» »

Vtičnica ne dela (faza je)

Vtičnica ne dela (faza je)

hexlab ::

Pozdrav, ne vem zakaj mi vtičnica ne deluje (več). Ko probam z "faznbriferjem" mi pokaže da faza je, vendar ko probam priključit kakšno napravo mi ta ne deluje :/. Kaj bi lahko bil problem?

listje123 ::

ja potem pa je možnost da ni nule

francek1 ::

Možno je, da je ta "faza" le potencial. Veži žarnico med ta potencal in na ozemljitev. Če bo vrglo ven FIT stikalo, ni nule. Če pa se to ne zgodi , je teZava v faznem vodniku.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

All ::

pokliči usposobljeno osebo, da ne bo ognjemeta....

francek1 ::

Zakaj bi pa bil ognjemet? Tudi v primeru kratkega stika je najhujše, kar se lahko zgodi, odklop varovalke.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

lebang1 ::

se mi je že zgodilo da mi je faznbrifer posvetil, pa ni delalo, ker sveti že pri 20v... Izmeri z multimetrom če ga imaš.

BlaY0 ::

@hexlab: Če nimaš multimetra potem primerjaj koliko ti posveti faznprifer na tej vtičnici in na neki drugi delujoči. Če bo jakost manjša pri nedelujoči, potem imaš na fazi samo inducirano napetost (ni faze), če pa je jakost enaka, potem ti pa nula nekje v luftu visi.

s-adi ::

vzami pokrov vtičnice dol, vtakni vtič naprave v vtičnico, in preveri napetost na fazi in na nuli, če je na obeh napetost je napaka na nuli, če pa nič ne pokaže pa na fazi.

ko boš to preverjal, nesmeš pozabiti, da je zadeva pod takšno napetostjo, da te lahko celo ubije

sicer pa dober električar je veliko cenejši kot slab pogreb
lp

cegu ::

Če se je zgodilo nekega lepega dne, bi rekel da je faza slabo na štekar prišraufana. Če je štekar 1mm preč od žičke, kapacitivni spoj brez problema napaja faznbrifer, kaj več pa ne. Sprva to deluje, ampak vsakič ko kakšno reč priklopiš, kratek preskok malce zažge spoj in počasi postane razmak prevelik. Pri nam je bila tretjina štekarjih takih zaradi štromarja.

Če si sam kaj skupaj delal, je pa mozno tudi da imas 2 faze, ne pa nule.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dolocanje faz v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5319902 (11569) javr
»

Nerazumevanje el. napeljave za luč

208306 (2803) tehnicni
»

Enofazni - nevtralni/ozemljitev?

212059 (1696) Ales77
»

Elektricna napeljava (napetost v vticnici samo 35 V)!!!

175904 (4940) worxer
»

Pomagajte ! Trese ku hudič. [kabelska] (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
559560 (8329) Pyr0Beast

Več podobnih tem