» »

XML in baze za začetnike

XML in baze za začetnike

Yohan del Sud ::

Malo raziskujem tržišče...

Torej, če bi hipotetično prišel na trg krajši vpogledni vodnik v slovenskem jeziku za popolne začetnike z naslovom "XML in podatkovne zbirke," bi to ob razumni ceni koga tu to zanimalo?

ghibly ::

Odvisno od kvalitete in cene (kot vedno).

Naceloma bi bil zainteresiran.

Tomi ::

Prav gotovo bi zanimalo slovenske regulatorne organe. Kakor mi je znano, se sedaj vsaj na Uradu za zdravila pripravlja e-dosje v xml formatu..
metrodusa.blogspot.com

Ziga Dolhar ::

GZS je na interInfosu "propagirala" uvedbo XML za dobavnice in podobne dokumente.

Yohan: imho, Da.

Rabiš betatesterje? :P

noraguta ::

tomi eCTD je ze dolocen s strani ICH.

Tr0n ::

...and the story continues...

Seveda, naslednji logice korak. Just do it! :)

Tomi ::

noraguta: ja, imaš prav, samo Primožič včasih zmedeno predava, tako da sem očitno narobe razumel.
Sicer pa, vsekakor je bolje .xml kot pa .pdf, tako da lahko spet rečem, tudi Američani..
Sicer pa, si iz stroke?
metrodusa.blogspot.com

noraguta ::

v bistvu dokumenti se vedno ostanejo v pdf oz word obliki. xml sluzi le kot index, za organizacijo dokumentov. z atributi za iskanje po leteh. sicer pa eudra nima cist jasne vizije kako naj bi vse skupaj izgledalo. Vsaj na zacetku leta so se sprasevali, ce je "kdo" prpravljen sodelovati pri razvoju standarda.

jaz sem delal resitve se na beta standardu , ki je bil objavljen decembra 2001. potem sem moral pa v vojsko.

tako da ne vem kaj se tocno sedaj dogaja okoli tega. kolikor pa spremljam pa bistvenih novosti ni.

Yohan del Sud ::

OK. Zadeva je uradno spočeta. Delavni naslov je "Vpogledni vodič v XML", cca. 200 strani, izid, ako bog da, enkrat poleti. Zainteresirane vabim k sodelovanju. ZS! Denarja ne dosti, slava zagotovljena... :\ ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Europass CV

Oddelek: Loža
164182 (3531) klihk
»

Office Open XML je postal ISO standard (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
699239 (7510) BigWhale
»

Ecma potrdila Microsoftov Open XML kot standard

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
495651 (3613) borchi
»

Microsoft .NET Framework 2.0 je tu, XPS ob bok PDF v Office 12 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
8211342 (9346) 64202
»

Zakaj XML?

Oddelek: Programiranje
102677 (2454) Immz

Več podobnih tem