Forum » Pomoč in nasveti » Čuden problem z računalnikom
Čuden problem z računalnikom
nephritis ::
Ko zaženem skoraj katerikoli .exe fajl mi prikaže napako na prvi sliki. Poleg tega opažam, da mi nekatere slike ne prikazuje pravilno ( kako to izgleda lahko vidite na drugi sliki). Ko npr. zaženem Azareus mi po nekaj časa računalnik ugasne in se ponovno zažene ( kaj natančno se naredi ne morem povedati, ker ponavadi dl-jam ponoči in nisem za monitorjem, ko javi napako). Vem, da je mogoče slišati malo čudno, ampak vseeno upam, da mi bo nekdo znal pomagati...
lp
- spremenil: nephritis ()
bluefish ::
za napake je lahko veliko vzrokov. Težave pri .exe fajlih lahko povzroča virus in podobna nesnaga. Uporabi online virus scanner za pregled compa. Težave s sliko pa lahko povzročajo okvarjeni gonilniki za grafično kartico. Torej se najprej znebi morebitnih virusov, potem pa odstrani sedanje driverje in namesti nove.
marvin42 ::
prvo opozorilo ti pove, da imaš nek pokvarjen file, slika pa to samo še potrdi... napaka je torej na disku in/ali datotečnem sistemu
Mostly Harmless
nephritis ::
Ok, spomnil sem se še ene zadeve. Ko inštaliram poljuben program, mi pogosto javi, da manjka določen file...
bluefish ::
lahko bi bila tudi napaka z diskom. Start > Run > cmd > chkdsk /f
Tako ti bo poiskalo morebitne napake na disku in slabe sektorje.
Tako ti bo poiskalo morebitne napake na disku in slabe sektorje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44125 (26165) | BorutK-73 |
» | Računalnik noče zaspatiOddelek: Pomoč in nasveti | 5809 (5305) | opeter |
» | antivirusOddelek: Pomoč in nasveti | 2377 (1260) | jozerus |
» | Windows xp bluescreenOddelek: Pomoč in nasveti | 2148 (1829) | Duhec |
» | Par problemov z XPjiOddelek: Operacijski sistemi | 2719 (1965) | Mercier |