Forum » Zvok in slika » Ocenjevanje fotografij ter nasveti
Ocenjevanje fotografij ter nasveti
Temo vidijo: vsi
kuglvinkl ::
Imaš pa zelo rad clarity slider v LR.
Ne, spoloh se ga nisem dotikal ;). Leča naredi tak render. Vse kar je popravljeno so kontrasti.
Your focus determines your reallity
Se strinjam, Japonc je low hanging fruit. Teta je res OK.
skyline ::
Zakon! Ana Desetnica je sploh noro fotogenicna :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyline ()
Ja, zelo se je splačalo bit v soboto v mestu. Nor dan :)
u ja, tale je bil odličen. tut dobra fotka. Kaj je to za ena leča?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Duhec ::
D5100 in Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS HSM. No, OS lahk prečrtam, ker je crknu. :)
http://blackbird.si/
BigWhale ::
Hm, ko smo ravno pri tem. A je ze kdo probal slikat strelo z MagicLantern na canonu? Ima exposure change trigger in bi v teoriji moralo delovati.
bluefish ::
Obstajajo kake tuje strani za objavljanje in ocenjevanje fotografij? V mislih imam predvsem take, kjer človek dejansko dobi argumentiran odziv, ne samo ocene v obliki zvezdic ali enovrstičnih komentarjev.
Včasih je bil Deviantart, zdej je sam še kurchev svničnik. Mogoče 500px, kaj pa vem...
Mah, na dA sem bil registriran že leta nazaj in večina v komentarjih ni napisala kaj konkretnega. S 500px pa glede na kratek pregled vidim, da tudi ni kaj bolje.
harmony ::
Seveda obstaja 1x.com.
Če ti jo uspe tja gor dobit si že kr car :)
http://1x.com/photos
Kako mislis ce ti jo uspe tja gor dobit?
Tac20 ::
Seveda obstaja 1x.com.
Če ti jo uspe tja gor dobit si že kr car :)
http://1x.com/photos
Kako mislis ce ti jo uspe tja gor dobit?
Ti jo oddas in najprej se mi zdi da userji, ki ze imajo svoje fotke gor ocenjuje ce je primerna sploh da pride do sita kjer potem komisija neki pro fotografov potrdi objavo na strani, vsaj vcasih je blo tko nisem pa ziher.
@ype
S telefonom se marsikaj naredi. Lahko se naredi lep landscape, kaksen portret za na fb in to je pa tudi vse.
Se zmeraj nemores s telefonom slikati rafal slik pri sportni fotografiji, se zmeraj ne mores slikati rafal slik pri poroki, ko mogoce hoces dobiti pravi moment, ko se mladoporocenca poljubljata itd itd.
To mi je pa ze vsec. Da so potem na portalu same pro fotke oz. vsaj v tej smeri.
http://www.viewbug.com/ je tudi ena od strani namenjena ocenjevanju fotografij, ampak je toliko smeti gor, da moras biti vedno aktiven, da sploh prides v ospredje in da te nekdo opazi. Je kar tecno.
S telefonom se marsikaj naredi. Lahko se naredi lep landscape, kaksen portret za na fb in to je pa tudi vse.
Se zmeraj nemores s telefonom slikati rafal slik pri sportni fotografiji, se zmeraj ne mores slikati rafal slik pri poroki, ko mogoce hoces dobiti pravi moment, ko se mladoporocenca poljubljata itd itd.
Ti jo oddas in najprej se mi zdi da userji, ki ze imajo svoje fotke gor ocenjuje ce je primerna sploh da pride do sita kjer potem komisija neki pro fotografov potrdi objavo na strani, vsaj vcasih je blo tko nisem pa ziher.
To mi je pa ze vsec. Da so potem na portalu same pro fotke oz. vsaj v tej smeri.
http://www.viewbug.com/ je tudi ena od strani namenjena ocenjevanju fotografij, ampak je toliko smeti gor, da moras biti vedno aktiven, da sploh prides v ospredje in da te nekdo opazi. Je kar tecno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmony ()
jype ::
harmony> Se zmeraj nemores s telefonom slikati rafal slik pri sportni fotografiji, se zmeraj ne mores slikati rafal slik pri poroki, ko mogoce hoces dobiti pravi moment, ko se mladoporocenca poljubljata itd itd.
Jasno, saj nisem tega trdil. Ampak pred petimi leti je bil telefon v popolnoma vsem slabši od najboljšega DSLRja, danes pa ni več. Z manj kot 150 grami zna narediti boljši HDR od 1D X in to samo s pritiskom na sprožilec, brez dolgotrajnega postprocesiranja.
Jasno, saj nisem tega trdil. Ampak pred petimi leti je bil telefon v popolnoma vsem slabši od najboljšega DSLRja, danes pa ni več. Z manj kot 150 grami zna narediti boljši HDR od 1D X in to samo s pritiskom na sprožilec, brez dolgotrajnega postprocesiranja.
mile ::
1x.com je bil vcasih striktno zaprt sistem, če ti niso odobril fotke, je ni bilo na sajtu. Sedaj lahko nalagaš tudi mimo kuratorjev, vendar je fotka vidna samo direktno preko tvojega profila. Meni je do sedaj ratalo 4 fotke spravit čez njihovo sito...je kr zajeban ja. Plus tega je to komercialni sajt, ziher imajo naročniki malo privilegijev.
500px tudi uporabljam, vendar mi ni vsec...flickr mi je se vedno najljubsi, pa se kuglvinkl kaksno fotko tam nalepi ;) BTW, kuglvinkl..kako je bilo v HK?
500px tudi uporabljam, vendar mi ni vsec...flickr mi je se vedno najljubsi, pa se kuglvinkl kaksno fotko tam nalepi ;) BTW, kuglvinkl..kako je bilo v HK?
no comment ::
no comment> 10fps na telefonu ti je premal za dobit sliko?! Wow!
Problem telefona je, da nimaš pojma kaj fotografiraš, ker ne vidiš, pa da je shutter lag znatno večji od tega, kar pričakuješ od sodobnega fotoaparata. Seveda se da, ampak so kompromisi hudi. Če hočeš fotografirat poroke za denar, potem so kiksi zaradi opreme hudo zoprna reč in potem pač uporabiš to, kar je na voljo za razumen denar in ne fotografiraš s telefonom.
No, pa mal gre tut za imidž fotografa. Brez deset kil opreme na ramah te nihče ne jemlje resno.
Problem telefona je, da nimaš pojma kaj fotografiraš, ker ne vidiš, pa da je shutter lag znatno večji od tega, kar pričakuješ od sodobnega fotoaparata. Seveda se da, ampak so kompromisi hudi. Če hočeš fotografirat poroke za denar, potem so kiksi zaradi opreme hudo zoprna reč in potem pač uporabiš to, kar je na voljo za razumen denar in ne fotografiraš s telefonom.
No, pa mal gre tut za imidž fotografa. Brez deset kil opreme na ramah te nihče ne jemlje resno.
Problem telefona je, da nimaš pojma kaj fotografiraš, ker ne vidiš, pa da je shutter lag znatno večji od tega, kar pričakuješ od sodobnega fotoaparata.
Kako ne vidiš?! Jaz držim shutter in vidim VSE, po 5 sekundah mam pa 50 slik. Pri SLR-ju pa RES nič ne vidiš. Kaj bi šele bilo, če bi imel pravi telefon (Android), ne pa te igrače za froce in pičkovje...
Pa sem eden tistih, ki so še pred dvema letoma pravili, da je fotoaparat na telefonu brezveze... Še vedno ga praktično nič ne uporabljam. Sem se pa sredi dopusta, ko sem videl da mali in žena na veliko škljocata s telefoni (in tablico!!! - ja, vem!), odločil, da se prisilim pritisnit tudi eno sliko na dan s telefonom. ZELO presenečen!
no comment> Jaz držim shutter in vidim VSE
Kaj vidiš? Vidiš ekran pod steklom, ki se osveži nekaj desetkrat na sekundo. Kolega s SLR pa vidi točno tisto, kar bo v naslednjih petih stotinkah videl senzor.
Fokusiraš lahko kakih desetkrat hitreje in bolj natančno, ker ne fokusiraš z zaznavanjem kontrasta, temveč z zaznavanjem faznega zamika. Dosegaš lahko znatno nižjo globinsko ostrino, ker imaš večji senzor.
En kup reči je, ki jih bo industrija šele morala drugače rešiti, da bodo telefoni oziroma kompaktni fotoaparati postali resnično konkurenčni. Glavna razlika med profesionalnimi in amaterskimi fotoaparati in telefoni je konsistentnost: Če živiš od fotografije, potem si nočeš privoščiti kiksov in vrhunska oprema ti omogoča, da jih narediš bistveno manj.
Kaj vidiš? Vidiš ekran pod steklom, ki se osveži nekaj desetkrat na sekundo. Kolega s SLR pa vidi točno tisto, kar bo v naslednjih petih stotinkah videl senzor.
Fokusiraš lahko kakih desetkrat hitreje in bolj natančno, ker ne fokusiraš z zaznavanjem kontrasta, temveč z zaznavanjem faznega zamika. Dosegaš lahko znatno nižjo globinsko ostrino, ker imaš večji senzor.
En kup reči je, ki jih bo industrija šele morala drugače rešiti, da bodo telefoni oziroma kompaktni fotoaparati postali resnično konkurenčni. Glavna razlika med profesionalnimi in amaterskimi fotoaparati in telefoni je konsistentnost: Če živiš od fotografije, potem si nočeš privoščiti kiksov in vrhunska oprema ti omogoča, da jih narediš bistveno manj.
Spock83 ::
Lahko govorite kar hočete. Preprsto folku je dovolj tudi slika s telefona. Za nas pač ni. Če edini slikaš, kako vesoljska ladja mimo tebe prileti je lahko ta slika zlata vredna. ;) Pa tudi če je nefukusirana, razmazana itd.
Glede na to, da telefon ne držiš na očesu (in ti plastični blob od SLR grdosije ne zastira drugega očesa), jaz s telefonom akcijo vidim in spremljam BISTVENO bolje kot z SLR-jem.
True. Po drugi strani imaš pa večji dof in zato praktično ne moreš falit fokusa.
Se strinjam. In tudi ne pravim, da je telefon povozil DSLR. Ampak DSLR je vseeno finished. Za 90% trenutne uporabe DSLRjev je konfiguracija aparata, ki potrebuje zrcalo, totalna potrata oz. cokla. AF s fazno detekcijo na samem senzorju, ukrivljeni senzorji, nižji stroški proizvodnje večjih senzorjev... vse to pomeni, da lahko v isto velikost natlačiš večji senzor oz. lahko zmanjšaš aparat.
no comment> Glede na to, da telefon ne držiš na očesu (in ti plastični blob od SLR grdosije ne zastira drugega očesa), jaz s telefonom akcijo vidim in spremljam BISTVENO bolje kot z SLR-jem.
How so?
no comment> True. Po drugi strani imaš pa večji dof in zato praktično ne moreš falit fokusa.
Ampak večji DOF imaš tudi pri SLR, samo en kolešček mal zavrtiš.
no comment> lahko zmanjšaš aparat.
Ja, ampak ga nočeš, ker ne moreš zmanjšat fotografa.
How so?
no comment> True. Po drugi strani imaš pa večji dof in zato praktično ne moreš falit fokusa.
no comment> lahko zmanjšaš aparat.
BigWhale ::
Lahko govorite kar hočete. Preprsto folku je dovolj tudi slika s telefona. Za nas pač ni. Če edini slikaš, kako vesoljska ladja mimo tebe prileti je lahko ta slika zlata vredna. ;) Pa tudi če je nefukusirana, razmazana itd.
Ne, v vecni ni dovolj. Odvisno kaj bi ljudje radi od fotke. En utrinek iz zabave? Ja, dost je telefon. En utrinek iz dopusta, velikokrat je telefon dovolj. Za karkoli vec, je pa enostavno premalo.
So dogodki, ki bi jih ljudje radi imeli na fotografijah in tam nimas s telefonom kaj poceti.
How so?
Ker vidiš tudi akcijo izven frejma in si lahko bolje pripravljen. Koncept, ki deluje že 100 let pri view/rangefinderjih in ostalih aparatih s "sports finderji").
Ampak vedno ga moraš zavrtet bolj kot pri manjšem senzorju. Kaj pa če rabiš kratek čas in ogromen dof? Ja, f32 in naviješ ISO na večjem senzorju, ane? Kvaliteta je daleč od idealne. Zakaj ne pol kar z miniaturnim senzorjem?
Hočeš, hočeš. Ko bo 6x4,5 senzor v ohišju D600 se ne bo nihče pritoževal. V preteklosti se je že zgodilo. Npr. ko so FF aparate pomanjšali na velikost half-frejm aparatov, je le-ta potem ekspresno umrl.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
no comment> Ja, f32 in naviješ ISO na večjem senzorju, ane?
Seveda ne, ND filter daš spredaj.
no comment> D600
Manjšega od tega težko držiš z resnim objektivom gor.
no comment> Ker vidiš tudi akcijo izven frejma in si lahko bolje pripravljen. Koncept, ki deluje že 100 let pri view/rangefinderjih in ostalih aparatih s "sports finderji").
To se da tudi s SLRjem, če je nuja. Bistveno je, da imaš celo vrsto priložnosti, v katerih na zaslonu vidiš jack shit, skozi okular pa super.
no comment> D600
no comment> Ker vidiš tudi akcijo izven frejma in si lahko bolje pripravljen. Koncept, ki deluje že 100 let pri view/rangefinderjih in ostalih aparatih s "sports finderji").
To se da tudi s SLRjem, če je nuja. Bistveno je, da imaš celo vrsto priložnosti, v katerih na zaslonu vidiš jack shit, skozi okular pa super.
ND lahko daš na katerikoli aparat. Še vedno nisi ubežal fiziki. Dovolj velik (da ne ti ni treba kupovat več NDjev za različne objektive) ND, ki nima velikih težav z barvno reprodukcijo stane toliko kot boljši objektiv ali DSLR. Pa še štorast je za uporabo.
Ko ga vlečeš na Everest, se ti ne bi moglo bolj jebat za ergonomijo. Včasih prenosljivost premaga vse druge prednosti večjih aparatov.
EVF. Idealno pa OVF/EVF kombinacija (ala Fuji X100, X-Pro1).
@no_comment
Ali ti ne razumes kaj pomeni profesionalna fotografija ali pa se delas in noces razumeti in se vedno hoces svoj prav uveljaviti, da lahko z enim navadnim hendijem slikas enako dobro kot z DSLR?
Recimo tale slika http://1x.com/photo/599927/latest:lands... z mobitelom bi sla? Ce ja mi povej tocno s katerim modelom, da grem svoj DSLR prodati.
Ali ti ne razumes kaj pomeni profesionalna fotografija ali pa se delas in noces razumeti in se vedno hoces svoj prav uveljaviti, da lahko z enim navadnim hendijem slikas enako dobro kot z DSLR?
Recimo tale slika http://1x.com/photo/599927/latest:lands... z mobitelom bi sla? Ce ja mi povej tocno s katerim modelom, da grem svoj DSLR prodati.
@no_comment
Težava pri branju?! Nikjer nisem rekel, da je telefon enako dober kot DSLR (če gledaš izključno tehnično posnetka). Pravzaprav sem ekslicitno povedal, da ni. Če ne najdeš, ti lahko tudi citiram...
Sicer pa lahko začneš prodajat tvoj DSLR, ker take fotke prav gotovo niso v domeni samo DSLRjev. To zmore tudi praktično vsak APS-C ali m4/3 mirrorless.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
Okapi ::
Ce ja mi povej tocno s katerim modelom, da grem svoj DSLR prodati.Mogoče bi harmony kakšno svojo fotko pokazal, da vidimo, če se mu splača prodati fotoaparat.
O.
Okapi ::
The idea that you need a DSLR camera to capture amazing photos is quickly becoming a myth nowadays. This is a prime example of how an iPhone 4S and a little bit of MacGyver engineering can produce spectacular images.
http://www.imore.com/guardian-sports-ph...
Js komot pokažem takšno, da je mobitel noče nardit, pa če mu grozim z macolo:
Okapi, citira> amazing photos
Za to rabš samo fajn rit pa žaluzije.
Okapi, citira> amazing photos
Za to rabš samo fajn rit pa žaluzije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
http://www.webburgr.com/vivian_maier/
Man Buys 10.000 Undeveloped Negatives At a Local Auction and Discovers One of The Most Important Street Photographers of the Mid 20th Century.
Man Buys 10.000 Undeveloped Negatives At a Local Auction and Discovers One of The Most Important Street Photographers of the Mid 20th Century.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
garamond ::
LuiIII ::
Avč! Upam, da res nimaš takih tapet, če pa že pa moraš imeti res dober želodec, da ne faseš morka bolezni ;-)
Janac ::
http://www.slo-foto.net/galerija_slika-...
Sem dobil solidne reference na slo-foto, pa jo še tukaj objavim za kakšno konkretno mnenje...dolgočasna?
Sem dobil solidne reference na slo-foto, pa jo še tukaj objavim za kakšno konkretno mnenje...dolgočasna?
Anney ::
http://blog.eyeem.com/2014/08/the-2014-...
Odlične fotke, pa spet smo slovenci poleg. Jo najdete katera je naša? :)
izstopa
izstopa
http://blog.eyeem.com/2014/08/the-2014-...
izstopa
Kaj je to za ena stran? Sem se registriral in kolikor vidim lahko uplovdas slike samo preko iPhone ali Android appa.
m0LN4r ::
Danes zjutraj se mi je pojavil pajek prek oknom. Glede nato, da je danes zelo temno in oblačno sem z običnim fotoaparatom naredil te tri fotke.
Kako bi jih razvrstili glede na barve in kontrast? Katero bi dali na prvo mesto?
Predvsem me zanima zakaj ste se odločili, tako kot ste se.
Meni osebno je tretja slika najboljša. Ja in tist napis od fotoaparata je grd.
Kako bi jih razvrstili glede na barve in kontrast? Katero bi dali na prvo mesto?
Predvsem me zanima zakaj ste se odločili, tako kot ste se.
Meni osebno je tretja slika najboljša. Ja in tist napis od fotoaparata je grd.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
msjr ::
Enka ima glede na ostali dve malo premočan kontrast ozadja, tako da pajek ne izstopa tako zelo kot bi lahko. Trojka ima zgoraj pri levem oknu malo premočan odsev. Osebno mi je najbolj všeč dvojka, čeprav če še enkrat pogledam ima enka kljub vsemu najbolj izrazito mrežo.
Niham med enko in dvojko. Ajde dvojka.
Niham med enko in dvojko. Ajde dvojka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvečer ne zamudite Luninega mrka (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 15835 (10418) | Duhec |
» | Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16256 (14253) | next3steps |
» | Foto - Aprilska norostOddelek: Zvok in slika | 4280 (1906) | Super Sonic |
⊘ | kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 28329 (25171) | bluefish |