» »

Nakup 7-strunske kitare

Nakup 7-strunske kitare

Gorthol ::

Ali bi mi lahko kdo malo razložil kaj je pomembno pri nakupu nove kitare. Magneti, vrat, floyd rose,...
In če ima kdo kakšen predlok za 7-strunsko kitaro, brez floyd rose. ne predrago :D

Hvala
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them.

Arey ::

Ne kupuj poceni 7 strunk, ker nima smisla. Raje preglasi 6 strunko na B, pa je.

Gorthol ::

Sedaj imam eno uglašeno na B(imam floyd rose), zato je težje stalno spreminjat uglasitve.
zato bi pa kupil 7-strunsko.
Ali se mi bol splača kupit še eno 6 strunsko brez floyd rose in jo usakič drugače uglasit
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them.

vrolok ::

Živjo, js prodajam novo sedem strunko, če te še zanima- mi pošlji mail na aljo.hrast@gmail.com

Zvezdica27 ::

lp,

hja... sam nikoli nisem videl smisla v 7-strunki, saj lahko podoben zvok dobiš s klavitetno navadno kitaro in pravim oječvalom... pa magari da spuštiš za cel ton. Zdaj uglaševati standard na B... to sta 2 tona pa pol, to še nisem slišal, to mora biti kar zajebano glde debeline strun in vsaj normalnega občutka pod prsti... hja...

Glede na to, da sprašuje, kaj je sploh pomembno pri novi kitari, 7-strunke ne rabiš: Je pa fajn igrača za nekaj časa in ti da nekaj dodatnih možnosti glede akordov in lestvic. Ampak vse to lahko tudi na navadni.

Floyd rose je sicer OK (boljš kot tremolo), če ti ne sede, ga pač blokiraj (tremolo itak). Ampak, jaz bi brez, ker ga nisem nikoli uporabljal (sem imel, pa prodal).

najvažnejše na kitari je dobra elektronika, torej da so magneti in potenciometri taki, kot si želiš zvoka glede na tvoj ojačevalec. potem oprema (prečke, napenjalci), potem les sam, če igraš clean. Itak pa lahko večino sam menjaš.

zz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Električna kitara (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12216733 (1088) ReRMh
»

izdelava kitare

Oddelek: Zvok in slika
132100 (1727) krompir