Forum » Operacijski sistemi » Mnenja o Oknih 8
Mnenja o Oknih 8
smash ::
saj noben ni rekel da je kak problem...."problem" je v tem, da imaš na istemu nesnago iz prejšnje različice (pa čeprav skrito), en kup odvečnih , starih dll-jev, ki ti potencialno lahko kdaj naredijo kak problem, zasedajo nepotreben prostor, itd itd...
Včeraj sem inštaliral win8 pro brez nadgradnje, torej iz nule in za vse skupaj porabil 3 ure. To se mi ne zdi veliko, če pomislim, da bo sistem zdržal vsaj 2 leti.
Včeraj sem inštaliral win8 pro brez nadgradnje, torej iz nule in za vse skupaj porabil 3 ure. To se mi ne zdi veliko, če pomislim, da bo sistem zdržal vsaj 2 leti.
krneki0001 ::
saj noben ni rekel da je kak problem...."problem" je v tem, da imaš na istemu nesnago iz prejšnje različice (pa čeprav skrito), en kup odvečnih , starih dll-jev, ki ti potencialno lahko kdaj naredijo kak problem, zasedajo nepotreben prostor, itd itd...
3 ure si porabil za kaj?
I5-2500k (na standardni frekvenci 3300MHZ) porabi celih 8 minut da 64 bitne windows 8 inštaliraš iz 8Gb USB 2.0 ključka in to na standarden disk 1Tb WD black edition. Da poinštaliraš še vse updejte, office in ostale programe, ne rabiš več kot 45 minut.
Še celo na atomu s SSD diskom poinštaliraš vse skupaj hitreje kot v eni uri.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
hehe tkole je blo...rekl so mi da je instalacija 20 minut...no malo se je zapletlo...po dveh restartih med instalacijo sem dobil black screen in tam je obstalo....sprobaval, gruntal sem vse zivo...od tega, da je problem v graficni, probaval recovery mode, safe mode, reset mode, ma sve kar je...googlal na netu..eni so mel probleme z biosom itd itd
na koncu je bla fora v tem, da mi je med instalacijo preklopil primarni zaslon na TV, katerega imam seveda povezanga na comp...sicer je bil tv ugasnjen, tako da mi ni potegnilo :)
no ko sem prizgal tv, sem opazil, da je slika tam...pa je bila ena ura naokoli...
potem pa imaš še vse programčke, pa visual studio, pa photoshop, pa office pa virtualke, pa da se mal navadiš sistema, pa so 3 ure naokoli....sam pol je pa 2 leti mir, upam :)
aja..pa defender scan celga sistema pa defragmentacija c-ja tud nekaj vzame...pa nastavitve računov v outlloku itd itd
na koncu je bla fora v tem, da mi je med instalacijo preklopil primarni zaslon na TV, katerega imam seveda povezanga na comp...sicer je bil tv ugasnjen, tako da mi ni potegnilo :)
no ko sem prizgal tv, sem opazil, da je slika tam...pa je bila ena ura naokoli...
potem pa imaš še vse programčke, pa visual studio, pa photoshop, pa office pa virtualke, pa da se mal navadiš sistema, pa so 3 ure naokoli....sam pol je pa 2 leti mir, upam :)
aja..pa defender scan celga sistema pa defragmentacija c-ja tud nekaj vzame...pa nastavitve računov v outlloku itd itd
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smash ()
Kompleten visual studio 2010 se inštalira prej kot v pol ure - računalnik atom N470, 2Gb rama, 128GB SSD.
Si prepričan, da imaš vse nastavljeno tako kot mora biti? Zdi se mi počasi (al pa sem jaz osmice že tok navajen, ker jo uporabljam nekje od marca ali aprila naprej in so mi vse nastavitve jasne, kaj in kako se moram obrnit, da bo najhitreje narejeno).
Si prepričan, da imaš vse nastavljeno tako kot mora biti? Zdi se mi počasi (al pa sem jaz osmice že tok navajen, ker jo uporabljam nekje od marca ali aprila naprej in so mi vse nastavitve jasne, kaj in kako se moram obrnit, da bo najhitreje narejeno).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
matonson ::
Mah, jst se že cel dan igram s tole windows 8 in zaenkrat ne vidim prednosti. Res je, da se enkrat hitreje zboota, ampak potem pa vse skupaj ni nič hitreje. Google Earth se mi odpira enkrat dlje kot na sedmici, Chrome dela najslabše od vseh browserjev - zanimivo je to, da v Metru deluje normalno. Zgleda slabše kot sedmica. No edino Daemontools ni bilo treba installirat ter računalnik je malo hladnejši ob normalnem delu. To je pa edino kar me je impresioniralo.
Očitno je pri meni nekaj narobe. Na win7 se je dogajalo vse instantno, tukaj pa....
Očitno je pri meni nekaj narobe. Na win7 se je dogajalo vse instantno, tukaj pa....
po pravici povedano, je mene v začetku pritegnila cena in imam končno prvič licenčen OS, nadragdnja na win9 bo verjetno zato tudi dokaj poceni
drugače sem pa nad zadevo navdušen...zdi se mi velik korak naprej
sem prej rekel, da metroja na pcju ne bom uporabljal...no zdaj ga bom...obstaja kar nekaj fletnih aplikacij (vreme, radio, igre, google maps, ..), ostalo oz. delo pa na desktopu seveda
še nekatere prednosti, ki sem jih našel do sedaj:
- super hitro iskanje, ki išče po vsem možnem (appsi, store, windows nastavitve,..) oz. najde vse
- izboljšan taskmanager
- veliko hitrejši startup
- auto mount ISO fajlov
- instantni preklopi med aplikacijami
- poenoten metro gui na mobilnih napravah
- super cena
- preklop med displayi (TV) je sedaj vgrajen v sam sistem (windows-p)
- metro je odličen za uporabnike, ki ne rabijo veliko (babice, dedke, itd) - skratka click and go
malo me moti edino to, da sistem zasede celih 18GB, se mi zdi malo preveč
- še ena zanimivost...na začetku mi v store ni našel prav veliko aplikacij (zdaj mislim da celo samo slovenske), pozneje pa, ko sem doinstaliral english US language pack in odstranil slo, je pa začel market prikazovati vse, toliko v vednost
drugače sem pa nad zadevo navdušen...zdi se mi velik korak naprej
sem prej rekel, da metroja na pcju ne bom uporabljal...no zdaj ga bom...obstaja kar nekaj fletnih aplikacij (vreme, radio, igre, google maps, ..), ostalo oz. delo pa na desktopu seveda
še nekatere prednosti, ki sem jih našel do sedaj:
- super hitro iskanje, ki išče po vsem možnem (appsi, store, windows nastavitve,..) oz. najde vse
- izboljšan taskmanager
- veliko hitrejši startup
- auto mount ISO fajlov
- instantni preklopi med aplikacijami
- poenoten metro gui na mobilnih napravah
- super cena
- preklop med displayi (TV) je sedaj vgrajen v sam sistem (windows-p)
- metro je odličen za uporabnike, ki ne rabijo veliko (babice, dedke, itd) - skratka click and go
malo me moti edino to, da sistem zasede celih 18GB, se mi zdi malo preveč
- še ena zanimivost...na začetku mi v store ni našel prav veliko aplikacij (zdaj mislim da celo samo slovenske), pozneje pa, ko sem doinstaliral english US language pack in odstranil slo, je pa začel market prikazovati vse, toliko v vednost
Yoni ::
To s superduper hitro inštalacijo osmice vsaj v mojem primeru ne drži, ker je trajalo isto kot pri win7.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoni ()
aiko ::
Sicer sem probal v virtualni mašini, a vseeno... inštalira se hitro, metro lahko bp ukineš in si daš start gumb, ampak... kaj smo v času win 98?
Kje je kaj šminke? Transparency oken kot v win 7? Ker to je enostavno ..primitivno? tako kot je? Razumem da je kul za tablice in podobno, samo glede na to kako nič ne obremeni normalen pc malo šminke, bi jo lahko dali kmot opcijo, a ne? Welcome screen je grši od xp-jevega.
Glede na to, da na nesrečo velikokrat moram za računalnikom preživet več časa kot bi želel (delo), mi je pomembno tudi kako sistem izgleda. In že zaradi "šminke" bom ostal kar na win 7. Enostavno delujejo modernejši. Za tisti 2 sekundi hitrejši zagon in 200 Mb manjše porabe rama pa se ne bom sekiral.
Kje je kaj šminke? Transparency oken kot v win 7? Ker to je enostavno ..primitivno? tako kot je? Razumem da je kul za tablice in podobno, samo glede na to kako nič ne obremeni normalen pc malo šminke, bi jo lahko dali kmot opcijo, a ne? Welcome screen je grši od xp-jevega.
Glede na to, da na nesrečo velikokrat moram za računalnikom preživet več časa kot bi želel (delo), mi je pomembno tudi kako sistem izgleda. In že zaradi "šminke" bom ostal kar na win 7. Enostavno delujejo modernejši. Za tisti 2 sekundi hitrejši zagon in 200 Mb manjše porabe rama pa se ne bom sekiral.
basket ::
hehe tkole je blo...rekl so mi da je instalacija 20 minut...no malo se je zapletlo...po dveh restartih med instalacijo sem dobil black screen in tam je obstalo....sprobaval, gruntal sem vse zivo...od tega, da je problem v graficni, probaval recovery mode, safe mode, reset mode, ma sve kar je...googlal na netu..eni so mel probleme z biosom itd itd
jao, to se je tudi meni zgodlo, da med instalacijo kar naenkrat black screen in nič ni delal.. :/ potem sem pa le skapiral in potegnil ven HDMI kabel in evo, slika se prikaže :)
Saintek ::
Še ima kdo bela ozadja na 24ur in drugih straneh ker imajo recimo oglase za glavno vsebino ob strani ? To tako v firefoxu in IE10. Na galaxy s2 mi 24 ur pokaže pač reklamo ozadje.
PS očitno zdaj tudi na 24ur trenutno ni nobene, ker v phonu ne pokaže.
PS očitno zdaj tudi na 24ur trenutno ni nobene, ker v phonu ne pokaže.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saintek ()
NO bom še jaz opisal po recimo da pol leta uporabe windows 8
Začel sem z Release Preview 2012, nadaljeval z Developer Preview in potem nadaljeval preko Consumer Preview do RTM različice.
In sedaj sem si kupil 5 windows 8 pro licenc. Win 8 sem sprva uporabljal na svojih dveh prenosnikih Lenovo (S10e in S103T). Kasneje pa sem win8 postavil še na svojo velko backup mašino in končno tudi na produkcijsko mašino.
Na prenosnikih je prednost:
- hitrejši boot
- manjša poraba / dalje delovanje baterije
- ni potrebno več inštaliorati dodatkov kot so w2-secure za dostop do wlanov, programov za branje iso datotek, ker je sedaj to vklopljeno v sistem in še par drobnarij, ki pa meni nekaj pomenijo, večini pa nič, tako da o njih nima smisla pisati.
Na velikih mašinah s podporo virtualizaciji pa je zadeva še mnogo bolj uporabna zaradi hyperV-ja vgrajenega v sistem, torej ni potrebno več kupovat dragega VMware-a ali xen-a ali pa uporabljat zanič virtualboxa.
Uglavnem, samo zaradi virtualizacije sem kar nekaj denarja prišparal, ker mi ni treba kupit VMWare verzije 8.
Začel sem z Release Preview 2012, nadaljeval z Developer Preview in potem nadaljeval preko Consumer Preview do RTM različice.
In sedaj sem si kupil 5 windows 8 pro licenc. Win 8 sem sprva uporabljal na svojih dveh prenosnikih Lenovo (S10e in S103T). Kasneje pa sem win8 postavil še na svojo velko backup mašino in končno tudi na produkcijsko mašino.
Na prenosnikih je prednost:
- hitrejši boot
- manjša poraba / dalje delovanje baterije
- ni potrebno več inštaliorati dodatkov kot so w2-secure za dostop do wlanov, programov za branje iso datotek, ker je sedaj to vklopljeno v sistem in še par drobnarij, ki pa meni nekaj pomenijo, večini pa nič, tako da o njih nima smisla pisati.
Na velikih mašinah s podporo virtualizaciji pa je zadeva še mnogo bolj uporabna zaradi hyperV-ja vgrajenega v sistem, torej ni potrebno več kupovat dragega VMware-a ali xen-a ali pa uporabljat zanič virtualboxa.
Uglavnem, samo zaradi virtualizacije sem kar nekaj denarja prišparal, ker mi ni treba kupit VMWare verzije 8.
lenovo S10 3T z touch screenom vsaj 45minut dlje, kot je prej. Lenovo S10e pa vsaj uro dlje dela (oba s 128GB SSD diski in 2Gb rama)
Tomson ::
Kaj je mozno imeti na AppStoru vse aplikacije (ne samo slovenskih) brez da se spremenijo Winsi v Angleske?
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Lonsarg ::
Saj nimaš na Storu samo slovenskih, tudi če imaš na slovenščino naštiman... Gre samo za to, da nekatere moti, da so določene aplikacije(tiste, ki imajo dejansko slovensko verzijo) v slovenščini, ker jih Slovenščina moti:)
Aplikacije, ki so na voljo izrecno v nekaterih državah so zelo redke, nekako podobno kot pri Androidu.
Aplikacije, ki so na voljo izrecno v nekaterih državah so zelo redke, nekako podobno kot pri Androidu.
Blaz90 ::
pulstar ::
Na sveže instaliranem Win 8 na svojem prenosniku sem opazil precej zanimiv fenomen. Če prenosnik dam v "sleep mode", se pri ponovni aktivaciji zadeva zaganja z istim časom kot navadno bootanje, po naložitvi pa dobim obvestilo da se je sistem zaradi napake moral restartati. Ima še kdo podobno težavo?
darkolord ::
Eden od gonilnikov se ti sesuje pri zbujanju. Poglej v event log in action center, če je tam kaj omenjeno glede tega.
simnov ::
Saj nimaš na Storu samo slovenskih, tudi če imaš na slovenščino naštiman... Gre samo za to, da nekatere moti, da so določene aplikacije(tiste, ki imajo dejansko slovensko verzijo) v slovenščini, ker jih Slovenščina moti:)
Meni enkrat pokaže samo slovenske drugič pa vse aplikacije kakor ga prime.
Redorange ::
matonson ::
V beta verziji nove različice Chroma so zgleda odpravili probleme, ki sem jih jaz omenjal(počasno odpiranje menijev).
https://www.google.com/landing/chrome/b...
Jaz sem se osmice ravno zato losal. Sedaj sem probal v VMWare, če je kaj bolje in očitno je, vendar virtualno vse skupaj deluje zelo slabo na mojem računalniku. Če je kdo imel podoben problem, naj prosim sproba in poroča.
https://www.google.com/landing/chrome/b...
Jaz sem se osmice ravno zato losal. Sedaj sem probal v VMWare, če je kaj bolje in očitno je, vendar virtualno vse skupaj deluje zelo slabo na mojem računalniku. Če je kdo imel podoben problem, naj prosim sproba in poroča.
dellon ::
Vse ki imate že nameščen win 8 (ali pa celo tablico win 8 ) vas vabim da preizkusite aplikacijo:
Daily ColorBook
App je delo slovenskih rok in je za uporabo brezplačen ;)
Daily ColorBook
luky ::
Mi lahko kdo pove, ki se je že bolj ukvarjal s temi Okni 8, kje najti v slovenski verziji Win8 ukaz: dodaj funkcijo ( add features ).
Tega ne najdem nikjer oz. najde mi samo Dodaj-odstrani programe Windows oz. nekaj takšnega. V Eng. verziji pa ta ukaz najde takoj ko napišešm v Metro add features.
Hvala.
Tega ne najdem nikjer oz. najde mi samo Dodaj-odstrani programe Windows oz. nekaj takšnega. V Eng. verziji pa ta ukaz najde takoj ko napišešm v Metro add features.
Hvala.
luky!
"add features" tudi v slovenski verziji lepo najde (seveda pod Win+W oz Nastavitve)
Ne vem če sem slepec, ampak tega ne najdem. Če mi lahko točno poveš te prosim. Pregledal vsako zadevo z Win+W, vendar ni.
Hvala vnaprej.
luky!
Vse ki imate že nameščen win 8 (ali pa celo tablico win 8 ) vas vabim da preizkusite aplikacijo:
Daily ColorBook
super..mi lahko samo poveš, kako preklopit v slovenske menije...hvala
Sej to je to?
Če ta ukaz vpišeš v Eng. verziji dobiš dve izbiri in tista druge ni tu, kjer lahko dodaš ključ od M$ in ti posodobi Win8 PRO v Win8 WMC.
luky!
Ahh, "Dodajte funkcije v Windows 8"
Ja to samo mi povej kje se to nahaja, enostavno ne najdem.
luky!
Ganon ::
"add features" tudi v slovenski verziji lepo najde (seveda pod Win+W oz Nastavitve)
Ne vem če sem slepec, ampak tega ne najdem. Če mi lahko točno poveš te prosim. Pregledal vsako zadevo z Win+W, vendar ni.
Hvala vnaprej.
Win + Pause. Potem imaš pa takoj zgoraj že link pri "Windows edition" ali pa podaj klikni na "Wiev details on Windows Activation", naprej boš pa že vedel.
Ganon Tudi tu ni nikjer nič žal.
Sedaj bom dal na VMware Eng. verzijo pa priložil sliko kaj ne najdem v Win8-SLO, mogoče bo potem kdo vedel kaj iščem.
Sedaj bom dal na VMware Eng. verzijo pa priložil sliko kaj ne najdem v Win8-SLO, mogoče bo potem kdo vedel kaj iščem.
luky!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: luky ()
Ne vem katere Win8 imaš, jaz imma Win8_WMC in ta funkcija se mi ne pojavi, al imam kje kaj zaprto, ne vem.
Moja slika iskanja:
Moja slika iskanja:
luky!
D3m točno to iščem ki kaže tvoja slika, in če pogeldaš mojo sliko tega ni,pa ne vem zakaj...Jaz mislim, da je to pri mene nekje zaklenjeno, pa so Winsi direkt iz MSDNAA original SLO. Sr****
luky!
Zgodovina sprememb…
D3m pa tiste nastavitve v spodnjem levem kotu tudi nimam kot jo vidim na tvoji sliki, piz***** A sem kaj spregledal pri instalaciji ?, če pa isto naložim Eng. verzijo pa je vse OK. Kje me jeb**** ne vem.
luky!
Zgodovina sprememb…
D3m ::
Jaz imam angleško verzijo s slovenskim language pack. Verjetno so pri microsoftu zaklenili opcijo za slovenski trg.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
simnov ::
Jaz tudi tega nimam v Windows upadate
http://windows.microsoft.com/en-US/wind...
Notes
Add features to Windows 8 is unavailable in some editions of Windows 8.
You can buy a product key for Add features to Windows 8 online in some countries and regions.
To add features, your PC must be running an activated copy of Windows 8.
http://windows.microsoft.com/en-US/wind...
Notes
Add features to Windows 8 is unavailable in some editions of Windows 8.
You can buy a product key for Add features to Windows 8 online in some countries and regions.
To add features, your PC must be running an activated copy of Windows 8.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: simnov ()
GodMode si vklopte, pa imate vse nsatavitve na enem mestu.
http://www.tothepc.com/archives/open-go...
create new folder na desktopu in ga poimenuješ
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
http://www.tothepc.com/archives/open-go...
create new folder na desktopu in ga poimenuješ
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Je še kdo opazil da se niti chrome niti internet explorer ne zaženeta več v metro načinu? Ko poklikaš ikono te vrže v desktop...
Ne, še vedno mi delata oba normalno en v metroju in drugi na desktopu.
Ko(če) se ti bo chrome updatal na v23 ti bo nehalo delat. IE pa ko boš updatal windowse...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Yoni ()
frudi ::
Jaz sploh še nisem doživel, da bi se Chrome zagnal v Metro načinu... mogoče zato, ker pri meni ni privzet brskalnik?
Itak mi ni jasno, zakaj bi na 1920x ali večjem zaslonu sploh želel uporabljati brskalnik v Metro načinu. Ne samo, da je celozaslonski način popolna potrata prostora in na večini spletnih strani povsem nepraktičen; ob tem je brskalnik še tista aplikacija, iz katere in v katero daleč najpogosteje preklapljam, tako da je vsaj meni daleč najbolj praktično enostavno klikniti na drugo aplikacijo v ozadju ali na njeno ikono v taskbaru, ne pa izgubljati časa z alt-tab ali še huje iskati tisti neumni in nerodni pop-up v levem zgornjem kotu ekrana (ki poleg vsega še ne deluje za desktop aplikacije).
Itak mi ni jasno, zakaj bi na 1920x ali večjem zaslonu sploh želel uporabljati brskalnik v Metro načinu. Ne samo, da je celozaslonski način popolna potrata prostora in na večini spletnih strani povsem nepraktičen; ob tem je brskalnik še tista aplikacija, iz katere in v katero daleč najpogosteje preklapljam, tako da je vsaj meni daleč najbolj praktično enostavno klikniti na drugo aplikacijo v ozadju ali na njeno ikono v taskbaru, ne pa izgubljati časa z alt-tab ali še huje iskati tisti neumni in nerodni pop-up v levem zgornjem kotu ekrana (ki poleg vsega še ne deluje za desktop aplikacije).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | windows 7 ali 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 20097 (16832) | Mr Johnny |
» | Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 49085 (42058) | Bistri007 |
» | Prava nadgradnja na Windows 8 le s Sedmice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 38723 (34566) | lopov |
» | Windows 8 prihaja v štirih inačicah (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 40652 (35226) | Lonsarg |
» | Predogled Windows 8 na voljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 105473 (87418) | techfreak :) |