» »

Posneti musko(mp3) na kaseto

Posneti musko(mp3) na kaseto

primzx ::

A se to sploh da? Js mam doma en tape recorder, ki sicer lahko iz kasete prenesem musko na komp. Zanima me kaj je potrebno da se zgodi ravno obratno?:\

Ma 1×vhod za snemanje,in 1×izhod za predvajanje. Zravenj ima pa še vhod in izhod za "control" in CD-DECK-SYNHRO, če kj pomaga. :\

Kakorkoli že, rad bi dobil musko iz kompa na navadno kaseto. A more bit kakšn posebn format, preden se to sploh posname na kaseto? Mp3 najbrz ne bi šel. Kakšen wma pa najbrz bi??8-O

Lep pozdrav, :D

bluefish ::

na kaseto ne moreš kar posneti komada v njegovem formatu, saj je zapis popolnoma drugačen (sicer še zmeraj iz enic in nul). Moral boš uporabiti kakšen namenski rekorder. Ena možna rešitev je tudi, da glasbo najprej posnameš na CD, jo vstaviš v radiostolp in potem tam stvar posnameš na kaseto preko kasetofona.

Sicer pa sem kakšenga pol leta nazaj videl enoto, ki jo vsatviš v prosto 5,25" režo in na njej lahko predvajaš kasete oz. jih tudi snemaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Tac20 ::

Bluefish kaj?

primzx: če imaš na voljo kakšen stolp ki ima kasetar ali kaj podobnega, priklopi stolp na računalnik da boš slišal musko čez zvočnike (line out iz kartice v line in na stolpu oz. aux al kaj je) ter samo dej noter kaseto in stisni record da se snema, seveda upam pa da ne misls mp3 shraniti v mp3 obliki na kaseto ampak samo glasbo ki jo imas na racunalniku želis poslusati na kaseti v avtu oz. nekaj takega. V tem primeru ti je bluefish odgovoril pravilno...

Alexius Heristalski ::

Moral boš uporabiti kakšen namenski rekorder. Ena možna rešitev je tudi, da glasbo najprej posnameš na CD, jo vstaviš v radiostolp in potem tam stvar posnameš na kaseto preko kasetofona.

Ajoj, kakšno kompliciranje! Kaj je bolj enostavno kot to, da primzx tape recorderjev vhod za snemanje priklopi na izhod zvočne kartice, da not prazno kaseto, začne snemanje in na računalniku z Winampom zavrti glasbo?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

bluefish ::

je enostavneje :D .

zcetrt ::

Kasetar ne piše ničel in enic... Le Commodore jih je tako interpretiral :)


edit: Posnetek je analogen, saj na pisalno glavo pride analogen zvočni signal, ki nato magnetizira trak. Bralna glava to magnetizacijo nato pretvori nazaj v analogni zvočni signal. Kasete za prve hišne računalnike pa so glede na frekvenco posneteka zvoka v določenem trenutku le-to interpretirale kot 0 oz. 1. Podobno, kot 56k modem, ki je prikljopljen na analogno telefonsko linijo. Minidisk, po drugi strani, pa je vseboval digitalni zapis zvoka na magnetnem mediju.


Torej, dobi ustrezen kabel, ki ga nato vtakneš v računalnik tja, kjer imaš zdaj zvočnike in v radio, kjer piše INPUT oz. idealneje Line In posebej levi in desni kanal. Preveri, če je input stereo. Pazi, da ne boš iz računalnika spustil previsokega signala (zmanjšaj glasnost v windows mixerju ali v winampu). Radio ima lahko vhod ojačan (če je za mikrofon) ali pa ne. Če pa ima vhod za gramofon (phono), potem pa je ojačenje sploh ogromno in ne priklapljaj noter nič, če ti je radia kaj škoda.
4.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zcetrt ()

primzx ::

Okei, mislm d sm dojev:\ . Bom probal. Hvala za odgovore vsem.

lp, primzx:D

cekr ::

Je pa še ena boljša rešitev, da ti ne bodo trpele ušesa. Za kupit se dobi posebno kaseto s kablom, ki ga vklopiš v recimo MP3 predvajalnik. Kaseto daš v kasetofon in vse poženeš. Tako ti ni potrebno snemanje.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje audio kaset v 2019

Oddelek: Pomoč in nasveti
242730 (1883) Han
»

Svoja glasba na avtoradiju na kaseto, kako?

Oddelek: Zvok in slika
243780 (3309) Hayabusa
»

Commodore 64 - Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
284070 (2946) bezerk
»

Vaše najljubše Commodore64 igre (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
665257 (5257) El Nino
»

Več vprašanj!

Oddelek: Zvok in slika
5754 (663) jRk0

Več podobnih tem