» »

Fotoaparat - priporočilo za nakup

Fotoaparat - priporočilo za nakup

1
2
»

nejcek74 ::

saj mas isto teme o replikah ur pa je vse ok ;)

nazaj na temo: moje osebno mnenje je da bolje zacet ucenje s fiksnimi objektivi kot pa z zoomi. Ker ko nimas vec moznosti vrtenja obrocka za priblizevanje in oddaljevanje, si veliko bolj prisiljen razmislajti o kompoziciji, se premikati po terenu in iskati pravo pozicijo.

Tydek ::

Hvala vam za vse nasvete !. Res je to drago zelo drago in bo treba veliko šparati. Že samo to, da bom toliko denarja dal me bo naprej gonilo, da ne govorim, da mi je v veselje...Trenutni fotoaparat ni nekaj dober, če z njim probam kakšen makro sploh ni to to, kar želim. Gre iz petih metrov ampak to ni to ;). Baje je pa tako Your first 10,000 photographs are your worst. - Henri Cartier-Bresson :)

Meni je to pač v veselje že davno sem hotel to ampak saj veš kako je to, če si "mlad" :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tydek ()

dottor ::

Ja noben, ki prvič prime fotoaparat v roke ne dela perfektnih slik. Vsak rabi nekaj kilometrine. Sam sem naredu že približno 15.000 slik v 4ih letih pa še vedno slikam "zadovoljive" slike, ki jih s ponosom pokažem okoli in so ljudje zadovoljni z njimi. Včasih nardim tudi kakšno, ki doživi tisti uau efekt ampak take so redke. Če se boš odloču bi ti še vedno skoraj skoraj priporočal kompakta, ker ti ponuja precej fleksibilnosti. Jaz sem z mojim počel praktično vse kar sem hotu, le v zaprtih prostorih ob slabi svetlobi se je slabše odrezal. Zato se selim na DSLR in svetlejše objektive, ker večina slikam v zaprtih prostorih (coyplayi, druženja, tekmovanja, ...)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Tydek ::

DSLR in pika ;)

Super Sonic ::

Na humorističen način prikazano, kar drži.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

grinhorn33 ::

Hehheehe vsak ti bo drugače svetoval, isto kot če bi vprašal kateri avto naj kupiš za xxx €!!!
Pa še mojih 5 centov....
Na kratko ti je težko svetovati, ker te nihče ne pozna tako dobro npr. koliko truda boš vložil v vse to (da te ne bo minilo če ne bo takih rezultatov na hitro kot bi si jih želel)... No če boš dal cca. 900€ za body tudi nekaj pomeni. Z DSLR ali mirroless se boš hitreje učil saj so različne nastavitve bolj očitne in lažje nastavljive pri aparatih z večjimi senzorji. Canon ali Nikon je povsem vseeno, ponavadi pač potem vseskozi slikaš z isto firmo ker ti objektivi ostanejo četudi menjaš aparat. Med Canon 550D, 600D ali Nikon D5100 so tako majhne razlike da je vseeno katerga oz. vzameš kateri ti bolj "paše" v roko alo za katero firmo ti prijatelji lahko posodijo kakšen objektiv za probat:)
Za učenje je morda najbolje da kupiš en allaround objektiv zraven npr. eden ti je že super predlagal Nikonov 18-105. Z njim se lahko že lepo učiš o fotografiji pa učiš slikat portrete. Za makro pa so potem specialni objektivi od 400€ naprej. Seveda gre ceneje z obročki..., ampak tisto se ne da vsakemu...
Pa še to; najprej se nauči če še ne veš, medsebojni vpliv odprtja zaslonke, časa zaslonke in nastavitev ISO na fotografijo.

Welcome to the dark side :)

Okapi ::

Predvsem je neumno začetniku svetovati fotoaparat za jurja. Dober (in drag) fotoaparat se splača avtorju te teme kupiti, ko bo znal s svojim Canonom SX 120 delati dobre fotke, ker ga bo šele takrat začela tehnika zares ovirati.

V glavnem, klasična napaka, pogojena s potrošniško miselnostjo, je, da za svoje neznanje in nespretnost kriviš opremo, oziroma da misliš, da če kupiš profi fotoaparat, boš lahko delal profi fotke.

Moj nasvet bi bil torej, da še naprej veselo slika s fotoaparatom, ki ga ima, ko se bo z njim naučil dobro slikati, in bo vedel, kako se uporablja makro pri tem fotoaparatu (ker ga zdaj očitno ne zna), in kdaj je treba ročno popraviti nastavitve, ki jih sicer izbere fotoaparat, bo pa čas za nakup nečesa boljšega. Takrat bo tudi že sam precej dobro vedel, kaj pravzaprav potrebuje. Vmes pa naj prebere še nekaj knjig o fotografiji in na forum pošlje kakšno svojo umetnino - bo hitro izvedel, a je že čas za boljši fotoaparat;)

Seveda gre ceneje z obročki..., ampak tisto se ne da vsakemu...
Mimogrede, preprosta rešitev za makro so predleče. Za ljubiteljsko fotografiranje so čisto dobra rešitev.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

bluefish ::

Indeed.

Nekje sem enkrat zasledil citat, ki je šel nekako takole: "Amater se ukvarja s tehniko, profesionalec s kompozicijo, mojster pa s svetlobo."

k4vz0024 ::

Mojster do potankosti pozna možnosti opreme, je talent za kompozicijo in razume svetlobo,igro barv in ujame pravi trenutek.8-)

k4

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: k4vz0024 ()

Zvezdica27 ::

jaz pa bi rekel še to:

če že, pentax za manjši denar ponuja več tehnike (skupaj s sonyjem pa imata še stabilizacijo v ohišju, kar pomeni cenejše objektive). Brat je imel kaj je đe bil, K-r, ki je imel beden LCD, a novejši imajo že 1 mio pik...

če bi jaz začenjal, bi vsekakor šel na pentax, stabilizacija v ohišju, sigma pa itak dela za vse mounte.

Če ni si pro je to zmaga.

zz

Brane22 ::

Definitvno tegale:

 DORYU 2-16

DORYU 2-16



DORYU 2-16 pistol camera

Stvar ima celo nor fleš - v pravem pomenu besede ! :O8-O

Okapi ::

Brane22 ::

S temle bi totalka razturil na sicer dolgočasni konferenci polživih ministrov in pribočnikov in kar je ostaleg iz sveta polživih.

Se postai pred tipa in opališ fotko s flešem "za osebno"... :))>:D

Okapi ::

Se bojim, da bi samo enkrat to naredil:-)

O.

dottor ::

But is fun :)) Japonci nori, kaj se ne bojo še spovnili.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Brane22 ::

A si vidu fleš ?

Pritisneš na sprožilec in stvar "ustreli" in tulec "naboja" odleti ven, točno tako kot pri pravi pištoli, le da je tulec tu kemični fleš ( magnezij itd, kot v starih časih), ki se vname in zasije na svoji poti po luftu. 8-O

Edino kar bi rabu za zanimivo reportažo je dolgi clip in "full auto" >:D>:D

dottor ::

To v slabi svetlobi aka temi oslepiš človeka ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

betko007 ::

Sem se odločil, da si kupim en srednjega razreda DSLR fotoaparat. Gledal sem tega: Nikon D5100, kaj menite? Bi pa bilo zaželjeno, da je Nikon, ker ima prijatelj Nikon in bi mi lahko posodil objektive. Cena bi bila maksimalna do 600€.

Super Sonic ::

Comparison of Nikon DSLR cameras @ Wikipedia

Tu imaš razpredelnico, poglej si kam paše ta fotoaparat.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BRBR ::

D5100 vidim po sliki, da nima spredaj koleščka pod gumbom za škloc. No go, vsaj zame ne. Menda se da (v splošnem )nekje drugje to štelat kar se sicer da na tem manjkajočem koleščku ampak jaz ne bi tega (-:


rad slikam macro in obraze ... & nikon


Ker si totalen beginer si

kupi rabljenega nikon D70 al pa D70s (pa enega pametnega zraven da bo preveril če vse dela). Za to boš dal drobiž. Omogoča vse mogoče pro 'nastavitve', tako da se boš lahko naučil. Jaz ga imam še kar in je odličen.
Če potem ugotoviš da ti bo šlo si pa kupiš boljšega. Spodnji objektiv bo dober za vsak DX format tipala (za tvoje bodoče body-e).

Za tvoje makro in obraze (tu pa nič šparat (-:):
sigma 150 macro
Tale cena tule je čudna, jaz sem dal na oko 750 v Sloveniji pred leti. Priporočam. Je tudi za portrete menda, malo si preberi po netu.

Za makro ftografiranje brez makro bliskavice ne bo nič. Mene je po spominu nov nikonov komplet stal okoli 400 eur.


P.S. Za makro mora objektiv omogočat manual fokus če ne ne bo nič.
Glede makro & nikon če hočeš pridi enkrat mimo, pa ti pokažem. Kontakt na zs.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BRBR ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri D-SLR fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11318621 (15111) dottor
»

Fotoaparat :)

Oddelek: Kaj kupiti
355650 (4629) leil
»

zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14023719 (18570) schurda
»

Digitalni fotoaparat (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7612192 (11464) Invictus

Več podobnih tem