Forum » Pomoč in nasveti » star napajalnik - nizka napetost, popravljanje?
star napajalnik - nizka napetost, popravljanje?
potepuh ::
Zdravo
V starem napajalniku je napetost kar nizka in kolikor vidim jih ima to kar dosti od starosti pa me zanima če se da to kak preprosto popraviti - so problematični kondenzatorji oz. kaj?
Sem nekaj Googlal pa nisem nič pametnega našel :-(
hvala in lp
V starem napajalniku je napetost kar nizka in kolikor vidim jih ima to kar dosti od starosti pa me zanima če se da to kak preprosto popraviti - so problematični kondenzatorji oz. kaj?
Sem nekaj Googlal pa nisem nič pametnega našel :-(
hvala in lp
einstein :P ::
Ne vem, prvič slišim, da bi starim PSU-jem padala napetost. Če so kondenzatorji celi potem niso noben problem. Odpri in poglej predvsem upore, če je kakšen skurjen.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
potepuh ::
OK, mislil sem ko v BIOSu pogledaš napetosti, so nižje od priporočenih in pa ko odklopim vse komponente ki jih ne rabim, dela računalnik bolj stabilno kot pa z priklopljenimi oz. če menjam napajalnik dela računalnik stabilno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LC6550GP - Piska (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5698 (4792) | Pyr0Beast |
» | računalnik se mi resetira med delomOddelek: Pomoč in nasveti | 2164 (1618) | gpetrov |
» | Navijanje procesorja Celeron Tualatin 1100Oddelek: Navijanje | 1412 (1092) | Spajky |
» | Ocenite tale PC... bolj stara zadeva :)Oddelek: Kaj kupiti | 1055 (927) | Azrael |
» | moč napajalnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1788 (1586) | jest10 |