» »

Grafične kartice - kvaliteta slike

Grafične kartice - kvaliteta slike

BlackAdder ::

Prosim cenjene poznavalce/uporabnike različnih grafičnih kartic za oceno kvalitete slike (ne hitrosti) posamezne kartice.
Kot kaže je večinsko mnenje, da imajo najlepšo/najbolj kvalitetno sliko Matroxove kartice (npr. čip G400), zato bi jo ocenil s 100%.
Prosim za vašo primerjalno oceno v % za različne kartice geforce in radeon v razmerju do Matroxa.
Kyra 2 se žal še ne da videti, morda pa lahko ocenite sliko na podlagi testov.
BlackAdder stroke again!

Senitel ::

Jasno prvi je Matrox, potem je ATI, potem Voodoo 5, GeForce. Kyro pa ma mal počasen RAMDAC.

BlackAdder ::

Senitel, prosim za primerjalno oceno.

Ni vseeno, če ima Ati 90% ali 60% kvalitete slike glede na Matroxa.

BlackAdder stroke again!

Senitel ::

Ja če primerjam GeForce-a z Matroxom (sicer je vsaka taka ocena zelo subjektivna), mi je bilo na Matroxu najbolj všeč:

-barve so zelo življenske (32bpp 3D dobi na Matroxu povsem nov pomen :D. GeForce in Voodoo 5 izpadeta zelo bledo)

-mirnost slike

GeForce-u bi tukaj dal recimo ene 80%. Kakšnih novejših grafičnih od ATI-ja (Radeon) pa nisem še videl v živo tako, da je težko reči.

bastadu ::

Za dobro sliko morš imet pa tut dober monitor, ane?

JLP ::

Ja slika na Matroxu je zakon. Sm prej že kr en cajt nazaj mev G200 pa sm pol zamenov na 3dfx Voodoo 3 pa je dost bl slabš slika. GeForce pa tud nima ne vem kuk bol slike od Voodooja. Tko da je moja nsalednja kartica skor zih Matrox.
Live long and prosper!

Eagle ::

Kak pa je kaj z radeonom !!???

JLP ::

Baje je Radeon nek vmee med Matroxom pa GeForceom.
Live long and prosper!

miranpozar ::

Jaz pa mislim, da je bolj pomembno od čipa to, kakšen RAMDAC (vezje za pretvorbo iz digitalnega v analogni VGA signal) ima kartica na sebi. Zato ni rečeno, da so vsi GeForci enaki... jaz sem s svojim Hercules Prophet II MX ful bolj zadovoljen kot s tistim Voodoo3 sranjem, ki sem ga imel prej. Imam pa zelo slabe izkušnje, kar se tiče ATIja (meglena slika, blede barve). Matrox pa je itak zakon zase!
Seveda se to opazi le, če imaš kvaliteten monitor.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

JLP ::

Ja RAMDAC je zlo pomembn faktor pr kvaliteti slike. Res žalostno da na GeForce kartice dajejo take porazne RAMDACe. Se mi zdi da majo najbol RAMDAC (pt GeForce karticah) PowerColor verzije.
Live long and prosper!

VASkO ::

na geforce ne dajejo poraznih RAMDACov, sploh jih ne morejo menjat, ker je integriran v glavnem procesorju. Bolj pomembno je, kaksne kvalitete filter RFI je na kartici. Za VSE TNT/Geforce/Geforce2 kartice obstaja nacin, kako ta filter odstranit. Rezultat je kristalna slika. Sicer se nisem vido slike matroxa, vendar mislim, da se pogovarjate o tem.

MaD_Mavr0 ::

Pozdravljeni !

Kar takole bom zapisal:
Sam sem v prejšnji mašini imel Matrox G200 z 8Mb Rama, potem pa sem zraven dal še 8Mb, ampak stvar je bila zelo dobra !!
Izgled v namiznih programih je bil najboljši od vseh, 32Bitne barve so bile prave in kontrast barv je zelo dober. Potem pa tudi v igrah je bil izgled vrhunski barve so bile v spektru zelo kontrastne; Nimam kaj reči...

>> Sedaj imam pa ATI Radeon 64Mb DDR ViVota, pa sem bil na začetku "priznam" razočaran, dokler nisem postavil sistema, po točno določenih korakih, ki so mi jih pomagali sestaviti (jaz sem jih samo uskladil) tehniki ATI-ja in Abita;

>> Sedaj imam Via 4in1ver4.29 gor pa DX8B, pa Ati drivers ver, 4.13.7075; pa dela kot bomba, pa še veliko rama ima na razpolago tako da je po mojem za zelo dobro grafiko (barve, kontrast, svetloba, rendering, ....) in (speed, ostrina,...) najboljša opcija ATI RADEON 64 Mb DDR VIVO pa še dodatne
vhode - izhode imaš zraven...

>> Mislim, da je za ljudi, ki cenijo kvalitetno sliko (seveda rabiš dober monitor) to :\ najboljša opcija;

Lp; Matej

Witboy ::

hja... Resnično je potrebn dober monitor potem pa se sama konfiguracija barv. Glede grafičnih pa tko; Matrox G400 je hitrejši od G450 ker so neki šparal. ;( Drugac ma pa matrox najbolšo sliko od vseh grafičnih pa še dualhead je trenutno naj naj. Res pa je da za špile se full opira na proc od compa ter ma se moznost da izkorišča del Rama na plati kar za spile glih ni ker se vse opočasni. Za delanje z grafiko... To je je pa cesar v tem razredu oz nasploh!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prodanih že 6 milijonov DirectX 11 Radeonov

Oddelek: Novice / Grafične kartice
339989 (8544) murmur
»

Matrox Parhelia 512

Oddelek: Strojna oprema
472924 (2094) kuglvinkl
»

Geforce 4

Oddelek: Zvok in slika
321943 (1229) Rippy
»

Matrox vs. nVidia

Oddelek: Kaj kupiti
252045 (1701) Daishi
»

geforce mx problemi,problemi...

Oddelek: Zvok in slika
71058 (852) VASkO

Več podobnih tem