoči, da se ti glasba ne prekine, torej mora imet cd enoto, tole sem našel na internetu
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: zuz3k ()
Magic1 ::
Mp3ji nimajo kej skakat, sploh pa ne iz sd kartice/kluča/AUXa. Ker ne morejo sploh:D Kdo pa cd/dvdje danes uporablja, ko imaš 32GB kluček/kartico za 20$.
Magic
Venum ::
zgolj zaradi imena ne dobiš nikakršne minimalne kakovosti. oziroma nič drugačne. Bo treba kaj več kot zgolj sklicevanje na znamko, da bo vredno dat 2x več za avtoradio.
Lol, not sure if trolling or just stupid!
Si že slišal za uveljavljenost znamke? Itak da ena znana firma upraviči svojo ceno zaradi svojega slovesa. Je pa že mogla bit kvaliteta na vrhuncu, da so jo določeni ljudje kupovali (med te ljudi ne štejem avtorja teme) in so bili zelo zadovoljni z radijem. Avtor teme očitno ne išče neki neki, ampak pač da nekak špila, tut če nekvalitetno.
Evo mene Fantje a ni ESP funkcija pri avtoradiu to, da ti če zapelješ v luknjo cd ne skoči, da se ti glasba ne prekine, torej mora imet cd enoto, tole sem našel na internetu
ne...
Vrjetno nima za cdje..
Nekdo je napiso da ga je minlo pri avtoradiu ker ma kao sam 45w po kanalu. Pomoje trolla malo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venum ()
Lakotnik: Ker že obračaš moje besede, preberi še enkrat, kaj sem napisal. Tisto o kvalitetnem minimumu, za katerega pri "no-name" ni garancije.
Res pa še nisem videl Kenwooda ali JVC-ja, ki bi po 2 letih dobesedno razpadel, kitajcov pa že nekaj. Po manj kot letu dni. Da se o tem, da bi nekateri od teh umotvorov potrebovali posebnega operaterja za kak štikl nastavit, sploh ne pogovarjam.
FaLcOn3y3: Super zate, da si imel srečo. Poznam kar nekaj ljudi, ki je niso imeli. In pri 150-200 EUR za kitajca bi pač na to morali študirat že prej. Ker je še vsak pol (vsaj malo) "jokal". Nad svojo norostjo...
menjalnik: ESP (Electronic Shock Protection) ja. EPS (kot piše tam) pa ne. Več kot očitno pa hočejo, da se to tako prebere
solatko: Hočeš reči, da imaš doma analogne "master tape" trakove ???
Res pa še nisem videl Kenwooda ali JVC-ja, ki bi po 2 letih dobesedno razpadel, kitajcov pa že nekaj. Po manj kot letu dni. Da se o tem, da bi nekateri od teh umotvorov potrebovali posebnega operaterja za kak štikl nastavit, sploh ne pogovarjam.
FaLcOn3y3: Super zate, da si imel srečo. Poznam kar nekaj ljudi, ki je niso imeli. In pri 150-200 EUR za kitajca bi pač na to morali študirat že prej. Ker je še vsak pol (vsaj malo) "jokal". Nad svojo norostjo...
menjalnik: ESP (Electronic Shock Protection) ja. EPS (kot piše tam) pa ne. Več kot očitno pa hočejo, da se to tako prebere
solatko: Hočeš reči, da imaš doma analogne "master tape" trakove ???
Si že slišal za uveljavljenost znamke? Itak da ena znana firma upraviči svojo ceno zaradi svojega slovesa. Je pa že mogla bit kvaliteta na vrhuncu, da so jo določeni ljudje kupovali (med te ljudi ne štejem avtorja teme) in so bili zelo zadovoljni z radijem.
Si že slišal, da je možno zaspati na lovorikah? In ni nujno, tud tehnično robo se pogosto kupuje, ker je npr. kričečih barv. Kaj ti pomaga sloves, če je zaradi njega roba nekega podjetja precenjena in hkrati niti ne tako dobra, kot je bila? "Pomaga" pri odločitvi neinformiranemu kupcu, ki zaradi slovesa morda ni dobil najboljše robe za najboljšo ceno.
msjr ::
Je pa že mogla bit kvaliteta na vrhuncu, da so jo določeni ljudje kupovali
Ne, to ni res, določeni ljudje niso referenca. Sicer ni direktno povezano s temo, je pa poučno:
http://www.dreamdawn.com/sh/features/sa...
Povzetek je v tem, da je pri res dobrih zadevah graf kvaliteta/prodaja jasen, kar se tiče cenejših izdelkov pa več ni povezana. Pri elektroniki je podobno, nekateri izstopajo, a te si večinoma privoščijo bogatejši (ki jim je baš vseeno) in audiofili. Za nas ostale se počasi začne povprečenje, če imamo srečo nabašemo na dobro stvar in smo potem kot pregovor vsak cigo svojga konja hvali ali pa pljuvamo po forumih da ne kupovat tega sranja.
Jaz pa poznam nekaj ljudi, ki niso imeli sreče z robo priznanih proizvajalcev. Potem pa jok in stok. No, edina razlika je, da so plačali še več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dela ()
TOP ::
Jaz pa poznam nekaj ljudi, ki niso imeli sreče z robo priznanih proizvajalcev. Potem pa jok in stok. No, edina razlika je, da so plačali še več.
Takih ljudi je zelo malo,še vedno je zlato pravilo nekaj daš ,da nekaj imaš.Tisti ki trdite,da en Pioneer ali Alpine špilata isto kot nek Xplorer očitno imaste slab posluh ali pa vam je važno,da sam nekaj nabija.
Če dajo Xploru isto elektroniko not, bo isto špilal. O tem, kakšna elektronika je kje vgrajena, pa nihče ni izgubljal besed, čeprav je to edini tehten argument. Vsi bi se samo vedeževalce špilali na podlagi znamke in prodajne cene.
Pri zabavni elektroniki za 40-70 eur ne bom šel tiskano vezje secirat. Gotovo not niso neki vrhunski kondiči in sami metal film upori z min. toleranco, pa master clock verjetno tudi ne. Sicer pa so to stvari, na katere se povprečen uporabnik ne spozna. Vsak pa ve, ko odpove gumb ali 1 vrstica displaya.
S katerimi firmskimi radiji pa so bili problemi in kakšni, ter po kolikšnem času? Jaz sicer poznam človeka, ki je do zdaj še vse uspel uničit, a to ni ravno neka referenca.
S katerimi firmskimi radiji pa so bili problemi in kakšni, ter po kolikšnem času? Jaz sicer poznam človeka, ki je do zdaj še vse uspel uničit, a to ni ravno neka referenca.
zuz3k ::
XPLORE znamka, malo para slabšga kvaliteta
IMAM tak avtoradio v avtu, sicer prejšni model
špila super vse edino trde tipke ma, pač cheap
drugo vse špila
edit:
na smeh mi gre, vsi odgovarjate noben pa si ne lasti avtoradia
in bi povedal dejstev, kaj pa kako špila itd.. tipični slo-tech
naj vam povem CD NE MOREŠ dat v avtoradio, ampak ker imam
USB kluček + SD kartico + radio, CD-ja ne pogrešam
IMAM tak avtoradio v avtu, sicer prejšni model
špila super vse edino trde tipke ma, pač cheap
drugo vse špila
edit:
na smeh mi gre, vsi odgovarjate noben pa si ne lasti avtoradia
in bi povedal dejstev, kaj pa kako špila itd.. tipični slo-tech
naj vam povem CD NE MOREŠ dat v avtoradio, ampak ker imam
USB kluček + SD kartico + radio, CD-ja ne pogrešam
Life is a psychological game.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zuz3k ()
Pri zabavni elektroniki za 40-70 eur ne bom šel tiskano vezje secirat. Gotovo not niso neki vrhunski kondiči in sami metal film upori z min. toleranco, pa master clock verjetno tudi ne. Sicer pa so to stvari, na katere se povprečen uporabnik ne spozna. Vsak pa ve, ko odpove gumb ali 1 vrstica displaya.
Od tega je pač odvisno, kako zadeva špila, ne morem pomagat. No, zelo koristno bi bilo tudi samo to, da bi se oglasil nekdo s točno tem modelom radia in opisal svoje izkušnje, namesto desetih, ki enačijo produkt x s produktom y, ker sta pač oba poceni, čeprav vemo, da obstajajo tako zanič poceni izdelki kot solidni poceni izdelki in celo dobri poceni izdelki, pa tudi zanič dragi izdelki (na slednje je najslabše naletet, jasno).
Za probleme AR znanih proizvajalcev pa poguglaj, saj niso redki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dela ()
ja če bi še enx kupoval ne bi kupil tega avtoradia
ampak enega na USB rabljenega, firma je le firma (kvaliteta)
avtorju bi svetoval, ker mu svoj avtoradio super služi
naj si kupi tisto za v čike in bo imel še mp3 :)
sicer izgled je super, prejšni model ima še večji ekran
ampak tipke so tako trde in nič niso izbočene da me kar mine,
čeprav use špila kot mora, glasnost je pa povprečna oz. ne vem
ker do sedaj sem imel samo še en še slabši avtoradio
ampak enega na USB rabljenega, firma je le firma (kvaliteta)
avtorju bi svetoval, ker mu svoj avtoradio super služi
naj si kupi tisto za v čike in bo imel še mp3 :)
sicer izgled je super, prejšni model ima še večji ekran
ampak tipke so tako trde in nič niso izbočene da me kar mine,
čeprav use špila kot mora, glasnost je pa povprečna oz. ne vem
ker do sedaj sem imel samo še en še slabši avtoradio
kamuee ::
Jaz sem zamenjal odličen Kenwod-ov avtoradio, za nn z USB, AUX in SD vhodom. Nudi mi vse tisto, kar od avtoradia pričakujem, za uživanje v zvokih, pa imam doma sistem za 5k€.
Za 5K€ sistem??? ka pa maš pol BOSE.., DIYNAUDIO.., ...??
Pa ne kupujte avtoradijev v nekih štacunah z špecarijo, pejt u pooblaščeno trgovino pa dej tistih 20-30€ mizernih več pa boš dubu kak pioneer, kenwood, JVC, al pa neki podobnga spodobne kvalitete, pol ko pa kupte šrot pa jamrate da skos neki crkne..
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamuee ()
jest10 ::
Skrbi me tudi, ker imam sedaj 4x50w radio tale je pa 4x45w mi bo slabše špilal?
Kot prvo že tole.
NOBEN avtoradio normalne velikosti, s ceno dosegljivo povprečnemu Janezu, nikoli in nikdar ne bo imel 4x45, 4x50, 4x55 itd W.
Max kar lahko da avtoradio od sebe, je okoli 20W RMS(+- par W, odvisno kako je spacan ojačevalnik) po kanalu na 4Ω breme, ob polnem akumulatorju(14,4V).
se strinjam, razn če je kak 2din, ti majo načeloma zaradi več placa bolši ojačevalc in ima občutno bolši rms izkoristek. (namesto recimo 10% thd ima samo 1% ali manj)..
Ok, prepričali ste me! Ne bom kupil tega radija V kratkem bom res šel v kaki bigbang ali pa v kakšno "štacuno" kjer bodo imeli znižan kak avtoradio priznane znamke in bom dal max 80€, izbiral bom pa med JVC in PIONEER-jem ter seveda, da bo imel AUX in USB, še vseeno se bom pa jutri zapeljal v qlandio in pogledal tole zverino v oči, tolko z moje strani, hvala
Ma lahk nabaviš na mimovrste al pa kje pač najdeš nacenejše sam morš pa obvezno gledat da je neka spodobna firma ala JVC, alpine, pioneer, kenwood, ostalo no go..
Pa morš bit pozorn da niglih najšvonejši model, ampak vzameš neko sredino in to je to, sam ne v nekih levih štacunah xy čunga lunga žnj firmo avtoradia kupvat, kr vam bo vsem žal..
Tko da zarad mene lahk tut u štacuna, po eni strani še bol ziher kr lahk sprobaš kak špila na lici mesta pa magar pol naročiš prek spleta da pršparaš tistih 10% cena ali več..
Vsaj jest sm tko naredu pa sm zmer ok prešu skos. V trgovini sprobaš prek spleta ki je cca 15% ali več ceneje pa naročiš in to je to..
Pa morš bit pozorn da niglih najšvonejši model, ampak vzameš neko sredino in to je to, sam ne v nekih levih štacunah xy čunga lunga žnj firmo avtoradia kupvat, kr vam bo vsem žal..
Tko da zarad mene lahk tut u štacuna, po eni strani še bol ziher kr lahk sprobaš kak špila na lici mesta pa magar pol naročiš prek spleta da pršparaš tistih 10% cena ali več..
Vsaj jest sm tko naredu pa sm zmer ok prešu skos. V trgovini sprobaš prek spleta ki je cca 15% ali več ceneje pa naročiš in to je to..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamuee ()
s1m0n ::
Nekaj takšnega Alpine cde100eub
Ali pa Pioneer DEH 1400ub
A mislim, da ima slednji le aux spredaj (3.5mm jack).
@georgi, kaj pa glede ploščice, jo lahko snameš?
ker ma vse izhode odzunaj in nima CD enote torej se tudi ploščice ne da snet
ne vem za kaj bi se dalo
če še koga zanima kaj o tem radiu naj kar praša, sicer mam prajšni model
za navadnega uporabnika kot sem jaz k posluša musko potiho samo da nekaj
špila + USB sem hotel nujno je radio ok ampak tu ste malo bolj zahtevni
uporabniki in raje priporočam za enak dnar en rabljen avtoradio na USB
lp
TOP ::
Nekaj takšnega Alpine cde100eub
Če gledamo tale dva modela potem bi reku Pioneer,ker če primerjaš te dve znamki v istem cenovnem razredu Pioneer ponavadi,kakšno funkcijo več nudi.Zdej tale dva modela nisem še imel povem pa ker poznam bolše dražje modele.
Tale Alpine nima rds pa še avtomatski iskalnik frekvenc mu manjka, verjetno se bom odločil med znamko JVC in PIONEER, bi pa prosil še za eno veliko pomoč! Torej, na zadnji polici imam dva ovalca, ki sta močna vsak po 200w na avtoradiu imam pa funkcijo "fader", na koliko naj nastavim fader, sedaj imam nastavljeno, da eno malenkost več špila na zadnjih, naj pustim na 0?
Nihče ne ve?
Nihče ne ve?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: menjalnik ()
floyd1 - niso studijski master, temveč trakovi posneti na studijskih napravah (RTV, RŠ, BBC....), kvaliteta zvoka, skoraj enaka vinilu.
kamuee - Sistem je v glavnem hand made in ga na trgu ne dobiš. Vrednost je na podlagi ponudbe za odkup (realno, je za pravega poznavalca in audiofila, vredno več).
Vendar je to offtopic. Govorimo o poslušanju zvoka v vozečem avtomobilu, kjer je poleg radia, še veliko drugih zvokov, s tem, da mora biti pozornost voznika, na vožnji in ne na koncertnih užitkih.
Avtoradio - kitajc - je za normalno poslušanje, dobro posnete glasbe na SD kartici, popolnoma zadosti. Imam ga nekaj več kot eno leto in so še vse tipke na svojem mestu. Nima CD reže, ploščica se pa sname. Kupljen je bil v eleclercu, za 29,90€.
Kdor hoče pa imet v avtu dober avdio sistem, mu pa tudi nakup Alpine ne bo pomagal, če avta ne bo tudi z ostalim opremil, kar pa med brati, pod 5k€ težko prideš skozi, da se potem lahko za kakšnimi garažami ali na Rakovi jelši, enačiš z drugimi exibicionisti.
kamuee - Sistem je v glavnem hand made in ga na trgu ne dobiš. Vrednost je na podlagi ponudbe za odkup (realno, je za pravega poznavalca in audiofila, vredno več).
Vendar je to offtopic. Govorimo o poslušanju zvoka v vozečem avtomobilu, kjer je poleg radia, še veliko drugih zvokov, s tem, da mora biti pozornost voznika, na vožnji in ne na koncertnih užitkih.
Avtoradio - kitajc - je za normalno poslušanje, dobro posnete glasbe na SD kartici, popolnoma zadosti. Imam ga nekaj več kot eno leto in so še vse tipke na svojem mestu. Nima CD reže, ploščica se pa sname. Kupljen je bil v eleclercu, za 29,90€.
Kdor hoče pa imet v avtu dober avdio sistem, mu pa tudi nakup Alpine ne bo pomagal, če avta ne bo tudi z ostalim opremil, kar pa med brati, pod 5k€ težko prideš skozi, da se potem lahko za kakšnimi garažami ali na Rakovi jelši, enačiš z drugimi exibicionisti.
Delo krepa človeka
Nemixxx ::
Zdele sem ravnokar brskal malo po bigbangu in sm zagledu ta radijo in sm se odloču da grem kr po njega jutri...Cena je res zelo nizka se tud zavedam da nebo neki HQ zvoka ampak bolš k pa ta moj original radijo k ga imam k dam CD not in učas napiše error, pa še radijo nedela vredu..
Poročam jutri
Poročam jutri
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|
Sej ti bo pri tem radiu tudi napisalo error, ko boš dal cd notri Sj mene tudi še malo mika, ko bi se dalo le ploščico sneti, ne pa da mi bodo vdrli v avto. Me pa zanima, ko maš ta radio enkrat notri kako ga dobiš ven, ker nimaš kam poriniti kovinskih ploščic
Drugače pa obvezno poročaj kako deluje! Upam, da je jutri bigbang odprt zaradi praznika
Drugače pa obvezno poročaj kako deluje! Upam, da je jutri bigbang odprt zaradi praznika
hojnikb ::
mam tale model ^^, pa ni tok švoh. Prebavi vse mp3je ko mu jih dam. Je pa res da včasih pri iskanju muzik zmrzne za par sekund in potem spet zagrabi Pa tut kvaliteta zvoka ni nwm kaj, ampak za 30€ (kolker sn takrat dau zanjega) je super.
#brezpodpisa
cekr ::
Kupi raje to zadevo:
http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj...
http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj...
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
DOOM_er ::
podoben xplore sosedu ne bere usbjev večjih od 1 GB, pa ima lahko po mapah, lahko vse v korenu. Toliko v premislek in nikjer eksplicitno ne piše da ne bi mogel.
Robots will steal your job. But that's OK
alexmarsic ::
Vidim, da se samo prepirate z temi radiji. Zadeva je taka ne moreš ocenit zadevo če jo ne poskusiš. Sam imam XPLORE XP5661 in mi deluje odlično deluje celo boljše kot 200€ vredn Pionner z LCD monitorjem ki je v mojem avtu naredu samo škodo kot korist. Kako mislim škodo ? V avtu imam ojačevalec na katerem je Sub z 500W RMS in zvok je bil ogaben. Sam Sub ni dajal nič iz sebe je bolj hrščal. Dobil sem dobesedno *****ditis in sem šel v Big bang ter si uzel tega XPLORE. Čim sem zamenjal ga je bil zvok bolj čist in je sub začel sekat kot se spodobi. Na njemu mam priklopljen 16GB Usb z 3400 komadi in me ni razočaral. Ima RDS, SD, Aux in USB cdja nima zato je tudi tak Cheap. No dobro dal sem za njega 45€. Pa gledam na to, da sprednji zvočniki so še original.
Bratranec pa je kupil Alpine iz Petrolove ponudbe in ga je že mislu z pajserjem ga namlatit ker nima nič od nič in že pri volume 25 hršči vse skupaj. RDSa nima, komade v mapah vse premeša,...
Za zdaj moram povedat, da tale XPLORE me ni razočaral. Pa mislite se kaj hočeste o meni ampak men pionner smrdi. Z JVCji pa sm mel vedno problem, da po enem letu ni bralo več CDjev in če je Alpine začel delat nizko cenovne radije govorim do 100€ za en šit pa tudi hvala lepa :)
Naslednji radio, ki si bom omislil bo sigurno Alpine ampak pod 200€ se ne bom pogovarjal :)
Aja pa kot so že drugi rekli ... Use prihaja iz kitajske ... In radio skoraj vsak je sestavljen za manj kot 100EUR.. Ostalo je samo ime firme kar plačujete
Bratranec pa je kupil Alpine iz Petrolove ponudbe in ga je že mislu z pajserjem ga namlatit ker nima nič od nič in že pri volume 25 hršči vse skupaj. RDSa nima, komade v mapah vse premeša,...
Za zdaj moram povedat, da tale XPLORE me ni razočaral. Pa mislite se kaj hočeste o meni ampak men pionner smrdi. Z JVCji pa sm mel vedno problem, da po enem letu ni bralo več CDjev in če je Alpine začel delat nizko cenovne radije govorim do 100€ za en šit pa tudi hvala lepa :)
Naslednji radio, ki si bom omislil bo sigurno Alpine ampak pod 200€ se ne bom pogovarjal :)
Aja pa kot so že drugi rekli ... Use prihaja iz kitajske ... In radio skoraj vsak je sestavljen za manj kot 100EUR.. Ostalo je samo ime firme kar plačujete
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alexmarsic ()
šernk ::
Bratranec pa je kupil Alpine iz Petrolove ponudbe in ga je že mislu z pajserjem ga namlatit ker nima nič od nič in že pri volume 25 hršči vse skupaj.
avtoradio pioner: stari zvočniki hreščalo od volume 25 dalje,
novi zvočniki, kateri spadajo že v malce višji srednji razred hrešči od volume 35 dalje. Pač tistih 4x50W ne more delat čudežev prej je radio zabijal zvočnike, sedaj radio ne dohaja zvočnikov.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DAB+ avtoradio kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10909 (5870) | stratosD |
» | Avtoradio (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15019 (9318) | Trupl0 |
» | avtoradio pioneer ali alpine (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6077 (3831) | ProGo |
» | Kateri avtoradio (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12772 (7970) | undertacker |
» | [Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?Oddelek: Kaj kupiti | 10077 (9490) | sirotka |