» »

ventilatorji

ventilatorji

«
1
2

nightbird ::

katere ventilatorje nabaviti?

namen mam zamenjati dva ventilatorja v ohišju za tišja. nekak najbolj se nagibam k tem:

http://www.cool-pc.org/artikel/40244/nb...

http://www.cool-pc.org/artikel/40245/nb...

rad bi mel čim tišje in učinkovite za tak denar. več nekak ne bi namenjal za ventilatorje. lahko dobim kje kaj boljšega?

ne vem katere izbrati od teh dveh. priklop bo na kontrololer in bom lahko še dodatno zmanjšal hitrost. zanima pa me če je recimo tista verzija 1400rpm enako tiha pri 900rpm kot prva verzija. ker včasih pač treba malo prepiha narediti po kišti in po potrebi zvišam hitrosti ventov.

kakšno mnenje glede tega? morda izkušnja iz prve roke?

lp

dela ::

To bi ti znalo pomagat. Zgrešil ne boš z nobenim od teh dveh.

nightbird ::

shiiit, to pa je zanimivo :D

deklarirana glasnost za PL-2 je 20 dBA, v testu pa je pri najnižjih obratih že 30 dBA.

kolko pa potem neki no-name ventilatorji dosegajo glasnosti?

dela ::

Za orientacijo poglej ostale v roundupu. Drugače pa ne skrbi za te decibele. Xbitlabs meri relativno od blizu, verjetno bi bila drugače okolica preglasna, da bi zaznali razlike v glasnosti med posameznimi. Na podatke proizvajalca se pa ne oziraj, ker ponavadi niti niso navedeni pogoji teh meritev, da bi jih lahko primerjal z drugimi proizvajalci, zato ti ne koristijo. NB PL so top ventilatorji.

nightbird ::

ok, potem pa glede ta review je očitna izbira PL-2, saj sta pri 900rpm isto glasna in po potrebi lahko pri PL-2 zvišam obrate. taq da hvala za nasvet :)

amigo_no1 ::

Verjetno bo napajalnik ali vga/cpu hladilnik v tvojem sistemu preglasil preglasil vse testirane ventilatorje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

nightbird ::

to je tudi zelo verjetno :D

saj gre se mi bolj za tišino je je PC v idlu, ker drugače taq grafična prevzame vodilno vlogo, kar se tiče glasnosti. cpu pa ma itaq konstantno hitrost ventilatorja naštimano.

lp

RejZoR ::

En nasvet, pozabi vse ostalo in vzemi Noiseblocker Multiframe model. Sej ta Pro serija nis laba ampak proti Multiframe enostavno ni primerjave. Tisti silikonski vogali delajo čudeže. Prej sem tud čaral z navadnimi BlackSilent in Pro verzijami, par dni nazaj pa sem se razpizdil in naročil 4x 120mm Multiframe z 1800 RPM.
Cool-PC ima zdele neki popusta na ventilatorje tko da se splača. Sicer so še vedno preklemano dragi ampak jebeš to, ker so definitivno vredni cene.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Anney ::

Noctua ma dobre vente tudi dragi ampak vredni, mal za info :)

RejZoR ::

Vsaj tiste, ki sem jih jezst probal so bili zanič. Kljub FDB ležajem so spuščali ponavljajoče zvoke, ki so me spravljali ob živce pa še barvna shema je naravnost ogabna. Kožna roza in drek rjava. Bljak.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

nightbird ::

huh multiframe serija pa je kar lepo draga :/ ne vem če sem pripravljen dati 20€ za en ventilator.

rejzor, kaj pa te je motilo pri Pro noiseblocker seriji? so bli vseeno glasni? al so kakšne čudne zvoke začeli spuščati?

lp

RejZoR ::

Verjemi, da SO vredni 20 EUR. Pred tem sem zmetal ene 2x toliko za vse cenejša jajca pa nikoli ni blo tko kot je treba.

Pro serija je sicer fajn ampak mi sistem montaže ni bil všeč ker imajo plastičen okvir. Če si dal gor silikonski okvir (blažilec) si moral uporabit neke zelo dolge vijake, ki so štorasti, ne moreš jih povsod pritrdit in niti slučajno ne blažijo tko dobro kot Multiframe vogali+silikonski frame. In Multiframe priviješ z navadnimi vijaki kot vse ostale ventilatorje plus ker se v silikon vijak lepo privije to lahko narediš z roko in vijak gre vedno lepo naravnost not. Drži pa kot bi bilo privito v plastični okvir.

Tud sam sem do zdej skoz gledal na ceno, zdej ko pa sem jih dejansko kupil, pa vidim, da so vsi dvomi odveč.
Če bi imel na voljo 140mm verzijo multifrejma bi ga garantirano vzel še za napajalnik. In vse kar bom kupoval naprej bo Multiframe. Ni vredno jajcanja z drugimi venti.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

timek ::

Odločam se za nakup 4ih ventilatorjev, cena približno 5-7€.

Imate kake predloge? Ogledane imam tele: KLIK

Imajo malo nizke obrate 1800 rpm, je to dovolj ali bi moral gledati kakšne druge z več obrati.

freesty ::

8x8cm isces?

Pa 1800 je kar dosti obratov. To bo kar glasno.

dela ::

Če rabiš 8cm vent za pokončno postavitev in tišino, priporočam sharkoon system fan 1500 rpm (imeli pri mlacom in chiptrade za 2-3 evre/kos). Pri ležeči postavitvi žal vibrirajo, pokončno pri 1000 rpm so pa neslišni že na 10 cm. Veliko boljši od ostalih ventov za ta drobiž. Če bo dovolj hlajenja, je pa odvisno od tega, kaj moraš hladit.

timek ::

@freesty Ja 8x8cm iščem.

@FaLcOn3y3 cenejši pa še tišji, dobra izbira. Namen imam hladiti ohišje, oziroma narediti zračni pretok v ohišju.

Samo a ni tako, da več je obratov večji je pretok? Res pa da so malo glasnejši ventilatorji.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: timek ()

freesty ::

Ja vecji obrati=vecji pretok pri istem ventilatorju. So pa doloceni ventilatorji, ki imajo z majnsimi obrati vecji pretok kot ostali, vendar so taksni malo drazji.

Vecji obrati pomenijo tudi vecjo glasnost.

axee ::

Naj samo pripomnim, da bo enako kvaliteten ventilator (recimo ista serija) v 8cm varianti pri istih obratih tišji kot 12cm ventilator.

Venum ::

Zanima me ali še obstaja kakšna druga firma, ki ma ventilatorje z zelenimi ledicami kot NZXT?

nofaith ::

Me zanima ce ta ventilator bi v redu sel s kombinacijo z nzxt sentry 2 regulatorjem? In ce je ventilator nasplošno vsaj malo dober?
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

kamuee ::

če hočeš tih ventilator si raje nabavi od noctue 120mm vent. Mogoč je malce dražji, je pa zato zlo tih, tišji od vse ostalih.

Vsaj kolk jest vem.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kamuee ()

Anney ::

Potrjujem, tut meni je noctua najboljša.

nofaith ::

Rabm tut neki vsaj mal estecko... Te noctue so res ene drekaste barve...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

axee ::

Noctue definitivno niso najboljše kar se tiše tišine (oz niso edine tihe), so pa to najbolj kvalitetni in vzržljivi ventilatorji. Da se ne bom spet preveč razpisoval raje preglej SPCR. Odlični alternativi sta S-Flex in SlipStream, prvi za velik statični pritisk (hladilniki, napajalnik), drugi za po ohišju itd. S-Flex so zelo zanesljivi in se tudi po nekaj letih njihov zvok ne spremeni, SlipStream-i pa znajo po kakšnem letu začeti spuščati malenkost več bruma, ampak to so malenkosti, ki jih slišiš, ko še tiste ventilatorje ki jih imaš, upočasniš na 500RPM in majnj.

Je seveda še veliko odlične izbire, tedva sem omenil samo zato, ker sta že nekaj let vodilna osnova tišanja.

nofaith ::

http://www.mimovrste.com/artikel/222001...
kaj pa tale. Tukej na mimovrste ga vsi hvalijo
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

axee ::

1400RPM, to bo malo glasno, če ga ne boš reguliral? Kje bodo v ohišju, kakšen je sistem in koliko imaš dosedanjih ventilatorjev? Da ocenimo potrebo po hlajenju.

nofaith ::

Mam zalman z9plus. 4 ventilatorje pa kupu bom nzxt sentry 2. 2 mam na stranici na ene 600rpm pomoje imam ijh na control od ohišja ker eden brenči). Tuki na stranici me en jebe. Prov k ena muha začne brenčat tega sem vzel od udzgori. Pol notri mam mugen 3 pod pokrovom tega pa q6600 na 3.2ghz . Pol mam zadi en fan ka vn piha pa spredej piha v diske. Sm mislu pa da bi naredu en mod. Za diski bi dva ventilatorja usmeril enega proti napajalniku drugega proti grafični gtx460 786mb (se da navijat kot nora pa nč noče it čez 60C).

Hočem še mal izcmart iz q6600. Mogoče push pull na mugenu?
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

axee ::

Baje se mugen odlično odziva na push-pull.. Jaz imam nek odpor proti Akasi, prav tako, kot proti Thermaltake-u. Morda se zmišljujem, ampak nikoli nisem bil prav zares navdušen nad njihovimi izdelki. Je pa že dolgo, odkar sem kupoval 8cm akasine LED ventilatorje, ko me je blink-blink še veselil :D

Jaz bi vzel 1200RPM slipstream za ohišje in dva dobra ventilatorja na mugen-a (recimo S-Flex, ali pa kakšne podobne). Mimogrede, default mugen-ov ventilator je Slipstream 1200RPM, si zadovoljen z njim?

nofaith ::

Sem samo ne obvladam lih scene s termalno pasto :D. Z ventilatorjem sem zadovoljen. Morm si še mal paste nabavt se mi zdi da sem je premalo dav :S
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

axee ::

Paste more biti res zelo malo. Ampak ZELOOO!!! To pomeni za en ali 2 riža, za primerjavo..

nofaith ::

mi das kak link od teh s flex na mimovrste ali funtech. Jaz vidim na mimo samo akasa viper

Nevem js sm neki cis na tanko napacov. Bi mogu kuptksno fermo. Uno artic silver al kera je dobra?
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nofaith ()

axee ::

Cool-pc jih ma. Če si uporabil priloženo pasto je čisto dovolj. Edino če si pripravljen odšteti 15EUR za 2 stopinji manj..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

nofaith ::

Si že kaj naročal tukaj? Imajo kakšne probleme? Zdaj mi je tukaj padel tale regulator v oci in me zanima če ma na vseh kanalih možnost izklopa?
http://www.cool-pc.org/artikel/117/zalm...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

axee ::

Ne, samo na zadnjih dveh. Pri cool-pc so zelo prijazni, po dveh nakupih in parih mailih bi se lahko že tikali in šli na kavo. So mi na mojo željo naročili že par specialnih delov od thermalrighta, pa dolgo nazaj so mi HR-01+ zrihtali, ko niti še ni bil v ponudbi.

nofaith ::

http://www.cool-pc.org/artikel/3704/scy...
Evo odločil sem se za nakup tega in enega s flexa In enega slip steama. Sem ugotovil da ne rabim push pull ker je itak exoust ventilator samo par cm stran od dela kjer ptihaja topel zrak iz mugena. Samo zanima me ker ta slipstream kt ga mam zdej na mugenu se bo dal pol na regulator prklopt ka ma 4 pine?

hvala ti za vso pomoč
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nofaith ()

axee ::

DA, vsak PWM ventilator lahko priklopiš na regulator (3-pin).

nofaith ::

ne ker sem opazil da nekateri podaljški imajo tako obliko da sam tamali 3pin grejo. A pol bi lahko v bistvu polomil uno plastiko in bi 4 pin ventilator delal?
primer
http://www.google.gr/search?tbm=isch&so...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

axee ::

Aja, ja če boš uporabljal podaljške potem PWM kabli težko pridejo v upoštev. Pa saj PWM Slipstreama na Mugen-u ne rabiš kontrolirat z kontrolerjem, naj ga kar matična, zato pa je PWM!!

nofaith ::

Podaljške bom uporabljal če bo treba. Itak pa se mi zdi da bi syche+syche vse dobr delat.
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

David2 ::

živjo. mam eno vprašanje glede ventilatorjev..na ohišju mam vgrajen fan controler kateri da na izhodu 30W..zanima me koliko ventilatorjev lahko priklopim oziroma kako to izračunat..na ohišju sem dobil že vgrajene tri ventilatorje dokupil sem še dva..
2 ta: http://www.mimovrste.com/artikel/222001...
2 ta: http://www.mimovrste.com/artikel/222002...
1 tega: http://www.mimovrste.com/artikel/222002...
ker pa ima fan controler izhod samo za 4 ventilatorje mislim dokupit y razdelilec in me zanima če bo stvar normalno delovala.
hvala za odgovore..

Janac ::

Bo delovalo, čimmanj watow je boljše je, ker je vse bolj silent. Če pa gledaš čimveč pretoka pa čimveč watow.

David2 ::

ja to mi je jasno majn w tišje je pa obratno sam a je možno priklopt tud 6 ventou?'

Janac ::

Je možno, samo bolj počasi se bodo vrteli.

David2 ::

a mogoče veš kako izračunat koliko porab ventilator, če je na ful..

axee ::

Če najdeš podatek z koliko amperi deluje ventilator množiš z 12V in imaš porabo. Sem šel pogledat malo po starih ventilatorjih ravnokar, 8cm v povprečju vlečejo 0.1A, 9ke in 12ke do 0.3, največ 0.4A en zelo zmogljiv ADDA ventilator, mislim da je okoli 2500RPM če ne celo več.

Tako da recimo (pretiravamo) da povprečen ventilator vleče 3-4W, tako da imaš lufta za 6 ventilatorjev BP, še več.

LP

Skyman ::

Lep pozdrav!

Da ne bom odpriral nove teme bom kar tukaj prasal na kaksen nacin je najbolse zvezati 10 ventilatorjev,ali bi sel na molex->3pin/4pin ali bi kupil regulator vrtlajev?

Hvala!

Shadow666 ::

Meni osebno je "top shit" regulator.
Sam ga imam za 3 ventilatorje, vendar sem preko razdelilcev gor priklopil 6.
Stvar je super v primeru da gledaš film ipd., preprosto zarolaš na majhne obrate in imaš mir =)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Skyman ::

Potem ce vzamem nekaj takega kot je to
http://www.caseking.de/shop/catalog/Mod...

moram vrjetno samo max 5 venitilatorjev gor priklopit ali lahko 10 ventilatorjem gor dam na vsako linijo dam gor 2 ventilatorja?

Ali

Pa moram vzeti bolsi npr http://www.caseking.de/shop/catalog/Mod...

Hvala

Shadow666 ::

mislim da z razdelilnimi kabli bi šlo na pet priklopov dat 10 ventov =)
Samo napetosti poglej , da bo štimalo =)
IntelXeon1241v3 3.5Ghz|GTX 1060 Strix 6GB| 16Gb 1600Mhz CrucialBallistics|
|AsusH97Pro|XFXPro650WBronze|
|1TbWDBlue|Crucial M500 SSD 240GB|Samsung EVO 256GB|ThermalRightRev.A

Skyman ::

napetost cesa? sry nimam kej prevec izkusenj s tem. Do sedaj sm samo na molex priklopil in gasa..
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NZXT Sentry 2 , 7 ventow z uporabo 3 pin y splitter

Oddelek: Pomoč in nasveti
101903 (1727) nightbird
»

Kateri ventilator z visokim statičnim pritiskom?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
111504 (1367) akize
»

Ventilatorji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10516146 (13815) IvoJan
»

Kateri ventilator kupiti

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
172359 (1954) Steinkauz
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10028848 (26893) kuglvinkl

Več podobnih tem