Forum » Pomoč in nasveti » HDD v drug PC
HDD v drug PC
Heisenberg ::
Zanima me ali je mozno prenesti trdi disk iz enega PCja v drugega - seveda ima drugi povsem drugačne specifikacije...prenos ne mislil samo hardware, bolj me zanima kako je z Windowsi 7!
Kaj v novem Pcju se mi ne zazenejo - pri zagonu pride do blue screena in potem restart! Probal sem vse variante (safe mode ipd...)
Torej kako prelisiciti Windowse da bodo delali brez da bi jih moral ponovno nalagati - sicer to ni problem problem je en specificen program, za katerega nimam instalacijskega CDja...
ideje?
hvala!
Kaj v novem Pcju se mi ne zazenejo - pri zagonu pride do blue screena in potem restart! Probal sem vse variante (safe mode ipd...)
Torej kako prelisiciti Windowse da bodo delali brez da bi jih moral ponovno nalagati - sicer to ni problem problem je en specificen program, za katerega nimam instalacijskega CDja...
ideje?
hvala!
shadeX ::
Zanima me ali je mozno prenesti trdi disk iz enega PCja v drugega - seveda ima drugi povsem drugačne specifikacije...prenos ne mislil samo hardware, bolj me zanima kako je z Windowsi 7!
To je brezpredmetno, ker nisem razumel kaj hočeš povedati.
To pove vse.
ideja1:
priklopiš ta hdd na tisti pc, kot drugi disk ter v windowsh preneseš program iz željenega diska na disk od windowsev?
ideja2:
če nimaš windowsev potegni dol Slax OS ter ga prenesi na USB ključek, ter bootaj OS iz njega. Ko si v Slaxu, samo preneseš željeno datoteko iz diska na ključek.
ja malce sem bil nerazumljiv :)
torej ideja je iz PCja1 v PC2 z drugo konfiguracijo brez ponovne namestitve Win7 !?
Problem je da je dotični program registriran v registru windowsev in ne deluje samostojno - ne deluje samo Copy/Paste ampak je potrebna instalacija!
torej ideja je iz PCja1 v PC2 z drugo konfiguracijo brez ponovne namestitve Win7 !?
Problem je da je dotični program registriran v registru windowsev in ne deluje samostojno - ne deluje samo Copy/Paste ampak je potrebna instalacija!
gendale ::
preden daš iz pc1 v pc2 pobriši vse gonilnike v device managerju, ugasni pc, prestavi disk v pc2 in upaj na najboljše
nekje na enem forumu obstaja še bolj podrobno napisano, ampak ne vem več kje... arstechnica mogoce
nekje na enem forumu obstaja še bolj podrobno napisano, ampak ne vem več kje... arstechnica mogoce
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
hvala obema za komentar bom progal tole http://www.sevenforums.com/tutorials/13...
v bistvu je to kar si predlagal gendale..zaenkrat hvala v kolikor se zatakne se pa slisimo :)
p.s.
saj ne bi tukaj smetil če bi v googlu vedel kako iskati ta problem :)
v bistvu je to kar si predlagal gendale..zaenkrat hvala v kolikor se zatakne se pa slisimo :)
p.s.
saj ne bi tukaj smetil če bi v googlu vedel kako iskati ta problem :)
Tole mi žal ni uspelo, ustavi se ko javi napako pri nameščanju,...
zgleda sedaj ni druge kot da na novo nalozim Win7.....
me pa zanima ali lahko nekako registriram program ročno v Windowsih ?
Recimo da bi kopiral star folder Windows nad novega, ali bi s tem sploh kaj dosegel?
Upam, da se razumemo ..... primer: imam nameščen Photoshop a nimam instalcijskega CDja...zato na novi instalaciji Windowsov ne morem samo kopirati folder z Photoshopom ampak ga moram Instalirati v Windowse....ali se da to narediti ročno ? Kako?
zgleda sedaj ni druge kot da na novo nalozim Win7.....
me pa zanima ali lahko nekako registriram program ročno v Windowsih ?
Recimo da bi kopiral star folder Windows nad novega, ali bi s tem sploh kaj dosegel?
Upam, da se razumemo ..... primer: imam nameščen Photoshop a nimam instalcijskega CDja...zato na novi instalaciji Windowsov ne morem samo kopirati folder z Photoshopom ampak ga moram Instalirati v Windowse....ali se da to narediti ročno ? Kako?
DragonHeart ::
če si program kupil, se da brez problema rešiti tak problem. Če pa nisi, pa kakor vem na tem forumu ni dovoljeno ljudi učiti piratiziranja in crackanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DragonHeart ()
stock ::
Sej je človek samo uprašal če se da brez inštalacije, kdaj se kak CD tudi izgubi kljub temu da kupiš original!
In ja, dalo bi se če bi vse prenesel tako kot treba, pa kake "save file" ki so drugje itd..
Bi pa tudi winse lahko prenesel če bi naredil tako kot treba, torej počistil driverje itd.
In ja, dalo bi se če bi vse prenesel tako kot treba, pa kake "save file" ki so drugje itd..
Bi pa tudi winse lahko prenesel če bi naredil tako kot treba, torej počistil driverje itd.
prosim ne mi o piratiziranju, to nima veze s tem!
Program je moj v lasti a nimam instalacijskega CDja...enako bi bilo tudi vprašanje lahko zastavljeno kako obdrzati Windowse ko menjaš ploščo in procesor brez da bi rabil ponovno nalagati vse...
Program je moj v lasti a nimam instalacijskega CDja...enako bi bilo tudi vprašanje lahko zastavljeno kako obdrzati Windowse ko menjaš ploščo in procesor brez da bi rabil ponovno nalagati vse...
DragonHeart ::
če nima cdja to nima niti najmajše veze saj lahko brez problema program naložiš iz partisa in uporabiš serial code, ki ga upam da imaš.
Windowse moraš po menjavi matične formatirati, drugače boš imel probleme z gonilniki in se:
a.) sistem ne bo zagnal
b.) sistem se bo zagnal vendar boš stalno dobival BSOD
Sicer lahko tudi pobrišeš vse gonilnike vendar je bistveno lažje in absolutno hitreje na novo formatirati sistem.
Windowse moraš po menjavi matične formatirati, drugače boš imel probleme z gonilniki in se:
a.) sistem ne bo zagnal
b.) sistem se bo zagnal vendar boš stalno dobival BSOD
Sicer lahko tudi pobrišeš vse gonilnike vendar je bistveno lažje in absolutno hitreje na novo formatirati sistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DragonHeart ()
vem da je to najlazje samo gre se za specificen program, ki ni nikjer dostopen kot toreent ali kako drugace je bolj privat a zal nimam instalacije več zanj...
nič bom na novo instaliral winze pa probal nekaj zmučkat....hvala za enkrat ce pa ima kdo še kako idejo kako vnesti program v register pa prosim za pomoč!
nič bom na novo instaliral winze pa probal nekaj zmučkat....hvala za enkrat ce pa ima kdo še kako idejo kako vnesti program v register pa prosim za pomoč!
mgermo ::
Acronis - Restore to dissimilar system ali podobni programi. Nimam osebnih izkušenj, ampak bom v podobni situaciji čez 2 tedna, ko bom skušal sistem prenesti na drug comp.
kmetek ::
hej conqueror: tam kjer omenja acronis recimo drivers, tam daš .exe driverje ali kako? nič specifičnega ni omenjeno.....verjetno samo skopiraš s cdja od novih komponent v mapo pa acronis ostalo uredi? hehe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prosim pomoč WIN XP (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4484 (2872) | staher |
» | Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosuOddelek: Operacijski sistemi | 3214 (2191) | Gutjerez |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4690 (3820) | solatko |
» | [Linux] - kernel2.6.0 + Slackware + moja glupost! Na pomoc!Oddelek: Operacijski sistemi | 1837 (1737) | CCfly |
» | win xp bootanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1217 (1056) | usb2.0 |