» »

Prepis avtomobila

Prepis avtomobila

Ashrack ::

Tašča kupuje nov avto. Tako da jaz dobim njenega sedanjega mojega trenutnega moram pa prodati. Kakšen je postopek da se vse to uredi?
....
  • polepsal: Mavrik ()

balocom ::

Ashrack je izjavil:

Tašča kupuje nov avto. Tako da jaz dobim njenega sedanjega mojega trenutnega moram pa prodati. Kakšen je postopek da se vse to uredi?

Greš na amzs ali na UE ali pa ne kako pooblaščeno organizacijo, kjer delajo sicer tehnične preglede ter rečeš osebku za šalterjem da hočeš naredit prepis. Pazi, prisotna morata bit kupec in prodajalec, tako da se ne pusti nategniti in zato naredita s kupcem prepis takoj, seveda zahtevaj 100% kupnine takoj ob prepisu.

In ne, tega se več ne da urejat po pošti.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Mr.Nice ::

Pozdrav!
Se opravičujem, ker obujam staro temo, nisem pa rad odpiral nove.
Mene zanima slednje....

Kupil sem rabljen avto in sva z prodajalcem naredila kupoprodajno pogodbo itd(aro sem mu dal 100 €).V roku 14 dni grem po avto itd.Do prepisa moram pa urediti še zavarovanje za avto.

Mene zanima ali lahko naredim zavarovanje, glede na to, da tistih tablic, ki jih ima kupljen avto gor nočem imeti in bi rad imel nove.Ali moram prvo narediti prepis, da dobim prometno dovoljenje in nato uredim zavarovanje?
Jaz bi rad imel zavarovanje zrihtano pred prepisom, ker je prodajalec iz Ljubljane in se moram iz Ljubljane peljati domov, pot pa je dolga približno 140 km in nočem iti z nezavarovanim avtomobilom domov.
Kaj lahko storim, naredim zavarovanje na te tablice kot so zdaj in kasneje zamenjam tablice?

Hvala za odgovore in lepo pozdravljeni! :)
Dont worry.......be happy!!!:)

balocom ::

Enostavno, ko skleneš zavarovalno polico tvoj problem omeniš agentu in pustiš polje za reg. št. prazno, ker polica se bo še vedno glasila na VIN cifro avta, ki ga boš kupil.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Aha torej je bolj pomembna številka šasije.
Brez problemov lahko naredim zavarovalno polico in grem s tem dokazilom na prepis.
Če prav razumem, se lahko naknadno vpiše nova registerska številka oz to sporočim zavarovalnemu agentu in mi jo on vpiše v zavarovalno polico oz izda novo?

-valvoline- ::

Mr.Nice je izjavil:

Pozdrav!
Se opravičujem, ker obujam staro temo, nisem pa rad odpiral nove.
Mene zanima slednje....

Kupil sem rabljen avto in sva z prodajalcem naredila kupoprodajno pogodbo itd(aro sem mu dal 100 €).V roku 14 dni grem po avto itd.Do prepisa moram pa urediti še zavarovanje za avto.

Mene zanima ali lahko naredim zavarovanje, glede na to, da tistih tablic, ki jih ima kupljen avto gor nočem imeti in bi rad imel nove.Ali moram prvo narediti prepis, da dobim prometno dovoljenje in nato uredim zavarovanje?
Jaz bi rad imel zavarovanje zrihtano pred prepisom, ker je prodajalec iz Ljubljane in se moram iz Ljubljane peljati domov, pot pa je dolga približno 140 km in nočem iti z nezavarovanim avtomobilom domov.
Kaj lahko storim, naredim zavarovanje na te tablice kot so zdaj in kasneje zamenjam tablice?

Hvala za odgovore in lepo pozdravljeni! :)

V LJ lahko registriraš avto in kupiš tablice tebi primerne,ponavadi majo vse od MB,KP,SG,KR.... itn lahko zbiraš.

Mesar ::

prepisat moreš avto na soseda, pol pa ga lahko on na tebe... tablice pa obdržiš al pa sosedu suneš
Your turn to burn!

solatko ::

Dokler ni avto tvoj (kupoprodajna in prepis), ne moreš ti nič urejat, glede registracije, lahko pa tvoje želje uredi prodajalec, enostavno izpiše avto iz prometa in vrne tablice, ti pa registracijo uštimaš na novo, ko boš lastnik.
Delo krepa človeka

Ja to vem, zanimalo me je samo glede zavarovanja, če lahko porihtam zavarovanje prej, če vzamem druge tablice.
Hvala za odgovore:)

Heisenberg ::

Da ne odpiram nove teme, prosim za pomoč. Ker ne kupujem vsako leto avta in se predpisi/zakoni stalno spreminjajo me zanima kako lahko izvedem sledeče:

- imam avto, ki ga želim prodati
- ogledanega imam novega-rabljenega ki ga želim kupiti od fizične osebe, še preden prodam svojega trenutnega
- svojega bi takoj začel prodajati ko kupim novega, gre se v bistvu verjetno samo za kak teden ,...

kako izvedem zavarovanje ipd, glede na to da imam pri zavarovalnici popust samo na 1 avto in ne morem imeti istočasno registriranega 2 avta ?

Prosim za kak nasvet iz izkušenj, hvala vsem!

Invictus ::

Pokliči agenta ...

On bo to najbolje vedel.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Heisenberg ::

Invictus je izjavil:

Pokliči agenta ...

On bo to najbolje vedel.

Samo veš, na to pa sploh nisem pomislil :) Hvala

Drugače pa, če ima kdo še kak nasvet, bom hvaležen!

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

Če nisi problematična stranka in agent ni ravno začetnik na zavarovalnici, se običajno da zmenit, da ti za novega spesni polico z upoštevanjem dosedanjega popusta. Seveda pa bi bilo potem mnogo težje še enkrat s popustom zavarovat obstoječ star avto, v primeru da si premisliš oz. ga ne uspeš prodat do poteka registracije.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

jalovec09 ::

Kupi avto starega odjavi in prenesi bonus ali pa obratno, kupi in imej odjavljenega doma, starega prodajaj, ko prodaš naknadno zavaruješ novega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5626404 (10419) johanblond
»

Prepis avta (novi zakoni) in tenični pregled?

Oddelek: Na cesti
4531683 (11400) smacker
»

Nakup rabljenega avtomobila (postopek)

74998 (4826) Aston_11
»

"Postopek" nakupa prvega avtomobila

225323 (4722) loveJDM
»

darilna pogodba