» »

Ocenjevanje fotografij ter nasveti

Ocenjevanje fotografij ter nasveti

Temo vidijo: vsi
««
55 / 62
»»

Unknown_001 ::

Ti jutri na ZS pošljem boljše primerke.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Okapi ::

Objavi kar tu, če misliš, da so vredni ogleda.

seminal ::

Fotka ki jo narediš tudi s telefonom. Je pa res da če hočeš da je morje pa horizont nek wav efekt, rabiš tudi kakšen primeren sončni zahod itd.. pa kakšno jadrnico itd.

seminal je izjavil:

Fotka ki jo narediš tudi s telefonom. Je pa res da če hočeš da je morje pa horizont nek wav efekt, rabiš tudi kakšen primeren sončni zahod itd.. pa kakšno jadrnico itd.

Tega s telefonom niti pod razno ne narediš da bi slikal direkt proti soncu. Sem probal za foro pa niti približno ne dobiš takega razpona osvetlitve.

Pa še nekaj. Opažam da so linkane slike od Kugla retuširane 100 na uro. Te "hude" barve odtenke zelo težko ujameš v naravi, oz. moraš biti na pravem kraju ob bravem času pa vreme se te mora usmilit da ti kolikortoliko zanimive oblake ponudi. Se pa da v Lightroomu iz totalno bedne fotke narest celo pisanko.

Begabt

Zgodovina sprememb…

jype ::

Raptor F16> Tega s telefonom niti pod razno ne narediš da bi slikal direkt proti soncu. Sem probal za foro pa niti približno ne dobiš takega razpona osvetlitve.

Kupi boljši telefon.

PARTyZAN ::

BigWhale ::

Med kosilom, en makro.

Girls just wanna have lunch.

Girls just wanna have lunch.

PS: A je ostrina ok pa to? Al cem rajs vec dnarja vrzt za objektiv?

dj_uro ::

kje maš ti kaj ostrine na zadnji fotki? =)

@raptor; HDR je bil mišljen Kuglvinklu
vw-klub.si

gddr85 ::

nč hudga, eni imajo pač slabši vid :P:))

no comment ::

Unknown_001 je izjavil:

...oz. moraš biti na pravem kraju ob bravem času pa vreme se te mora usmilit da ti kolikortoliko zanimive oblake ponudi. Se pa da v Lightroomu iz totalno bedne fotke narest celo pisanko.

Ja, kako si pa mislil? Da je dovolj, da se kadarkoli pojaviš, stopiš na pručko, slikneš in bo slo-tech kr dol padu?!

Seveda mora narava "sodelovat"!

googleg1 ::

PARTyZAN je izjavil:

Jebemti je Slovenija lepa.

Malo me raptor na korenja spominja, nabavil robo pred kratkim za 2k € in zdaj objavi sliko ki jo domači itak hvalijo :P kakšen presežek je :P več fotkat pa bo, pa kaj prebrat al a pogledat da dobiš kakšno novo idejo.
Pa nevem kako ti ne uspe dobit ostre slike pri takšni svetlobi in sodobnim apratom 80D al kaj imaš če se ne motim?
Stojalo pa le nabavi, pa ne za 15€ ampak malo dražje ker je to le stvar za dolgo časa.
LP

kuglvinkl ::

Fotka zahoda je tolk trivialna kot fotke korenjevih omar. Zero to nothing.

Ampak, ne se zdej zjokat. Najdi vodišče, kako narediti lep zahod.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Vi ste mi sam opreme fauš. Bi imeli, sam nimate za burek. Jaz zase priznam da sem začetnik in zato tudi sprašujem če je za kaj. Sicer slike ki bi jih bilo bolj smiselno pokazat zadržim zase ker ne bi glih rad da kdo najde povezavo med ST profilom in FB profilom kamor objavim cherry pickig. Potem đabe meni vzdevek.

Razlog zakaj vam pošiljam take fotke je v tem, da vidite kako izgleda povprečna fotografija. Đabe mi to da se mi ena dobra userje in jo potem okol vlačim kot vrhunsko sposobnost.

In vidm da vas izjemno zaboli ko ima nekdo z manj razvitimi veščinami boljšo opremo. Guess what. Slikam za hobi, pri fotoaparatu pa mi je bilo glavno izhodišče kvaliteta izdelave. Itak pa ne vem zakaj vas to briga. Moj denar, ne vaš. Meni se zdi bistveno bolj bolano zmatat par jurjev za ultra super duper šajni računalnik katerega pol ganjate za net in filme, sam kar vam tega ne očitam. Ker korkr sem reku, s svojim denarjem delajte kar čte.

In glede ostrine, ja moral bi še ročno dodatno izostrit pa nisem. So what bi rekel pahor?

Begabt

globoko grlo ::

Fotka zahoda je tolk trivialna kot fotke korenjevih omar. Zero to nothing.

hahahahaha, si me nasmejal do solz
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Raptor F16> Vi ste mi sam opreme fauš.

Ka pa maš zaeno opremo?

jype je izjavil:

Raptor F16> Vi ste mi sam opreme fauš.

Ka pa maš zaeno opremo?

body; EOS 7D Mk II
objektiv; EFS 18-135
UV filter
SD kartica 124 GB

Pa še en star Canonov širokokotni objektiv ki gor paše od starega D-SLRja (prodal samo body)

Potrebujem le še stojalo.

Begabt

dottor ::

Ko slikaš cosplay in ujameš to :))

Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Raptor F16> body; EOS 7D Mk II

Hja, Nexus 5x naredi boljšo fotko, sorry.

McClane ::

Čakaj malo, ti na RAČUNALNIŠKEM forumu pričakuješ konkretne kritike FOTOGRAFIJ? Ain't gonna happen.

Če želiš dejanske, konstruktivne kritike, ki ti bodo izboljšale fotografiranje, potem tu na slo-tech ne objavljaj. Imaš malo goro dobrih forumov kjer se dejansko lahko kaj naučiš.
Navadit se moraš tudi na vsakovrstne kritike..če iščeš samo pohvale in like....potem objavljaj na FBju.

In fotoaparat ali gear dejansko sploh ni pomemben faktor..mogoče ti v tehničnem smislu dviguje ego, prej potrebuješ dober motiv, kader, kompozicijo ali pa pravi trenutek. Foto je na zadnjem mestu.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

garamond ::

McClane je izjavil:

Čakaj malo, ti na RAČUNALNIŠKEM forumu pričakuješ konkretne kritike FOTOGRAFIJ? Ain't gonna happen.
Toda, na začetku je dobil vljudno kritiko in nasvete:
- kuglvinkl je poslal linke do vodičev in primere fotografij
- Okapi je povedal splošno oceno fotografije (mogoče bi bilo fino omeniti zakaj ni fotografija nič posebnega: zato, ker obstaja dobesedno miljarda takih fotografij, naredil jo je že vsak s fotoaparatom)
- seminal je predlagal primeren sončni zahod in jadrnico (več objektov bi jo naredilo bolj zanimivo)
In tudi po komentarjih o opremi je še nekaj komentarjev, ki so lahko zelo v pomoč.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

Še glede opreme. Kar nekaj nas ma tu gor FF bodyje. In leče, ki vsaka stane čez 1k evrov. Ja, it's nice to start with kar imaš, da bi pa kdo padu v nezavest (danes je to tako in tako težko...), pa dvomim, da se bo zgodilo.

So what?

Prvotno vprašanje je bilo plain simple. Brez kakršnekoli omembe opreme. Sam da so razni posvečenci začel srat z njo in telefone omenjat...
Sorri sam to ni pomoč. To je zajebavanje in žaljenje, but it is fine dokler lahko žalim nazaj. Začnete brisat pristransko...

Nisem niti rabil vašega super strokovnega mnenja da je fotografija zanič, ker sem sam povedal da vem da ni nekaj posebnega.

Vprašal sem samo za smernice, vse ostalo je navadno sranje ki se mi ga ne da prebirat, še manj pa prenašat.

Begabt

Predvsem se kar prvih fotk, ki si jih naredil v življenju s spodobnim fotoaparatom, ne pošilja v ocenjevanje v upanju, da bo kdo kaj pohvalil Ker praviloma ni kaj za pohvalit. . Pošilja se jih, da slišiš, kaj si naredil narobe. Tisto sonce bi recimo nekdo, ki je malo samokritičen, objavil s pripisom v slogu "tole mi ni dobro uspelo, prosim za nasvet, kako naj slikam sonce?".

Glede problemov z ostrino ("ne uspem dobiti dovolj ostrih slik z držanjem v rokah") bi bilo mogoče treba preveriti, ali fotoaparat sploh prav ostri. Zrcalno-refleksni fotoaparati imajo lahko s tem težave in jih je treba kalibrirati. Lahko je tudi z objektivom kaj narobe.

V glavnem, Raptorju bi toplo svetoval, naj se namesto po korenju ("Vi ste mi sam opreme fauš") zgleduje po Jancu.

En komentar ene od prvi fotk, ki jih je pred 4 leti tu objavil Janac.
Pač, tri marjetice. Nič posebnega.

Fino bi bilo, če pred objavo slik na forumu malce premisliš, ali so dejansko vredne objave. Skratka, več samokritike.

In ni nič jamral, da smo mu nevoščljivi opreme, ampak je upošteval nasvete (naše in vse tisto, kar je pobral po netu) in po štirih letih že služi prvi cekine s fotografijo (vsaj upam, da na porokah ne slika samo za hrano in pijačo;) ) in je pravzaprav na dobri poti, da postane profesionalec.

OK razumem, vse lepo in prav. Sam ne mi prosm rečt da so komentarji smisla: "s predragim fotoaparatom slikaš klump" uporabni. Sovražim to da se drugi vtikujejo v to kaj imam in kaj sem kupil, torej to da se kurčijo čez tuj denar.

Tega ne prenašam in zato tudi tak odziv. Zavedam se da bo treba izboljšat marsikaj sam prosim edino za korektnost in objektivnost brez osebnih napadov.

ps. slike si dobil na zasebca? So sploh za kaj?

Begabt

Raptor F16> Nisem niti rabil vašega super strokovnega mnenja da je fotografija zanič, ker sem sam povedal da vem da ni nekaj posebnega.

Fotografiral si izrazito kontrastno sceno, kjer bi potreboval bistveno večji dinamični razpon, da bi zajel vse tisto, kar si ti videl. Tvoj fotoaparat to omogoča.

Ker je fotografija nezanimiva, ti boljša tehnična izvedba ne bi bistveno pomagala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Raptor F16> Nisem niti rabil vašega super strokovnega mnenja da je fotografija zanič, ker sem sam povedal da vem da ni nekaj posebnega.

Fotografiral si izrazito kontrastno sceno, kjer bi potreboval bistveno večji dinamični razpon, da bi zajel vse tisto, kar si ti videl. Tvoj fotoaparat to omogoča.

Ker je fotografija nezanimiva, ti boljša tehnična izvedba ne bi bistveno pomagala.

Now we are talking...

Begabt

Zato sem pa napisal, da Nexus 5x lahko naredi boljšo fotko.

Kot lastnik 7D bodyja moram žal potrdit, da je Canon s HDR precej za časom v primerjavi s sodobnimi telefoni.

jype je izjavil:

Zato sem pa napisal, da Nexus 5x lahko naredi boljšo fotko.

Kot lastnik 7D bodyja moram žal potrdit, da je Canon s HDR precej za časom v primerjavi s sodobnimi telefoni.

Potemtakem, če si sprobal zadevo in na podlagi tega podal oceno se oproščam za izpad. Sprva sem mislil da zgolj zajebavaš.

Begabt

jype je izjavil:

V resnici pa je za take fotke 5-6 blend dinamičnega razpona vrh glave... Torej, katerikoli material iz zadnjih 100 let, ki zna prikazat barve, bo ok.

no comment> V resnici pa je za take fotke 5-6 blend dinamičnega razpona vrh glave...

Za tak motiv se moram strinjat, da nima smisla pretiravat.

RedDrake ::

Včasih me prime, pa mal gledam, kaj sem včasih pofotkal, ko je blo cajta več kot zdaj.

Osebno ne maram selektivnih barv, ampak tu se mi nekako ne zdi totalen fail ...

Brez BW obdelave (ampak vseeno "razvita") je pa taksnale:

Za reklamo pred 20 leti bi bila, sure.

Še dam jaz en zahod, da nebo samo raptor deležen kritik. Škoda da je bilo oblačno pa se ni sonca videlo kako tone v morje :( je pač drug efekt ki meni ni všeč. Zdaj pa popluvajte :)
 zahod

zahod

jype je izjavil:

Raptor F16> body; EOS 7D Mk II

Hja, Nexus 5x naredi boljšo fotko, sorry.

Uno pajkovko sem slikal z Nexus 5X :>

Zgodovina sprememb…

RedDrake je izjavil:

Včasih me prime, pa mal gledam, kaj sem včasih pofotkal, ko je blo cajta več kot zdaj.

Osebno ne maram selektivnih barv, ampak tu se mi nekako ne zdi totalen fail ...

Zanimivo naključje - doslej sem menda samo eno tako "enobarvno" fotko naredil, in tematika je prav tako pir.;)
Drugače pa kar na licu mesta, s fotoaparatom narejen učinek, Olympus Pen F je odličen za takšne zadeve.

Tile zahodi kuglvinkl z ND filtorm predvidevam in dolgim Exp timom mi grejo na k, enih par vmes je res lepih pa ne tolko zaradi kompozicije ampak odlične lokacije :) recimo tale ki se tebi dopade je meni povprečna nevem kaj vidiš na njej. ona z jezerom in ozadje gorovje mi je nora, pa s konji tudi :)

Ta k se mi dopade, se mi dopade zaradi tega, ker jo lahko narediš mimo grede. Če si tam. Če češ boljše, je več planiranja. Kar se na dopustu redko zgodi oz. ni možno.

globoko grlo ::

pišuka so me prsti zasrbel zdej, bi šou kr vn mal fotkat al pa vsaj po hhdju brskat :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Vem da ni nič posebnega, ampak kako bi lahko zadevo izboljšal? Nisem vešč fotografiranja koncertov ampak se mi zdi zadeva zanimiva :)

D7100 + Tamron 70-200 VC f/2.8 @ 200mm / f/2.8 / 1/500 / ISO1600

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dottor ()

dottor je izjavil:

Vem da ni nič posebnega, ampak kako bi lahko zadevo izboljšal?

Pravzaprav je boljše kot karkoli si do sedaj pokazal...

Kako izboljšat? Hočeš odgovor v enem al dveh stavkih? It's easy... ;)

Hvala za kompliment, kar je na linku je pa španska vas zame...

bluefish ::

Čisto všečna koncertna. Dejansko drug svet v primerjavi s statičnimi cosplay portreti.

Se strinjam. Sem pa imel to prednost, da je blo dovolj prostora za se šetat med folkom in fotografirat in ni blo nagneteno. Pa ker je blo na odprtem sem lahko šel še okoli gruče ljudi in imel več zornih kotov.

Meni se tudi zdi boljša kot vsi tisti cosplayi.

Na (rock) koncertih je glavna značilnost, da se zelo hitro in močno spreminja osvetlitev, in da se hitro spreminja tudi hitrost akcije. Ta slika je bila recimo narejena z 1/500 sek., čeprav bi bila 1/125 čisto dovolj, in bi lahko uporabil ISO 400 namesto 1600. Slikaš lahko z ročno zaslonko in časom, zaslonko in zlasti osvetlitveni čas sproti prilagajaš razmeram, in pustiš fotoaparatu, da nastavi primerno občutljivost.

Čim bolj je treba izkoriščati light show in odrske učinke. Pa biti pozoren na dogajanje na odru, da ti kaj zanimivega ne uide (recimo ko kitarista stopita skupaj in podobno).

Se pravi ISO na Auto in zaslonko in čas na Manual? Drugače pa hvala za predloge ;)

Cosplay fotografiram ker mi je zadeva dejansko všeč, koncerte pa če imam priložnost, ker ponavadi ko grem na koncert grem na koncert in ne fotografirat. Tu pa je bil en velik cosplay event pri Veroni in je vsako leto še koncert pa sem izkoristil priliko za še kakšno stisnit.

dottor je izjavil:

Se pravi ISO na Auto in zaslonko in čas na Manual?
Tako nekako, ja. Pazit je treba tudi, kakšno merjenje svetlobe imaš izbrano, kar je odvisno tudi od tega, kako slikaš. Jaz sem bolj old-skool in uporabljam sredinsko merjenje, na pol pritisnjen sprožilec in nato izbiro kompozicije. In slikam v "kratkih rafalih" (po 3-5 fotk).

Pač za zdej ko slikam "masovno" slikam na Aperture priority, čim imam nek "privat" shooting pa manual, ker imam čas za si uzet in nardit kar hočem.
««
55 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvečer ne zamudite Luninega mrka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7716033 (10616) Duhec
»

Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8216433 (14430) next3steps
»

Foto - Aprilska norost

Oddelek: Zvok in slika
294290 (1916) Super Sonic

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20428503 (25345) bluefish

Več podobnih tem