» »

računalnik ali fotoaparat?

računalnik ali fotoaparat?

sara2 ::

Hej!

Torej moja težava je, da sem se vpisala na medijsko šolo in me zanima kaj bi bilo zame boljše... računalnik ali fotoaparat?

Doma že imam dva prenosnika in nista ravno vrhunska (sem še mlada in si ne morem privoščiti vse kar mi paše) ampak zame sta do zdaj bila v redu (za šolo, filme-predvsem za filme ja :D ) sedaj pa bi si res rada kupila nekaj boljšega. Nimam pojma kater bi bil zame bolj primeren...

Je pa res, da fotoaparata sploh nimam (razen tist družinski digitalc) in bi ga mogoče res bolj potrebovala (zaradi šole) kot pa računalnik.

Res je, da se ne spoznam ravno na fotoaparate, ampak potrebujem res iskreno svetovanje kaj je boljše zame da si kupim (kar sem našla na internetu, so najstnice, ki se prepirajo kateri je boljši: canon ali nikon:|).

jype ::

Kupi rabljen DSLR. Nikon ali Canon je isti šmorn, izbereš tistega, od katerega si lahko sposojaš objektive pri kolegih. Z vsakim bodyjem se lahko naučiš dobro fotografirat, zato ne preveč skeširat zanj. Ne kupovat kit objektivov, raje kupi 50mm 1.8 ali kaj podobnega.

Računalnik, hja, moram za dolgoročni nakup v takem fohu svetovati MBA če si švoh z denarjem ali MBP če si lahko privoščiš malo več.

bluefish ::

Najprej počakaj, da se šolsko leto sploh začne in boš videla, kaj bolj pogrešaš.

Je pa za tovrstno delo dober skorajda vsak računalnik, če se le ne gre za obdelavo HD videa in podobno. Pač, kako opravilo traja par minut dlje.

Glede aparata podobno.
Na šoli naj bi učili predvsem tehniko. Za slednjo pa je na samem začetku, dokler niso razjasnjeni osnovni pojmi, OK tudi star aparat na film ali en običen digitalni kompakt z nekaj ročnimi nastavitvami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

spirit ::

Res je počakaj da vidiš kako se bo odvijalo v šoli in ne prehitevaj, pogovori se s sošolci in profesorji, saj vam bodo povedali kaj se vam bo bolj obneslo, vrjetno bo to fotoaparat sicer. Ne nasedaj da porebuješ Appla, se da za podoben denar dobiti boljši računalnik za obdelavo slik.
Ravno danes je kolegica kupila Probooka in vrjami da bo boljši za tako delo kot MBP za 1500€ rabi ga pa za photoshop, coreldraw, indesign ipd.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DSLR fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6810068 (3745) errhec
»

Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )

8728722 (20330) bela120
»

Fotoaparat - priporočilo za nakup (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
696496 (4901) BRBR
»

Fotoaparat :)

356558 (5537) leil

Več podobnih tem