Forum » Pomoč in nasveti » Insert system disk...
Insert system disk...
Mare386 ::
Pozdravljeni, imam sledeč problem. Teden nazaj je notebook postal počasen, veliko časa je rabil za boot, enako ob prebujenju iz spanja. Naredil sem vse, da bi zadevo rešil (antivir, update, chkdsk...) brez nekega dosežka, potem sem nekaj stvari izbrisal iz diska, pa je delal malo hitreje, ampak še vedno ni bilo to, potem pa par dni nazaj se mi je začel pojavljati bluescreen, našel "sem" bad sector, ki naj bi bi bil odpravljen.
Včeraj, ko sem prišel do računalnika black screen, ponovno zaženem, enako... Zaženem v vseh ostalih varjantah(safe mode, low-res...) kratek bluescreen in restart. Windows repair black screen, to se je ponovilo nekaj krat in zdaj, takoj ob zagonu "Insert system disk in drive. Press any key when ready...." V BIOSu zazna disk in sem tudi zamenjal zaporedje s CDjem na prvem mestu, in mi z WIN CDjem pride v blackscreen, če dam boot iz HDD "Insert system disk..."
Kaj bi lahko bilo? Predvidevam, da gre za HW napako. HDD?
Hvala, Marko
Včeraj, ko sem prišel do računalnika black screen, ponovno zaženem, enako... Zaženem v vseh ostalih varjantah(safe mode, low-res...) kratek bluescreen in restart. Windows repair black screen, to se je ponovilo nekaj krat in zdaj, takoj ob zagonu "Insert system disk in drive. Press any key when ready...." V BIOSu zazna disk in sem tudi zamenjal zaporedje s CDjem na prvem mestu, in mi z WIN CDjem pride v blackscreen, če dam boot iz HDD "Insert system disk..."
Kaj bi lahko bilo? Predvidevam, da gre za HW napako. HDD?
Hvala, Marko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava z bootanjem SSD diska po napaki Sata diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1037 (978) | Jaman |
» | Disk boot failureOddelek: Pomoč in nasveti | 4239 (3690) | solatko |
» | zagon računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 950 (897) | __Devil__ |
» | Problem - error loading operating systemOddelek: Strojna oprema | 1362 (1262) | Trancedeejay |
» | Problem z bootanjem v WinXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1176 (1061) | Cr00k |