Forum » Strojna oprema » Zamenjava baterije na matični
Zamenjava baterije na matični
einstein :P ::
Pozdravljeni
Danes se mi je računalnik prižgal sam ko sem samo vklopil podaljšek, to se mi je zgodilo tudi že 5 mesecev nazaj, le da je bilo treba takrat windows na novo naložiti, zadaj pa na srečo ne. Ko se sam prižge mi pokaže sporočila o nekih posodobitvah in piše, da je nastavljen naroben čas in da če se bo to sporočilo večkrat ponavljalo, da bo treba zamenjati baterijo na plošči. Ko se je vse lepo naložilo, je pisalo na orodni vrstici: 23:04 3.1.1980, tako da sem moral datum in uro posodobiti. Torej mislite, da je baterija kriva, da se sam prižge? In bi jo moral zamenjati?
Hvala za odgovore
L.p.
Danes se mi je računalnik prižgal sam ko sem samo vklopil podaljšek, to se mi je zgodilo tudi že 5 mesecev nazaj, le da je bilo treba takrat windows na novo naložiti, zadaj pa na srečo ne. Ko se sam prižge mi pokaže sporočila o nekih posodobitvah in piše, da je nastavljen naroben čas in da če se bo to sporočilo večkrat ponavljalo, da bo treba zamenjati baterijo na plošči. Ko se je vse lepo naložilo, je pisalo na orodni vrstici: 23:04 3.1.1980, tako da sem moral datum in uro posodobiti. Torej mislite, da je baterija kriva, da se sam prižge? In bi jo moral zamenjati?
Hvala za odgovore
L.p.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Riff ::
ja za to da se vse natstavittve resetirajo v biosu s tem se tudi čas pa datum, za to je kriva slaba baterija, zamenjaj baterijo
JanezC ::
Novejše plošče nimajo konektorja.
Baterija je CR2032, ki jo dobiš v skoraj
vsaki trgovini. Zamenjava je preprosta,
ne uporabljaj kovinskega izvijača ali česa takega.
LP
Baterija je CR2032, ki jo dobiš v skoraj
vsaki trgovini. Zamenjava je preprosta,
ne uporabljaj kovinskega izvijača ali česa takega.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17848 (13971) | G_mAn |
» | Zamenjava baterije na prenosniku-na platiOddelek: Strojna oprema | 2172 (1999) | Pyr0Beast |
» | Računalnik potrebuje 5-10 min za zagonOddelek: Strojna oprema | 2719 (2211) | kratos |
» | Računalnik ugasne v roku 5 sekundOddelek: Strojna oprema | 1026 (811) | SimplD |
» | Ventilator na procu trzne - BIOS pa se zažene, a ne do koncaOddelek: Pomoč in nasveti | 1594 (1309) | Azrael |