Forum » Pomoč in nasveti » HDD z bad sektorji ?
HDD z bad sektorji ?
s1m0n ::
A je pametno uporabljat HDD, ki ima nekaj (torej 2-5) slabih sektorjev ?
Kako je s temi sektorji, kaj se zgodi z njimi, ko se HDD formatira (npr v ntfs)
Kako je s temi sektorji, kaj se zgodi z njimi, ko se HDD formatira (npr v ntfs)
bluefish ::
Slabe sektorje sistem ali kontroler na disku označi in jih ne uporablja več. Tak disk lahko odpove kmalu ali pa zdrži še par let, ni nekega univerzalnega pravila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
gendale ::
če maš rad svoje podatke, pol ne
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Architect ::
Če boš imel gor shranjene povsem nepomembne podatke, potem ga lahko uporabljaš. Če boš imel gor pomembne dokumente, slike ali bilokaj pa ti priporočam da kupiš nov disk.
pi pawr ::
S časom se bodo pojavljali novi slabi sektorji. Veliko pogosteje bo treba zagnati pregledovanje, da si disk zapomni tudi te.
zee ::
Ja. Cimprej nabavi nov trdi disk.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
kombinezon ::
Vem da je druga tehnologija vendar imam USB ključ, ki mi po vklopu v osciloskop in nasilni odklopitvi ne deljuje več. Se opazi pri muski ki prekinja na momente. Preformatiral že večkrat ne pomaga nič. Kot bi imel ključ zanič določene celice. Se da še kaj naredit a nesem na servis in upam da mi dajo novega.
s1m0n ::
A mi kdo razloži kako ga poslat na servis ? Po Seagate Warranty Validation še je do avgusta v garanciji:)
Če imaš račun ali garancijski list, potem direkt trgovcu ali zastopniku. Drugače pa na strani proizvajalca poišči postopek za RMA. Tam je ponavadi tudi razloženo, kako zadevo zapakirati.
Če imaš na disku kake podatke, jih kopiraj oz. v celoti formatiraj disk.
Če imaš na disku kake podatke, jih kopiraj oz. v celoti formatiraj disk.
Zgodovina sprememb…
xsum1 ::
Evo da ne delam nove teme, bom kar tuki prašala, ti uničeni podatki (corrupted/cyclic redundancy check) so potem od slabih sektorjev? In je možno, da če je disk že tako uničen, da potem programi zmrzujejo? Mi zanje dni vse šteka in potem namesto da bi mi pokazalo 'end program' ko večkrat kliknem na program, ki se ne odziva, mi pokaže tisto Miscrosoft windows sporočilo 'the program is not responding, if you wait it may work again' potem pa je še gumb end process in če to kliknem vse zgine z namizja in moram praktično prisilno znova zagnati računalnik...
in pa če se da potem to popraviti, da še ne kupujem novega diska, ve kdo za kak program da vsaj nekako te sektorje popravi? ker mi zmeraj hoče preverjat disk ko ponovno zaženem. Slišim, da je Spinrite dober program, ampak ne vem če to kaj popravi? ker ta chkdsk od windowsa ni kaj dost uporabn...
in pa če se da potem to popraviti, da še ne kupujem novega diska, ve kdo za kak program da vsaj nekako te sektorje popravi? ker mi zmeraj hoče preverjat disk ko ponovno zaženem. Slišim, da je Spinrite dober program, ampak ne vem če to kaj popravi? ker ta chkdsk od windowsa ni kaj dost uporabn...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xsum1 ()
Chkdsk je uporaben, če ga zaženeš s pravilnim parametrom. Naredi Start > Run > cmd > chkdsk c: /r
Pregled sicer traja nekaj časa, vendar bi na koncu sistem moral označiti slabe sektorje.
Lahko uporabiš tudi orodje proizvajalca diska in seveda omenjeni Spinrite.
CRC napaka je sicer pogosto povezana z okvaro RAM-a. Za tega pa se uporabi Memtest, takoj ob zagonu računalnika.
Pregled sicer traja nekaj časa, vendar bi na koncu sistem moral označiti slabe sektorje.
CRC napaka je sicer pogosto povezana z okvaro RAM-a. Za tega pa se uporabi Memtest, takoj ob zagonu računalnika.
Chkdsk je uporaben, če ga zaženeš s pravilnim parametrom. Naredi Start > Run > cmd > chkdsk c: /r
hmm ponavadi grem pod moj računalnik pod properties in tam dam, da mi ga pregleda pa pol napiše, da ne more ker je disk v rabi in mi da schedule disk check in potem pustim da ob naledjem zagonu pregleda, tak je ok?
od proizvajalca sem že uporabla, ampak mi nekje na sredi zmeri fail naredi pri preverjanju...
amm pa kako se že memtest zažene, vem da je ena bližnjica na začetku sam ne vem zdaj na pamet
Memtest daš na USB ključek ali CD/DVD in ga vstaviš takoj ob zagonu računalnika. Določene plošče pa imajo vklop pregleda na voljo v BIOS-u.
Če daš tam kljukico pri Scan for and attempt..., je najbrž enako kot stikalo /r.
Če daš tam kljukico pri Scan for and attempt..., je najbrž enako kot stikalo /r.
Zgodovina sprememb…
Memtest daš na USB ključek ali CD/DVD in ga vstaviš takoj ob zagonu računalnika. Določene plošče pa imajo vklop pregleda na voljo v BIOS-u.
ok, hvala.
hmm, potem pa ni to to, ko sem mislila, je kje kakšno navodilo za ta memtest?
drugače pa mi zdaj kroži v krogu, že ene petkrat mi je restartal pa pregleduje disk tisto stage 1 of 5, ne vem zakaj... ali naj prekličem in grem v windows s tistim /r ukazom pregledat raje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | File iz chkdsk...Oddelek: Programska oprema | 1382 (1199) | aokorn |
» | Crkuje PC - kaj narobe?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1563 (1209) | ATRUM |
» | chkdsk /f problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1622 (1429) | bluefish |
» | Zloglasni hrošč v Windows 7 močno pretiranOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7236 (3906) | McMallar |
» | Čuden problem z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 815 (765) | SasoS |