Forum » Strojna oprema » koliksna je LCD zivljenjska doba glede na mrtve pike oz. koliko pik je se sprejemljivih?
koliksna je LCD zivljenjska doba glede na mrtve pike oz. koliko pik je se sprejemljivih?
duodot ::
A mi kdo lahko pove koliksno zivljenjsko dobo imajo LCD zasloni? S tem, mislim predvsem na mrtve pike. V koliksni kolicini jih lahko uporabnik pricakuje in po koliksnem casu uporabe oz. neuporabe? In pri katerih podjetjih se pojavljajo najmanj oz. uporabniki naj ne bi imeli problemov z uveljavitvijo garancije, ce bi vseeno prislo do prevec mrtvih pik na zaslonu?Zanima me se pri koliko mrtvih pikah postane vse skupaj motece?
duodot ::
veliko URL-jev sem ze dobil, vendar jst sprasujem vas, tiste na forumu, ki LCD-je imate, saj je uporaba cisto nekaj drugega kot pisarije, strokovne ali nestrokovne...
A je ze imel kdo resnicno preblem z mrtvimi pikami? In celo ni mogel po garancijo?
A je ze imel kdo resnicno preblem z mrtvimi pikami? In celo ni mogel po garancijo?
knibl ::
Prijatelju se je po enem tednu uporabe dig. fotoaparata na LCD zaslonu pojavila 1 mrtva pika. Za uveljavljanje garancije je menda 1 pika premalo (tako so mu tam povedali). Ima pa nikon fotoaparat.
dizel ::
duodot: kolk sem jst slišal garancijo lahko uveljavljaš, če maš določen procent mrtvih pik, to naj bi blo tam okol 10 do 12 mrtvih pik. Ponavadi se pojavijo takoj ko je nov oziroma po par dneh delovanja od takrat naprej pa nič več (to sem opazil pri večini LCDjih). Jst sem mal nazaj kupu 15 col LCD in takoj ko sem ga prižgal sem opazil en deaddot (povsem nemotečo), to je pa tud vse od takrat naprej. Eno leto garancije imajo itak vse komponente, pri LCDjih pa naj bi backlight zdržal 20.000 ur (okol pet let pri 10urni uporabi dnevno), za garancijo na mrtve pike pa ne vem. Ampak jst mislm, da je tko kot pri umetnih diamantih za visokotlačne šobe, če je zanič se razleti ob prvi uporabi, če je dober dela večno.
Najboljši so že padli mi pa se pogumno spotikamo naprej!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dizel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri soliden UPSOddelek: Kaj kupiti | 3059 (2105) | link_up |
» | nov monitor..Oddelek: Kaj kupiti | 2038 (1519) | Kriko |
» | Samsung 193P ALI Samsung 193P+ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9828 (6524) | Person |
» | Comtron ne da reklamacije na en mrtvi pikselOddelek: Loža | 4375 (2849) | kuglvinkl |
» | Nakup novega monitorja LDC oz. CRTOddelek: Kaj kupiti | 1199 (1031) | _WilL_ |