Forum » Pomoč in nasveti » Crkuje PC - kaj narobe?
Crkuje PC - kaj narobe?
švrk ::
pozdravljeni,
med delom na PC-ju me vrže vn in javi napako:
kaj ga muči oz. kaj je narobe? Sm že dvakrat na frišno formatiral in ni nič bolje.
Hvala in lp
med delom na PC-ju me vrže vn in javi napako:
kaj ga muči oz. kaj je narobe? Sm že dvakrat na frišno formatiral in ni nič bolje.
Hvala in lp
- zavaroval slike: bluefish ()
bluefish ::
http://www.memtest.org/
S strani prenesi ISO ( http://www.memtest.org/download/4.10/me... ), odpakiraj ZIP in datoteko zapeči na CD (priporočam program ImgBurn). Nato ta CD vstavi ob zagonu računalnika in naredi test.
S strani prenesi ISO ( http://www.memtest.org/download/4.10/me... ), odpakiraj ZIP in datoteko zapeči na CD (priporočam program ImgBurn). Nato ta CD vstavi ob zagonu računalnika in naredi test.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
alpha1 ::
Si navijal kaj cpu,ker je ta bsod posledica premajhne voltaže http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=75...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alpha1 ()
nisem nič navijal, je pa res, da je to starejši komp cca 5 let.
AMD Sempron 3100+
1gb ram
geforce 6200
disk maxtor gy120mo
do sedaj sem fural gor xp, zaradi omenjene napake sem naložil win7 in je isto sranje.
bom probal kar je predlagal blueFish
AMD Sempron 3100+
1gb ram
geforce 6200
disk maxtor gy120mo
do sedaj sem fural gor xp, zaradi omenjene napake sem naložil win7 in je isto sranje.
bom probal kar je predlagal blueFish
bluefish ::
Hm, potem pa ostane še disk. Poženi start > run > cmd > chkdsk c: -r . Bo pa nekaj časa mlelo.
Možna je tudi uporaba programa Spinrite.
Možna je tudi uporaba programa Spinrite.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
dzinks63 ::
Glede na starost, dobro prečisti comp, sploh reže na hladilnikih, procesorju, grafični, v napajalniku, chipseti, ... in zamenjaj termalno pasto pod hladinokom na cpu. Z leti se pasta postara, posuši in ne vrši več svoje naloge. poskrbi pa tudi za dobro prezračenost ohišja, po potrebi vgradi kakšen dodaten ventilator za izpihavanje toplega zraka.
Blisk ::
Lahko, da se kaj pregrava. Tako, res najboljše vse posesat in potem probat, ali pa dodaš še kak ventilator. Najlažje preveriš to s PC probe kjer ti meri temperature, pa preveriš.
Mitch ::
Inštaliraj SpeedFan klikni jeziček S.M.A.R.T. in izberi trdi disk ter nato klikni Perform an in-depth online analysis of this hard disk. Poročaj o rezultatih...
računalnik je čist kot solza prah je posesan in spihan s kompresorjem, kišto imam vseskozi odprto, ne opazim kakšnih napihnjenih kondezatorjev, procesor je na dotik hladen oz. topel.
Štos je v tem, da včasih dela cel dan ali več, včasih se mi pa sesuje vsako uro, tako bol na random crkuje. Je pa res, da je kake tri mesece nazaj neki škrtalo in piskalo sm potem se je to samo uštimalo in delovalo normalno do sedaj. Sedaj pa počne to kar sem omenil in nič ne piska ali škrta.
Štos je v tem, da včasih dela cel dan ali več, včasih se mi pa sesuje vsako uro, tako bol na random crkuje. Je pa res, da je kake tri mesece nazaj neki škrtalo in piskalo sm potem se je to samo uštimalo in delovalo normalno do sedaj. Sedaj pa počne to kar sem omenil in nič ne piska ali škrta.
ATRUM ::
Če imaš možnost pogledat v notranjost napajalnika,
v napajalniku imap ena 2 večja kond. in ko jih začne napikovat zna kr zapihat-zasikat- piskat! večkrat in v daljših intervalih potem pa neha in ne deluje več pravilno.
ali ima tvoja geforce 6200 dodatno napajnje 4-6pinsko?
ker če tam ne dobi dovolj moči začne grafična piskat , in možnost tudi da ti aradi tega meče blue scr. ven.
to pomeni spet napajalnik,
Lpozdrav
na teh dveh slikah vidiš kako ima - zgleda dod. napajanje na koncu- zandji strani grafične.
Lpozdrav
v napajalniku imap ena 2 večja kond. in ko jih začne napikovat zna kr zapihat-zasikat- piskat! večkrat in v daljših intervalih potem pa neha in ne deluje več pravilno.
ker če tam ne dobi dovolj moči začne grafična piskat , in možnost tudi da ti aradi tega meče blue scr. ven.
to pomeni spet napajalnik,
Lpozdrav
na teh dveh slikah vidiš kako ima - zgleda dod. napajanje na koncu- zandji strani grafične.
Lpozdrav
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: bluefish ()
seid02
predvidevam, da to pomeni, da je grafična še kam drugam priklopljena in ne samo v navadno agp režo?
moja grafična nima niti dodatnega ventilatorja in je vstavljena v agp režo in noben kabelček je ne povezuje še kam drugam:)
predvidevam, da to pomeni, da je grafična še kam drugam priklopljena in ne samo v navadno agp režo?
moja grafična nima niti dodatnega ventilatorja in je vstavljena v agp režo in noben kabelček je ne povezuje še kam drugam:)
z00s ::
Em, po takmu blue screenu men 7ka v safe modu pokaze kera napaka je in ce to napako skopiras u gugl zves kaj ti je storiti.
lp vsem enotam..
lp vsem enotam..
nič pametnega nisem ugotovil, še vedno nevem kater del je fuč. Nimam pa rezervnih delov, da bi sprobaval. Škoda, ker če bi vedel kaj je fuč bi zamenal in bi bil komp za pisarniško rabo čist ok, neki trogat do serviserjev in plačevat se mi pa ne gre. Ko bi vsaj čist crknil, potem bi posamezne dele iz drugega kompa vstavljal in bi kmalu ugotovil kaj ga muči. Sedaj k crkuje čist random in lahk dela tud dva dni brez da bi crknil, bi pa preveč časa vzelo. Verjetno bom kr neki novega nabavi.
daj razšravfaj napajalnik in samo od daleč poglej kond. tavelike .
ne jih pa šlatat :)
aja , a si morda menjaval kaj procesor pred kratkim ?
ne jih pa šlatat :)
aja , a si morda menjaval kaj procesor pred kratkim ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ATRUM ()
sm malo razšraufal in ne vidim nobene posebnosti:)
procesor nisem menjaval sta bila pa napajalnik in grafična menjana pred cca 2 letoma. Grafična geforce 6600GT al kaj je bil se mi je pregrel, tista pasta na procesorju je šla potem sem pa tega cenenega nabavil 6200 sm tolk da dela komp. Škoda k mi un SpeedFan noče diska zaznat, da bi ga testiral.
mah sej np, bom novo mašino nabavil. Sem mislil, da se da tako iz napake, ki jo javi win razbrat katera komponenta je fuč.
lp
procesor nisem menjaval sta bila pa napajalnik in grafična menjana pred cca 2 letoma. Grafična geforce 6600GT al kaj je bil se mi je pregrel, tista pasta na procesorju je šla potem sem pa tega cenenega nabavil 6200 sm tolk da dela komp. Škoda k mi un SpeedFan noče diska zaznat, da bi ga testiral.
mah sej np, bom novo mašino nabavil. Sem mislil, da se da tako iz napake, ki jo javi win razbrat katera komponenta je fuč.
lp
če si menjaval proc,
je možnost da sta dva -3 pina zvita in sicer na vrhnji vrstici proti napajalniku sredinski.poglej meni je tako blo proc dela ampak kar naenkrat se mu sfuzla.
je možnost da sta dva -3 pina zvita in sicer na vrhnji vrstici proti napajalniku sredinski.poglej meni je tako blo proc dela ampak kar naenkrat se mu sfuzla.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pc v okvariOddelek: Pomoč in nasveti | 2520 (1840) | Brane22 |
» | Pregret procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 951 (820) | ATRUM |
» | računalnik se sam restartaOddelek: Pomoč in nasveti | 2233 (1938) | kodsousage |
» | Čudna stvar PO enem dnevu NA NOVO INŠTALERANIH WINSOV( NTRLD is missing)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1186 (1186) | Djz3l3 |
» | Racunalnik zamrzne pri igranju iger???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1404 (1213) | rok-tocak |