Forum » Na cesti » Nakup avtoradia v šparu-pomoč
Nakup avtoradia v šparu-pomoč
Temo vidijo: vsi
menjalnik ::
Živjo,
V avtu imam avtoradio Jvc, ki ima moč 4x50w, radijo je bil leta in leta nazaj kar drag, bere pa mp3-je ima pa vse razen priključkov za usb, aux in kartico.
Pride danes v nabiralnik pošta, od interšpara reklama in gledam po uni majhni knjigici s popusti in najdem super avtoradio XPLORE XP5721 z vsem, kar si že dolgo želim usb priključek, aux in režo za SD kartice, znižan iz 40€ na 30€ s kuponom. Zraven mi podarijo še USB ključ 8 gb
Radio je enak kot v šparu, le da v bigbangu ne podarijo zraven usb ključka, cena je pa ista: http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj... Da si boste znali predstavljat kako zgleda
Sedaj me pa zanima, kako je kaj s firmo xplore in če je radio dober?
Skrbi me tudi, ker imam sedaj 4x50w radio tale je pa 4x45w mi bo slabše špilal?
Hvala vam za pomoč, imam pa do četrtka čas da razmislim, hvala
V avtu imam avtoradio Jvc, ki ima moč 4x50w, radijo je bil leta in leta nazaj kar drag, bere pa mp3-je ima pa vse razen priključkov za usb, aux in kartico.
Pride danes v nabiralnik pošta, od interšpara reklama in gledam po uni majhni knjigici s popusti in najdem super avtoradio XPLORE XP5721 z vsem, kar si že dolgo želim usb priključek, aux in režo za SD kartice, znižan iz 40€ na 30€ s kuponom. Zraven mi podarijo še USB ključ 8 gb
Radio je enak kot v šparu, le da v bigbangu ne podarijo zraven usb ključka, cena je pa ista: http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj... Da si boste znali predstavljat kako zgleda
Sedaj me pa zanima, kako je kaj s firmo xplore in če je radio dober?
Skrbi me tudi, ker imam sedaj 4x50w radio tale je pa 4x45w mi bo slabše špilal?
Hvala vam za pomoč, imam pa do četrtka čas da razmislim, hvala
Architect ::
ne moreš jvc avtoradia, ki naj bi po tvojem mnenju pred leti bil kar drag menjati z radijem za 30 eur in pričakovati da bi igralo VSAJ enako dobro.
hell, moj mp3 player za v žep je več vreden.
Če bi rad soliden avtoradio pojdi v big bang ali kakšno drugo namensko trgovino, ter kupi nekaj med 100 in 150 eur, drugače se ti ne splača menjat, če ti star jvc še vedno deluje. Za usb ključek pa se tudi najdejo rešitve v kolikor tvoj JVC nima usb podpore.
hell, moj mp3 player za v žep je več vreden.
Če bi rad soliden avtoradio pojdi v big bang ali kakšno drugo namensko trgovino, ter kupi nekaj med 100 in 150 eur, drugače se ti ne splača menjat, če ti star jvc še vedno deluje. Za usb ključek pa se tudi najdejo rešitve v kolikor tvoj JVC nima usb podpore.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Architect ()
To se pravi, če vas razumem mi bo ta radio iz Špara sicer špilal samo kvaliteta zvoka ne bo takšna kot jo imam sedaj.
Moj trenutni radio je bil pred leti(ko so bili še tolarji) kot bi danes rekel 180 €, manjkajo mu samo bombončki, ki jih rabim, imam pa v avtu original ozvočenje, razen v zadnji polici sta dva ovalca, drugega nimam nič
Moj trenutni radio je bil pred leti(ko so bili še tolarji) kot bi danes rekel 180 €, manjkajo mu samo bombončki, ki jih rabim, imam pa v avtu original ozvočenje, razen v zadnji polici sta dva ovalca, drugega nimam nič
Igralo ti bo slabše. V to sem prepričan.
Kakšne bonbončke rabiš? podporo za usb?
Kakšne bonbončke rabiš? podporo za usb?
Zgodovina sprememb…
Blinder ::
ste ziher da firma ima tok veze? g33ki so itak vsi isti. prašaš računalniškega geeka in ti bo reku da vse kar je pod i7 da je za v smeti. tko sotut tej avtoakustični geeki, če radio ni priznane znamke al ni drag je za v smeti..
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
S bonbončki sem mislil usb, aux in vhod za sd kartice, pošteno povedano sem že skoraj kupil fm oddajnik pa ker so vsi čez njih pljuvali sem pristal na nakup avtoradia.
TOP: tegale sem našel: http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj... Kaj pa vem.
Včasih plačaš samo firmo, res je!
TOP: tegale sem našel: http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj... Kaj pa vem.
ste ziher da firma ima tok veze? g33ki so itak vsi isti. prašaš računalniškega geeka in ti bo reku da vse kar je pod i7 da je za v smeti. tko sotut tej avtoakustični geeki, če radio ni priznane znamke al ni drag je za v smeti..
Včasih plačaš samo firmo, res je!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: menjalnik ()
Bolj se ti splača pioneerja kupit kot tisto šaro v šparu. TIsto ni nič.
Ta, ki si ga linkal če videti kar spodoben, neprimerno boljša izbira od tistega v šparu.
Ta, ki si ga linkal če videti kar spodoben, neprimerno boljša izbira od tistega v šparu.
floyd1 ::
Se popolnoma strinjam.
Kolega je kupil enega res poceni z ebaya (verjetno pa ista liga, kot ta "tvoj") z vsem možnim (USB, micro SD, navigacija, touchscreen). Nekaj mesecev OK, potem pa same težave - s tipkami, kontakti?, "izgubljanjem spomina", na koncu lcd začel crkovat (črta)... In to še ni niti leto dni staro...
Kolega je kupil enega res poceni z ebaya (verjetno pa ista liga, kot ta "tvoj") z vsem možnim (USB, micro SD, navigacija, touchscreen). Nekaj mesecev OK, potem pa same težave - s tipkami, kontakti?, "izgubljanjem spomina", na koncu lcd začel crkovat (črta)... In to še ni niti leto dni staro...
Pri akustiki že od nekdaj velja: več denarja, več muzike. Če plačaš 30 eur za no name avtoradio, dobrega zvoka ne moreš pričakovati. Kaj šele kakovost izdelave.
Zgodovina sprememb…
ZiedRieke ::
Enostavno povedano kupi njacenejši Pioneer ki ima možnost priklopa USB ključa in si zmagal.
Se strinjam.
Drugače pa glede šparovega avtoradia. Kar se kvalitete zvoka tiče nevem. Težave se bojo kar hitro pojavile ob raznih tresljajih bo radio ponagajal, LCD ekran nebo delal, tipke nebojo več zagrable, sprednja ploščica nebo imela kontakta, usb ključa nebo prepoznalo, CD bo preskakoval ali pa ga sploh nebo prepoznalo... To se te klasične napake "noname" oz nepoznanih znamk. Sploh pa boš še sam odkril več napak, glede na to da imaš sedaj boljši JVC.
Xplore firma mi je poznana, imam 2 usb ključka-nikoli težav
Recimo imel sem že hyundai mp4 predvajalnik-niti ene same težave, recimo z mp3 predvajalnikom-najprej odpovedal gumb za glasnost nato pa še baterija šla po gobe
Recimo imel sem že hyundai mp4 predvajalnik-niti ene same težave, recimo z mp3 predvajalnikom-najprej odpovedal gumb za glasnost nato pa še baterija šla po gobe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: menjalnik ()
http://www.mimovrste.com/artikel/130000...
nekaj v tem smislu, da ima USB. Če ima USB priklop SD kartice sploh ne rabiš. Res da je 2x dražji od šparovega ampak je neprimerno kvalitetnejši. Drugače se ti bolj splača, da obdržiš tega ko ga imaš.
nekaj v tem smislu, da ima USB. Če ima USB priklop SD kartice sploh ne rabiš. Res da je 2x dražji od šparovega ampak je neprimerno kvalitetnejši. Drugače se ti bolj splača, da obdržiš tega ko ga imaš.
Razlika med tem, ki je cenejši?
http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj...
js mislim da bi tale menjalnik moral kupit tega s špara. če gledaš neki ful poceni pol pač te ne zanimajotisti hi-quality za 150€. Jaz sem mel enga ful poceni pa sem bil zlo zadovoljen z njim. Zdaj mam pioneerja pa ni boljši.
če ima zdaj jvc ki naj bi bil nov vreden 180 eur ne moreš reči, da bo zadovoln s krompirjem za 30 eur.
Če pravite da mi bo pokvaril kvaliteto, ki jo imam sedaj je brez veze, čeprav sem bil še 2 uri nazaj prepričan v nakup
Razlika med tem, ki je cenejši?
http://www.bigbang.si/avtomedia/predvaj...
Ja gre za isti predvajalnik. Sej nemorem verjet kak mimovrste nabijajo cene zadnje čase, še bigbang je cenejši:)
ni povsem isti model.
big bang prodaja mhv , mimovrste pa deh. Kaj je razlika pa ni znano, bi morali natančno vse specifikacije pregledat.
Sicer pa pojdi v big bang in poslušaj neko reč za 30 eur in boš slišal kako takšen tranzistor igra.
big bang prodaja mhv , mimovrste pa deh. Kaj je razlika pa ni znano, bi morali natančno vse specifikacije pregledat.
Sicer pa pojdi v big bang in poslušaj neko reč za 30 eur in boš slišal kako takšen tranzistor igra.
Ste me prepričali, da se sprehodim do avta in pogledam kaj imam sedaj noter in sicer imam JVC avtoradio KD-G401 ima pa:
- Izhodna moč: 4 x 50W
- 24-Bit resolution 1-bit DAC
- CD, CD-R, CD-RW kompatibilnost
- MP3 kompatibilnost
- RDS, Hs-II digitalni sprejemnik
- Spomin za 24 radijskih postaj
- Multi colour zaslon
- 1 x preout
- Možnost zatemnitve zaslona
- Rotary encode Gumb
- Tel. Mute
- ISO konektorji
- Možnost daljinskega upravljalnika
- Snemljiva ploščica
- Izhodna moč: 4 x 50W
- 24-Bit resolution 1-bit DAC
- CD, CD-R, CD-RW kompatibilnost
- MP3 kompatibilnost
- RDS, Hs-II digitalni sprejemnik
- Spomin za 24 radijskih postaj
- Multi colour zaslon
- 1 x preout
- Možnost zatemnitve zaslona
- Rotary encode Gumb
- Tel. Mute
- ISO konektorji
- Možnost daljinskega upravljalnika
- Snemljiva ploščica
ni povsem isti model.
Sj to nima veze, glavno da je pioneer+usb+čimbolj ugodna cena.
Primerjava na papirju je še sprejemljiva, dejstvo pa je, da če boš kupil 3 lete star rabljen pioneer radio, ti nebojo odpadale tipke pa crkval LCD, pa nebo občutljiv na poletne temperature...
s1m0n ::
Kupi raje kak najcenejši model priznane firme (tako kot ti priporočajo ostali)
Imam Pioneerja, ki je že v uporabi 4-5 let (najcenejši kar se je dal dobit) in je že v drugem vozilu pa še deluje vsaka tipka in vsaka funkcija.
Imam Pioneerja, ki je že v uporabi 4-5 let (najcenejši kar se je dal dobit) in je že v drugem vozilu pa še deluje vsaka tipka in vsaka funkcija.
je sploh kdo imel tle težave s poceni radii? ne. tisti ki so meli poceni radie so bli zadovoljni. pioneer freaki pa nimajo izkušenj s poceni radii
s1m0n ::
je sploh kdo imel tle težave s poceni radii? ne. tisti ki so meli poceni radie so bli zadovoljni. pioneer freaki pa nimajo izkušenj s poceni radii
Kaj pa misliš, kaj je bilo prej not ? Serijski avtoradio (Blaupunkt) klump od klumpa po 4 letih polovica gumbov zanič, zaslon slabo viden...
Ne rečem, da je Pioneer top ampak raje to kot neka noname firma.
Gledam po spletni strani http://www.xplore.si/index1.html pa mu piše, da ima mp3, kar najbrž pomeni, da nekam vtakneš cd. Zanima me kako se imenuje tista funkcija, ki jo mora imet avtoradio da če zapelješ čez luknjo, da ne skoči cd
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: zuz3k ()
mp3 ni enako cd. mogoče je bred cd enote?
Dr_M ::
Noben se ni oglasil s poceni radiem. Dvomim, da je kdo tako bogat, da bi kupoval poceni
Bom pa jaz nekaj napisal cez Pioneerja.
Po 4-5 letih zacne ploscica zgubljat kontakt in ko se je dotaknes, se ugasne.
Zgodilo se je meni, zgodilo se je parim kolegom.
Podobno se dogaja tudi pri nekaterih drugih znamkah, priznanih.
amigo_no1 ::
OP
Povej kateri avto+ sedanji zvočni sistem imaš.
Zakaj točno bi rad menjal ?
Povej kateri avto+ sedanji zvočni sistem imaš.
Zakaj točno bi rad menjal ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
St235 ::
jaz sem imel v službenem avtu en tak noname china all in one radio. Nič posebnega ne v dobrem ne v slabem pomenu. Sama izdelava pač primerna ceni. Par tipk si po enem letu moral ene trikrat pritisnit, da je delalo, vseke tolko se mu obrnilo in ni hotel zaznat usb ključa ali pa se ni hotel povezat z telefonom (bluetooth). Drugače je pa delal, zvok je bil primeren cenenim zvočnikom in čisto zadovoljiv za poslušat radio ena, trafic reporte in mp3je.
Trenutno imam avtoradio JVC KD-G401 starih je kakih 5 let ali več. Kupil ga je moj oče ,pol leta nazaj pa sem ga v dar dobil sam, je ohranjen v piko, nima ene same praske, vse na njem dela.
Torej za menjavo sem se odločil, ker se mi enostavno ne da več peči cdjev, vsak dan/teden pa najdem glasbo, ki bi jo rad imel tudi v avtu in najbolj enostavna rešitev je spominska kartica/usb ključek.
Kot sem že nekaj postov nazaj omenil nimam v avtu hudega ozvočenja je še vse v originalu(spredaj dva visokotonca 30w in zvočnika 40w zadaj pa sem izrezal polico za dva ovalca)
Torej za menjavo sem se odločil, ker se mi enostavno ne da več peči cdjev, vsak dan/teden pa najdem glasbo, ki bi jo rad imel tudi v avtu in najbolj enostavna rešitev je spominska kartica/usb ključek.
Kot sem že nekaj postov nazaj omenil nimam v avtu hudega ozvočenja je še vse v originalu(spredaj dva visokotonca 30w in zvočnika 40w zadaj pa sem izrezal polico za dva ovalca)
msjr ::
Takole je s poceni avtoradii, sem imel par modelov poceni svoje čase pa je takole, kar se tiče zvoka, tudi če kupiš 5x dražjega ni nobene večje razlike. So pa te poceni zadeve blazno občutljive na vročino. Nekje po enem letu ga začnejo srat. Noče prebrat CD-ja, volume se zdi, da je pri maksimumu nižji, pri mp3-ju spušča čudne piske, malo ga je treba butnit da dela in podobne finte sem doživel. To se zgodi tudi pri takšnih, kjer je firma gor nalepljena.
V bistvu bistva so pa to vse ene in iste zadeve, ki trajajo eno leto, s firmo ali brez. Tako da če kupiš zelo poceni, se vsaj sekiraš ne preveč.
V bistvu bistva so pa to vse ene in iste zadeve, ki trajajo eno leto, s firmo ali brez. Tako da če kupiš zelo poceni, se vsaj sekiraš ne preveč.
dela ::
Kupi IMO. Cena je prava, ima funkcionalnost, ki jo želiš, nekega tehtnega in preverjenega razloga proti nakupu ni (razen predsodkov, ki pogosto ne držijo). Pred petimi leti je skoraj vsak mp3 avtoradio stal 100 evrov, zato ni nujno, da ima zdajšnji JVC bogve kakšen zvok, v primerjavi s katerim bo vse za nižjo ceno zanič. Tehnologija je pač šla naprej.
Zakaj? kaj razen znamke plačaš med 40 in 80€? Sestavljajo go isti Kitajci na isti liniji z istih delov.
RejZoR ::
Seveda in BMW M3 je isti drek kot Hyundai Accent izpred 10 let ane? Isto smo ugotavljal že v eni temi okoli koles, ko je folk govoril, da je kolo za 80 EUR (al kolk že) isti drek kot kolo za 350+ EUR. Misliš da je tle kej drugače?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Seveda in BMW M3 je isti drek kot Hyundai Accent izpred 10 let ane? Isto smo ugotavljal že v eni temi okoli koles, ko je folk govoril, da je kolo za 80 EUR (al kolk že) isti drek kot kolo za 350+ EUR. Misliš da je tle kej drugače?
bolj rpimerna primerjava bi bla škoda octavia pa audi a3. podobna reč z velko razliko v znamki
Dr_M ::
bolj rpimerna primerjava bi bla škoda octavia pa audi a3. podobna reč z velko razliko v znamki
Tisti, ki je kdaj kaj kupoval iz kitajske, ve da tale zadnja izjava ne drzi, prva pa.
Čaki, ne govorimo tukaj o radiu za 40 € in radiu za 300-400€, govorimo o noname radiu za 40€ in cheap vstopnem modelu za 80€. popolnoma se strinjam, da kdor ve zakaj kupuje bo imel od radia za 200 in več € več kot od radia za 40€. Samo trdit, a je pa nek vstopni model za 80€ boljša investicija od no name za 40€ je pa približno tako kot trdit, da je pozlačen hdmi kabel za 30€ boljši od onega za 10€.
dela ::
Drugače je tako, da za M3 vsi vemo, da ima 300+ konjev, okoli 5s do 100, zadnji pogon, accent pa tega nima. Za ta (konkreten) avtoradio pa ne vemo, kaj konkretno mu manjka (če sploh) napram kakšnemu za 80 (razen znamke). Če ti veš, pa kar na dan z besedo. To, da se pri enih biciklih kvaliteta linearno odraža na ceni, ni dober kriterij za nakup avtoradia.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dela ()
floyd1 ::
Izjava o tem, da stvar izdelujejo isti kitajci in zakaj bi dal za eno (firmsko) več, je vsaj neresna, če že ne neumna. Že po vsem, kar je napisano v tej temi. Sem imel JVC vstopni model MP3 avtoradia in trdim, da večina noname kitajcev že novih dela bistveno slabše, kot je tisti moj po 4 letih. Delalo pa je vse brez enega problema. Seveda pa je jasno, da tudi pri firmskem lahko naletiš na "limono" ali slabo serijo. Prevečkrat prediskutirano.
BCSman ::
jaz sem kupu to sranje (takrat 55€) in je katastrofa od katastrofe http://caraudioempire.com/caliber-mcd-0...
fm tuner skoraj neuporaben, posledično niti obvestil o stanju na cesti nikoli ne zazna pravilno, ne da se preklapljat med mapami na usbju, mute funkcija se po minuti avtomatsko izklopi in sem se enkrat skor zabil na cesti ker je kar naenkrat začela nažigat muzika,.. pomojem je ta iz spara boljši ker slabši ne more bit
fm tuner skoraj neuporaben, posledično niti obvestil o stanju na cesti nikoli ne zazna pravilno, ne da se preklapljat med mapami na usbju, mute funkcija se po minuti avtomatsko izklopi in sem se enkrat skor zabil na cesti ker je kar naenkrat začela nažigat muzika,.. pomojem je ta iz spara boljši ker slabši ne more bit
Kar ne spremeni absurdnosti izjave da je avtorado za 80€ zgolj zaradi cene in znamke boljši od avtoradia za 40€.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DAB+ avtoradio kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10909 (5870) | stratosD |
» | Avtoradio (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15018 (9317) | Trupl0 |
» | avtoradio pioneer ali alpine (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 6077 (3831) | ProGo |
» | Kateri avtoradio (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12772 (7970) | undertacker |
» | [Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?Oddelek: Kaj kupiti | 10077 (9490) | sirotka |