» »

maček in višina

maček in višina

Ramon dekers ::

Zanima me kolikšna je možnost da si maček zlomi ali izpahne kaj če pade iz 5 ali 6 metrov. Kolikor sem bral se v zraku preobne tako da pade s tacami na tla. Pa brez trollov in neumnosti.
  • zaklenil: bluefish ()

Avenger ::

Odvisno od okoliščin. Ni vseeno ali dobesedno pade, ali se sam odloči skočiti, ali je podlaga trda ali mehka, ali je podlaga ravna ali poševna...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Eh ne če povem po pravici se je pes zakadil za mačkom, ta je splezal na drevo in kasneje "padel" na površino (grob pesek), vendar kolikor sem opazoval situacijo je pristal na tacah, tako da je le ta, kasneje počasi (upam, da zaradi utrujenosti) odšel dalje. Me pa sedaj skrbi, da si ni kaj polomil.

Ales ::

Je možno, da se je poškodoval. O padajočih mačkah in njihovi sposobnosti zmanjševanja hitrosti v zraku, obračanja na noge ter varnega pristajanja obstaja kar nekaj teorij, poglej si malo članke na Wikipediji za začetek...

DragonHeart ::

mislim da polomil si ni ničesar, je pa možno da je dobil kak udarec ali pa morda zvin. Težko je reči.

Najbolje da si pozoren in ga opazuješ naslednjič ko ga boš videl, drugega ti res ne morem reči. Razlika je ali maček namerno skoči iz take višine ali pa pade.. sicer se v vsakem primeru obrne na tace vendar je razlika kako pade na tla..

oo7 ::

Mačka lahko primeš za tace s hrbtom proti tlom in ga dvigneš pol metra od tal in spustiš in bo vedno pristal na tacah.Maček se bo vedno pristal na tacah,samo,da ima dovolj časa se za obrnit.Koliko visoko lahko pade maček je čist odvisno in različno je pa res,da je maček ena najbolj trdoživih živali se pravi,da res drži,da ima 9 življenj.

Ramon dekers je izjavil:

Eh ne če povem po pravici se je pes zakadil za mačkom, ta je splezal na drevo in kasneje "padel" na površino (grob pesek), vendar kolikor sem opazoval situacijo je pristal na tacah, tako da je le ta, kasneje počasi (upam, da zaradi utrujenosti) odšel dalje. Me pa sedaj skrbi, da si ni kaj polomil.

To se je pa zgodilo tudi z našim psom okoli 15 let nazaj.Ko je naš pes videl mačka in se je pognal za njim in skočil dol čez škrapo 2 metra globoko in tekel za mačkom še okoli 40 metrov potem se je pa ustavil in začel šepati.Poškodoval si je hrbtenico 2 meseca smo ga vozili k veterinarju po razne inekcije in potem je rekel veterinar,da je brez veze,da se samo matra.Potem smo ga ustrelili.Bil je pa lovski pes istrijanski gonič.

norcuron ::

Najprej smo se sekirali, ko je mačka ušla na streho skozi strešno okno, potem je blo vse narobe, ko je enkrat izvedla bungie jump iz 3. štuka, seveda brez špage v sadovnjak, zdaj pa sploh noben ne trzne več, ko sedimo na balkonu in vsake toliko časa prileti mimo s strehe kosmata krogla. Če ji ne bi pasalo se dol metat, verjetno tega ne bi počela :D
Great are mysteries of the mind ... or not?

šernk ::

mačka se lahko sicer poškoduje če nepričakovano pade iz višine, vendar je zato malo možnosti, ponavadi mora že poletet na način, da ji ne omogoča obračanja, saj kot vsi pravite se zna v zraku obrnit. naš je ene parkrat sicer pošteno zgrmel iz latnika, ko je hotel priti dol pa ga je po poti obrnilo, takrat se mu je sicer redko uspelo obrnit v zraku.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

borges ::

Pri nas imamo tri mačke, ki živijo zunaj. No, letos sta si že dva poškodovala prednjo taco. En si je poškodoval ramo - je šepal, veterinar ga je pogledal in naročil počitek in po slabih treh tednih hišne nege (zaprt v hiši) je bil spet OK. Drugi pa si je poškodoval zapestje na taci in dva tedna sploh ni stopil na tačko. Veterinar mu je slikal tačko in rekel, da ni nič zlomljeno in da naj počiva. Po kakšnem tednu je en dan malo šepal, potem pa spet en teden ni stopil na tačko. Spet smo ga peljali k veterinarju (bil je drugi), ki ga je še enkrat pregledal, mu tačko povil in imobiliziral in dal ena protibolečinska in protivnetna zdravila. Seveda je šel povoj še isti dan dol ... Po enem tednu zdravil, pa je maček počasi začel spet obremenjevati tačko in sedaj je že skoraj v redu.

Kaj sta mačka delala, ne vem ... Veterinar pa je rekel, da se zna zgoditi, da se pri kakšnem skoku/padcu nategnejo oz. potrgajo vezi. In da je včasih lahko tako hudo, da se nikoli več ne popravi.

connel ::

Meni je enkrat mačka na balkonu zlezla na nosilec za rože, širok kake 2cm (me je videla spodaj), se hotela obrnit, zmanjkalo prostora in je padla dol, višina kakih 7 metrov, najprej na plastični lonec za rože in kasneje na škarpo. Zgledal je pa tko, če odmisliš padec, da pleza po škarpi navzgor. No potem jo je pa ucvrla malo naokrog, sem jo komaj ujel :)) Rezultat, počen lonec, prilično prestrašena mačka in to je to. Preživela brez problema.

zenith1 ::

Naša mačka je pred leti tudi padla z balkona, drugi štuk, verjetno ji je spodrsnilo. Mal je bila zmedena kakšen dan, ker se je verjetno udarila v glavo pri pristanku. Drugače pa je preživela :D

oo7 je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

To se je pa zgodilo tudi z našim psom okoli 15 let nazaj.Ko je naš pes videl mačka in se je pognal za njim in skočil dol čez škrapo 2 metra globoko in tekel za mačkom še okoli 40 metrov potem se je pa ustavil in začel šepati.Poškodoval si je hrbtenico 2 meseca smo ga vozili k veterinarju po razne inekcije in potem je rekel veterinar,da je brez veze,da se samo matra.Potem smo ga ustrelili.Bil je pa lovski pes istrijanski gonič.

Identičen dogodek. Potem ko je maček že pristal na tleh je moral pes še enkrat za njim (ja ni bilo dovolj da ga je spravil že na drevo, in padec), ta je sicer bežal, počasneje, nato je splezal na drugo drevo. Res je da je lahko tekel in plezal, vendar to lahko dela kljub zvinu in zlomu zaradi adrenalina. No ja, ta sigurno ne bo preživel če si je izpahnil kaj, saj gre za dobesedno divjega mačka v gozdu ki se preživlja z miši, ja tega je ogromno tukaj, in divji mački niso redkost.

zenith1 je izjavil:

Naša mačka je pred leti tudi padla z balkona, drugi štuk, verjetno ji je spodrsnilo. Mal je bila zmedena kakšen dan, ker se je verjetno udarila v glavo pri pristanku. Drugače pa je preživela :D

Ta je dobra, pri pristanku se je udarila v glavo...

Zgodovina sprememb…

ssokec ::

naša mačka je preživela skok-padec iz četrtega nadstropja (cca 11 -12 metrov na zelenico)
en dan smo jo iskali okoli bloka, skrivala se je pod našim avtom čist divja oziroma potem pa je še dva dni počivala za sedežno v dnevni sobi sedaj pa je OK.
LP!

stock ::

Če bi se našel kak fizolof bi lahko zračunal glede na pospešek in maso, v kolikem času doseže maksimalno hitrost, tako bi dobili rezultat od katere višine naprej pada z enako hitrostjo torej padec ni hijši..

Malo na pamet, človek nekje iz 75m dobi max hitrost torej, če se vrže iz 15 nadstropja ali z letala je padec enako hud xD

marvin42 ::

15. nadstropje je 75m visoko? Precej velika višina etaže. Drugače pa to seveda drži, vseeno je ali padeš iz aviona ali pa z zelo visoke stolpnice.
Mostly Harmless

bosmla ::

Verjetno "imam" najvecjo visino: gasilci so resevali macko ki se je zapletla v zice na vrhu cca 15m zgrabe. Gasilec je macko resil in jo drzal potem pa so platformo (nekaj taksnega kot imajo komunalci za zastave obesat samo vecja) morali se dvignit v zrak, da so jo lahko zavrteli. Na skoraj iztegnjeni visini (max 25m) se je macka resila gasilca in skocila - pristala je na neki zaplati trave z izpahnjeno prvo taco v kolku. Ko sem odhajal iz tistih krajev sem jo sel obiskat in je popolnoma normalno hodila.

detroit ::

moja punca ma mačka ki je skočil iz 4štuka na beton in ni bil poškodovan (razen mentalno, kar je že od prej in ne posledica padca:), povem lahko še da gre za izjemno čokatega mačka ki še ni videl drevesa ali kaj
Skero

uf hvala, bom lažje spal, sploh ker je ta žival dejansko koristna v naravi.

DimmniBurek ::

Youtube obrat mačke
It's fluffy!8-)

Če kdo najde en drug video, ki prou kaže kosti in notranjost mačke (animacija) kak mehanizem ima za se obrnit in za pristat (kako pokrči tace in kako ima "vpeto" mišico) naj ga prilima, fun stuff! :)
There Is No Stronger Drug Than Reality

Evo muc pade z drevesa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

JanK ::

Damn slo-tech in YouTube!

Entering youtube. Going into cat videos. Watching 2-3 videos.
-Ok, maybe just one more, one more...
2 hours later.
-One more, only one more...
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Nagi Bator ::

Nasa prejsnja macka je padla z balkona s cetrtega stoka na asfalt. Ni ji bilo nic.
Sem pa enkrat slisal za en krut "znanstven" poskus, ko so metali macke z neverjetnih visin.

DimmniBurek ::

JanK je izjavil:

Damn slo-tech in YouTube!

Entering youtube. Going into cat videos. Watching 2-3 videos.
-Ok, maybe just one more, one more...
2 hours later.
-One more, only one more...

Sorry :D
Youtube cats so zasvojljive. Priporočam mačko Maru :) Ampak, ti že zdej povem, da boš gledal še par ur :))
There Is No Stronger Drug Than Reality

Relanium ::

Mačke so res neverjetna bitja.
Naš je bil že dvakrat povožen, mal repa mu že manjka ampak je še kr čist ok.
Sam se je preselil k sosedom zdaj

gendale ::

moja je, ko je bla stara par mescev, padla z balkona v 4. nadstropju na asfalt

na srečo smo jo hitro našli

zlomljeno je imela zadnjo tačko na eni in komolc na drugi strani + nevrološke težave (epileptični napadi, slepota) dan po padcu (predvidevajo da so ji otekli možgani zaradi padca, čeprav nekih trdnih dokazov ni blo)

nevrološke težave so čisto izginile v parih dneh

zadnja tačka se je sama hitro zacelila brez zdravljenja

za komolc je pa rabila par operacij, da so ji ga zrihtali

rekli so da tačka z zlomljenim komolcem verjetno ne bo nikoli čisto ok in bo na njo verjetno malo šepala

ampak na srečo se ji je vse super pozdravilo in lahko sedaj čisto normalno teče/skače/koplje/whatever mačke delajo:D
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

zuz3k ::

kot zanimivost

od sosede maček je padel iz 5 nadstropja (pritličje + 5 štuk) skozi okno na
manjše drevo z par vejami, nič mu ni bilo
Life is a psychological game.

gregor_m ::

Ja mačke imajo izjemne sposobnosti koordinacije vse dokler jih ne izpostaviš breztežnosti :)

Kako mačka preživi padec z višine?

http://www.aler.si/novice-in-nasveti/ka...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Nagi Bator ::

Ma, danes sem zagonil vsaj 2 uri na youtube zarad te teme ;((

korenje3 ::

Ramon dekers je izjavil:

Zanima me kolikšna je možnost da si maček zlomi ali izpahne kaj če pade iz 5 ali 6 metrov. Kolikor sem bral se v zraku preobne tako da pade s tacami na tla. Pa brez trollov in neumnosti.

ko sem bil mlad, je kolega vrgu mačka iz 1. nadstropja (cca 4m višine), da bi dokazal, da se maček vedno postavi na noge :p

no maček se je postavil na noge in je preživel :p

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova mačka :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5513122 (10543) harmony
»

Mačke, tiste kosmate (strani: 1 2 3 )

13224514 (20020) Kenpachi
»

Treniranje mačke

4911995 (9965) reeves
»

Ljubitelji mačk - nekaj vprašanj (strani: 1 2 3 4 )

18056883 (34851) Kamran
»

kje spi vaša mačka? (strani: 1 2 )

6619579 (16642) gendale

Več podobnih tem