Forum » Hlajenje in modifikacije » Thoroughbred z bakreno kapo
Thoroughbred z bakreno kapo
kuglvinkl ::
Končno se je nekdo spomnil delat heatspreader za TBreada. Ali služi svojemu namenu? (stranski učinek, povprečna temp. se je dvignila za 2 C)
Conclusion: The “cap” works. The CPU is much safer with this cover. Only really extreme pressure extended on the heatsink could damage the core. However, the cap is naturally slightly increasing the core temperature. That might be one reason why AMD has so far refrained from putting such a cap on their relatively hot running Athlon core. The hardcore overclocker fighting for every degree Celsius or Fahrenheit for sure will stay away from this “cap”. For the more casual user the “cap” might be an interesting alternative to a shim.
review
Conclusion: The “cap” works. The CPU is much safer with this cover. Only really extreme pressure extended on the heatsink could damage the core. However, the cap is naturally slightly increasing the core temperature. That might be one reason why AMD has so far refrained from putting such a cap on their relatively hot running Athlon core. The hardcore overclocker fighting for every degree Celsius or Fahrenheit for sure will stay away from this “cap”. For the more casual user the “cap” might be an interesting alternative to a shim.
review
Your focus determines your reallity
- spremenil: kuglvinkl ()
Zaenkrat se da stvar kupiti samo na Japonskem. Bo pa verjetno, da se bo npr. TT ali kdo iz te branže spravil delat kaj podobnega, še izboljšanega.
Street Price (Tokyo): around 16 USD / 16 EURO / 27 AUD.
Zdaj se samo postavlja vprašanje, kolk ti pomeni zvišanje temperature za 2 C. Nekaterim preveč.
Street Price (Tokyo): around 16 USD / 16 EURO / 27 AUD.
Zdaj se samo postavlja vprašanje, kolk ti pomeni zvišanje temperature za 2 C. Nekaterim preveč.
morphling1 ::
Ah, jaz tega sigurno ne mislim uporabljat. Krušenje Amd procesorjev je pri normalno sposobnem uporabniku praktično nemogoče, tolikokrat kot sem jaz zamenjal vodnih blokov in tudi hladilnikov na mojem procu brez težav, jih je verjetno malokdo.
In dodajanje novih plasti ki jih mora premagati toplotni tok mi tudi ne diši najbolj.
Je pa zadeva bolj interesantna za proizvajalce, varnost in vzdržljivost jim je bolj pomembna kot zmogljivost, samo potem mora biti ta spreder pripopan na jedro. Ampak rešitev mora priti derektno iz Amd-ja, da bo prijela
In dodajanje novih plasti ki jih mora premagati toplotni tok mi tudi ne diši najbolj.
Je pa zadeva bolj interesantna za proizvajalce, varnost in vzdržljivost jim je bolj pomembna kot zmogljivost, samo potem mora biti ta spreder pripopan na jedro. Ampak rešitev mora priti derektno iz Amd-ja, da bo prijela
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ja, seveda, težko sploh rečem, da rabiš kakšno posebno znanje, da rukneš gor HS. Ampak za nekoga, ki bi rad prvič namestil gor denimo swifteca 462, Alpho 8045,WB ali kakšno podobno zadevo, je pa verjetno interesantno.
Amd take izvedbe po moje ne bo dal ven. Ko bo, bo to pravi heatspreader.
Amd take izvedbe po moje ne bo dal ven. Ko bo, bo to pravi heatspreader.
morphling1 ::
No sej to sem mislil, pač ko bo Amd dal to ven, bo to v obliki P4 heatspreaderja ali pa podobno kot stare K šestke in petke. Čeprav socket A bo pomoje še nekaj časa brez tega, ker barton bo brez, potem pa tako in tako pride že hammer ta ga pa ima.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Ja, ravno to sem hotel dodat, da na Socket A, pravega spreadheaderja ne bomo videl. No ja, vsaj zaenkrat, ga ni v roadmapu.
schurda ::
A je kdo skušal zračunat koliko manj toplote pride ven, če dodaš še eno plast paste pa še eno plast bakra? Fantje, ne se hecat. Bistvo hlajenja je samo ena plast paste in pa velika toplotna kapeciteta hladilnika iz pravega materiala (recimo 2kg čistega srebra bi bilo super ali pa recimo en velik diamant). Pa nobenih jajc vmes.
Tisti del heatsinka, ki pokriva uporčke, pa je samo v napoto, poleg tega pa namesto, da bi tam krožil zrak, je vse skupaj zavito, kot jajca pod kokošjo. Da ne govorimo o tem, da lahko pride do kakšnega kratkega stika, če ni prav pritrjen. Jaz bi recimo dal rajši en ventilator pravokotno, da bi iz reže med prosesorjem in hladillnikom odvajal topel zrak.
Skratka: vse kar ni v direktnem stiku s procesorjem je odveč, oziroma neuporabno. Boljše je, da je tam zrak, ki kroži.
Tisti del heatsinka, ki pokriva uporčke, pa je samo v napoto, poleg tega pa namesto, da bi tam krožil zrak, je vse skupaj zavito, kot jajca pod kokošjo. Da ne govorimo o tem, da lahko pride do kakšnega kratkega stika, če ni prav pritrjen. Jaz bi recimo dal rajši en ventilator pravokotno, da bi iz reže med prosesorjem in hladillnikom odvajal topel zrak.
Skratka: vse kar ni v direktnem stiku s procesorjem je odveč, oziroma neuporabno. Boljše je, da je tam zrak, ki kroži.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | računalnik se ne bootaOddelek: Strojna oprema | 1130 (1029) | IvoJan |
» | Članek: Kištica utišaj se (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 13766 (8761) | Glicerin |
» | P4 2.4C gre pod nož :) (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5977 (4232) | Alexius Heristalski |
» | 90 nm Athlon 64 je tuOddelek: Navijanje | 2340 (1761) | AtaStrumf |
» | Arctic silver Ceramique hladi slabše kot... (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6439 (5031) | Keyser Soze |