» »

Ocenjevanje fotografij ter nasveti

Ocenjevanje fotografij ter nasveti

Temo vidijo: vsi
««
32 / 62
»»

darkz ::

hvala za kritike/pohvale :) vem pretiravam z kontrastom.. :D ampak kako se že reče "thats how i see the world" xD
evo še ena današnja

|ryzen 3900x|, |2x8 ddr4 3600|, |x470-f rog|
|970pro 512|, |5700 xt|, |nzxt x52|, |omen 32|

RedDrake ::

Avtoportret

Avtoportret

Mnenja dobrodosla.
Zdaj vidim da je v brskalniku vidno kar precej posterizacije, medtem ko je v editorju ni bilo opaziti ... Cudno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

ProGo ::

Po moje bi bilo bolje da bi samo stala, brez kazanja. Se bolj prilega statičnosti fotke. Jambor in lučki motijo. Jaz bi jih odrezal, oz fotografiral bolj v levo.
 null

null

mile ::

Original je boljsi, ker imas tretjine po horizontali in vertikali, jaz bi jo dal v 3:2 in odkloniral jadrnico

ProGo ::

Ne vem. če so tretjine po vertikali smiselne... tretjina črne spodaj? Kaj bi že to sporočalo? Zemlja je enaka nebu? Ne vem.

no comment ::

Kako že pravijo, "f11, 1/90s and be there"...?

Kodak Instamatic, letnik 197x

Tear_DR0P ::

Kaj pa je bistvo te slike?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: no comment ()

kuglvinkl ::

v resnicj je blo f/8, pa "če fotka ni dost dobra, je to zato, ker nisi bil dovlolj blizu".
Your focus determines your reallity

Okapi ::

Naj že enkrat nekdo vgradi potrjevanje za "predlagam izbris". Na tablici mimogrede nehote to pritisneš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Tear_DR0P je izjavil:

Kaj pa je bistvo te slike?

Pri "ustvarjanju" ni bilo vpletenega nič stekla. Tudi leča je plastična. Ena zaslonka (f11), ena hitrost zaklopa (1/90s). Za VSE slike. Danes pa rabiš vozniški izpit za aparate, na koncu je pa večina slik še večji šit kot tale instant zmazek zgoraj.

f8 bi bila že vratolomna brzina.

Ja, res je, mimogrede klikneš na "predlagaj izbris". Sem tudi ravnokar za Tear DRoPa. Nehote, majkemi.

Tear_DR0P ::

Sej sta me oba :) is OK.

Moj post je tako ali tako provokativen. Že nekaj čas nazaj sem nehal masturbirat na cifre pr fotkah in me dejansko zanima kaj je človek slikal in zakaj. Razen če mi fotka sama po seb pove kaj gledam.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tear_DR0P je izjavil:

Moj post je tako ali tako provokativen. Že nekaj čas nazaj sem nehal masturbirat na cifre pr fotkah in me dejansko zanima kaj je človek slikal in zakaj. Razen če mi fotka sama po seb pove kaj gledam.

Kaj: MB je prilično "bež" mesto. V tem času pa še posebej, ni zime, ni pomladi. To je ena redkih "all season" fotogeničnih scen.

Zakaj: Zakaj ne? Skoraj vedno škljocnem, ko grem mimo. Včasih se še kaj dogaja, včasih ne. Včasih slikam s kilo glaževine, včasih s plastiko... Z besedami nekoga drugega, slikam zato ker me zanima kako bo stvar zgledala na sliki. Nimam nekih globjih motivov.

msjr ::

no comment je izjavil:

Kako že pravijo, "f11, 1/90s and be there"...?

Tale centralna postaja je gut, edino kar ji je za zamerit so odsevi na steklu. Počakat da črn avto parkira ali pa na to, da ni druga stran ulice osvetljena... Ampak kljub vsemu, taka Amelie style slika. Všečna.

p.s.: Amelie - http://www.imdb.com/title/tt0211915/

Jaz naredim tako fotko, da se potem spomnim, kje sem pil pir;)

(za postprodukcijo je samodejno poskrbel fotoaparat, ali Google ali kdo bi točno vedel kdo;) ).

Okapi je izjavil:

Jaz naredim tako fotko, da se potem spomnim, kje sem pil pir;)

Ste ga pa dobro pili un tip je čist zmazan, pri strani je še dim, da niste kaj zvijal? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: msjr ()

Slikano je bilo z 1/8 sekunde, je še dobro, da je toliko ostro, kot je.;)

Drugače pa zelo simpatičen kafič, Chaff, na vogalu od trga, kjer je bolšji sejem v Bruslju. Prijazne cene, spodobna hrana, zvečer velikokrat živa muzika, v glavnem bolj študentska scena (+ nekaj starih poznavalcev).

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

videc ::

darkz je izjavil:

Ewo še par mojih.. vse slikane z phonom.. nažalost instagram resolucija.. neda se mi iskat originale :)

Kje si slikal tole?

Anney ::

Blue & Green = Bleen

Šklocjena danes s telefonom in na hitro obdelana v telefonu, med sprehodom psa. :)

it shows.

Po drugi strani pa plus točke za korajžo. Ni velik ljudi, ki si upajo pokazat vertikalne panorame (2:1 ali celo več).

V zadnjem času vem iz glave samo za eno knjigo - barcelona vertical.

Nekoč so obstajali posebni aparati za takšna razmerja stranic, s tem pa poseben film. Zelo zanimivo.

Kako se da delat v takšnih razmerjih je pokazal Kudelka, to ste mel prilko videt v Jakopičevi galeriji. Brilijantno.

simnov ::

foto

foto

Filmi so čisto običajni 135 in 120. In seveda vse kar si skropaš iz velikoformatnega filma. Tudi 35mm panoramske in MF kamere še vedno lahko kupiš nove. Poleg kupa starih, ki bodo delale še naslednjih 50 let.

Tista slika je bila narejena tako zaradi drugih stvari, sem sem jo samo prilepil.
Še nekaj novih formata 1:1, razen marjetic. Je pa vse slikano s telefonom L930 in obdelano na telefonu.

dottor ::

Ena iz letošnjega Chibi Makkona v Mariboru:

D7100 + 18-105 @ 42mm / f/8 / 1/250 / ISO500
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

random shot, zid moti. Držita se nasmejano, to je ok? A cropal si?

Zgodovina sprememb…

Nevem kako bi razložil ampak naši cosplayerji so zelo zadržani in je težko dobit dobro sliko. Seveda je tu še malo moje neizkušenosti zraven. Ampak opažam da čim prestopim mejo naše deželice se zadeva obrne kot kovanec in so cosplayerji dosti bolj nesramežljivi, sproščeni, odprti, se radi nastavljajo objektivu.

Kar se tiče cosplaya pri nas je pomoje krivo predvsem to, da se risanke in stripi tretirajo kot neka stvar za otroke, igre pa kot neka guba časa. Malo je takih, ki si upajo iz svojih brlogov prilest na tak dogodek, še manj pa takih, ki so se pripravljeni prelevit v svojega najljubšega junaka za en dan. Recimo v Italiji je slika čisto drugačna. Risanke, stripi in igre so nekaj čisto vsakdanjega, s katerim se srečuje tako mlado kot staro. Zato je prodaja večja in bolj razširjena (specializirane striparne, sejmi, v kioskih, trafikah, ...) pa tudi ljudje so bolj odprti na to temo in ne tako zadržani kot pri nas, kjer se posmehujemo vsemu kar ti ni po godu, in kljub temu da si že upajo cosplayat v ozadju še vedno čutijo nekaj negativnega, kar nas učijo starši po logiki bivše juge...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dottor ()

Pol je zadeva jasna.

Tako da se nekako že potihem veselim majskega sejma v Pordenonu (Italija). Zadeva je res ogromna (3 ogromne "dvorane" vezane skupaj), več kot 100 cosplayerjev in cel kup prodajalcev (za nabrat vse mange ki falijo pa še kej novega se vedno najde).

Super zadeva pa je bil lanski izlet z našim društvo v Parco Giardino Sigurt? nedaleč od Verone, kjer je na 500.000 kvadratnih metrih parka nahajalo cel kup cosplayerjev + 2 koncerta (pevca in pevke ki pojeta uvodne pesmi risank v italijanščini (Italijani imaj vse sinhronizirano)).

Slike (ker sem slikal za društvo se je objavlo vseh 800+):
https://www.facebook.com/media/set/?set...

Anney je izjavil:

Tista slika je bila narejena tako zaradi drugih stvari, sem sem jo samo prilepil.
Še nekaj novih formata 1:1, razen marjetic. Je pa vse slikano s telefonom L930 in obdelano na telefonu.

Tele 1:1 so mi všeč, čeprav so malo prežgane. Ko slikaš pazi tudi na ozadja. Sem [zelo na hitro] naredil primer, kako bi se recimo lahko izboljšali ti dve 1:1 sliki z malo drugačnim izrezom, oz. bolje rečeno kotom in postavitvijo fotografiranja.

Malo od bližje, da gre ven vas na levi, izrez je recimo tak kot če bi vse skupaj slikal bolj z leve in malo bližje

Malo od bližje, da gre ven vas na levi, izrez je recimo tak kot če bi vse skupaj slikal bolj z leve in malo bližje

Tole sem malo popejntal, da sem iz slike zbrisal vas. Mogoče bi bilo celo bolje če ne bi bilo hriba izza hiše. Tudi to sliko bi se dalo narediti boljšo, če bi slikal malo bolj z leve, tako da bi skril tiste hiške in bolj poudaril recimo temu - osamljenost

Tole sem malo popejntal, da sem iz slike zbrisal vas. Mogoče bi bilo celo bolje če ne bi bilo hriba izza hiše. Tudi to sliko bi se dalo narediti boljšo, če bi slikal malo bolj z leve, tako da bi skril tiste hiške in bolj poudaril recimo temu - osamljenost

Ampak, kot rečeno ok. Pa vseeno pazi pri ČB slikah - če parafraziram znano reklamo "Not everything in black and white makes sense"

Bellzmet ::

Ja večina ČB slik je ČB zato, ker barvne niso v redu in se potem da v ČB, da zgleda bolj umetniško in profi. Zgornji dve žal to potrdita.

Je pa zgornja hiša boljša original, brez cropa. Spodnja pa itak po moje ni za nobeno rabo, pol jo je čisto bele brez detailov, cesta ne doda občutka globine v fotko,...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

Originala sta prav vredu barv. :) Pa hvala @msjr za predloge.

Lonsarg ::

Folk od kje vam ideje slikat v portrait načinu z takim širokim ratiom.

Kot drugo pa, greš se ukvarjanje z fotografijo pa nisi porajtal da ima 930 senzor v razmerju 3:4(19MP) in uporabljaš v crop 16:9(16MP) načinu, bravo...

Vse lepo in prav, slikano je tako z namenom. Slike v takem razmerju rabim, ne tekmujem v photu contestu kje. Zasebna uporaba. ;)

DrSergioDJ ::

Azgard: in kje pise, da moraš vedno in nujno uporabljati 3:4?
...

gddr85 ::

nikjer ne piše

Lonsarg ::

Uporabljaš razmerje senzorja, ne vem zakaj bi cropal že pri slikanju, cropa se naknadno halo.

ja, ponavadi se naknadno, sicer pa crop itak odvzame mp senzorja, tako da za en phone shot vseeno, al prej al naknadno

pa še ena za janaca

gddr85 je izjavil:

pa še ena za janaca

NE LENSFLEROV POPAT OČI BOLIJO.

Resno, ne tega delat.

Super Sonic ::

ZOO
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

klemenSLO ::

Super Sonic je izjavil:

ZOO
Odlična, škoda le da je ozadje tako temno, saj glava živali potem po mojem ni dovolj povdarjena .
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

msjr je izjavil:

gddr85 je izjavil:

pa še ena za janaca

NE LENSFLEROV POPAT OČI BOLIJO.

Resno, ne tega delat.

včas morajo mal očke bolet ;)

BigWhale ::

gddr85 je izjavil:

Never. Ever, ever, ever.

Zapomni si to. :)

Zdej to se J. J. Abrams ve. :>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

BigWhale je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Never. Ever, ever, ever.

Zapomni si to. :)

Zdej to se J. J. Abrams ve. :>

a res? no počakmo na ta nov star wars :))

mile ::

odlična kuglvinkl...všečn "perutninski ovir"..jaz bi jo še malo poravnal, da bi bila spodnja črta ravna

Duhec ::

Mal pa mora viset, da se odteka. :)
http://blackbird.si/

Nekje v Barceloni. ČB zato, da se sklada s kuglvinklovo:-)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

dragana ::

Bom jaz malce pobarval svet. Ena situacijska (Maribor, Kalvarija 12.4.2015):

Kdo je višji in bolj grdo gleda?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

To je pa tako, če zmotiš modrase med seksom.;)

O.

dragana ::

Seks se je dogajal malce prej(dokumentirano) in mogoče tudi kasneje. To sta dva samca, ki merita svoje moči. Samica tačas počiva kakšen meter stran in si misli svoje8-)
««
32 / 62
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvečer ne zamudite Luninega mrka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7715835 (10418) Duhec
»

Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8216254 (14251) next3steps
»

Foto - Aprilska norost

Oddelek: Zvok in slika
294280 (1906) Super Sonic

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20428327 (25169) bluefish

Več podobnih tem