» »

Cigareti

Cigareti

Venum ::

Kadilci, katere cigarete kadite in kako dolgo že? Boste nehali, če se bojo enkrat občutno podražli (zdej vem zakaj država podražuje malo po malo, da si človek ne misli eh 10 centov več ni nič in jih naprej kupuje).

Na začetku sm kr skaku od znamke do znamke (marlboro, camel, lucky strike, gauloises...) in sm se nekak ustalil pri West silver (na čase še kupim camel), ki so mi glih prav močni (mogoče so na čase premalo, pol pa kupim 100s). Neki časa sm si sam zviju, ampak sm se naveliču okusa in učinka (tobaka golden virginia in samson sta mi bla najboljša, ampak mi bil všeč ta "težek" dim od tobaka). Cigarete kadim cca 5 let.

Upam da še ni take teme.

ekonom22 ::

Že drugo leto na tobaku (Pueblo), stane 4€, se pa je podražal za 0.50 €, od kar to kadim.

Je pa ena zanimiva stvar ki sem jo opazil.
Tobaka skadim občutno manj... ena vrečka (30g) cca. 3 tedne. Prej sem imel škatlo za 24 ur, če je bil vikend pa dve na 24 ur.
Zmanjšanju potrebe po nikotinu predpisujem predvsem kemijskim dodatkom, ki jih dajejo v cigarete, le te pa povzročajo odvisnost.

Torej če sem prej kadil zaradi odvisnosti, kadim sedaj za gušt. :))

Upam, da se ne motim.

black ice ::

Isto opažam tudi pri sebi, tudi kolegi pravijo podobno. Nekaj že mora biti na tem. :)

Venum ::

Se strinjam. Ko sm med kajenjem navadnih cigaretov za malo časa prešalto na tobak sm meu občutek tut ko sm skadiu en tobak, da mi še vedno neki manka (vrjetno kemikalije v cigaretih). Tobaka sm tut skadiu vlko manj kot cigaret, ampak mi je vedno neki mankalo, kar sm pol s cigareti začutu, da sm dobiu. Tobak je vredu za odvajanje od čikov, ker pomoje si od tobaka vlko manj odvisn kot od cigaretov.

Vikking ::

Venum je izjavil:

Boste nehali, če se bojo enkrat občutno podražli (zdej vem zakaj država podražuje malo po malo, da si človek ne misli eh 10 centov več ni nič in jih naprej kupuje).



citiram:
Državni zbor je sprejel novelo zakona o trošarinah, s katero se bo pospešilo načrtovano zvišanje trošarin za cigarete. Namesto oktobra se tako podražitev cigaret obeta že 1. julija, zatem pa se bodo trošarine v šestih mesecih zvišale še dvakrat.

V skladu z evropsko direktivo morajo članice EU najpozneje do 1. januarja 2014 doseči minimalne trošarine za cigarete v višini 90 evrov za tisoč kosov. Po veljavnem zakonu bi Slovenija ta znesek dosegla letošnjega 1. oktobra, vendar pa se s sprejemom novele zakona ta datum prestavlja na 1. julij.

Poleg tega se bodo trošarine za cigarete zvišale še dvakrat: na 94 evrov za tisoč cigaret 1. oktobra ter na 97 evrov 1. januarja 2013.


Se pravi še 3x se bodo podražili do konca leta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

Gandalfar ::

ze mamo temo o tem: Najljubse pivo in cigareti?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tobak (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9656088 (8230) Baja
»

Tobak v Sloveniji prepovedan do leta 2030 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6010370 (8228) next3steps
»

Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15218725 (10815) BCSman
»

Nove trošarine na alkohol in tobak? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7717581 (16436) Phil

Podražitev cigaret po novem letu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
545889 (4584) WarpedGone

Več podobnih tem