Forum » Strojna oprema » Problem: Pregrevanje HP Probook 4710s
Problem: Pregrevanje HP Probook 4710s
GregiB ::
Lep pozdrav... pred par leti sem kuil HP Probook 4710s. Z uporabo je postajal ventilator vse glasnejši, ohišje okoli procesorja pa vse bolj vroče... Mislim, da gre za zaprašenost ventilatorja in prezračevalnih rež... Sem pa opazil, da se laptopa ne da na enostaven način odpreti do te mere, da bi se dalo ventilator in reže spihati. Nabavil sem še hladilno podlogo, a se mi je zadnje čase laptop začel pregrevati do te mere, da je začel ugašati... Ima kdo izkušnje s tem? Kaj storiti?
Na netu sem sicer zasledil nekatera navodila, kako odpreti laptop, a so tako zelo komplicirana, da sem prepričan, da bi mi po sestavljanju ostalo nekaj vijakov, ki ne bi šli nikamor (Murphy)...
Na netu sem sicer zasledil nekatera navodila, kako odpreti laptop, a so tako zelo komplicirana, da sem prepričan, da bi mi po sestavljanju ostalo nekaj vijakov, ki ne bi šli nikamor (Murphy)...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
mtosev ::
odnesi na servis ali pač kupi nov prenosnik
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mr1two ::
Nesi na servis oz do nekoga, ki mu te reči niso tuje. Najprej se bo lepo opucalo in spihalo umazanio, po možnosti nanese termalno pasto na novo in to je to. Nič bolj se nebi smel segrevat kot kadar je bil nov, razen, če se je v tem času kaj čudnega zgodilo s hladilnim telesom.
PS: vse laptope/pcje je treba občasno tudi osnažit. Če ti delajo mašine po 5 dni na teden nonstop, je ena taka zdrava doba enkrat na vsaj 6 mescev.
PS: vse laptope/pcje je treba občasno tudi osnažit. Če ti delajo mašine po 5 dni na teden nonstop, je ena taka zdrava doba enkrat na vsaj 6 mescev.
Je kakšen poseben razlog, zakaj prav HP "zapira" svoje laptope tako, da jih povprečen uporabnik ne more sam vzdrževati?
5er--> ::
Odvisno od modela. Moj Elitebook se odpre celo brez šraufanja. Po mojem je to stvar samo lenobe designerja. ;)
Drugače pa če slediš navodilom, gre bp (sem ravno ta model zadnjič totalno razstavil, spucal... problem je, ker se prah nabere na notranji strani reber in pol zrak ne more krožit).
Drugače pa če slediš navodilom, gre bp (sem ravno ta model zadnjič totalno razstavil, spucal... problem je, ker se prah nabere na notranji strani reber in pol zrak ne more krožit).
logit ::
Step by step vodič za 4710s
Da razstaviš, očistiš, naneseš termalno pasto in vse skupaj sestaviš; cirka 15 min.
Da razstaviš, očistiš, naneseš termalno pasto in vse skupaj sestaviš; cirka 15 min.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: logit ()
Hvala vsem, sem včeraj provbal, dal ven baterijo, pokrov, tipkovnico, senzorsko plošico (miško), DVD player, disk, zvočnike, RAM... pa še ni bilo dovolj, da pridem do heat sink-a... potem začnem odstranjevati prekrivno ploščo... pa je od 22ih vijakov (Phillips zvezdičastih) predzadnji bil tako globoko, da nisem prišel zraven... Ni bilo 15 min, kar debelo uro in pol za narazen in skupaj... do rež pa vseeno nisem prišel... Bi morali začeti dodeljevati nagrade za najbolj nepraktično sestavljen laptop... tale moj pa bi bil vzorčni primerek....Mislim, da ga bom dejansko moral nesti "profijem"...
BTW... ostal mi je vijak, ki sem pozabil, kam paše :)
BTW... ostal mi je vijak, ki sem pozabil, kam paše :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje laptopaOddelek: Pomoč in nasveti | 4736 (3505) | solatko |
» | HP ProBook 4710s problem!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3451 (2420) | matobeli |
» | Pregrevanje prenosnika (čiščenje)Oddelek: Strojna oprema | 4663 (3552) | Invictus |
» | Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19311 (14886) | Zheegec |
» | Prenosnik dela počasiOddelek: Pomoč in nasveti | 4891 (4159) | solatko |