» »

Čudni voznik - kaj storiti

Čudni voznik - kaj storiti

«
1
2

seu_ ::

Evo, danes sem se v največji vročini peljala po avtocesti (cca 150 km) in pred mano vozi en tujec. Vozil se je zelo čudno - iz skrajne strani levega pasu na skrajno stran desnega, po sredini obeh pasov (da ga nisi mogel prehiteti sploh), nekaj časa je vozil tudi čisto po robu, delal je čudne pospeške, vmes se je dvakrat zgodilo, da je nakazal smer, da gre dol iz avtoceste na odcepu, nakar je sicer zavil na tisti pas, ampak takoj spet nazaj, med mano in še enim avtom, agresivno in me prehitevat. Ja, vem, da se je verjetno zmotil (tujec pač), ampak ko se je nekajkrat zgodilo, da sem ga šla jaz prehitevat in upala, da se ne zaleti vame (vozil je res čudno), sem opazila, da se je sklanjal nad volanom, kot da bi spal.

Zanima me, kaj storite v takem primeru, a se lahko obvesti policijo (kogarkoli?), ker ogroža druge voznike ali ne?

jype ::

Lahko se obvesti policijo, pametno pa je ustaviti na prvem počivališču in počakati, da mine.

IceIceBaby ::

Pokličeš policijo in opišeš dogajanje. In to čim prej, da zmanjšaš možnost resnih pizdarij. Sem že poklical policaje v takem primeru in sem videl, kako so pijanega voznika ustavili v naslednjem naselju.

Do takrat pa voziš za njim z dovolj veliko varnostno razdaljo, ali prehitiš, če imaš za to možnost (beri: avto, ki brez težav potegne mimo v kratkem času).

dzinks63 ::

Ali je bil zelo utrujen, vinjen ali je imel kakšne druge zdravstvene tećave, se lahko samo predvideva. Na avtocesti bolj poredko naletiš na takšnega voznika, na lokalnih pa kar pogosto. Podvojiš varnostno razdaljo in upaš na najboljše, drugače pa ja, obvesti se policijo, da ga izločijo iz prometa.

Če je pijan in previdno vozi je še ok, če pa je pijan in vozi kot kamikaza potem je pa kriza.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

jype ::

IceIceBaby> ali prehitiš, če imaš za to možnost (beri: avto, ki brez težav potegne mimo v kratkem času).

Jaz sem že videl, kako se je tak manever končal usodno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Architect ::

pri 150 se takega voznika pod nobenim pogojem ne prehiteva.

Če pri 150 kmh zapelje vate, se bo 10000% končalo tragično, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Ni variante da boš avto ujel, ko te bo začel on porivat v odbojno ograjo, če zavije vate. Stvar je bila že milijonkrat videna na različnih posnetkih na youtubu, tako da dokaza za to ne bom prilagal.

Vsekakor se podvoji varnostna razdalja, na prvi bencinski ki jo vidiš pa je najbolje da greš na kak kofe in nato počasi nadaljuješ pot. Ali pa vsaj pojdi tankat. Poleg tega je najboljše če pokličeš policijo, jim opišeš dogajanje in posreduješ registrsko tablico, nato pa se čimbolj umakni.

Avto, ki bi morda lahko varno prišel mimo je morda kak ultra spedenan z 800 konji, ki pride mimo v 1 sekundi. Karkoli drugega je enostavno prepočasno in ogrožaš svoje življenje če ga greš prehitevat.

Zgodovina sprememb…

medenko ::

dzinks63: to so budale, za njim je smrt edina rešitev.

IceIceBaby ::

Architect, se strinjam. Pri 150 definitivno ne greš prehitevat ampak voziš daleč zadaj. Če pa pred tabo vozi 90 na avtocesti pa z lahkoto pičiš mimo s spodobnim avtom (200+ konjev).

jype ::

IceIceBaby> Architect, se strinjam. Pri 150 definitivno ne greš prehitevat ampak voziš daleč zadaj. Če pa pred tabo vozi 90 na avtocesti pa z lahkoto pičiš mimo s spodobnim avtom (200+ konjev).

Ne, ne moreš.

black ice ::

Če je na cesti 15cm snega res ne moreš.

jype ::

Če je nevaren voznik pred tabo, ti nobena hitrost nič ne pomaga, ker vedno lahko zadnji trenutek zavije pred tebe in te ubije.

PacificBlue ::

Lahko tudi ti zaviješ in se rešiš.

Lahko se rešiš tudi če greš prehitevat v slepi ovinek in se izognes nasproti vozečemu avtomobilu pri hitrosti višji od 90 km/h. To se mi je že zgodilo.
In sem bil presenečen, kako odziven je lahko človek v kritičnih situacijah.

ampak seveda, da bi bilo tega manj oz nič vozimo raje preudarno in se izognimo taksnim in podobnim situacijam. Ker lahko preveč izgubimo, kot pridobimo. Lahko...

bluefish ::

Kam točno? V ograjo pri 130+?

PacificBlue ::

hitr na premzo in nazaj na svoj pas.

Zgodovina sprememb…

Architect ::

Nikakor ne smeš prehitevati. Lahko recimo začneš rpehitevati in ko si pol metra za njim, on zavije na sredino med oba pasa. Kaj boš storil? Časa, da bi pohodil zavore nimaš več. Prostora za zavoj nimaš. Če zaviješ levo, boš zapeljal dol z asfalta, kar lahko pomeni da boš ti doživel prometno, on pa bo mirno peljal naprej. Če zaviješ desno, se bosta avta dotaknila in glede na njegovo nesposobno vožnjo smatram da bo volan obrnil tako, da te bo porinil v ograjo.

edino če imaš ti levo nogo za vsak slučaj na zavori, z desno pa na hard tiščiš gas v upanju da boš pravočasno prišel mimo.

Čas za zaviranje imaš le če greš previdno prehitevati in med tem opazuješ voznika kaj počne. Vendar s tem spet nisi nič naredil, saj prehitevaš prepočasi da bi bilo to lahko varno.

kot sem rekel, držiš varnostno ali pa še bolje, se čimprej spokaš dol iz avtoceste da ti tak debil ne požre živcev.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

IceIceBaby je izjavil:

Architect, se strinjam. Pri 150 definitivno ne greš prehitevat ampak voziš daleč zadaj. Če pa pred tabo vozi 90 na avtocesti pa z lahkoto pičiš mimo s spodobnim avtom (200+ konjev).


Da mimo nekoga 'picis' moras varnostno razdaljo + dolzino vozila + varnostno razdaljo prevoziti v koliko, pol sekunde? Ce traja dalj casa potem ne picis ravno mimo, a ne? Pri 90km/h je varnostna razdalja koliko? 27m? ajd pa recimo 2x15m + 5m za avto. Razlika v hitrosti mora biti 70m/s, pri cemer se prehitevano vozilo ze giblje s hitrostjo 25m/s.

Mimo bos picil s 342km/h. Drobiz, a ne? Ce startas z isto hitrostjo kot ono drugo vozilo potem mora biti tvoj pospesek 110m/s^2? 11G? Nevem ce bo 200+ konjev dovolj ...

A je bla paper napkin kalkulacija prava?

Architect ::

Če ga želiš prehiteti v 1 sekundi, raziš zverino z vsaj 800 konji, ki ima brutalne pospeške od 100-300 kmh. Če boš pospeševal do 200 kmh, bo tak manever vseeno trajal nekaj sekund, kar enostavno ni varno.

200 konjski avti so luštni za vozit vendar vseeno niti okvirno nimajo zadosti pospeškov.
očitno je on računal tako, da ne vozi z varnostno razdaljo temveč 1 meter za kretenom ki ne zna vozit, da ga potem lahko čim hitreje prehiti. Vendar potem se človek vpraša kdo je večji kreten za volanom.

PacificBlue ::

A je bla paper napkin kalkulacija prava?


Ne vem če, ne rabiš računat dvojne varnostne razdalje;)

IceIceBaby ::

Berete bolj slabo, a ne? Precej neumno je govoriti kaj lahko in kaj ne, če ne veš kakšna je situacija.

Napisal sem, da takšnega voznika prehitiš, če ti razmere dopuščajo. Sem kar dosti na cesti in srečal sem že precej pijancev. Pa se jih da včasih čiso varno prehiteti. Če nekdo pelje 90 ali še manj po široki avtocesti brez težav odpelješ mimo.

Pri 90km/h je varnostna razdalja koliko? 27m? ajd pa recimo 2x15m + 5m za avto.


Prehitevati ne začneš 27 metrov za avtom, a ne? Ko pospešuješ imaš dovolj časa za zaviranje, če vidiš, da ne gre skozi.

darkolord ::

PacificBlue> Ne vem če, ne rabiš računat dvojne varnostne razdalje;)

Je pa treba potem vsaj dolžino lastnega avtomobila :)

shadowfax ::

Vsekakor poklicat policijo, sem bil priča podobnemu primeru, smo na cestninski postaji ravno videli policijski avto in jim omenili kateri avto ''čudno vijuga'', da naj preverijo. Čez 2 tedna smo izvedeli, da je gospo kap in smo ji s tem verjetno rešili življenje.

jype ::

IceIceBaby> Prehitevati ne začneš 27 metrov za avtom, a ne? Ko pospešuješ imaš dovolj časa za zaviranje, če vidiš, da ne gre skozi.

Mi ti pa pravimo, da če je voznik "čuden", ti ne pomaga nobena hitrost, pa ti zgleda tega ne razumeš.

Architect ::

iceicebaby, odločiti se moraš ali si pripravljen tvegati svoje zdravje zato da boš prehitel imbecila in vozil nekaj km/h hitreje in na cilj prišel morda nekaj minut prej, ali pa se umakneš in medtem ko čakaš da kreten zapelje drugam, razmišljaš kakšni bodo tvoji vnuki.

odločitev je tvoja.

IceIceBaby ::

Zato sem pa napisal, da ga prehitiš, če razmere dopuščajo.

Architect ::

Potem pa vredu.
čudni voznik v tem primeru je sicer vozil 150, kot je napisal OP.

IceIceBaby ::

Napisala je 150 km. Če je mislila km/h ne vem. Ampak pustmo to. Pokličeš policijo in voziš daleč zadaj. Bo OK?

Architect ::

Absolutno.

Sicer nevem kakšne voznike si dohitel ti, jaz sem večinoma dohitel kakšne romunske kombije s prikolicam, ki so vijugali sem ter tja po avtocesti s hitrostjo cca 100 km/h. Če tista reč začne vijugati po cesti je povsem logično, da se bo prevrnila in v tistem trenutku si enostavno ne želiš biti poleg kombija.
Zato sem se navadil da če kje vidim takšnega voznika, rajši ostanem kjer sem ali grem tankat ali grem na kavo. Kul ideja je morda celo da greš na bencinsko samo po Pringelse, ki jih potem počasi grizljaš med vožnjo.

IceIceBaby ::

Jaz sem enkrat na regionalki naletel na koma voznika, ki je s 30, 40kmh vijugal po cesti, pa malo po bankini itd. Ko je zapeljal s ceste sem pičil mimo in blendal nasproti vozečim. Čez nekaj km so ga prestregli plavi.

BigWhale ::

PacificBlue je izjavil:

A je bla paper napkin kalkulacija prava?


Ne vem če, ne rabiš računat dvojne varnostne razdalje;)


Varnostna razdalja je 27m, jaz sem vzel po 15m na vsaki strani. Pravilno prehitevanje se zacne z ustrezno varnostno razdaljo in tudi konca se z ustrezno varnostno razdaljo.

IceIceBaby je izjavil:

Prehitevati ne začneš 27 metrov za avtom, a ne? Ko pospešuješ imaš dovolj časa za zaviranje, če vidiš, da ne gre skozi.


Kaj pa ce med tvojim pospesevanjem oni spredaj sunkovito zabremza?

IceIceBaby je izjavil:

Napisala je 150 km. Če je mislila km/h ne vem. Ampak pustmo to. Pokličeš policijo in voziš daleč zadaj. Bo OK?

Ne, to so bili jardi na minuto...

IceIceBaby ::

Ne, to so bili jardi na minuto...


Jaz sem sicer mislil, da piše 150 kilometrov. Ampak so jardi na minuto bolj logična razlaga, ja.

Mipe ::

Ma, občutek imam, da se je zgolj postavljal pred žensko za volanom...

poweroff ::

Komot se ti zgodi tole:


Ali pa celo tole:


Možnosti, da odreagiraš so natanko 0.
sudo poweroff

JesusChrist ::

Zakaj se mi zdi, da se eni zelo precenjujejo na cesti in bi šli delat (prehitevat) najbolj butasto in nevarno opcijo v nekem trenutku? Nismo v NFS fantje. Cesta ni igrišče. Videa od Matthai-ja vam vse povesta. Ne pametovat, da ga lahko hitro prehitiš. Tako hitro NIKOLI ne boš mimo njega kot bo on lahko hitro obrnil volan pred tebe ali v tebe. Preveč filmov gledate.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

poweroff ::

Preveč filme gledajo - recimo takele:


:))
sudo poweroff

IceIceBaby ::

Matthai, v teh dveh primerih ni bilo nobenega pijanega voznika, ki bi vijugal, pa se je nesreča vseeno zgodila. Kaj hočeš povedat sploh? Da so ceste nevarne? To že vemo.

Sicer pa. V 1. videu je voznik očitno nepozoren, ker ne opazi dokaj velike ovire na cesti. Če bi gledal na cesto bi dokaj enostavno obvozil tisti kamen ali kos plastike na cesti.

V 2. primeru je pa voznik pick upa tudi kriv sam, ker je pri precej visoki hitrosti zapeljal na nesplužen del ceste. V taki situaciji kot je tukaj nimaš kaj prehitevati.

jype ::

IceIceBaby> Kaj hočeš povedat sploh?

Da je izjava, da z "dobrim močnim avtomobilom" lahko prehitiš sumljivega voznika, debilna.

IceIceBaby ::

Debilno je kvečjemu pisati obratno, glede na to, da niti približno ne veš za kakšno situacijo gre. Pavšalno reči, da nekoga v nobenem primeru ne smeš prehiteti je bedarija.

JesusChrist ::

IceIceBaby je izjavil:

Debilno je kvečjemu pisati obratno, glede na to, da niti približno ne veš za kakšno situacijo gre. Pavšalno reči, da nekoga v nobenem primeru ne smeš prehiteti je bedarija.


Na žalost je v taki situaciji ravno prehitevanje bedarija. Sprijazni se. Razen če bi rad ubil sebe pa še koga drugega.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

St235 ::

Poglej si kaj lahko naredi voznik kamiona v drugem posentku, pa ti bo jasno kaj lahko narediš, ko prehitevaš budalo, ki zapelje vate. popolnoma nič.

jype ::

IceIceBaby> Debilno je kvečjemu pisati obratno

Ne, ni. Odsvetovati prehitevanje na avtocesti, kadar je situacija potencialno nevarna, je edino pametno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

IceIceBaby ::

Na žalost je v taki situaciji ravno prehitevanje bedarija.


V kakšni situaciji?

jype, napisal sem, da prehitiš, če lahko to storiš varno. 100% varnosti na cesti pa ni nikoli. Tista 2 posnetka zgoraj kažeta točno to. Ne rabiš pijanca, ki vijuga pred tabo, da se ubiješ.

jype ::

Če imaš nekoga, ki vijuga (o tem se pogovarjamo, če si morebiti pozabil), ga ni pametno prehitevati na noben način.

St235 ::

Razen tako, da greš na kavo in počakaš, da ga ostrani policija ali se sam odstrani v najbližji jarek.

para! ::

Če misliš, da spi mu potrobiš in blendaš, mogoče se zbudi :)

Sicer pa policija, jasno.

lp
Death before dishonor!

dzinks63 ::

Kako zgleda vijuganje pijanega voznika? Nekako takole:

jype ::

dzinks63> Kako zgleda vijuganje pijanega voznika? Nekako takole:

Ta bi ga moral prehitet, najbrž ni mel dost kojnov!

IceIceBaby ::

No vidiš. V takem primeru bi ga z lahkoto prehitel na začetku videa (široka cesta) in z blendanjem opozarjal nasproti vozeče.

edit: bi bilo bolj varno zate in za nasproti vozeče. Takole samo tvegaš nalet.

Zgodovina sprememb…

JesusChrist ::

Some people never learn
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

knesz ::

jype je izjavil:

dzinks63> Kako zgleda vijuganje pijanega voznika? Nekako takole:

Ta bi ga moral prehitet, najbrž ni mel dost kojnov!

Jaz pa mislim da razlog neprehitevanja ni pomanjkanje konjev, ampak to, da ni imel kamere na zadnji šajbi ;)

IceIceBaby ::

In ko bi prehitevani z lahkoto takrat zavil levo, tako kot je potem nekaj minut pozneje, bi ti z lahkoto tudi odležal par mesecev v komi.


Pri tej hitrosti in pri tako široki cesti je to praktično nemogoče.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolone (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15223387 (19777) facepalm
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528121285 (98307) solatko

Več podobnih tem