Forum » Hlajenje in modifikacije » Ena bedna glede IDE kabla
Ena bedna glede IDE kabla
Blup ::
Ali je možno oz če bi delalo, če bi na konektor za slave drive prkluču še en kabel, dolžine cca 30 cm... se pravi da bi meu pol Y IDE kabel, ampak še vedno sam z dvema konektorjema...
... na kratko... ali se da podalšat IDE kabel pr "slave" konektorju in da pol zadeva brezhibno dela?
Blup
... na kratko... ali se da podalšat IDE kabel pr "slave" konektorju in da pol zadeva brezhibno dela?
Blup
Highlag ::
Možno da bi, sam ni sigurno, dokler ne probaš
Če imaš prekratke kable je boljš kupit daljše
Če imaš prekratke kable je boljš kupit daljše
Highlag: velik raj bi meu če bi lohka tko naredu...
Mile: a lohka še kej več poveš, k tak odgovor mi ne pomaga velik...
Blup
Mile: a lohka še kej več poveš, k tak odgovor mi ne pomaga velik...
Blup
Brane2 ::
Tu je več težav.
Prva je ta, da iDE specifikacije zahtevajo en kabel in novoletnega drevesca
Refleksije signala po kablu SO problem, spkloh pri hitrejših diskih in prenosih. Kak počasen stari CDROM ob senilnem disku bi pa znal mogoče delat.
Druga težava je ta, da teh stvari ne moreš enostavno štukat. Spomnim se, da sem hotel enkrat podaljšat IDE kabel na Atariju. Pa sem brez premišljanja vzel dva in ju staknil preko dvojnega igličnega konektorja.
Pa se ni zgodilo nič. Stvar sploh ni delala. Po nekajurni zaj* sem v dejanju obupa prištekal v verigo še tretji kabel-in stvar je začela delat! Ko sem začel vrtat, zakaj hudiča pa z dvema kabloma ne dela. sem ugotovil, da kabel ravno zrcalno obrne položaj signalov na naslednjem konektorju- rabiš dva v seriji, da prideš spet na isto. To velja samo v primeru, da kabel štukaš z dvojnim igličnim konektorjem, ki je v osnovi snop dolgih oglic, na katere z vsake strani natakneš svoj IDE konektor...
Prva je ta, da iDE specifikacije zahtevajo en kabel in novoletnega drevesca
Refleksije signala po kablu SO problem, spkloh pri hitrejših diskih in prenosih. Kak počasen stari CDROM ob senilnem disku bi pa znal mogoče delat.
Druga težava je ta, da teh stvari ne moreš enostavno štukat. Spomnim se, da sem hotel enkrat podaljšat IDE kabel na Atariju. Pa sem brez premišljanja vzel dva in ju staknil preko dvojnega igličnega konektorja.
Pa se ni zgodilo nič. Stvar sploh ni delala. Po nekajurni zaj* sem v dejanju obupa prištekal v verigo še tretji kabel-in stvar je začela delat! Ko sem začel vrtat, zakaj hudiča pa z dvema kabloma ne dela. sem ugotovil, da kabel ravno zrcalno obrne položaj signalov na naslednjem konektorju- rabiš dva v seriji, da prideš spet na isto. To velja samo v primeru, da kabel štukaš z dvojnim igličnim konektorjem, ki je v osnovi snop dolgih oglic, na katere z vsake strani natakneš svoj IDE konektor...
Brane2: sej pol bi lohka sam končni konektor okol zasuku?
... ampak zanimivo, da ti ubistvu zasuka tole?!? ... men sploh ni jasn zakaj in kako zasuka, če pa povežeš direkt pine med sabo??
Blup
p.s. Hvala vsem skupi k ste mi dan pokvarl s takimi ponižujočimi kritikami...
se bom pa stvari mal drgač lotu... čeprou je bla tole idealna rešitev... je pa še ena...
stvar je v tem da mam jst 2 HDDja in dva CDja... in HDDje bi rd dau delč stran od CDjev... ampak baje ni dobr met CDRW in CD na istem IDE kablu za direktno presnemavanje... al je to sam bl larifari?!? Mi kdo priporoča da nej kr CDRW in CD skp dam na kabl in bo delal? Ma mogoče kdo tko zvezan?
... ampak zanimivo, da ti ubistvu zasuka tole?!? ... men sploh ni jasn zakaj in kako zasuka, če pa povežeš direkt pine med sabo??
Blup
p.s. Hvala vsem skupi k ste mi dan pokvarl s takimi ponižujočimi kritikami...
se bom pa stvari mal drgač lotu... čeprou je bla tole idealna rešitev... je pa še ena...
stvar je v tem da mam jst 2 HDDja in dva CDja... in HDDje bi rd dau delč stran od CDjev... ampak baje ni dobr met CDRW in CD na istem IDE kablu za direktno presnemavanje... al je to sam bl larifari?!? Mi kdo priporoča da nej kr CDRW in CD skp dam na kabl in bo delal? Ma mogoče kdo tko zvezan?
Brane2 ::
Probaj z multimetrom pomerit-mogoče tebi ne bo...
Sej bom, k ti si se po mojem neki zameru kablu in te je mal zajebavu
.... ne ne ... mal heca... očitno bom kr alternativo probu... bom skup CDja prklopu pa en CD presneu, pol bom pa vidu če bo kej srou al pa skuru CD....
Blup
opomba za moderatorje: vsebina oz celoten CD katerega mislim presneti je originalen in legalno kupljen!!!
.... ne ne ... mal heca... očitno bom kr alternativo probu... bom skup CDja prklopu pa en CD presneu, pol bom pa vidu če bo kej srou al pa skuru CD....
Blup
opomba za moderatorje: vsebina oz celoten CD katerega mislim presneti je originalen in legalno kupljen!!!
bastadu ::
Ja seveda se pajavi problem pri onthefly zapisovanju, če sta CD-ROM in CD-RW na istem kablu, ker lahko na enem kablu naenkrat s krmilnikom komunicira samo ena naprava... Če nimaš burn-proofa je zelo velika verjetnost, da ti uniči CD, če pa ti pečka podpira omenjeno tehnologijo, pa bi sicer CD moral biti OK, samo peka se lahko občutno podaljša pa še življenska doba pekača (ali vsaj burnproof-a) bo verjetno krajša...
bastadu: kako se lahko življenjska doba burnproofa zmanjša?!? a ni to software, ki ubistvu regulira hitrost pisanja glede na buffer? ... in zakaj bi se skrajšala življenska doba CDRWja?
Blup
Blup
perci ::
blup: Kaj pa če se zadeva upočasni tolk, da se ustavi, ker mu čist zmanjka bufferja? No, pekači z burnproof tehnologijo so sposobni tako peko nadaljevati.
perci: to ni čist res... sm jst že kljub vključenemu Burnproofu skuru CD... ampak pustmo to... dejstvo je, da se to nikakor ne more pokvart...
... razn če me kdo prepriča z utemeljeno razlago...
Blup
... razn če me kdo prepriča z utemeljeno razlago...
Blup
bastadu ::
Blup: Če bi bil burn-proof bil softwerska rešitev pomeni, da bi burn-proof lahko imeli tudi 5 ali več let stari pekači, kar pa ni res... Se strinjam, da mora verjetno tudi software podpirati to zadevo (kater ga pa ne), samo v osnovi ga pa mora podpirati pekač...
bastadu: burnproof je tehnologija.... se strinjam... ampak po mojem ni to nč drucga kt pa to, da ni CDRW več tok "trd" pr zapisovanju CDjev... vodi se ga pa softversko... oz programsko, da me nau spet kdo napizdu, da mam slabo slovenščino
Blup
Blup
kokos ::
Burnproof je hardverska zadevscina, podpirati jo mora pa seveda tudi softver!
Naceloma so pekaci z burnproof-om sposobeni med pecenjem prekinjeno sled nadaljevati tako natancno, da se to pri branju ne pozna . Vcasih so pac morali celotno sled (spiralo) zapisati v enem kosu.
Naceloma so pekaci z burnproof-om sposobeni med pecenjem prekinjeno sled nadaljevati tako natancno, da se to pri branju ne pozna . Vcasih so pac morali celotno sled (spiralo) zapisati v enem kosu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Priključitev dodatnega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1064 (895) | Gapi |
» | Kje do Molex Konektorjev v SLO?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2753 (2409) | Blup |
» | vprašanja v zvezi s povezavo diskov in cd-rom enotOddelek: Pomoč in nasveti | 1118 (931) | pirx |
» | PlextorWriter 12/10/32 SCSI ali 24/10/40 IDE ?!?Oddelek: Kaj kupiti | 1360 (1004) | AngelOfDeath |
» | CDRW teac 12x10x32Oddelek: Kaj kupiti | 1237 (974) | MadMax |