Forum » Mobilne tehnologije » Kako preveriti če je bil telefon rootan?
Kako preveriti če je bil telefon rootan?
RejZoR ::
Obstaja kakšna preprosta metoda kjer lahko preveriš ali je telefon rootan oz ali je bil rootan kdaj v preteklosti? V mislih imam brez nalaganja programov in podobnega, da lahko preveriš na "golem" telefonu.
Gre pa se za Galaxy S2.
Gre pa se za Galaxy S2.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
St235 ::
Če je bil dobro unrootan potem nikakor. Drugače pa tako, da zaženeš telefon v bootloader in vidiš ali je vse original.
SGS2 ima to preko:
Volume Down + Menu knof + ON/OFF knof
To je za bootloader? Če je tukaj ClockworkMod potem je bil rootan right?
Volume Down + Menu knof + ON/OFF knof
To je za bootloader? Če je tukaj ClockworkMod potem je bil rootan right?
Hm jezst bi samo rad videl če je bil kdaj rootan oz če je rootan v tem trenutku. Zdej če se to da videt v kakšnem skritem menuju bi bilo to fajn. Ta counter flashanj bi tud bil fajn. A to vidiš na zaslonu download načina ali kako? V temi, ki si jo dal omenjajo samo ta ODIN in kako odrootat in resetirat counter.
Jezst bi rabil samo ugotovit na kraju nakupa, če je bila stvar kdaj spremenjena. Da ne bo pol šok na servisu al pa doma...
Jezst bi rabil samo ugotovit na kraju nakupa, če je bila stvar kdaj spremenjena. Da ne bo pol šok na servisu al pa doma...
bond007 ::
Potegni iz marketa root checker aplikacijo, ki ti pove, če imaš root dostop. Za števec pa lahko na easy ugotoviš, če je različen od 0 - namreč če pri vklopu telefona vidiš rumen trikotnik, znotraj pa klicaj, potem števec!=0... Je pa, kot je že omenjeno vse skupaj malo brezveze, ker lahko sam itak povrneš telefon v prvotno stanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
Assass1n ::
Naenkrat drži volume down, home in on\off. Prideš v download mode.Pritisni volume up...(lahko je prožgan telefon kar drži cca. 10s, potem za reset pa samo on/off pa si nazaj)če kaže Custom binary NO in current Samsung official potem je vredu. Tudi če je bil flashan nimaš kje videt.
Razen če imaš kaksne sumljive .zip datoteke na telefonu, vendar to ne sme bit problem. Kot sumljive mislim zip datoteke custom romov, vendar to preprosto izbrišeš. Tudi flash counter se da resetirat če ni nula, garancija velja lahko mu pa malo ceno zbiješ.
Tudi če je bil telefon rootan ni to nič narobe naj te ne skrbi, samo za garancijo tko kot sem napisal obvezno nula, prvo preverijo to :)
Razen če imaš kaksne sumljive .zip datoteke na telefonu, vendar to ne sme bit problem. Kot sumljive mislim zip datoteke custom romov, vendar to preprosto izbrišeš. Tudi flash counter se da resetirat če ni nula, garancija velja lahko mu pa malo ceno zbiješ.
Tudi če je bil telefon rootan ni to nič narobe naj te ne skrbi, samo za garancijo tko kot sem napisal obvezno nula, prvo preverijo to :)
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Čak, tole si tko zmedeno napisal, da ne razumem čist...
Volume Down + Home + On/Off potem pa pritisnem Volume Up in bom videl tisti status?
Volume Down + Home + On/Off potem pa pritisnem Volume Up in bom videl tisti status?
wini ::
Če je bil telefon rootan in resetiran counter ne moreš (aplikacija triangle away ti to resetira).
Z aplikacijo odin pa flashas nazaj original samsung firmware in ne moreš preverit če je bil rootan.
Preveriš lahko samo še internal memory in iščeš mapo clockworkmod ali pa npr datoteko efsbackup.tar.gz
ali pa morda kakšno drugo sled aplikacij ki se rabijo za rootane telefone...
sicer pa ... tudi če je bil rootan, ga lahko v par min počistiš in je ready za servis ;)
Z aplikacijo odin pa flashas nazaj original samsung firmware in ne moreš preverit če je bil rootan.
Preveriš lahko samo še internal memory in iščeš mapo clockworkmod ali pa npr datoteko efsbackup.tar.gz
ali pa morda kakšno drugo sled aplikacij ki se rabijo za rootane telefone...
sicer pa ... tudi če je bil rootan, ga lahko v par min počistiš in je ready za servis ;)
Assass1n ::
Ja boš videl, najprej prvo kombinacijo, potem ti pa napiše da pritisni volume up pa to pokaže.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Sem bral da se da resetirat tud counter sam če se ga oglašuje kot praktično čist nov z garancijo potem ne sme bit rootan niti se ne sme nikjer vidit. Zdej če je tolk dobro počistil, pol mi je v končni fazi vseeno če tud servis ne bo vedel. Sam pol ni vreden take cene ane. Zato me to zanima :)
Sam zelo nerad kupujem rabljene stvari, kadar pa naredim to izjemo pa se kar se da informiram. Klub temu je verjetnost, da se nategneš velika ampak vsaj mal zmanjšaš možnosti če ne drugega...
Sam zelo nerad kupujem rabljene stvari, kadar pa naredim to izjemo pa se kar se da informiram. Klub temu je verjetnost, da se nategneš velika ampak vsaj mal zmanjšaš možnosti če ne drugega...
wini ::
No če je čisto nov pol se vidi ali je bil uporabljen ali ne. Ga ne rabiš niti vklapljat takorečeno;)
Reku je, da je bil kupljen v začetku tega mesca in samo sproban, ni bil v uporabi. Sam sej veš, "sprobaš" lahko marsikaj :P Vseeno je verjetnost, da se z njim zgodi kaj drastičnega v slabem mescu manjša kot pa če je telefon star že pol leta ali več. We'll see...
EDIT:
Evo, sem našel na YT posnetek, tko da si lažje predstavljam kako izgleda.
EDIT:
Evo, sem našel na YT posnetek, tko da si lažje predstavljam kako izgleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
Ok, sem ga dobil :) Kot kaže je vse ok al pa je bil dobro odrootan. Ob zagonu ni nobenega trikotnika s klicajem in v ODIN Mode vse štima. Je pa zadevca res čist kot nova, nobene praskice, nič. I'm a happy camper (for now) :)
bond007 ::
Mogoče mal veliko, a če je res nov in ne "nov", garancija in vse štima, potem je kr realna cena za telefon, ki bo brez dvoma dobro služil še kar nekaj časa. Sploh, če računaš, da kaj veliko ni prostora za izboljšave - 4,3" je kar max uporabna velikost zame (da še lahko z eno roko vse delaš) - mogoče če uspejo izboljšat resolucijo in to je to. Kaj veliko tanjšega pomoje ne bodo spacali skupaj, baterija - dobiš 2000 mAh, če ti original ne zadošča, kamera je uporabna, GPS dela, da bolje skoraj ne more,... Meni zna zdržati vsaj 3-4 leta, kot mi je prejšna nokia 5800 in 300€ za tako dolgo obdobje res na koncu ni veliko denarja...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bond007 ()
All in all se mi je cena zdela poštena za to kar sem videl in je nisem šel zbijat.
Ne. Zagnal sem telefon z Vol Down + Menu + Screen Lock. Pol pa stisneš Vol Up in se ti odpre ODIN Mode zaslon. Tam mora pisat Custom ROM: No in Stock Samsung al neki tazga vrstico nižje.
Pa ko telefon normalno zaženeš ne smeš v nobenem trenutku do samega "desktopa" vidit rumenega trikotnika.
Če ta trikotnik je med samim zaganjanjem, je bil telefon rootan in slabo odrootan. Oz sploh ne odrootan...
Pa ko telefon normalno zaženeš ne smeš v nobenem trenutku do samega "desktopa" vidit rumenega trikotnika.
Če ta trikotnik je med samim zaganjanjem, je bil telefon rootan in slabo odrootan. Oz sploh ne odrootan...
gendale ::
itak ga boš čez 1 mesec hotel rootat :)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
keitai ::
4 kmetek: Vol Down = volume down, Menu = middle key, Screen Lock = power on.
Rootat pa itak, js sm ga rootu 1 dan.
Rootat pa itak, js sm ga rootu 1 dan.
[Michael] ::
In kaj s tem pridobiš, če ga rootaš? Slabost je, da bojda potem ni veljavna garancija ali ne?
Prednost je to da daš pol lahko gor CyanogenMod, katerega razvijalci ne serjejo z izgovori, da je telefon kao prešvoh za nov upgrade ampak ti slednjega dostavijo. Izjema je bil edino ICS update za telefone s slabo GPU podporo. Ampak tle jim ne zamerim, ker je temu res tako. Ne pa ko HTC stokal, da Wildfire ni dost močen za Gingerbread in podobne neumnosti...
[Michael] ::
Huh, to je že visoka znanost zame, mislim da ne bom šel tako daleč. Hvala za odgovor :)
Sliši se bolj zakomplicirano kot dejansko je. Drugače pa ko imaš telefon enkrat rootan snameš ZIP fajl v katerem je shranjen cel ROM in ga preko programčka ClockWorkMod naložiš na telefon. In to je to. Nič težje kot nalaganje programov v Oknih. Zdej če se ti zdi da je pretežko, pol brezveze da se sploh ubadaš s tem in ti je verjetno itaq vseeno če sistem na telefonu ni naj naj najnovejši.
Drži Volume Down in POWER gumb ob ugasnjenem telefonu, pa se ti bo zagnal HBOOT menu. Če na menuju piše S-OFF pomeni, da je rootan. Če piše S-ON pomeni, da ni rootan. Nimajo pa HTC-ji root counterja kot SGS2, tko da ne moreš vedit, če je bil kdaj v preteklosti že rootan in je sedaj odrootan.
S-on ne pomeni da telefon ni rootan, pogledat treba bootloader in viši ali je še vedno stock bootloader od HTCja ali je nameščeno kaj drugega (recimo clockwork). Je pa to popolnoma nedovisno od S locka.
Drugače pa ko sem moral nest telefon na servis in sem ga flashal z stock romom niso na servisu nič kompliciral.
Drugače pa ko sem moral nest telefon na servis in sem ga flashal z stock romom niso na servisu nič kompliciral.
Telefon z S-ON ne more bit rootan ker nimaš write dostopa do sistemske particije...
mogoče si različno predstavljava ja kaj je root, ampak na Desire se da čisto lepo nameščat custom rome brez s-off.
http://androidforums.com/desire-all-thi...
Eden najlažjih načinov za rootanje deisre je unrevoked ki to naredi brez s-off:
Eden najlažjih načinov za rootanje deisre je unrevoked ki to naredi brez s-off:
Hja jezst sem se s svojim HTC Wildfirejem na polno zajebaval. Vsi root hacki so bili samo za 2.1, jezst pa sem že tovarniško imel Froyo 2.2. Pol sem ga nekako spravil na S-OFF z Revolutionary in SuperOneClick Root in šele nato CyanogenMod. Unrevoked mi ni naredil ama nič.
aha, pol je to od telefona do telefona drugače. Na Desire je unrevoked delal bo, edino pazit si moral da pravo verzijo uporabiš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTC Desire (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 473347 (215633) | Rupa |
» | [HTC One] S-OFFOddelek: Mobilne tehnologije | 1607 (1379) | Mavrik |
» | Samsung galaxy note BRICKOddelek: Mobilne tehnologije | 3836 (3323) | CaqKa |
» | HTC Desire HD (ali kako je Symbian uporabnik prešel na Android)Oddelek: Mobilne tehnologije | 3215 (1909) | damjan1980 |
» | Android 2.3 prispel za HTC Desire (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17149 (14760) | sgdjkdlsugi4 |