» »

Nakup avtoradia v šparu-pomoč

Nakup avtoradia v šparu-pomoč

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
»

Castiel ::

šernk je izjavil:

No dejte mi točno povedat razliko med tema dvema radijema:
http://caraudioempire.com/avtoradio-pio...
http://caraudioempire.com/avtoradio-pio...

le da drugi pač nima CD playerja, ki je pa itak zastarela tehnologija. Ampak NE...za avtoradio moraš dat 120EUR, drugače je slab ;)

ker že toliko zagovarjaš pioneer, vsak poceni 15 let star alpine jih sesuje na polni črti, ko se gre za kvaliteto zvoka.

odvisno od tega kak zvok ti je všeč. Meni alpine niti okvirno ni ok. Odvisno je tudi od zvočnikov saj različni avtoradiji različno igrajo na različnih zvočnikih. Odvisno je tudi od avta saj ima vsak avto drugačnen zvok v kabini... je nemogoče na pamet reči da je neka firma boljša, zato sem pač rekel da vsak kupi kar igra njegovim ušesom najlepše.

Očitno se je scena pri pioneerju drastično spremenila odkar sem nazadnje kupoval ko sem kupil avto pred leti. my bad.

Torej povejte mi zakaj bi kupil šrot iz špara, če dobiš pioneerja za 60 eur?

Celo za 50 eur:
http://www.ceneje.si/avto-oprema/avtoak...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Castiel ()

šernk ::

Torej povejte mi zakaj bi kupil šrot iz špara, če dobiš pioneerja za 60 eur?

zato ker ti je brezveze plačat 30€ več za nekaj kar ne rabiš :)

frend je kupil za 50€ nek kitajski avtoradio pa mu ni nikoli delal, drugi frend je kupil za 150€ blaupunkt pa mu nikoli ne dela pravilno. Pač mama rabi radio da lovi tisti 2 postaji in ji seveda ne bom tlačil noter tekmovalni avtoradio za 500€. Kupiš pač točno tisto kar rabiš, vse ostalo je stran vržen denar.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Castiel ::

daj ji notri pioneerja no, bo bolj uživala ko bo avdiča poslušala :D

joke :D

Saj sem napisal..če poslušaš samo radio tolk da ni tišina je vseeno kaj imaš ja. Samo za uživanje ob glasbi pa tisti iz spara definitivno ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Castiel ()

STU-III ::

Ah, po prebranih dveh straneh ugotavljam, da je tale debata definitivno podobna tisti o poceni napajalnikih, in eni jih zagovarjajo, drugi ne. :))

Drugače pa, kot je šernk omenil, se kvaliteta ob priklopu na isti sistem zvočnikov ne bo praktično razlikovala, tako da lahko kupiš nekaj, kar bo delalo in si praktično na enakem, kot bi bil z nečim, kar je 5krat dražje. Razlika med avtoradii je seveda, kot prvo v znamkah - da plačaš določeno znamko, in pa drugo, kar je tudi omembe vredno, je moč. Lahko ima radio 30W ali 50W, pa je že precej razlike, pa odvisno tudi od števila kanalov in drugih piškotkov ter okraskov. Lahko ima en radio režo za kartice in drug je nima, že to je nekaj evrov gor/dol, potem pa še fancy ekranček in osvetljeni gumbi, ki po možnosti spreminjajo barvo, pa je še par evrov razlike.

LP
Line secured.

menjalnik ::

Ali ima kdo ojačevalec priklopljen na Xplore radio?

STU-III ::

menjalnik je izjavil:

Ali ima kdo ojačevalec priklopljen na Xplore radio?

Zakaj? Če te skrbi kvaliteta zvoka, ne skrbi.
Line secured.

veqlargh ::

Aja, to bi pripomnu, XP5721 bere iz folderjev na USB ključku. Je res, da ne moreš direktno oz. lepo menjavat med folderji ampak osebno imam v posameznem folderju ponavadi po 30 komadov pa potem lepo hitro skipam pesmi (ima opcijo po 15 komadov naenkrat, se mi zdi) in ko prideš na konec/začetek v mapi skoči v naslednjo itd... je štorasto, ampak se da preživet.

easyrider3 ::

Jaz sem sam videl in občutil kakšna je razlika med avtoradiji.Kolega je pred 10 letim imel v avtu JVC avtoradio na CD in je špilal recimo dobr a kasneje ga je zamenjal za Pioneerja in to tistega najcenejšega in rrazlika je bila zelo očitna Pioneer je špilal veliko bolje.Sigurno kot pribito je da ALPINE in PIONEER sta avtoradia razred zase potem pridejo pa ostali Kenwood,Clarion.... Sam mislim kupit avtoradio za v kombi in sigurn bom dal raje 60 Eur za Pioneerja kot pa nekega Xplorer pa ceprav bi prišparal 30 Eur samo jaz ko kupim hočem tud nekaj dobrega ne pa bolj švoh. Vsak bi se moral enkrat prepričat-občutit kaj je to ko poslušaš dobr zvok glasbe da ne omenjam samo kvaliteto radia. Pioneer je sigurn najcenejša varijanta z dobrimi lasnostmi Alpine je pa najbrž še malj boljši ampak je pa cena tud dost večja.Zato izbira je enostavna kupit Pioneer in si zmagal.

Že nekaj mesecev uporabljam Pioneer DEH 1600UB, prvi problem ki je, da mi ne prikaže naslove skladb prek usb priključka(piše: track 1 itd.) kako "predelam" imena, da mi jih bo izpisovalo?
-drugi problem pa je ta, da mi ene radio postaje, ki so mi prej na Jvc-ju lovile dobro zdaj hrščijo, mislim zvok je dober, sam se sliši hrščanje(radio 1, center...hit pa dela dobro), anteno sem preveril pa je cool, reset radia tudi ne pomaga :(

Drugače sem z radijem zelo zadovoljen, zvok je odličen, imam posebej nastavitve za woofer, z nobeno od skladb še nisem imel probleme, ko sem jo dal na usb, tudi kvaliteta tipk(ploščice) je super :)

BCSman ::

kaj pa xplore xp5821 ima mogoče kdo? piše da ima folder funkcijo, torej se da normalno menjat med mapami? kako se pa obnese fm tuner pri xplorih? je bolj švoh od pioneerjevega, al je razlika le v kvaliteti zvoka in slabših tipkah? za 25 let star avto mi je škoda kupovat dražje radie.

hojnikb ::

Razn če maš kake fancy zvočnike, zna bit tale čisto ok.
#brezpodpisa

s prve roke bi rad izvedel kako deluje fm tuner, da se ne še enkrat opečem kot pri calibru 068, kjer je taka katastrofa da boljše da ga ne bi bilo.

hojnikb ::

imam starejši model tega xplore in je fm tuner čisto ok
#brezpodpisa

Okapi ::

Predvsem je odvisno od antene.

O.

kenwood na kasete je lovil perfektno, tako da antena je vredu. no bom poročal kako se obnese ta xplore, če se ne premislim in vzamem pioneerja za 20eur več :)

(double post ker se ne da več uredit)
kaj pa ta xplore5921 ki ima še bluetooth za prostoročno telefoniranje? bi se dalo normalno pogovarjat v slabo izoliranem avtu?

Ja itak da

krneki0001 ::

ZiedRieke je izjavil:

TOP je izjavil:

Enostavno povedano kupi njacenejši Pioneer ki ima možnost priklopa USB ključa in si zmagal.

Se strinjam.

Drugače pa glede šparovega avtoradia. Kar se kvalitete zvoka tiče nevem. Težave se bojo kar hitro pojavile ob raznih tresljajih bo radio ponagajal, LCD ekran nebo delal, tipke nebojo več zagrable, sprednja ploščica nebo imela kontakta, usb ključa nebo prepoznalo, CD bo preskakoval ali pa ga sploh nebo prepoznalo... To se te klasične napake "noname" oz nepoznanih znamk. Sploh pa boš še sam odkril več napak, glede na to da imaš sedaj boljši JVC.

Ko sem jaz kupoval prvega kitajca (xplore xxxx) pred petimi leti, mi je človek povedal, 1000 sem jih prodal, 500 jih je nazaj prišlo. Meni je delal do prodaje avtomobila, torej 4 leta brez problemov. Sedaj sem vzel novejši model iste znamke za 39 evrov, ki ima BT, USB, SD in nima CD-ja. Radio gre samo 10cm v globino.
Zadeva deluje brez problemov, zvok pa ni ravno tak kot bi ga imel, če bi kupil kakšno kavlitetno zadevo za 100 ali več evrov. Malo sem se potem z equilizerjem igral in je sedaj boljši kot na prejšnjem radiu iste znamke, še vedno pa ni najbolj kvaliteten. Je pa čisto zadovoljujoč radio, če imaš avto za iz točke A v točko B in ti vmes nekaj špila.

BCSman je izjavil:

(double post ker se ne da več uredit)
kaj pa ta xplore5921 ki ima še bluetooth za prostoročno telefoniranje? bi se dalo normalno pogovarjat v slabo izoliranem avtu?

Ja BT dela brez problemov in komot se pogovarjaš tudi če imaš odprt šibedah (sprobano).

Ga pa pojdi hitro iskat, včeraj so imeli samo še 2, od tega sem jaz enega kupil.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DAB+ avtoradio kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7710909 (5870) stratosD
»

Avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7815018 (9317) Trupl0
»

avtoradio pioneer ali alpine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
506077 (3831) ProGo
»

Kateri avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6712772 (7970) undertacker
»

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Oddelek: Kaj kupiti
4010077 (9490) sirotka

Več podobnih tem