» »

Iskanje službe

Iskanje službe

gzibret ::

Jaz osebno poznam primer... En par živi (še vedno) v bloku v Celju. Želi si iti ven, na kmetijo. Mož je brezposeln, žena dela v zdravstvu. Našla sta eno ostarelo gospo, ki živi sama na kmetiji. So se dogovorili, da skrbita za kmetijo in za to gospo, ona poa jima po smrti zapusti imetje. Nekaj časa so se le obiskovali, potem pa so zadevo formalizirali s pogodbo. Sedaj skrbita za gospo (v resnici ima lastno penzijo; le iz trgovine kaj prineseta, malo počistita po hiši, kaj skuhata, malo kaj poklepetajo, popravita bo pajti itd... v bistvu hodita tja vsak drugi dan), hkrati pa sta začela s kmetovanjem... delata jabolčni sok in kis za prodajo (zaenkrat), razmišljata o zeliščih, ter pridelujeta solato/krompir/poaradajz zase in višek podarita/zamenjata kolegom za plačilo.

Ena opcija... in brez potrebnih začetnih sredstev!
Vse je za neki dobr!

Mavrik ::

Topic prosim.
The truth is rarely pure and never simple.

PacificBlue ::

hansburger

Moj sosed je dolgo časa iskal sluzbo kot diplomirani arhitekt, zdaj pa je nasel sluzbo in nekje na stajerskem za nizozemsko podjetje ureja in nacrtuje stare zapuščene kmetije..tudi dela tam, ureja okolico in bo menda v kratkem sel delat tudi izpit za motorno žago, da bo lahk podiral drevesa.

Če iščeš se da dobit kaj..sam verjetno ne takoj, je pa treba vztrajat.

IceIceBaby ::

Tole spada v kategorijo "Tražim posao, molim boga, da ga ne nađem".

Enostavna rešitev. Raztrgaš ali zažgeš diplomo s faksa in potem ti ne bo več problem delat za minimalca. Ko boš dejansko kvalificiran in boš imel kaj za ponudit in še vedno ne boš imel spodobno plačane službe se pa oglasi.

m0LN4r ::

Glede na to http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?..., je v prekmurju do 20% nezaposlenost, največja v sloveniji pa povprečne plače so manjše kot v ostalem delu slovenije se mi zdi, da ni tako lahko kot menite.

Sem iz prekmurja in stanje je obupno. Da bi pa vsi šli iskat delo v notranjsko pa tudi ni tako enostavno... Kje se pa bojo zaposlil tisti z notranje, če pridemo prekmurci? A bote vi šli v prekmurje iskat tisto česar ni? Podjetja se zapirajo ne pa odpirajo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

jype ::

m0LN4r> Podjetja se zapirajo ne pa odpirajo.

Tudi odpirajo se, brez skrbi.

Tody ::

m0LN4r tudi če si iz prekmurja imaš lahko gro twiterašev, kup linked in kolegov in gradiš na poznanstvih.

Mufasa ::

My advice: Zapelji se v Graz pogledat na Arbeitsamt.

Ramon dekers ::

to mu ze ves cas govorim. Avstrija, pa gotovo, ne pa neka socialna omrezja, pa samoiniciativni projekti lol.

PacificBlue ::

Tle mal čez mejo v Avstriji v eni filter fabriki, je letna bruto plača brez dodatkov okoli 26.000 evrov. Ni nujno, da delas, kar te veseli. Tisto imas za hobby:).

Ramon dekers ::

delo v Avstriji je. Ci bi bil sam tam doma bi zelel cimprej migrirati tja. Kolegi iz ljubela ze vozijo otroke v sole in vrtce. Germanizacija?:) kot sem rekel vzemi par mesecev sociale, kupi pons komplet nemscina, se nadrkaj pa gasa.

IceIceBaby ::

Ni nujno, da delas, kar te veseli. Tisto imas za hobby:).


Bravo. Polovico svojega časa vržeš stran za delo, v katerem ne vidiš smisla? Umiranje po obrokih, dolgo in mučno.

Mufasa ::

Ramon dekers je izjavil:

delo v Avstriji je. Ci bi bil sam tam doma bi zelel cimprej migrirati tja. Kolegi iz ljubela ze vozijo otroke v sole in vrtce. Germanizacija?:) kot sem rekel vzemi par mesecev sociale, kupi pons komplet nemscina, se nadrkaj pa gasa.


Pri jeziku je tako da najbolje se kar v vodo vreč pa splavat silom ili milom..

jype ::

IceIceBaby> Bravo. Polovico svojega časa vržeš stran za delo, v katerem ne vidiš smisla? Umiranje po obrokih, dolgo in mučno.

Nikakor ne. Včasih pač ni izbire in moraš požreti tudi to, ni ti pa treba vztrajat v tem 50 let.

Ramon dekers> delo v Avstriji je. Ci bi bil sam tam doma bi zelel cimprej migrirati tja. Kolegi iz ljubela ze vozijo otroke v sole in vrtce. Germanizacija?:) kot sem rekel vzemi par mesecev sociale, kupi pons komplet nemscina, se nadrkaj pa gasa.

Fino bi bilo, če bi se nevedneži vzdržali dajanja nasvetov.

Ramon dekers ::

Pri jeziku je tako da najbolje se kar v vodo vreč pa splavat silom ili milom..


Maja samo osnove pa nujno potrebuješ! Obstaja ogromno priročnikov za deutsche sprache tako da ni problema. Trg je v Nemčiji in Avstriji urejen, delo je, plača je...No kakorkoli upam da jim čim več uspe pobegniti, kljub temu da pač ne bo dela v branži ki jo želijo.

Hint: vsaj IELT testa ne potrebuješ opravljati...

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Ja super! Gremo vsi tja. Dej povej še naslov na katerega lahko gremo, seveda tam pričakujemo da nas bodo sprejeli odprtih rok, plača najmanj 1300 eur neto se razume, pa potne stroške tudi plačajo iz SLO, brez zvez in kontaktov seveda.

flipflop ::

Noben ni rekel, da je zunaj neka obljubljena dežela, kjer za nič dela dobiš visoko mesečno rento s kupom ugodnosti. Maš pa velik različnih priložnosti, že zarad velik večjega trga, če si se le pripravljen potrudit pa delat.

IceIceBaby ::

če si se le pripravljen potrudit pa delat.


Če je tale pogoj izpolnjen ni nikjer ne bo hudega.

Ramon dekers ::

razen v sloveniji, kjer je gospodarsko stanje grozno. Placa arhtekta od 800 do 1000e malo vec kot receptor. Ne sprasujte, kje in kdo:) v avstriji potrebujejo ogromno delovne sile, samo poglejte koralmbahn in tunel se delata na polno nase zeleznice pa stojijo, oziroma pri nas vse stoji.

Zgodovina sprememb…

mitja_i ::

tpleko ::

shadeX je izjavil:


Oprosti ma raj na Dansko - Nemčijo kakor pa delat za minimalca. Šolal se pa tudi ni zastonj človek.


zastonj se je šolal, ja. saj ti je povedal, da ga faks ni ničesar naučil.

tpleko ::

hansburger je izjavil:


Oba sva delavna, ampak če bova delala za minimalno plačo je boljše da oba ostaneva na socialni in doma pridelujeva krompir in vzgajava svinje. Pa bova imela več prostega časa. Edini problem je le, da bi rabil pol novi traktor pa mal mehanizacije. Sam to pa stane ohohoho.


hehe jaz sem tudi na socialni zraven pa še 3 ure dnevno delam v štali, krave molznice in oddajamo mleko. me je prav pritegnilo (preveč!) to kmetavzarstvo čeprav vem da ni v majhnih kmetijah prihodnosti, prihodnost je v kmetu, ki sam obdela tisoč hektarov. če bo šlo po načrtih bo celo 200 eur na mesec ostalo + subvencija=400 eur. plus zastonj mleko in meso. plus 180 socialne = 580 eur. ampak moram krave našponat da bodo imele 25 litrov mleka dnevno, travnike izboljšat, da bo še enkrat več zraslo na njih itd. ni lahko. zadnje leto sem bral kmetavzarske knjige, ne iz obveznosti ampak ker me je tako pritegnilo. to bi bilo za sprot se preživljat. mogoče bi zraven še naštudiru poker da zaslužim kakšnih 100 eur mesecno dodatnih. poleg tega bi pa (če bi bilo idealno) delal na svojem sanjskem projektu, vsaj osem ur dnevno, ki če mi uspe bo spremenil življenje v nebesa. če mi ne uspe pa bom takole životaril do konca življenja. grem na vse ali nič. da bi pa zdaj pisal ene bedne programčke za ene bedne šefe pa enostavno nimam motivacije. torej moj nasvet je: probaj narediti en velik projekt ki ga ni še noben in ki bo res koristen ljudem.

glede učenja nemščine pa je enostavno da gledaš vsak dan nemške filme (idealno s slovenskimi podnapisi), poslušaš nemške pesmi ves čas in se vsak dan dobesedno napiflaš 10, 20 , 30 ali kolikor moreš novih besed in da sodeluješ v razpravah na nemških forumih. v enem letu boš znal kot nemec.

jype ::

Ramon dekers> razen v sloveniji, kjer je gospodarsko stanje grozno. Placa arhtekta od 800 do 1000e malo vec kot receptor. Ne sprasujte, kje in kdo:) v avstriji potrebujejo ogromno delovne sile, samo poglejte koralmbahn in tunel se delata na polno nase zeleznice pa stojijo, oziroma pri nas vse stoji.

Pri nas infrastrukturni projekti stojijo po tvoji krivdi, preostanek gospodarstva pa čisto OK funkcionira.

hammer1 ::

Dober nasvet ti dam. Uči se sam od doma od tutorialov. Bodi skromen pri denarju in ne zapravlji med tem časom po nepotrebnem. Ker imaš punco se izkoristita med tem časom za podporo v smislu morale,motivacije in da en drugega porivata naprej. Izberi si smer, kaj te zanima in se tam izuri. Lahko da bo trajalo leta, lahko leto. Naredi nekaj izdelkov sam za začetek in potem to pokaži. Na začetku pričakuj večinoma kakšne avtorske pogodbe, morda kasneje redna zaposlitev ali pa boš šel na svoje ko ti stvar zalaufa.

Tako se začne.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hammer1 ()

Jerry000 ::

hansburger je izjavil:

Poznam ta forum že dolgo časa, odločil sem se da se prijavim, pa bi rad nekaj koristnih nastvetov glede zaposlitve.

Je že približno pol leta odkar sem diplomiral na FERI iz smeri ITK (bolonjski program). Bil sem na smeri Tehnologije multimedijskega komuniciranja, kjer sem se mislil naučit nekaj o modeliranju, photoshop, animacije, premiere itd. Pokazali so nam to kar dobim na youtubu, še manj. Boljerečeno te stvari, ki smo se jih učili sem že vse vedel.
Po pravici povedano me ta faks ni veselil študiral sem zaradi tega, ker so nam v srenji šoli rekli da se bomo vse naučili in imeli zagotovljeno službo. Zdaj sem na zadovu in služb ne vidim nikjer.

Vzroki:
Neznam programirat, v spletne aplikacije se tudi ne spoznam. Na faksu smo delali veliko različnih stvari, ampak v nič se nismo poglobili in posledica je, da nič nevem. Še vedno sem na nivoju "Hello world!". Roko na srce priznam je faks lažje blo nardit kot srednjo šolo. Edina stvar, ki mi je šla na faksu je matematika. To pa je možno ker sem bil prej na gimnaziji.

Torej sem na zavodu in iz prekmurja. Iščem službo neuspešno. V prekmurju je ni to je 100%, vez tudi nimam oz. tam kjer moji starši delajo je tako bogo da še za njim je tak tak. Da bi pa šel nekam v notranjsko živet in iskat službo pa finančno ne znese. Prošnje sem pisal že preden sem diplomiral in od 30 prošenj dobil 2 odgovora v katerem so navajali, da si ne morejo privoščiti zaposliti novi kader.

Imam tudi punco arhitektko je pravtako lani diplomirala. Kot vemo je gradbena industrija propadla. Pisala je prošnje za delo, prakso. Med tem ko je prošnje napisala je pol birojev zaprlo. Druga polovica ji ni odpisala.

Trenutno živi vsak od naju doma z starši. Rada bi živela skupaj, ampak ne gre to tak enostavno zaradi razdalje. Rada bi imela službo in otroke, ampak od tega nč nebo očitno. Star sem 24 ona pa 23. Ona je tudi gimnazijka tako da ji srednja šola ne daje poklica.

Edina stvar, ki jo imava skupna, da mene zanima animacija njo pa modeliranje in se skupaj učiva te stvari, ampak težava je v tem da se na faksu noben od naju nič ni naučil v tej smeri.

Oba sva delavna, ampak če bova delala za minimalno plačo je boljše da oba ostaneva na socialni in doma pridelujeva krompir in vzgajava svinje. Pa bova imela več prostega časa. Edini problem je le, da bi rabil pol novi traktor pa mal mehanizacije. Sam to pa stane ohohoho.

Kaj svetujete kako živeti naprej?



Jebemtiš da si IDENTIČNI primer kot jaz. Tudi jaz končujem FERI (še praksa + diploma in 2 predmeta) in sem na istem. Bolonski študij, prehitro je šlo useskozi, nekaj tega nekaj onega in se na hitro naučit in že nove stvari. Programiranje mi ne gre, naučil se nisem nič na feriju razen spletnih strani ampak še to sem se učil sam izven faksa. Skrbi me za zaposlitev, star bom drugo leto 26 in status bo šel proč. Prakso tudi nevem kje jo naj opravljam, rad bi z spletnimi delu (ne developer).
Nekako bolonski študij ni dobra zadeva, stari način je veliko boljši kjer so 1,5 leta osnove drmljali in šele nato objektno...pri nas samo 1 semester osnove drug semester je blo že objektno pa kompleksni programi

genesiss ::

Sam si si kriv. Si pa isti kot jaz, da ne bi mislil da ti privoščim.

Jerry000 ::

Sam sem že kriv nekaj, ampak nažalost sem bol počasnega tipa in mi bolonski študij ne diši...predvsem pri programiranju bi zame moglo iti počasneje ker tudi nimam programerske logike (nikoli prej se nisem srečal z programiranjem). Se pa sedaj sam učim lepo JavaScript.
Kaj si pa ti naredil genesiss?

genesiss ::

Nič še, delam diplomo.
Čeprav bolj kot z neznanjem imam problem z motivacijo kot posledico nezanimanja. Nekako me privlačijo druge stvari, imam pa to srečo da dobivam kadrovsko štipendijo in me služba v teoriji čaka. Imam plan ob delu delati na stvareh ki me zanimajo, pa se potem čez leto ali dve odločiti kako in kaj.

Tody ::

Bunch of cry babys... Ob ogromni masi znanja, ki si ga danes lahko zastojn dobiš še zmeri neveste kaj bi. Neki bi delala spletnimi stranmi pa nevem kaj. Neki kar bo dobr plačan. Postanite faking dobri svetovalci za splet, spoznajte vse odbrote in pasti današnjih arhitektur spletnih mest. Če boste dobri vam ne bo treba sedet in kodirat, če boste to znali bo delo toliko lažje... Na internet mojstru se vsak teden en prijavi, ki bi to pa ne zna onega. Imejte jajca in pojdite v en projekt hitro boste videli kaj bi in kaj nebi. Kaj se plača in kaj ne...

jype ::

genesiss> Nekako me privlačijo druge stvari,

Loti se jih in jih zaobvladaj.

Letalec ::

Jerry000 je izjavil:


Jebemtiš da si IDENTIČNI primer kot jaz. Tudi jaz končujem FERI (še praksa + diploma in 2 predmeta) in sem na istem. Bolonski študij, prehitro je šlo useskozi, nekaj tega nekaj onega in se na hitro naučit in že nove stvari. Programiranje mi ne gre, naučil se nisem nič na feriju razen spletnih strani ampak še to sem se učil sam izven faksa. Skrbi me za zaposlitev, star bom drugo leto 26 in status bo šel proč. Prakso tudi nevem kje jo naj opravljam, rad bi z spletnimi delu (ne developer).
Nekako bolonski študij ni dobra zadeva, stari način je veliko boljši kjer so 1,5 leta osnove drmljali in šele nato objektno...pri nas samo 1 semester osnove drug semester je blo že objektno pa kompleksni programi


Prehitro? Sam sem star 21, pa imam čez dva tedna diplomo na FRI. Kaj lahko študiraš do 26 leta?

kamuee ::

Tody je izjavil:

Bunch of cry babys... Ob ogromni masi znanja, ki si ga danes lahko zastojn dobiš še zmeri neveste kaj bi. Neki bi delala spletnimi stranmi pa nevem kaj. Neki kar bo dobr plačan. Postanite faking dobri svetovalci za splet, spoznajte vse odbrote in pasti današnjih arhitektur spletnih mest. Če boste dobri vam ne bo treba sedet in kodirat, če boste to znali bo delo toliko lažje... Na internet mojstru se vsak teden en prijavi, ki bi to pa ne zna onega. Imejte jajca in pojdite v en projekt hitro boste videli kaj bi in kaj nebi. Kaj se plača in kaj ne...


Grow UP, WAKE UP, Stand up for your life. Pa dobro plačan posu odmisl, ker jih pr nas preprosto več ni. Firme propadajo, nove se žal ne odpirajo, tist kter reče da se, živi v iluziji. Če se pa že res odpre se pa čez mesec al dva nazaj zapre zaradi mahinacija in kanaliziranje blaznih vsot dnarja.

Pa vsi kteri ste mladiči, vsi z diplomami pa vsi bi radi mel plačo 3000eur +. žal tko ne gre. Če boš meu 1000eru plače si lahk vesel.

Mladina misli če bo pa faks naredu da bo pa imel plače 2000-3000 eur, se lahko motite. Delodajalci so začel zniževat vse možne zadeve pri plači. Pr nas se je celo dopust zmanjšal za 5 dni v celi firmi, tko da najbolš da še plačam da lahko delam.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kamuee ()

kamuee ::

Ženska mi je brez šihta že 2 leta, izključno zato kr pač pr nas žal brez vez in poznanstev šihta več ne boš dubu. Rada bi si oba ustvarla družino a žal ne morema kr nimava lastne strehe in živima na eni plači. Da mam pa otroke, kaj mu bom pa reku ko nebom meu dnarja niti za sladoled mu kupit. Pol mi pa grejo neke babe pamet solit zakaj jih nimam. une ko jih pa majo na slepo so pa otroci socialni problemi. Po možmosti oba brez šihta pa napumapata 2 otroka. Pol pa jamrata da jih že oblečt ne moreta kr nimajo dnarja.
Zdrava pamet te uči če nimaš šihta in dnaraj tut otrok ne morš met kr jimk ne boš meu kej dat za jest. Pol pa men od plače trgajo čuka evrov za take familije ko morm vrtec za njih plčevat. Ko bom pa hotu svojga dat v vrtec mi bojo pa rekl dej 400eur. Uni majo pa zaradi nepremišjenosti potuho. Pol si pa misl svoje. Žalostno ampak res.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kamuee ()

kamuee ::

Pa še problem je nastal ta da so začel naši delodajalci izvajat plačilno nedisciplino, kar jim mi delavci ne moremo nič, če ti noče plače nakazat. Za žensko sprašujem po takih in onakih veza za kak šihtek, odgovor pa dobim: ah kje.., ni mesta nobenga frej (izustijo babe), mi v nslednjih 10 letah nebomo nobenga zaposlil, a čez 1,5 leta grejo pa 3 u pokoj. Mislim babe hinavske. Ostale firme pa izkoriščajo probno dobo 3 mesece pol jih pa vržejo s firme. POl pa mladina neki sanja neke utopične sanje. Od ženske kolegica ima faks narjen pa je na borzi že ene 2 leta. Tadruga kolegica je star 32 let pa od kar je faks nardila sploh šihta ni dobila, Kaj bote pa za take ljudi pol rekl, zna 4 tuje jezike pa ne more špihta dobit. Naša krasna država, ki se poserje na nas vse.

Pol pa najd šiht pr nas.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kamuee ()

Vitez ::

Verjetno ima večina tega folka, ki več let išče šiht, kak blazno uporaben družbosloven faks narejen. Kaj ima država s tem, če folk rine na FDV?

Drugače pa vsak dobi šiht, če res hoče delat, recimo lahko takoj greš za varnostnika, samo raje je folk na socialki pa joka.

Smurf ::

kamuee je izjavil:


Grow UP, WAKE UP, Stand up for your life. Pa dobro plačan posu odmisl, ker jih pr nas preprosto več ni. Firme propadajo, nove se žal ne odpirajo, tist kter reče da se, živi v iluziji. Če se pa že res odpre se pa čez mesec al dva nazaj zapre zaradi mahinacija in kanaliziranje blaznih vsot dnarja.


Ni res.

kamuee je izjavil:

Če boš meu 1000eru plače si lahk vesel.

Odvisen kaj znas a ne? Jaz ne bi nikoli delal za 1000 EUR place, ker mi ni treba.

kamuee je izjavil:


Mladina misli če bo pa faks naredu da bo pa imel plače 2000-3000 eur, se lahko motite. Delodajalci so začel zniževat vse možne zadeve pri plači. Pr nas se je celo dopust zmanjšal za 5 dni v celi firmi, tko da najbolš da še plačam da lahko delam.

Nekateri jo ze imamo.

Skratka, da se, ce znas. Zmeraj bolj opazam, da ogromno ljudi joka kako je slabo, hkrati pa ni sposobna prevzeti odgovornost, da so si zato tudi sami krivi in ne naredijo nicesar, da bi si svoje stanje izbolsali.

Mufasa ::

> Odvisen kaj znas a ne? Jaz ne bi nikoli delal za 1000 EUR place, ker mi ni treba.

To pa je invaliden argument, razn ce si 1) zadel na lotu 2) dedic po poklicu 3) naredil z kurcom kariero

Smurf ::

Mufasa je izjavil:

> Odvisen kaj znas a ne? Jaz ne bi nikoli delal za 1000 EUR place, ker mi ni treba.

To pa je invaliden argument, razn ce si 1) zadel na lotu 2) dedic po poklicu 3) naredil z kurcom kariero

4.) Imas dovolj znanje in lahko ustvaris precej visjo dodano vrednost

Mufasa ::

Smurf je izjavil:

Mufasa je izjavil:

> Odvisen kaj znas a ne? Jaz ne bi nikoli delal za 1000 EUR place, ker mi ni treba.

To pa je invaliden argument, razn ce si 1) zadel na lotu 2) dedic po poklicu 3) naredil z kurcom kariero

4.) Imas dovolj znanje in lahko ustvaris precej visjo dodano vrednost


Ce nimas neomejeno tega znanja, ne mores rect nikoli. Nikoli je dolgo casa.

Mufasa ::

In to ni vzeto iz konteksta ali kaj...vsak ki ne tisi glavo v pesek in se druzi z spodobno kolicino ljudi v privat zivljenju, zastopi da imajo zdajsni diplomanti N krat tezjo pot za dokazat se ali sploh dobiti sluzbo, mogoce celo udobno... in POLEG tega za so deloma sami krivi, je precej GLOBALNIH dogodkov na katere ne bi morali racunati 2007 ko so se vpisal na faks.

Nam je bilo 10 let nazaj precej lazje za dobit lepo placana vajeniska dela z lepo perspektivo, si prakticno imel velko izbiro kaj in za koliko bos delal.

To priznat enim, ki imajo TRENUTNO vredu place ali lupijo drzavo prek podjetij je pa tezko. Da je imel nekdo prekleto bolj trnavo pot kot ti, namesto da respect, ga se tlacis. To je tista znana slovenska provincialnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mufasa ()

Smurf ::

@Mufasa ne vem kaj pocnes ti, ampak jaz si sirim znanje vsakodnevno in skrbim, da sem konkurencen na delovnem trgu. Imam dovolj prihrankov (ki sem jih mimogrede zasluzil s svojim delom) za nekaj let zivljena (ceprou ce bi mi slo tako slabo bi se verjetno takoj odselil). Zato mislim, da si lahko privoscim reci, da mi ni potrebno delati pod 1000€, razen ce bo sel cel svet pogobe, ampak takrat itak ne bo sploh eurov ;).

Aja pa mimogrede, diplomiral sem lani. In za razliko od ostalih ne jokam kaksno je trenutno stanje in ga krivim za vse (pa to ne leti na OP ampak na splosno), ampak rajsi iscem resitve kako stvari obrniti v svojo korist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()

Mufasa ::

Prvi sklep tebi sfali ko projeciras sebe na druge. To so pocel recmo v kakem planskem gospodarstvu ipd.

Drugi napacen sklep je ta da ce ti zmores, zmorejo tudi ostali.

Tretji je to, da tvoje znanje iz podrocja - IT - je nekako vredno toliko, kolikor je kaksen pravni subjekt pripravljen placat zanj. In stanje je tako da dobrih maherjev je precej na trgu, poslovnih subjektov ki bi jih lahko placevali kaj dosti vec kot jurcka pa ne.

Cetrti je to da imajo vsi narobe, ti pa prav. Nikakor ni tako, mogoce na battle.netu, v RL, misko, so gornje stanje v Slovenistanu kar lepo opisali, tudi z stalisca strokovnjakov ni kaj dosti...kar so si izborili pred krizo to imajo (so izjeme), kaj vec pa pac ne gre niti pricakovati ob 10-20% padcu gdpja kar nas se caka.

IceIceBaby ::

Drugi napacen sklep je ta da ce ti zmores, zmorejo tudi ostali.


Zakaj ne bi zmoglji? Povprečno inteligenten človek zmore, če se malo nadpovprečno potrudi. Je pa vse stvar P/P posameznika.

Tretji je to, da tvoje znanje iz podrocja - IT - je nekako vredno toliko, kolikor je kaksen pravni subjekt pripravljen placat zanj. In stanje je tako da dobrih maherjev je precej na trgu, poslovnih subjektov ki bi jih lahko placevali kaj dosti vec kot jurcka pa ne.


Ljudi z uporabnim znanjem je vedno manj, kot je delovnih mest za njih. Če poslovnih subjektov, ki bi jih zaposlili ni pa ustvariš svoj poslovni subjekt. Dejansko je tako enostavno.

Smurf ::

Mufasa je izjavil:

Prvi sklep tebi sfali ko projeciras sebe na druge. To so pocel recmo v kakem planskem gospodarstvu ipd.

Ne. Imam za svojimi trditvami kar precej velik vzorec ljudi in dejstvo je da tisti, ki se trudijo in vlagajo v svoje znanje, pridejo cez precej bolje od tistih, ki stokajo in so vdani v usodo.

Mufasa je izjavil:


Drugi napacen sklep je ta da ce ti zmores, zmorejo tudi ostali.

Ne zmorejo imeti vsi zacetne place 2000k+ neto, ampak ko vidim povprecnega diplomanta, opazim da ima se ogromno rezerve le, ce bi bil nekoliko bolj aktiven.

Mufasa je izjavil:


Tretji je to, da tvoje znanje iz podrocja - IT - je nekako vredno toliko, kolikor je kaksen pravni subjekt pripravljen placat zanj. In stanje je tako da dobrih maherjev je precej na trgu, poslovnih subjektov ki bi jih lahko placevali kaj dosti vec kot jurcka pa ne.

Ceno doloca trg tako kot na vseh podrocjih. Glede maherjev pa jih trenutno primankuje, zelo. Govorim iz lastnih izkusenj.

Mufasa je izjavil:


Cetrti je to da imajo vsi narobe, ti pa prav.

To ni res, je pa res, da imam statisticno gledano ponavadi prav.

Mufasa je izjavil:


Nikakor ni tako, mogoce na battle.netu, v RL, misko, so gornje stanje v Slovenistanu kar lepo opisali, tudi z stalisca strokovnjakov ni kaj dosti...kar so si izborili pred krizo to imajo (so izjeme), kaj vec pa pac ne gre niti pricakovati ob 10-20% padcu gdpja kar nas se caka.

Vidis, tukaj si potrdil mojo prvotno trditev, kako so ljudje vdani v usodo...

Jerry000 ::

Letalec je izjavil:

Jerry000 je izjavil:


Jebemtiš da si IDENTIČNI primer kot jaz. Tudi jaz končujem FERI (še praksa + diploma in 2 predmeta) in sem na istem. Bolonski študij, prehitro je šlo useskozi, nekaj tega nekaj onega in se na hitro naučit in že nove stvari. Programiranje mi ne gre, naučil se nisem nič na feriju razen spletnih strani ampak še to sem se učil sam izven faksa. Skrbi me za zaposlitev, star bom drugo leto 26 in status bo šel proč. Prakso tudi nevem kje jo naj opravljam, rad bi z spletnimi delu (ne developer).
Nekako bolonski študij ni dobra zadeva, stari način je veliko boljši kjer so 1,5 leta osnove drmljali in šele nato objektno...pri nas samo 1 semester osnove drug semester je blo že objektno pa kompleksni programi


Prehitro? Sam sem star 21, pa imam čez dva tedna diplomo na FRI. Kaj lahko študiraš do 26 leta?


Lahko ja

kamuee je izjavil:

Tody je izjavil:

Bunch of cry babys... Ob ogromni masi znanja, ki si ga danes lahko zastojn dobiš še zmeri neveste kaj bi. Neki bi delala spletnimi stranmi pa nevem kaj. Neki kar bo dobr plačan. Postanite faking dobri svetovalci za splet, spoznajte vse odbrote in pasti današnjih arhitektur spletnih mest. Če boste dobri vam ne bo treba sedet in kodirat, če boste to znali bo delo toliko lažje... Na internet mojstru se vsak teden en prijavi, ki bi to pa ne zna onega. Imejte jajca in pojdite v en projekt hitro boste videli kaj bi in kaj nebi. Kaj se plača in kaj ne...


Grow UP, WAKE UP, Stand up for your life. Pa dobro plačan posu odmisl, ker jih pr nas preprosto več ni. Firme propadajo, nove se žal ne odpirajo, tist kter reče da se, živi v iluziji. Če se pa že res odpre se pa čez mesec al dva nazaj zapre zaradi mahinacija in kanaliziranje blaznih vsot dnarja.

Pa vsi kteri ste mladiči, vsi z diplomami pa vsi bi radi mel plačo 3000eur +. žal tko ne gre. Če boš meu 1000eru plače si lahk vesel.

Mladina misli če bo pa faks naredu da bo pa imel plače 2000-3000 eur, se lahko motite. Delodajalci so začel zniževat vse možne zadeve pri plači. Pr nas se je celo dopust zmanjšal za 5 dni v celi firmi, tko da najbolš da še plačam da lahko delam.



Sej delam na tem da se sam učim kar me zanima, pa itq vem js da 1000 ne bo na začetku. Bi pa rad našel nekaj kjer bi se nahko na realnih projektih učil kako in kaj. Vez tko nimam nobenih iz te smeri, zato je težko. Ampak ne rečem da se nebo dalo, je pa lažje če malo pojamraš in slišiš kaj drugi mislijo in kakšne probleme imajo in so jih rešli

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jerry000 ()

amigo_no1 ::

Smurf
Ceno doloca trg tako kot na vseh podrocjih. Glede maherjev pa jih trenutno primankuje, zelo. Govorim iz lastnih izkusenj.

In kje se potrebujejo vsi ti silni maherji ?

IceIceBaby
Ljudi z uporabnim znanjem je vedno manj, kot je delovnih mest za njih. Če poslovnih subjektov, ki bi jih zaposlili ni pa ustvariš svoj poslovni subjekt. Dejansko je tako enostavno.

Prodajal boš pa komu ? Tramvajkomandi ?
Zagonski kapital bo padel iz neba ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

IceIceBaby ::

Prodajal boš pa komu ? Tramvajkomandi ?


Trg že od začetka civilizacije funkcionira. Manjša nihanja so samo to, manjša nihanja.

Zagonski kapital bo padel iz neba ?


Za večino startupov ni potreben oz. ga rabiš relativno malo. Ponavadi gre brez kapitala počasneje, ampak vseeno gre.

Če pa misliš, da rabiš milijonsko investicijo greš pa do VCjev, ki jih je ogromno in so zadnje čase precej "radodarni".

Mufasa ::

> To ni res, je pa res, da imam statisticno gledano ponavadi prav.

ce gledas po empiricnih izjavah razlicnih ljudi v tem threadu bi rekel da je ravno obratno >:D

IceIceBaby ::

Če greš na zbor SDS boš imel občutek, da bo Janša na naslednjih volitvah zmagal z 99,7% glasov.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Za večino startupov ni potreben oz. ga rabiš relativno malo.


Not true. Če malo poračunaš čas, ki ga je treba vložit preden nek izdelek postane vsaj približno dober za ponudit na trgu in čas, potreben da sploh prideš do potencialnih strank, še vedno govorimo o 10k€+ vložkih. Kar niti ni relativno malo, če vse financiraš sam. Če maš pa še koga poleg, je pa vse skupaj dodatno dražje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10123425 (16622) jernejl
»

FRI ali FE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11619335 (14106) 7982884e

Šolanje nekoč in danes (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13028463 (24173) Mato989
»

Kako najti delo?

Oddelek: Programiranje
389037 (7221) listje123

Več podobnih tem