Forum » Zvok in slika » Snemanje zvoka z zunanjih virov
Snemanje zvoka z zunanjih virov
BoGo ::
Pozdravljeni!
Imam naslednji problem: Moral bi posneti nekaj starih plošč na CD. Doma imam star stolp z gramofonom. Sedaj me pa zanima, kaj vse bi rabil za kablov in pa za programske opreme, da bi se to dalo izvesti? Dobro, program za snemanje na CD ze itak imam. A se da povezat npr. na stolpu izhod za slusalke in pa na racunalniku vhod za mikrofon ali pa je treba povezat na "line"? A ima kdo izkusnje s tem in mi lahko pomaga?
V glavnem: kako spraviti iz LP v .WAV
Imam naslednji problem: Moral bi posneti nekaj starih plošč na CD. Doma imam star stolp z gramofonom. Sedaj me pa zanima, kaj vse bi rabil za kablov in pa za programske opreme, da bi se to dalo izvesti? Dobro, program za snemanje na CD ze itak imam. A se da povezat npr. na stolpu izhod za slusalke in pa na racunalniku vhod za mikrofon ali pa je treba povezat na "line"? A ima kdo izkusnje s tem in mi lahko pomaga?
V glavnem: kako spraviti iz LP v .WAV
Aspirinix ::
Najboljše je, če povežeš out na stolpu z line-in na zvočni kartici. NAto v nastavitvah glasnosti izbereš Možnosti->Lastnosti->Snemanje->Obkljukaj Line->V redu. Dobiš nadzorni pult za snemanje in obkljukaš Line kot izbrani vhod. Nato zapreš nastavitev glasnosti. Odpreš program za snemanje zvoka in pričneš s snemanjem. Priporočam pa še eno čiščenje šumov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3.5mm -> toslinkOddelek: Zvok in slika | 6643 (5213) | Mavrik |
» | Prosim za hitro pomoč pri prenosniku in mikrofonu !!!Oddelek: Zvok in slika | 3491 (2774) | soklic |
» | Posneti musko(mp3) na kasetoOddelek: Zvok in slika | 2052 (1970) | cekr |
» | Slika z web kamere na internetni straniOddelek: Izdelava spletišč | 1766 (668) | BluPhenix |
» | Povezava stolp - Sound blasterOddelek: Pomoč in nasveti | 1191 (923) | gumby |