» »

Prihodnost.

Prihodnost.

Azz_Kikr ::

Bodimo malce nadrealni. Kaj se bo po vašem mnenju zgodilo z našim ljubkim planetom čez... recimo 100 let? Kaj se bo zgodilo z ljudmi, razvojem tehnologije, naravo itd.? Zanima me zaradi raziskovalne naloge.
Hvala.
Azz_Kikr
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

Sergio ::

Zaradi same uporabe domišljije naših forumašev, bi prosil, naj Thomas v tej temi ne forsira svoje ideje prihodnosti v Protokolu. Hvala.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Thomas ::

Ne bo. Samo bral bo tole temo.

Prosim!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Plis pomagajte mi. Potrebujem namreč čimveč mnenj zaradi posplošitev. Predvsem me zanima, če se vam zdi, da se bo še naprej vse spreminjalo s tako fenomenalno hitrostjo, kot se je zadnjih nekaj deset let. Ali bo nekje nekoc vse skupaj dozivelo vrhunec?
If sometimes you feel yourself little, useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

jeti51 ::

>> Predvsem me zanima, če se vam zdi, da se bo še naprej vse spreminjalo s tako fenomenalno hitrostjo, kot se je zadnjih nekaj deset let.

Nikakor ne. Hitrost bo še mnogo večja, saj je razvoj eksponenten, osnova eksponenta pa večja od 1, torej gre krivulja napredka vedno bolj strmo navzgor.

>> Ali bo nekje nekoc vse skupaj dozivelo vrhunec?

Da. Računaj, da v slabih dvajsetih letih od danes, če ne pride kakšna megakatastrofa vmes.

Recimo, kar zvrti se mi, ko pomislim, da smo nekoc igrali PC igre na racunalnikih z 80 MHz procesorjem in 1 MB graficno kartico, zdaj pa so zunaj 4000 Mhz procesorji in 128 MB graficne kartice. In samo v nekaj letih. Pa saj ne more še naprej razvoj (primer dajem pač za to) iti tako strmo/hitro navzgor. Torej lahko rečeš, da bo čez 5 let povprečen PC uporabnik bil lastnik 15000 Mhz procesorja in 1000GB diska?
Da ne govorim nasploh o življenju. Ustavljamo se kar med potjo (da bog ne daj ne bi stopili iz avtomobila) in si pri drive-inu anročamo hrano, ki jo v sebe vržemo med potjo domov/v službo. Čez 10 let nas bo gotovo avto že sam nahranil, če se bomo sploh še vozili z avtomobilom...

Odin ::

Pa saj ne more še naprej razvoj (primer dajem pač za to) iti tako strmo/hitro navzgor

Kaj pa če lahko? Pol bo pa piz.arija!

v pozitivnem smislu:D

iration ::

80 MHz, 15000 Mhz, ... to pač ni nič "novega". Pravi razvoj je vse kaj drugega kot potenciranje zmogljivosti nečesa.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

bosstjann ::

UPAM DA BO TAKO!

Razvoj naj gre čim hitreje. V roku nekaj let pričakujem par revolucij (gospodarsko), ki bo totalna ROBOTIZACIJA, (energetcko) resna uporaba enega obnovljivega vira energije povsod, (zdravstvena) WE CAN FIX EVERYTHING. tuki bi izuzel genski inžiniring ker se lohka zajebemo (beri: nimo dovol razviti) (družbena) ta pa nevem kakšno pot bo obrala upam da pot STARIH GRKOV (sužnje nadomestijo roboti) lepo filozfiramo do onemoglosti in ne kakih rimljanov ali kaj drugega bi se radi sami uničili in še vse drugo/e po vrhu.

o drugih področjih pa drugič

:D :\ :D :D :D :D

Zgodovina sprememb…

iration ::

Tako ja, naj bo v razvoju malo več revolucije in ne samo evolucije.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Tomi ::

Ok, kar jaz pričakujem na področju stroke (farmacije, torej):
-razvila se bo manualna terapija, s tem, da bo celoten genom posameznika v razviti obliki dostopen povsod vsem pristojnim
-v drugi fazi bomo izvajali preventivo in prevencijo preden se bo karkoli zgodilo
-ko bomo tako daleč, bomo dobili kolonije najbolj rezistentih virusov, bakterij, tumorskih celic, česarkoli, kar pomeni, da razovj ne bo nikoli končan

Nasplošno pa:
-globalna mreža, takojšna in trenutna dostopnost podatkov
-razvitje nevronskih mrež, ki bodo omogočila umetno inteligenco v naši oblasti
-še nekaj poskusov nadvlade par neumnih ljudi tipa bin laden/husein.
metrodusa.blogspot.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlaganje - Vrednostni papirji (delnice)

Oddelek: Loža
405580 (3581) zavajon
»

Activision ukinja Guitar Hero

Oddelek: Novice / Igre
64773 (4023) ahac
»

Pitna voda-Velik problem ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5715233 (14183) Tarzan
»

AMD na 65 nm (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
628089 (6167) ricola78
»

Umetna inteligenca

Oddelek: Loža
361807 (1466) Thomas

Več podobnih tem