Forum » Šola » Izredni študij in prepis na redni
Izredni študij in prepis na redni
Donk3y ::
Znašel sem se v zagati, kjer je edini način da nadaljujem študij (izkoristil že možnost ponavljanja) prepis na izredni študij. Zanima me, če se prepišem na nov faks in opravim 1. letnik, ali se lahko potem prepišem nazaj na redni študij 2. letnik?
fosil ::
Lahko tudi "pavziraš" torej da si eno leto brez statusa, ponavadi pa kljub temu lahko opravljaš izpite.
Tako je!
gendale ::
Lahko tudi "pavziraš" torej da si eno leto brez statusa, ponavadi pa kljub temu lahko opravljaš izpite.
+1
se pa zna zgodit, da boš mogu plačat za izpite (vsaj za tiste, ki so pogoj za 2. letnik, za ostale se itak lahko zmeniš s profesorji, da greš na izpit že letos, pol ti vpiše nasledne leto ko boš mel status)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Ajrina ::
Na faksu se lahko 1x prepišeš ALI 1x ponavljaš. No, lahko večkrat, če izpolnjuješ posebne pogoje faksa (nosečnost, bolezen...). Torej odgovor na tvoje vprašanje je ne, če ne izpolnjuješ prejšnjih pogojev. Prav tako se bi moral iz trenutnega faksa izpisati, če bi se hotel vpisati na drugega.
Lahko poskusiš s kakšno srednjo ali privat šolo, da ohraniš status in ugodnosti (študentsko delo itd., izpite na faksu boš moral kljub temu plačevati, razen, če se dogovoriš, kot je omenil gendale). Sicer ne vem kako je trenutno s tem, včasih vem, da se je dalo.
Lahko poskusiš s kakšno srednjo ali privat šolo, da ohraniš status in ugodnosti (študentsko delo itd., izpite na faksu boš moral kljub temu plačevati, razen, če se dogovoriš, kot je omenil gendale). Sicer ne vem kako je trenutno s tem, včasih vem, da se je dalo.
alexa-lol ::
Pavziranje (to lahko narediš neštetokrat). Pri tem izgubiš status študenta (ni bonov, ni poceni kart za bus, ni dela preko študenta, plačati si moreš zdravstveno zavarovanje). Do lani si se lahko vpisal na srednjo šolo in si potem imel status dijaka in s tem vse ugodnosti, razen bonov za hrano. Letos bodo vpis teh fiktivnih dijakov omejili tako, da to ne bo mogoče.
Pri meni na faksu (FGG) je tako, da je 1. opravljanje izpita (v tem letu in če ni 4. rok, ki je itak plačljiv) zastonj, ostali so za plačat.
Pojdi na referat in se pozanimaj.
Pri meni na faksu (FGG) je tako, da je 1. opravljanje izpita (v tem letu in če ni 4. rok, ki je itak plačljiv) zastonj, ostali so za plačat.
Pojdi na referat in se pozanimaj.
Donk3y ::
Pavziranje ne pride v poštev. Na trenutnem faksu mi je ostal še 1 izpit, ampak sem ugotovil da ni pravi zame zato bi se kot izredni študent želel vpisati na nek drug faks ali celo univerzo. Če bi pa na novem faksu opravil vse obveznosti za 1. letnik, potem ne bi mogel preiti v 2. letniku na redni študij, ker sem že izkoristil možnost ponavljanja. Torej edino kar mi preostane je še izredno študiranje?
St235 ::
Ti je že Iso povedal. Odvisno od faksa. Bo treba do refereta pa se pozanimat kako je z prepisom iz izrednega v redni študij. Ponavadi je možno so pa lahko dodatni pogoji (povprečje).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Šola | 201984 (40801) | Filip8 |
» | Vpis za status. Pomoč!Oddelek: Šola | 3611 (2667) | SaXsIm |
» | FRI, neuspešno leto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 35865 (30947) | bluefish |
» | Kako najceneje do statusa študenta?Oddelek: Loža | 38082 (15114) | Blinder |
» | Info o vpisu na drug faxOddelek: Šola | 2762 (2231) | stromar |