Forum » Pomoč in nasveti » polita tipkovnica
polita tipkovnica
kovo ::
Pozdravljeni!
Imam problem glede polite tipkovnice. V soboto so mi kolegi s plasnetko vode pošpricali tipkovnico na prenosnem računalniku (Lenovo IdeaPad U160). Tipkovnico sem hitro obrisal in normalno pisal naprej (ni bila poplava, tako da sem mislil da bo vse vredu in računalnika nisem ugasnil). Čez tri ure je ob ponovnem zagonu še deloval normalno, zjutraj pa ne več. Vse tipke zaznava, vendar ob pritisku na ene par tipk mi namesto ene črke vrže 3 (pritisnem "p" in mi vrže š*/', ali pa "h" in vrže 6zh).
Zanima me ali naj počakam, da se tipkovnica dokončno posuši, ali ga naj kar nesem na servis in o kakšni vsoti popravila je tukaj govora (če ne bodo prijazni in ne bodo želeli uveljavljati garancije) :)
Hvala, lp
Imam problem glede polite tipkovnice. V soboto so mi kolegi s plasnetko vode pošpricali tipkovnico na prenosnem računalniku (Lenovo IdeaPad U160). Tipkovnico sem hitro obrisal in normalno pisal naprej (ni bila poplava, tako da sem mislil da bo vse vredu in računalnika nisem ugasnil). Čez tri ure je ob ponovnem zagonu še deloval normalno, zjutraj pa ne več. Vse tipke zaznava, vendar ob pritisku na ene par tipk mi namesto ene črke vrže 3 (pritisnem "p" in mi vrže š*/', ali pa "h" in vrže 6zh).
Zanima me ali naj počakam, da se tipkovnica dokončno posuši, ali ga naj kar nesem na servis in o kakšni vsoti popravila je tukaj govora (če ne bodo prijazni in ne bodo želeli uveljavljati garancije) :)
Hvala, lp
- predlagal izbris: DragonHeart ()
DragonHeart ::
Zanima me ali naj počakam, da se tipkovnica dokončno posuši, ali ga naj kar nesem na servis in o kakšni vsoti popravila je tukaj govora (če ne bodo prijazni in ne
Hvala, lp
oprosti najprej, da sem kliknil predlagaj izbris. Hotem sem klikniti citiraj. Slotech pa ima tako lepo narejeno da če enkrat klikneš tisto reč, je ne moreš preklicati.
ontopic: počakaj da se posuši (do jutri zjutraj bo že suha), potem pa testiraj če dela normalno. Če ne bo, nesi na servis.
Sicer pa škoda da nisi posušil tipkovnice do konca, saj sem prepričan da potem ne bi imel nikakršnih težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DragonHeart ()
Zheegec ::
Vzemi jo ven in fajn pobriši.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Ja, nisem vedel kakšna je procedura pri tem :/
drugače se mi je pa polila v soboto..in do danes bi se že moralo posušiti, ne?
drugače se mi je pa polila v soboto..in do danes bi se že moralo posušiti, ne?
ah, ja, danes bi morala biti suha.
Če znaš, bi bilo res dobro če jo vzameš ven in pobrišeš, morda bo potem delovala normalno, če pa neznaš pa nesi na servis, da ne uničiš nečesa.
Glede cene pa bo najbolje da prašaš na servisu koliko bodo računali za delo. Sklepam da strošek ne bo majhen.
But hey, če so ti prijatelji to reč polili, naj vsak plača del stroška popravila...
Če znaš, bi bilo res dobro če jo vzameš ven in pobrišeš, morda bo potem delovala normalno, če pa neznaš pa nesi na servis, da ne uničiš nečesa.
Glede cene pa bo najbolje da prašaš na servisu koliko bodo računali za delo. Sklepam da strošek ne bo majhen.
But hey, če so ti prijatelji to reč polili, naj vsak plača del stroška popravila...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DragonHeart ()
Ja, jim mam namen omenit...je blo pa res po nesreči :)
Tudi če je strošek tam do 100eur, samo da se popravi.
Mogoče veš, ali je pri mojem modelu tipkovnica del matične, ali je tko posebi, da se da samo tipkovnica zamenjat, če bi bilo to potrebno seveda. (nisem dlih vešč v teh računalniških zadevah, vem samo da mi je cimer zadnjič neki o tem razlagu)
Tudi če je strošek tam do 100eur, samo da se popravi.
Mogoče veš, ali je pri mojem modelu tipkovnica del matične, ali je tko posebi, da se da samo tipkovnica zamenjat, če bi bilo to potrebno seveda. (nisem dlih vešč v teh računalniških zadevah, vem samo da mi je cimer zadnjič neki o tem razlagu)
Ponavadi je tipkovnica posebej. Ne servisiram prenosnikov, tako da tega pa res nevem:) Vem le da še nisem videl prenosnika, kjer bi bila tipkovnica del matične (v bistvu se mi to zdi povsem nesmiselno).
Invictus ::
Nova tipkovnica za Lenovo prenosnike običajno stane nekje okoli 50 EUR.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
MasterKiD ::
Nič ne bo pomagalo, če počakaš da se posuši. Enostavno na servis in nabavit drugo. Nič ne bo..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik polit z kavoOddelek: Pomoč in nasveti | 3922 (3070) | Limona |
» | Polit prenosnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16851 (14094) | _koki_ |
» | prenosnik,ni moj polit sok.. NUNJOOddelek: Pomoč in nasveti | 5087 (4668) | Tilen |
» | čiščenje tipkovnice prenosnikaOddelek: Strojna oprema | 2942 (2873) | tomaz- |
» | Polil ledeni čaj po tipkovnci od notebookaOddelek: Strojna oprema | 1760 (1506) | opeter |