» »

Kako priklopit LAN napravo na Wi-Fi omrežje

Kako priklopit LAN napravo na Wi-Fi omrežje

SkyEye90 ::

Imam nek predvajalnik z vgrajenim diskom in LAN priključkom, preko katerega lahko dostopam do predvajalnika in vsebin preko PC-ja. Ta predvajalnik pa želim povezati v brezžično omrežje. Kot sem dejal, ima le LAN povezavo, nima niti USB priklopa za naprimer wi-fi kartico.

Nekaj sem že spraševal in dobil nasvete o acces pointu z ruterjem, kako in kaj nevem, zato prosim za malo pomoči. Doma imam že en modem z brezžičnim omrežjem v katerega imam povezane vse računalnike in naprave, v tega bi torej rad vključil še moj predvajalnik. Kako najlažje in najceneje?

Hhava za vsako pomoč.

amigo_no1 ::

Priklopiš na modem/router v lan port, če imaš že delujoče wifi omrežje bo enako kot če bi dostopal do predvajalnika iz prej omenjenega pcja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

SkyEye90 ::

Predvajalnik želim povezati v moje omrežje PREKO BREZŽIČNEGA OMREŽJA, namreč nahaja se v drugem prostoru kjer kabla ne morem napeljat.

SimplTech ::

To kar iščeš je Wireless Bridge.



Potrebuješ ustrezen router flashan z DD-WRT ali Tomato. V tej kombinaciji ti router preko kabla dela most z brezžičnim omrežjem. Lahko še dodaten info dobiš: tukaj in tukaj

SkyEye90 ::

Hvala za tole. Torej če ruter podpira DD-WRT je to možno, ne glede na to, za kateri ruter gre? Ker potem bi vzel nacenejšega TP-Link TL-WR740N, če vpišem WR740N v tole okno, dobim 4 verije in nobenega downloada. Tukaj prosim spet za nekaj pomoči, vseg 216 strani je preveč za brat ker se itak ne razumem na vse. Potem ko ga kupim bom že prebral navodila kako namestit, ampak vseeno upam da ni treba bit ultra poznavalec da zadeva zlaufa :)

Spock83 ::

Drugače client mode podpirajo že skoraj vsi access point. Recimo D-Link DAP-1160. Samo računaj, da ne boš mogel streamati full HD preko wi-fija.

SkyEye90 ::

Tudi to me zanima ja, v trgovinah so kategorije usmerjevalniki in pa dostopne točke. Najcenejša dostopna točka omogoča kar jaz želim, se to skriva pod kategorijo acces point?

Spock83 ::

Za ta model ne vem. Najbolje, da poiščeš manual in pogledaš katere vse načine podpira.

SkyEye90 ::

Kupil sem prej omenjeno dostopno točko in zadeva deluje brez vsakršne menjave firmware-a. Samo priklopil in dela :)
Zanima me še to, ta točka zdaj sprejema wi-fi signal in ga tudi oddaja naprej na LAN IN wi-fi. Ko iščem wi-fi omrežja, mi najde le enega originalnega. Kaj dostopna točka oddaja omrežje pod istim imenom, istim geslom? Kako torej vem, na katerega je naprimer prenosnik priklopljen, ali kar sam menjava med dvema točkama odvisno od signala?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1776549562 (393) d4vid
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255425 (3766) Daniel
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366331 (4644) maremare
»

Brezžičen AP

Oddelek: Pomoč in nasveti
152097 (1807) beni
»

Ima kdo podoben WLAN-ojačevalnik

Oddelek: Strojna oprema
256740 (5528) lord111

Več podobnih tem