Forum » Strojna oprema » philips CD-RW -> potrebujem pomoč
philips CD-RW -> potrebujem pomoč
monaco ::
Imam leto in pol starega Philipsa PCRW804, na katerem sem spekel vsega 50 cdjev, potem pa je (že pred meseci) začel povzročati težave. Ko sem dal na pečenje je pri cca 3% kar zaštekalo. Lahko sem pustil tudi cel dan, pa se ni premaknilo niti za en procent. Edina rešitev je resetiranje računalnika.
Zadeva je delovala brezhibno, potem pa kar naenkrat (nisem ničesar spreminjal) tole.
Poizkusil sem na isto mesto, z istim SW priklopit enga starga Philipsa 2x in pa novega LGja 40x. Oba sta delala popolnoma brez težav, ta pa nikakor noče.
Sem ga fleshal na najnovejšo verzijo, pa nič.
Preizkusil različne cdje, pa nič.
Ga priklopil na drugem računalniku, z drugačnim sistemom, pa spet isto.
Kupil čistilni CD, pa nič ne pomaga.
No sedaj je prišlo že tako daleč, da ko dam cd not ga v raziskovalcu "ne prizna", in ga tudi noče izvreči, dokler ne resetiram računalnika.
Kaj naj naredim? Novega ne bi kupoval, ker mi ta čisto ustreza.
Porbal na XP, W98 in ME ter z Nero in Easy CD.
Včeraj sem se pa menil z kolegom, ki ima mislim da Teaca 32x, da mu pri 15% enako "zašteka", kot meni.
Leča je bila tudi očiščena z odprtjem enote, pomagalo nič.
Sedaj se je pa pojavil nov problem. Ko enkrat dam da mi odpre pladenj in nazaj zapre (ne glede na to a dam noter poln cd, prazn cd ali pa sploh nič) začne zelena lučka utripat (kot bi bral cd - tudi če ga sploh ni noter!). Tako 3x+2x hitro in spet. In zadeva ne preneha utripat dokler mu ne vzamem toka oz resetiram računalnik. Nero pa kar "čaka, da bo pogon pripravljen...". Zdaj ga pa sploh ne morem niti drugače sprobat.
Imam ga na master na drugem kanalu.
Prosim naj mi kak stručko pomaga kaj naj naredim!
Imam pa še Philipsa 2x (mislim da 3610 ali nekaj takega), ki mi pa noče snemat 80 min cdjev. Ko dam na snemanje (ne glede na znamko medija) mi napiše "error, calibration area full". 74min cdje prše sicer katastrofalno dolgo (pač 2x) vendar jih snema brez problema. Kaj bi se pa s tem dalo naredit. Naredil sem že vse, kar sem opisal za 8x... To dela že zelo dolgo, pa sem ga nesel na PC h.and pa so mi kasirali 3k da so ga sprobali in rekli, da dela brez težav in da je nekaj narobe z mojim računalnikom. Probal na drug računalnik pa še vedno isto...
Prosim za pomoč!
Zadeva je delovala brezhibno, potem pa kar naenkrat (nisem ničesar spreminjal) tole.
Poizkusil sem na isto mesto, z istim SW priklopit enga starga Philipsa 2x in pa novega LGja 40x. Oba sta delala popolnoma brez težav, ta pa nikakor noče.
Sem ga fleshal na najnovejšo verzijo, pa nič.
Preizkusil različne cdje, pa nič.
Ga priklopil na drugem računalniku, z drugačnim sistemom, pa spet isto.
Kupil čistilni CD, pa nič ne pomaga.
No sedaj je prišlo že tako daleč, da ko dam cd not ga v raziskovalcu "ne prizna", in ga tudi noče izvreči, dokler ne resetiram računalnika.
Kaj naj naredim? Novega ne bi kupoval, ker mi ta čisto ustreza.
Porbal na XP, W98 in ME ter z Nero in Easy CD.
Včeraj sem se pa menil z kolegom, ki ima mislim da Teaca 32x, da mu pri 15% enako "zašteka", kot meni.
Leča je bila tudi očiščena z odprtjem enote, pomagalo nič.
Sedaj se je pa pojavil nov problem. Ko enkrat dam da mi odpre pladenj in nazaj zapre (ne glede na to a dam noter poln cd, prazn cd ali pa sploh nič) začne zelena lučka utripat (kot bi bral cd - tudi če ga sploh ni noter!). Tako 3x+2x hitro in spet. In zadeva ne preneha utripat dokler mu ne vzamem toka oz resetiram računalnik. Nero pa kar "čaka, da bo pogon pripravljen...". Zdaj ga pa sploh ne morem niti drugače sprobat.
Imam ga na master na drugem kanalu.
Prosim naj mi kak stručko pomaga kaj naj naredim!
Imam pa še Philipsa 2x (mislim da 3610 ali nekaj takega), ki mi pa noče snemat 80 min cdjev. Ko dam na snemanje (ne glede na znamko medija) mi napiše "error, calibration area full". 74min cdje prše sicer katastrofalno dolgo (pač 2x) vendar jih snema brez problema. Kaj bi se pa s tem dalo naredit. Naredil sem že vse, kar sem opisal za 8x... To dela že zelo dolgo, pa sem ga nesel na PC h.and pa so mi kasirali 3k da so ga sprobali in rekli, da dela brez težav in da je nekaj narobe z mojim računalnikom. Probal na drug računalnik pa še vedno isto...
Prosim za pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103030 (27539) | nuclear |
» | Optiarc AD-7173A!! Kaj je res tako zanič? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 8625 (5636) | mtosev |
» | Kako popraviti Pioneerjev DVD-ROM, ki ne prepozna več CDjk?Oddelek: Strojna oprema | 1094 (940) | jlpktnst |
» | V kolikšnem času vam posname poln 700MB CD? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5099 (4208) | Lime |
» | PlextorWriter 12/10/32 SCSI ali 24/10/40 IDE ?!?Oddelek: Kaj kupiti | 1361 (1005) | AngelOfDeath |